Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Avantatges De Conrear Ceps Autoflorecientes en Interior

Les varietats de marihuana autoflorecent (també dites actuacions o automàtiques) són genials. A diferència dels ceps convencionals (fotoperiódiques), les autoflorecientes comencen a florir automàticament en funció de la seva edat, en lloc de dependre del cicle de llum. Això simplifica el cultiu de les actuacions, ja que els conreadors poden deixar les plantes sota un cicle de llum fix (per exemple 18/6) des de la germinació fins a la collita. Els ceps automàtics creixen més ràpidament i adquireixen menys grandària que els ceps fotoperiódiques. Els teus cabdells estaran llestos per a collir tan sols 60-65 dies (aproximadament) després de sembrar les llavors. Atès que moltes actuacions no superen els 50-70cm d'altura, són ideals per a plantar en interior, on l'espai sol ser limitat.

Tenint en compte tots els avantatges de conrear autoflorecents en interior, no és estrany que siguin tremendament populars, i no sols entre els conreadors principiants. Aquí tens alguns consells essencials per a conrear marihuana autoflorecent en interior, perquè puguis treure grans collites!

Autoflowering-Cannabis-Plant

Consell 1: Tria Els Ceps Adequats

Per sobre de tot, la genètica és el principal factor que determinarà el resultat final del teu cultiu. Però com triar el cep adequat? Comencem per les teves preferències personals; per exemple, quin tipus d'efecte vols obtenir del cànnabis. Si fumes per a col·locar-te i vols la millor herba d'última tendència, aposta pels monstres de THC com la súper deliciosa i potent Royal Cookies Automatic o la Royal Gorilla Automatic, les nostres versions autoflorecents de dos ceps famosos!

Però si consumeixes amb finalitats medicinals, o prefereixes no col·locar-te pel motiu que sigui, una bona opció seria un cep ric en CBD i amb poc THC, com la magnífica Solomatic CBD.

Un altre factor a considerar en triar un cep són les seves característiques de cultiu. Algunes varietats són més fàcils de conrear que unes altres, o algunes creixen i floreixen més ràpidament. Si estàs iniciant-te en el món del cultiu, o simplement vols conrear bona herba en molt poc temps, prova la Easy Bud o la Quick One.

     Cànnabis Seedfinder    

Consell 2: No Trasplantaments Els teus Autoflorecents

El cicle de vida de la marihuana autoflorecent és limitat, per la qual cosa les plantes són menys indulgents amb els errors o els factors estressants. Quan les plantes experimenten nivells elevats d'estrès, detenen el seu creixement. Pot ser que això no suposi un gran problema per als ceps fotoperiódiques, que poden mantenir-se més temps en fase vegetativa fins que es recuperin; però els ceps autoflorecents no tenen aquest luxe i començaran a florir automàticament. Per tant, és millor començar a conrear les actuacions directament en el seu test definitiu, per a evitar l'estrès produït pel trasplantament.

Dit això, els ceps automàtics no necessiten tests massa grans, ja que no solen aconseguir una gran grandària. Però, així i tot, hauries d'usar tests prou grans perquè les arrels tinguin espai per a desenvolupar-se i evitar que creixin embullades.

Per a obtenir els millors resultats en germinar les teves llavors de cànnabis autoflorecent, et recomanem usar el Starter Kit Autoflorecent

Consell 3: Usa Un Estimulant D'Arrels

Les autoflorecent no disposen de tot el temps del món per a créixer. Just després de germinar, la teva planta necessitarà cert temps per a establir un sistema d'arrels saludable. Per a ajudar a la teva planta en aquest procés crucial, pots aplicar un estimulant d'arrels immediatament després de sembrar la llavor en el test. Però no et passis amb l'estimulant, ja que les plàntules són molt sensibles a l'excés de fertilitzant. Utilitza solament la dosi mínima recomanada de l'estimulant d'arrels.

Flush-LST-Autoflowering-Cannabis-Plant

Consell 4: Conrea en Una Terra Lleugera I Airejada

La marihuana autoflorecent prefereix una terra lleugera i airejada amb baixos nivells de nutrients, en lloc de la terra per als ceps fotoperiódiques. La majoria de mescles de substrat universals, que pots comprar preparades, solen contenir massa nitrogen o altres nutrients; per tant, per a conrear les teves actuacions utilitza una mescla de terra lleugerament fertilitzada. Les autoflorecents també prefereixen una terra no massa compacta, ja que la compactació podria impedir que les arrels accedeixin a quantitats adequades d'aire.

El millor és preparar la teva pròpia mescla de terra a casa.

Recepta per a una terra lleugera i airejada per a ceps autoflorecents:

    • 3 parts de molsa de torbera
    • 3 parts de compostos
    • 2 parts de perlita, humitejada
    • 1 part de vermiculita, humitejada

Per a més informació sobre com preparar una bona mescla de terra per a les teves actuacions, pots consultar el nostre post La millor terra per a conrear cànnabis autoflorecent.

