Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Com plantar llavors de marihuana híbrides F1

F1


Els híbrids F1 ofereixen millor resistència, una producció més abundant, major concentració de cannabinoides i terpens, i una uniformitat incomparable. Tot conreador hauria d'experimentar el que ofereixen aquestes varietats almenys una vegada en la vida. A continuació descobriràs com es conreen exactament els híbrids F1 de marihuana, tant en interior com en exterior.

Germinació

El procés de germinació de les llavors híbrides F1 és gairebé idèntic al d'altres varietats, però amb una excepció. Gràcies a la seva major resistència a les malalties, les llavors híbrides F1 tenen menys probabilitats de veure's afectades per patògens de l'arrel que podrien acabar amb les plántulas. Però no són completament immunes. Aquestes són les formes més habituals de germinar les llavors F1:

⛏️ Sembra directa

🌱 Soil Plugs: aquests tacs contenen microbis i nutrients beneficiosos que proporcionen a les plántulas un millor començament en la vida.

🥛 Mètode del got d'aigua

🧻 Mètode del paper absorbent

Tret que vagis a sembrar-les directament en el substrat en Soil Plugs, hauràs de col·locar les teves llavors ja germinades en el medi de cultiu quan l'arrel principal tingui una longitud de 1-2cm. Aquests consells t'ajudaran al fet que les teves varietats de marihuana híbrides F1 es desenvolupin sense problemes en aquesta crítica etapa inicial:

 1. Evita regar en excés: un reg excessiu pot ofegar les arrels de les plántulas i fer que siguin més propenses a sofrir malalties.
 2. Assegura't que tinguin un drenatge adequat. Utilitza perlita, vermiculita i un substrat arenós per a millorar el drenatge.
 3. No esperis molt temps per a encendre els llums: les plántulas necessiten llum res més brollar del substrat. Sense una il·luminació adequada, es convertiran en plantes llarguerudes i febles.
 4. No les abonis: els teus plántulas no necessitaran nutrients addicionals durant almenys una setmana, depenent del contingut del teu medi de cultiu.
 5. Controla la humitat: utilitza una cúpula d'humitat per a mantenir una humitat relativa mitjana del 70%.

En general, la fase de plántula dura al voltant d'una setmana des del moment en el qual brollen de la superfície del sòl. Després, començaran l'etapa de creixement vegetatiu.

Com conrear híbrids F1 fotoperiòdics en interior

Les plantes F1 fotoperiódicas necessiten un canvi en el cicle de llum per a florir. Aquests exemplars creixen de manera semblant a les varietats fotoperiódicas regulars i feminitzades. No obstant això, aquestes llavors produeixen plantes molt més uniformes, amb una producció superior i uns perfils fitoquímics millorats. A l'hora de conrear híbrids F1 en interior, es poden adoptar diversos enfocaments.

La millor il·luminació per als híbrids F1

Lighting for F1

Les plantes necessiten fotons per a dur a terme la fotosíntesi, crear energia i sobreviure. Hi ha moltes opcions d'il·luminació, com els llums CFL, HID i LED. Independentment del tipus que triïs, hauran de proporcionar la intensitat de llum correcta; és a dir, suficient per a impulsar la fotosíntesi però sense causar estrès lumínic.

Hi ha tres maneres de proporcionar a les teves plantes la intensitat de llum adequada en interior. La primera consisteix simplement a seguir les instruccions del fabricant per al teu espai de cultiu. Si busques una informació més concreta, planteja't invertir en un luxímetre. A l'hora de mesurar els luxes, hauràs de buscar diferents rangs per a les diferents etapes del cicle de cultiu:

 • Fase de plántula: 5000-7000 lux
 • Etapa vegetativa: 15.000-50.000 lux
 • Floració: 45.000-65.000 lux

L'ideal seria utilitzar un mesurador de PARELL (radiació fotosintètica activa) per a proporcionar la intensitat de llum adequada. Aquests dispositius són més cars que els mesuradors de luxes, però ofereixen una informació més precisa. Procura que les teves llums tinguin un nivell de PARELL de 300-400 µmols/m²/seg per a aconseguir un creixement òptim.

A més de la intensitat lumínica, el cicle d'il·luminació també exerceix un paper fonamental a l'hora de conrear híbrids F1 fotoperiódicos. Durant la fase vegetativa, els conreadors solen deixar les llums enceses 18-24 hores al dia. Per a provocar la floració, hauràs de reduir el cicle a unes 12 hores de llum diàries fins al moment de la collita.

