Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

Guia completa per a la fase de floració del cànnabis

Flowering

Ahhh, la fase de floració. Després de passar setmanes cuidant a les teves nenes, podant-les i entrenant-les perquè creixin el màxim possible durant la fase vegetativa, ha arribat el moment d'ajudar-les a florir. En aquest article, t'ensenyem exactament com fer-lo.


ENTRANT EN LA FASE DE FLORACIÓ

El moment exacte en què les teves plantes inicien la floració depèn de diversos factors. Si conrees a l'aire lliure, les teves nenes començaran a florir a la fi de l'estiu, quan els dies comencen a escurçar-se de manera natural. Si conrees en interior, tindràs més control sobre la fase de floració de les teves plantes. La majoria de conreadors indueix la floració de les seves plantes després de quatre setmanes de creixement vegetatiu, però tècnicament pots deixar les plantes en fase vegetativa indefinidament.

Quan les plantes reben menys llum, automàticament comencen a centrar la seva energia a desenvolupar cabdells, en lloc de branques i fulles. Per a aconseguir la millor collita possible, has de cuidar les plantes durant aquesta fase, aportant-los les condicions adequades quant a nutrients, il·luminació, temperatura i humitat.

A continuació, vam mostrar una descripció detallada d'una fase de floració de 8 setmanes. Encara que algunes varietats tenen períodes de floració més curts o més llargs, aquesta guia t'ajudarà a entendre què esperar quan les plantes s'acosten a la collita, i què pots fer per a maximitzar la qualitat dels cabdells durant aquesta etapa crucial.

 

Flase de floració (Setmana 1)
Flase de floració (Setmana 2)
Flase de floració (Setmana 3)
Flase de floració (Setmana 4)
Flase de floració (Setmana 5)
Flase de floració (Setmana 6)
Flase de floració (Setmana 7)
Flase de floració (Setmana 8)

SETMANES 1-3

Què esperar: estirament de la floració, pèls blancs (pistils) i aromes perceptibles.

Molts conreadors creuen que com a les plantes entren en floració, deixen de créixer i comencen a produir cabdells. Però això queda lluny de la veritat.

Durant la primera setmana (més o menys) de la floració, les plantes experimenten un període d'estirament i creixement accelerat. Aquest “estirament de la floració” és totalment normal, ja que les plantes intenten sobrepassar la vegetació circumdant per a poder rebre la major quantitat de llum possible i, d'aquesta manera, augmentar les seves probabilitats de reproduir-se. A més, un major espai internodal significa més espai per als cabdells i una major penetració de la llum. Quant creixeran les plantes en aquesta primera setmana variarà en funció del cep que estiguis conreant, però algunes varietats poden doblegar la seva grandària durant aquest període.

Normalment, la segona setmana de la floració és quan pots determinar el sexe de les teves plantes. Les femelles començaran a desenvolupar uns pistils blancs i allargats en els nusos. D'altra banda, els mascles desenvoluparan uns saquitos de pol·len rodons. Si has sembrat llavors regulars (no feminitzades), procura identificar el sexe de les teves plantes al més aviat possible i separar els mascles de les femelles per a evitar la pol·linització (tret que vulguis produir llavors).

En la tercera setmana, les plantes a poc a poc deixaran d'estirar-se i se centraran en desenvolupar les flors. Encara que els cabdells encara estiguin petits, observaràs alguns calzes de major grandària i el desenvolupament d'alguns tricomes.

Video id: 484384420

BONES PRÀCTIQUES

Fertilització: les necessitats nutricionals d'una planta de cànnabis canvien dràsticament quan comença a florir. A l'inici de la floració, les plantes responen bé als fertilitzants amb major contingut de fòsfor i potassi. La fórmula NPK a utilitzar depèn de la teva elecció, però vés amb compte de no passar-te durant aquesta etapa inicial, ja que podries cremar les plantes amb un excés de nutrients. Tu també decideixes en quin moment augmentar la quantitat de fertilitzant, però recomanem fer-ho durant la setmana 2.

Excés de fertilització/deficiències: fer el canvi de nutrients de la fase vegetativa a la floració pot ser complicat, especialment si tens poca experiència de cultiu. Procura vigilar atentament les teves plantes, parant esment per si apareixen signes d'excés de fertilització o deficiències nutricionals (fulles seques, cremades o groguenques).

• LST: l'entrenament de baix estrès (LST per les seves sigles en anglès) pot ser una gran manera de manipular les teves plantes i bregar amb l'estirament addicional produït a inicis de la floració. El LST també t'ajudarà a obtenir una canopia uniforme i assegurar que els cabdells de la part inferior de la planta rebin suficient llum.