Consell 5: Utilitza Un Tipus De Llum Adequat

Amb els ceps automàtics, no has de preocupar-te pel cicle de llum, com faries amb els ceps fotoperiódiques. En conrear autoflorecents, pots mantenir un cicle 18/6 (18h de llum, 6h de foscor) durant tot el cultiu, i pots fins i tot conrear-les baix 24h de llum. Els conreadors continuen debatent quin és el “millor” cicle de llum; molts opten pel cicle 18/6, ja que produeix bons resultats i consumeix menys energia que un cicle constant de 24h.

Quant al tipus de llum adequat, avui dia les llums LED estan substituint a les HPS en els quarts i armaris de cultiu. Encara que el seu preu de compra sigui més car, les LED consumeixen molta menys electricitat que les HPS, per la qual cosa amb el temps estalviaràs molts diners en la factura de la llum. Si decideixes usar una llum de cultiu LED, tal vegada vols optar per una que també estigui equipada amb llums UV. Segons alguns conreadors, la llum UV millora la potència i el sabor.

Durant la germinació, i quan les teves plantes són joves, també pots usar llums fluorescents estàndard com les llums T5. Aquestes consumeixen molt poca energia i no s'escalfen, per la qual cosa hi ha no risc de cremar les teves sensibles plàntules.

Consell 6: Prova El Mètode Sog

El SOG (sigui of green) no és més que un terme sofisticat per a definir el cultiu de moltes plantes petites en el quart de cultiu per a aconseguir collites més grans. Les actuacions són ideals per al mètode SOG, atès que tenen una grandària reduïda per naturalesa.

Per a aplicar aquesta tècnica a les teves autoflorecents, només has de sembrar les llavors directament en tests més petits, que et permetin apinyar el màxim nombre possible de tests per metre quadrat. El nombre de plantes a conrear en la teva SOG, així com la grandària del test, dependrà de l'espai que tinguis disponible; i també podria variar en funció del cep. Pots experimentar pel teu compte per a descobrir el nombre de plantes i la grandària de test ideal que produeixin la millor collita possible a la teva habitació de cultiu.

Nota: segons on vives, podria haver-hi limitacions legals respecte al nombre de plantes que pots conrear per a consum personal, així que informa't bé sobre quantes plantes pots tenir.

SOG-Method-for-Growing-Autoflowers

Consell 7: Controla El Reg

Com ja hem comentat, les actuacions són menys indulgents a l'hora de perdonar els errors continus o greus; això significa que has de regar adequadament a les teves nenes autoflorecents.

Com es rega correctament la marihuana? Per a començar, no reguis les teves plantes seguint un termini fix, sinó únicament quan el necessiten. Entre reg i reg, sempre hauries de deixar que la terra s'assequi. Un bon mode de saber si les teves plantes necessiten aigua és aixecar els tests per a comprovar el seu pes; per a això, hauries de familiaritzar-te amb el pes més lleuger d'un test sec, comparat amb el pes d'un test saturat d'aigua. Per consegüent, només hauries de regar quan sentis que el test està més lleugera i la terra està seca. L'excés de reg pot ser mortal per a les plantes, així que és millor pecar de previngut.

Consell 8: Controla El Nivell De Ph De l'Aigua

Les plantes de cànnabis únicament poden absorbir els nutrients quan la terra que envolta les arrels té un pH adequat. A la cultivar en terra, el rang de pH ideal és de 6,0-7,0. Si conrees en altres substrats, com a fibra de coco, el pH hauria de rondar 5,5-6,5. Si utilitzes una aigua de pH inadequat (el que probablement és el cas si uses aigua d'aixeta) i les arrels no poden absorbir els nutrients, les plantes emmalaltiran. Usar el pH adequat és especialment important en conrear ceps autoflorecents, ja que no tindran temps per a recuperar-se. Durant el breu cicle de cultiu de les teves actuacions, hauràs d'assegurar-te que rebin tots els nutrients necessaris.

Com pots controlar el nivell de pH de l'aigua i de la teva solució fertilitzant? Tot conreador hauria de tenir correctors de pH (“pH Up” i “pH Down”) així com un mesurador de pH. Amb aquests productes en mà, podràs controlar el pH del sòl.

Consell 9: Redueix L'Ús De Fertilitzant

Molts conreadors fertilitzen excessivament les seves plantes de marihuana. Això no resulta massa sorprenent, tenint en compte que els fabricants d'abonaments per a cànnabis volen fer-nos creure que és necessari suplementar constantment les plantes per a la seva supervivència i bon desenvolupament. Però això queda lluny de la veritat.

Les plantes autoflorecents solen estar més sanes quan reben la quantitat adequada de nutrients. En alguns casos, les plantes travessen la fase de plàntula i la fase vegetativa sense necessitat de suplements nutricionals, atès que la majoria de mescles de terra ja contenen suficients macro i micronutrients per al bon desenvolupament de les plantes en aquestes fases.