Medi de cultiu i fertilització per a híbrids F1

Medium and Nutrition

A més de la il·luminació, el medi de cultiu i els fertilitzants que utilitzis també influiran molt en la productivitat dels teus híbrids F1.

Independentment de l'enfocament que triïs, hauràs de tenir en compte les necessitats d'aquestes varietats híbrides durant les diferents etapes del cicle de cultiu. En la fase vegetativa, les plantes necessiten més nitrogen, ja que utilitzen aquest element com a base per a crear aminoàcids, que després usaran per a generar proteïnes estructurals importants per al seu desenvolupament. Si vols simplificar les coses, les pastilles potenciadores del creixement RQS Easy Grow contenen la proporció ideal de nutrients per a aquesta etapa.

A l'hora de conrear híbrids F1 fotoperiódicos en interior, els conreadors poden triar el moment en el qual les seves plantes comencin a florir. Els cabdells comencen a desenvolupar-se quan les plantes reben 12 hores de llum i 12 de foscor (ja que aquest fotoperiodo els fa creure que s'acosta la tardor). Durant la floració, les plantes de marihuana necessiten menys nitrogen i unes quantitats més altes de potassi i fòsfor. Les pastilles estimulants de la floració RQS Easy Bloom els ofereixen tot això.

Temperatura i humitat

Els conreadors d'interior tenen un control gairebé complet del clima del seu espai de cultiu. Utilitza una combinació de ventiladors, aire condicionat i radiadors (depenent d'on vives) per a mantenir els següents rangs de temperatura diürna:

 • Fase de plántula: 20-25 °C
 • Etapa vegetativa: 22-28 °C
 • Floració: 20-26 °C

També hauràs de vigilar la humitat (la quantitat de vapor d'aigua present en l'aire) perquè els teus híbrids F1 estiguin feliços i sans. A la marihuana li agraden els nivells alts d'humitat al començament de la seva vida, però durant la floració necessita molt menys. Utilitza ventiladors, humidificadors i deshumidificadores per a mantenir els següents rangs d'humitat:

 • Fase de plántula: 65-70%
 • Etapa vegetativa: 40-70%
 • Floració: 40-50%

Pots utilitzar un dispositiu anomenat termohigròmetre per a mesurar de manera simultània la temperatura i la humitat relativa.

Maneig integrat de plagues

Pest Management

Els híbrids de marihuana F1 presenten una gran resistència a les plagues i malalties en comparació amb altres varietats. No obstant això, no són completament immunes a aquestes amenaces. La Junta per al Desenvolupament de l'Agricultura i l'Horticultura defineix[1] el maneig integrat de plagues (MIP) com una estratègia coordinada i prevista per a la prevenció, detecció i control de plagues, males herbes i malalties. Aquests problemes són més freqüents quan es conreen varietats híbrides F1 a l'aire lliure, però també poden donar-se en espais de cultiu interior.

Quan conreïs els teus híbrids F1 en interior, segueix aquests consells per a mantenir-los lliures de plagues i malalties:

 • Introdueix microbis beneficiosos: si apliques a les arrels de les teves plantes fongs micorrízics i trichodermas, impulsaran el seu creixement i protegiran el seu sistema radicular dels patògens del sòl.
 • Instal·la mosquiteras: en col·locar mosquiteras en totes les obertures del teu espai de cultiu (com a entrades i sortides d'aire), crearàs una barrera física que mantindrà a les plagues fora.
 • Col·loca paranys adhesius: aquestes tires són una estupenda tècnica preventiva (i tractament) per a plagues com la mosca de l'humus i els trips.
 • Mantingues una bona higiene

Entrenament i defoliació

Training F1

Si conrees híbrids F1 en un armari de cultiu, podràs usar diverses tècniques d'entrenament per a optimitzar la producció, com per exemple:

 • LST: també conegut com a entrenament de baix estrès, el LST consisteix a lligar la zona apical de la planta a la vora del test per a estimular el creixement lateral i la producció de cabdells uniformes. Atès que el LST no causa danys tissulars, no afectarà el creixement de les plantes de manera negativa.
 • Super cropping: aquesta tècnica d'entrenament avançada augmenta enormement les collites. El super cropping consisteix a aixafar i doblegar les branques amb cura per a manipular la forma del dosser, de manera que potenciï la producció de cabdells.
 • Lollipopping: l'a < href="https://www.royalqueenseeds.és/blog-com-augmentar-les-collites-amb-el-lollipopping-de-la-marihuana-n1314" title="Com augmentar les collites amb el lollipopping de la marihuana">lollipoppingés una tècnica de poda que elimina les branques i els punts de floració inferiors per a donar-li a la planta forma de piruleta (lollipop en anglès). Això fa que les plantes concentrin tota la seva energia en el dosser, la qual cosa resulta en una quantitat menor de cabdells però de major grandària.
 • Topping (poda apical): en eliminar l'àpex de la planta, les hormones del creixement es distribueixen per altres zones, promovent un creixement lateral i limitant l'altura de la planta. Per tal d'aconseguir resultats òptims, recorda aplicar aquesta tècnica únicament a les plantes F1 fotoperiòdiques, i no a les F1 autoflorescents.
 • Defoliació: la poda controlada de les fulles de ventall ajuda a millorar la ventilació i exposa els cabdells a una major quantitat de llum.

Es poden conrear varietats diferents en el mateix armari de cultiu?

Per descomptat. Pots conrear diferents varietats híbrides F1 al mateix temps en el mateix armari. No obstant això, tindràs més èxit si conrees plantes amb una altura i un període de floració compatibles. Això ajuda a evitar que una planta eclipsi a la resta i que les altres produeixin resultats més pobres.

Quan i com s'han de collir els híbrids F1 fotoperiódicos en interior?

La durada del cicle de vida de les plantes híbrides F1 fotodependientes dependrà del moment en el qual les obliguis a començar la fase de floració. Després de canviar el cicle de llum, solen trigar unes 8-9 setmanes a florir. Després de la qual cosa hauràs de collir les teves plantes i processar els seus cabdells correctament.

Tens dues opcions: tallar les plantes per la base i penjar-les boca avall perquè s'assequin, o collir els cabdells de manera individual i col·locar-los dins d'una malla d'assecat.

Seca les teves flors en una habitació fosca i amb una humitat relativa d'al voltant del 50%. Sabràs que estan llestes quan les tiges es trenquin en lloc de doblegar-se. Una vegada que estiguin secs, posa els cabdells en flascons de curat juntament amb packs de control d'humitat Moisture Fighters durant almenys sis setmanes, per a millorar el seu sabor i suavitat.

Humidity Pack

Com conrear híbrids F1 autoflorescents en interior

Les varietats de marihuana híbrides F1 no són només fotoperiódicas, també existeixen exemplars autoflorecientes, com la Orion F1, la Titan F1 i la Medusa F1. Igual que altres varietats actuacions, aquestes també són molt fàcils de conrear. Són plantes petites, discretes i summament potents, que van des de la llavor fins a la collita en qüestió de setmanes. Es poden conrear pràcticament igual que les seves companyes fotodependientes, però presenten algunes diferències importants.

Diferències quant a la il·luminació

Les varietats autoflorecientes no necessiten un canvi en el cicle de llum per a començar a florir, sinó que ho fan sobre la base d'una espècie de rellotge genètic intern. Molts conreadors mantenen un cicle de llum constant de 24 hores durant la fase vegetativa, i després el redueixen a 20 hores durant la floració. Però també és possible deixar els llums encesos les 24 hores del dia durant tot el cicle de cultiu. Això accelerarà el desenvolupament de les plantes, però com és lògic, tindrà un cost d'electricitat més alt.

Diferències quant a l'entrenament

Si es fa bé, l'entrenament de les plantes autoflorecientes es tradueix en millors collites. I atès que els híbrids F1 acte ofereixen majors rendiments des del primer moment, l'aplicació d'aquestes tècniques impulsaran encara més el seu potencial de producció. Però no t'acceleris! Amb les actuacions només es poden usar mètodes d'entrenament de baix estrès, perquè creixen tan ràpid que a penes tindran temps per a recuperar-se de les tècniques d'alt estrès.

Quan i com collir

Aquests cabdells es poden collir, retallar, assecar i curar de la mateixa forma que hem vist a dalt. Encara que les actuacions necessiten un enfocament diferent a l'hora de conrear-les, no existeix cap diferència pel que fa a la collita dels cabdells i la seva preparació per a fumar-los.

Buy F1 Hybrids

Com conrear híbrids F1 fotoperiòdics a l'aire lliure

El cultiu de marihuana exterior planteja un altre tipus de reptes. El clima, les plagues, les malalties, el mal temps i l'absència de control sobre l'entorn fan que sigui una mica més difícil, però molt més satisfactori.

Per sort, les plantes híbrides F1 s'enfronten millor a aquests obstacles. El seu vigor híbrid (que resulta de l'encreuament de dues línies altament endogàmiques) les fa menys vulnerables davant les plagues, malalties, sequedat i excés d'humitat.

Tingues en compte la temporada de cultiu de la teva zona

En exterior, no es pot prémer un interruptor i obligar a les plantes fotoperiódicas a començar la floració, sinó que cal esperar que responguin als cicles de llum naturals. No obstant això, en les zones del nord, l'ambient es refreda molt ràpid. Els hivernacles i els politúneles poden allargar la temporada de cultiu en aquestes zones. D'aquesta manera, podràs treure les teves plantes a l'exterior més primerenc i protegir-les del mal temps durant les últimes fases del seu desenvolupament.

Si conrees herba més al sud, tens molta sort! Ja que no hauràs d'enfrontar-te a una temporada de cultiu curta. Però això no significa que puguis relaxar-te; encara hauràs de protegir les teves plantes de les onades de calor i les sequeres.

Emplaçament i protecció de les plantes

El lloc on conreïs les teves plantes pot influir molt en el seu rendiment. L'ideal seria plantar-les en un lloc orientat cap al sud en el qual rebin la major quantitat possible de llum solar durant el dia. Dit això, si vius en una zona especialment càlida, a les teves plantes els vindria bé una mica d'ombra a hora foscant. Si les conrees en tests, només hauràs de traslladar-les d'un lloc a un altre quan faci molt sol. Si estan en la terra, instal·la un tendal per a protegir-les quan sigui necessari.

Medi de cultiu

El cultiu exterior ofereix l'opció de conrear en tests, parterres elevats o directament en la terra. Si tries fer-ho en recipients, podràs utilitzar els mateixos medis de cultiu que els conreadors d'interior. Si prefereixes conrear en parterres o directament en el sòl, segueix aquests consells per a mantenir els teus híbrids F1 en bona forma:

 • Elabora el teu propi compost casolà: el compostatge a partir de deixalles de la cuina i el jardí et proporcionarà adob gratis per a afegir a les teves plantes anualment.
 • Aplica productes biològics de manera abundant: la majoria dels sòls són rics en vida biològica (com a bacteris i patògens beneficiosos), però pots inclinar encara més la balança al teu favor afegint fongs micorrízics, trichodermas i rizobacterias a les teves plantes i parterres.
 • No llauris la terra: després de conrear durant el primer any, no tornis a llaurar la terra. El cultiu sense cultiu afavoreix l'existència de les xarxes miceliales i alimentàries del sòl.
 • Utilitza humus mort: una capa prima de retallades d'herba, compost o fulles mortes sobre la superfície del sòl protegirà la xarxa alimentària del teu substrat i estimularà el cicle de nutrients.
 • Utilitza cultius de cobertura: mantingues la terra protegida durant els mesos d'hivern amb cultius de cobertura com a faves i pèsols. Aquestes plantes alliberen els compostos de carboni en el substrat i mantenen les poblacions de microbis beneficiosos actives durant la temporada baixa.

Prevenció de plagues i malalties

Outdoor pest prevention

Les plagues i les malalties de les plantes són més habituals a l'aire lliure. Els insectes vaguen lliurement, i les malalties poden romandre latents en la terra durant llargs períodes de temps. No obstant això, si conrees híbrids de marihuana F1 jugaràs amb avantatge. Aquestes varietats són molt més resistents a les malalties, i els seus perfils cannabinoides i terpenoides són més eficaços a l'hora d'espantar les plagues.

 • Instal·la mosquiteras: és molt fàcil col·locar malles anti insectes al voltant de cada planta o de parterres sencers. Aquestes barreres físiques són ideals per a mantenir les erugues, els trips i fins i tot els ocells lluny de les teves plantes.
 • Evita els plaguicides i herbicides químics: encara que a curt termini són eficaços, aquests productes danyen la xarxa alimentària del sòl i permeten que les malalties ataquin a la matriu microbiana subterrània.
 • Aprèn a preparar insecticides naturals: descobreix com convertir l'all, les fulles de tomàquet i els olis essencials en pesticides naturals.
 • Sembra cultius associats: conrear plantes associades prop de la teva marihuana ajuda a repel·lir els insectes, mentre que algunes espècies els atreuen, allunyant-los de la teva preuada herba.
 • Sembra policultius: no és necessari que dediquis un espai separat a les teves plantes associades. Tria diverses espècies diferents i conrea-les al costat de les teves plantes de cànnabis. Això no sols beneficiarà al substrat, sinó que a més ajudarà a reduir al mínim la propagació de malalties entre plantes de la mateixa espècie.

Quan collir

Les teves plantes aconseguiran la plena maduresa entre setembre i octubre, depenent de la varietat i de quan hagis germinat les seves llavors. En comptes d'endevinar quin és el millor moment per a collir, pots usar una lupa per a observar de prop les següents estructures:

 • Pistils: aquests petits pèls que sobresurten dels cabdells tenen un aspecte blanquinós al principi de la floració, i es tornen ataronjats quan les plantes estan madures. Procura collir els teus cabdells quan el 60-70% dels pistils tinguin un color taronja fosc.
 • Tricomas: aquestes minúscules estructures glandulars són el que els dona als cabdells el seu aspecte gebrat. Quan els cabdells no estan madurs, els tricomas són translúcids, però quan les plantes estan llestes per a collir, presenten un aspecte més lletós i opac.

Els politúneles i els hivernacles resulten molt útils al final de la floració. Les pluges torrencials i la humitat alta augmenten dràsticament el risc que les plantes desenvolupin floridura en aquesta època.

Com plantar híbrids F1 autoflorescents a l'aire lliure

Autoflowering F1

Les plantes fotoperiódicas solen desenvolupar-se sense problemes a l'aire lliure, però com es comporten els híbrids F1 autoflorecientes en aquest entorn? Si ja coneixes les varietats acte, sabràs que toleren gairebé tot. I si a això li afegim el major vigor de la genètica F1, tindrem unes plantes que creixeran amb la mínima intervenció per part nostra. En general, hauràs d'aplicar tots els consells anteriors amb els teus híbrids F1 acte en exterior.

Quan plantar

Els híbrids F1 autoflorecientes tenen un cicle de vida d'uns 60-85 dies. La velocitat amb la qual creixen les actuacions ofereix molta flexibilitat als conreadors. No hauràs d'afanyar-te per a sembrar-les després de les últimes gelades (encara que vives en una zona amb un clima fred), sinó que podràs sembrar les teves llavors ben entrada la temporada de cultiu. Això permet que els conreadors amb poc espai puguin obtenir diverses collites successives.

Els qui disposin de més lloc per a conrear, poden optar per sembrar varietats fotoperiódicas primerenc i substituir-les per actuacions més endavant. Una altra alternativa és sembrar plantes fotoperiódicas i autoflorecientes al mateix temps, i collir les actuacions aviat mentre esperes al fet que maduri la resta.

El clima ideal

La genètica autofloreciente és originària de zones com Sibèria (regions molt fredes amb temporades de cultiu curtes). I encara que també es desenvolupen sense problemes en entorns càlids, les actuacions són l'opció ideal per a conreadors que visquin en latituds septentrionals; on podran assecar els teus cabdells de manera segura molt abans que comenci a gelar.

Quan i com collir

Els híbrids F1 autoflorecientes conreats a l'aire lliure s'han de collir de la mateixa forma que els d'interior. Depenent de la varietat, hauràs de preparar-te per a tallar i processar la teva herba uns 60 dies a partir de l'aparició dels primers brots.


Una vegada que provis els híbrids F1, no voldràs plantar cap altra cosa

Ara ja saps com cuidar dels teus híbrids de marihuana F1, des de les varietats fotoperiódicas més altes i productives fins als exemplars autoflorecientes més petits i ràpids. Si t'has acostumat a conrear varietats polihíbridas, t'encantarà el vigor, robustesa, productivitat i potència dels híbrids F1. Tant si tries plantes fotoperiódicas com autoflorecientes, gaudiràs d'una experiència tan positiva que és molt probable que no vulguis girar la vista enrere.

External Resources:
 1. Integrated pest management (IPM) hub | AHDB https://ahdb.org.uk
Avís d'exempció de responsabilitat:
Aquest contingut està destinat únicament a finalitats educatives. La informació oferta procedeix de recerques recopilades per fonts externes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

Categories
eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37751 valoracions