Temperatura: durant la fase de floració, la marihuana respon bé a les temperatures més baixes. Cada planta és lleugerament diferent i cada conreador tindrà les seves pròpies recomanacions sobre la temperatura òptima per a la floració. No obstant això, recomanem mantenir la temperatura diürna al voltant de 26 °C i la temperatura nocturna entorn de 16-18 °C. Mantenir la temperatura nocturna relativament baixa és súper important per al bon desenvolupament dels cabdells.

FERTILITZACIÓ, IL·LUMINACIÓ, TEMPERATURA I HUMITAT

NPK

5-7-10 aprox.

EC
1,2–1,5
HUMITAT
50–60% RH
TEMPERATURA (Dia/Nit)
26°C / 16–18°C

SETMANES 3-4

Què esperar: cabdells més grans i aromes més intenses.

En les setmanes 3 i 4, les teves plantes de marihuana hauran deixat de créixer i estaran centrant tota la seva energia a produir cabdells. Veuràs com les flors engreixen dia a dia, desenvolupant uns calzes gruixuts, amb més pistils i una bona capa de tricomes. Les aromes despreses per les plantes seran cada vegada més perceptibles i complexos.

BONES PRÀCTIQUES

Fertilització: a mesura que engreixen els cabdells, les plantes necessiten més nutrients. Durant aquesta etapa, la fórmula exacta del fertilitzant també depèn de la teva elecció, però vigila bé les plantes per a veure com reaccionen als canvis de fertilització. La fórmula NPK comunament usada a mitjan floració és 6-10-15.

Humitat i ventilació: és realment important controlar la humitat i ventilació. L'aire humit i estacant és un brou de cultiu per a la floridura i els bacteris, i també pot atreure plagues. Per a evitar aquests problemes, recomanem mantenir la humitat relativa al voltant d'un 40-50% i usar ventiladors a la sala de cultiu per a mantenir el flux d'aire.

FERTILITZACIÓ, IL·LUMINACIÓ, TEMPERATURA I HUMITAT

NPK

6-10-15 aprox.

EC
1,5 aprox.
HUMITAT
50% HR
TEMPERATURA (Dia/Nit)
 24-26 °C / 16-17 °C

SETMANES 4-6

Què esperar: floració a tota marxa, amb cabdells grans i densos. L'aroma estarà aconseguida la seva màxima expressió.

En les setmanes 5 i 6, les plantes estaran en plena floració. Els cabdells haurien de ser grans i gruixos, i estar coberts de pistils blancs. Les flors també haurien d'estar produint una gruixuda capa de tricomes, que emanen una olor agradable i penetrant. Si a hores d'ara encara no has comprat un extractor i filtre d'aire, aquest podria ser un bon moment per a fer-ho.

Si observes de prop els cabdells, hauries de veure alguns canvis bastant dràstics respecte a com estaven fa unes setmanes: els calzes són més grans, i els cabdells haurien de tenir un tacte i un aspecte més dens i pesat. Alguns ceps de floració ràpida podrien estar gairebé llestes per a la collita i, en aquest cas, els cabdells tindran un aspecte molt més madur (amb més tricomes i pistils de color més fosc)

BONES PRÀCTIQUES

Fertilització: aquest període (setmanes 5 i 6) es considera el punt àlgid de la floració per a la majoria de varietats de cànnabis. Vigila bé les teves plantes i estigues atent per si apareixen signes d'excés de fertilització o deficiències nutricionals. Segons la grandària que tinguin els teus cabdells, tal vegada vulguis augmentar la dosi de fertilitzant una vegada més, per a produir la millor collita possible. Recorda que, en aquesta fase, les plantes no necessiten tant de nitrogen, ja que aquest nutrient és més important durant l'etapa de creixement vegetatiu, que durant la floració. Les plantes de cànnabis en floració necessiten majors quantitats de fòsfor, potassi i calci.

Estrès: durant aquesta etapa, procura no estressar a les teves plantes per a evitar que detinguin el desenvolupament dels seus cabdells o, pitjor encara, que es tornin hermafrodites. L'estrès pot provocar que les plantes femella en floració produeixin pol·len i es autopolinicen, en un últim intent per reproduir-se abans de morir.

Suport estructural: et sorprendrà el pes que poden adquirir les flors fresques de cànnabis. Si a les teves plantes els costa sostenir el pes dels seus cabdells, pots usar canyes de bambú i entenimentada, o brides de jardineria, per a mantenir les plantes en posició vertical i evitar que caiguin.

Humitat i temperatura: d'ara endavant, mantingues el nivell d'humitat al voltant del 30-40% per a evitar problemes de floridura o plagues. La temperatura diürna no hauria de superar els 25 °C i la temperatura nocturna hauria de rondar els 16-17 °C.

FERTILITZACIÓ, IL·LUMINACIÓ, TEMPERATURA I HUMITAT

NPK

5-9-12 aprox.

EC
1,5-1,6
HUMITAT
30-40% HR
TEMPERATURA (Dia/Nit)
 24-26 °C / 16-17 °C

SETMANES 6-8

Què esperar: últimes etapes de la floració i collita.

En la majoria de ceps, les setmanes 6, 7 i 8 són les últimes etapes de la floració. A hores d'ara, els cabdells haurien d'estar densos, ferms i coberts per una gruixuda capa de tricomes. Els tricomes haurien d'estar canviant de color, de transparent a blanc-lletós, i alguns pocs s'hauran tornat de color ambre. Aquesta és un clar senyal que ha arribat el moment de la collita. Per a verificar això, pots observar els tricomes amb una lupa o un microscopi de butxaca. Durant aquestes setmanes, els pistils també s'aniran enfosquint, un altre senyal que les plantes estan gairebé llestes per a collir.

En aquestes últimes setmanes, el fòsfor, potassi i calci continuen sent els nutrients més importants. No obstant això, durant les dues setmanes prèvies a la collita, hauries de fer una rentada d'arrels a les plantes amb aigua pura de pH ajustat. Això permet que les plantes aprofitin els nutrients restants i ajuda a conservar el sabor natural dels cabdells.

Durant la rentada d'arrels, algunes fulles s'esgrogueiran, ja que les plantes estaran consumint els nutrients emmagatzemats en el fullatge.

Com hem esmentat, els teus cabdells estaran llestos per a collir quan la majoria de tricomes estigui de color blanc-lletós. Si la collita es realitza abans, l'herba sol tenir un efecte més motivante i eufòric. En canvi, si es cull més tard, sol produir un colocón més relaxant i adormecedor. Encara que no s'hagi verificat exhaustivament, es creu que les plantes de cànnabis produeixen més CBN (una forma degradada del THC) i mirceno al final del seu cicle de vida.

BONES PRÀCTIQUES

Rentat d'arrels: no oblidis aclarir les arrels amb aigua al pH equilibrat, durant les dues setmanes abans de la collita.

Humitat: mantingues el nivell d'humitat entorn d'un 30-40%, com a màxim, per a evitar problemes de plagues i floridura.

Maduresa dels cabdells: durant les 2 setmanes de la rentada d'arrels, vigila de prop les teves plantes. Sabràs si els cabdells estan llestos per a collir usant el mètode dels tricomes descrit anteriorment.

48-72 hores de foscor: per a intentar augmentar la potència dels teus cabdells, pots deixar les plantes en foscor total durant 48-72 hores seguides abans de la collita. Alguns conreadors afirmen que aquest truc ajuda les plantes a produir més tricomes, donant lloc a una herba més potent.

FERTILITZACIÓ, IL·LUMINACIÓ, TEMPERATURA I HUMITAT

NPK

 4-7-10 aprox.

EC
1,7-1,8
HUMITAT
30-40% HR
TEMPERATURA (Dia/Nit)
24-26 °C / 16-17 °C

NO ET PRECIPITIS AMB LA COLLITA

En les últimes setmanes de floració, els conreadors poden estar una mica ansiosos. Però procura contenir-te i evita collir massa aviat. Encara que pot ser que una setmana no sembli molt temps, pot marcar una gran diferència en el sabor, la qualitat i la potència dels teus cabdells. Para esment a les teves plantes durant tota la fase de floració, tingues paciència i segurament et recompensin amb cabdells de primera categoria. Si vols saber més sobre les últimes setmanes de floració, incloent, entre altres coses, com aplicar potenciadors de floració, com reduir el soroll i com calcular el període de floració sobre la base de la grandària del test, dóna un cop d'ull al nostre següent article!


Part. 1: La germinació. Guia completa per la germinació de llavors de marihuana.

Part. 2: La fase vegetativa. Fase de creixement o vegetativa.

Part. 4: Les darreres setmanes de floració. Després de setmanes de nerviosisme creixent, el moment tan esperat de la collita ja s’acosta.

Part. 5: Hora de la collita! Aprèn tots els passos del procés de collita I post collita del cànnabis.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37823 valoracions