Després de la germinació, no fertilitzis les teves plantes durant almenys dues setmanes. Però, fins i tot llavors, tal vegada només és necessari adobar les plantes si mostren signes de deficiència, com a fulles grogues. Si conrees autoflorecents en una mescla de terra estàndard, no haurien de requerir nutrients addicionals fins a la fase de floració. Quan entrin en aquesta fase, pots aplicar fertilitzants específics per a la floració.

També pots conrear marihuana en terra ecològica. Això garanteix que les teves plantes tinguin tot el necessari per a créixer saludablement fins a la collita, sense necessitat d'aplicar fertilitzants addicionals! Alguns conreadors preparen el seu pròpia súper substrat ecològic, que és perfecte per a conrear autoflorecents. Dit això, és important que la terra no sigui excessivament rica en nutrients, donada la sensibilitat d'aquests ceps.

Consell 10: No Aplicacions Podes Apicals a Les teves Autoflorecents

Amb les plantes automàtiques, no pots aplicar tècniques de poda i topping (poda apical), ni pessigar la part superior de les plantes amb els dits, com faries amb la marihuana fotoperiódica. L'únic mètode d'entrenament que pots usar amb les actuacions és la tècnica d'entrenament de baix estrès (LST), que consisteix a doblegar acuradament les branques i lligar-les perquè tots els cabdells quedin exposats a la llum. En aplicar el LST a les autoflorecents, limita't a doblegar les branques i salta't la part de podar apicalment les plantes. Si penses usar el mètode LST en lloc del SOG, procura començar aviat i fer-ho delicadament per a evitar trencar les plantes.

Consell 11: Proporciona Una Ventilació, Humitat I Temperatura Adequades

Has de procurar que les teves plantes autoflorecents tinguin una ventilació adequada. Una suau brisa d'aire fresc, procedent d'un ventilador, garantirà que els nivells d'humitat de la sala de cultiu es mantinguin baixos, ajudant a prevenir el desenvolupament de floridura. Si les teves plantes tenen fulles seques (la qual cosa és normal a la fi de la fase de floració), quitació aquestes fulles per a millorar el flux d'aire al voltant dels cabdells.

També has de controlar la temperatura del quart de cultiu. La marihuana es desenvolupa millor a una temperatura ambient moderadament càlida, de 20-25 °C. La calor excessiva, així com les onades de fred o les nits gelades, poden estressar a les teves plantes i alentir el seu creixement, empitjorant les collites.

Autoflowering-Cannabis-Plant

Consell 12: Fes Una Rentada D'Arrels

La “rentada d'arrels” consisteix a deixar de fertilitzar les teves plantes i donar-los únicament aigua amb pH ajustat durant les últimes 1-2 setmanes prèvies a la collita. Així, s'eliminen les sals minerals acumulades en la terra. Quan ja no queden nutrients en el sòl, les plantes comencen a utilitzar els nutrients acumulats en les seves pròpies fulles; i aquest és el motiu que algunes fulles es tornin groguenques a la fi de la floració. L'objectiu de la rentada d'arrels és millorar la puresa i sabor dels cabdells, ja que no seria agradable fumar-te les substàncies químiques del fertilitzant que hagis administrat a les teves plantes. Així que no oblidis fer una rentada d'arrels abans de la collita.

Consell 13: Collita Gradualment

No fa falta collir tota la teva planta de cop! El més probable és que els cabdells de la zona superior de la planta estiguin llestos abans que els cabdells de la zona inferior, més allunyats de les llums. Aquests cabdells poden requerir més temps per a madurar. Així que, en lloc d'agafar les tisores i tallar tots els cabdells, collita únicament els de la zona superior i deixa que la resta madurin uns dies més.

Consell 14: Collita al llarg de l'any

Sovint, els conreadors de marihuana no volen limitar-se a collir una o dues vegades a l'any. No seria genial si sempre tinguessis alguna planta llista per a collir? Amb el mètode de collita contínua, pots fer-ho! 

Bàsicament, aquest mètode implica conrear simultàniament diverses plantes en diferents etapes de creixement. D'aquesta manera, pots planificar el teu cultiu per a tenir sempre plantes llestes per a florir i collir. Això et permet disposar d'un subministrament constant d'herba, sense que hagis d'esforçar-te excessivament!

Amb la marihuana convencional (fotoperiódica), aquest mètode requeriria dues zones de cultiu separades. Però, afortunadament, amb les actuacions pots tenir plantes en diferents fases de creixement en una mateixa habitació. Atès que les autoflorecents triguen al voltant de 8-10 setmanes a passar de la sembra a la collita, només has de sembrar-les de manera escalonada cada 2-4 setmanes per a poder gaudir d'un subministrament constant. Així, quan cullis una planta, la pròxima ja estarà començant a florir, esperant pacientment el seu torn per a la collita.


Conclusió

Els ceps autoflorecents ofereixen molts avantatges i són una gran incorporació al repertori de qualsevol conreador. Encara que realment no permeten aplicar tècniques avançades, ni produeixen grans collites, hi ha moltes coses que pots fer per a treure el màxim profit de les teves actuacions en cultius d'interior.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions