La fase de floració del Cànnabis

PART 1 / INTRODUCCIÓ

Cada vegada ens acostem més al final i, en només un parell de mesos de floració, ja estarem llestos per a treure la pols a les tisores. Per a obtenir el millor de cada planta, hem de coordinar i harmonitzar tots els factors possibles.

Després de tot, solen ser les petites coses les que donen els millors resultats. En aquest capítol, explicaré tots els factors importants que intervenen, i de quina manera podem solucionar una deficiència nutritiva.

El procés de floració ja està en marxa, i en un parell de setmanes, els filaments blancs començaran a créixer en diferents parts de la planta. En aquesta etapa, els cabdells creixen lentament però amb seguretat. Com ja he dit abans, no us oblideu de separar les plantes mascle de les plantes femella. Les plantes mascle que aconsegueixin desenvolupar-se, aviat començaran a produir boletes que en unes tres setmanes ja estaran llestes per a obrir-se i escampar el pol·len per tots els costats, fecundant les femelles piloses.

Les primeres tres setmanes del període de floració és, en certa forma, una espècie d'etapa de creixement. Després de posar les plantes a florir, ajustant la il·luminació a 12 hores de llum i 12 hores de foscor, començarà un procés explosiu de floració (creixement); ràpidament poden arribar a duplicar o triplicar la seva grandària.

Especialment si aquesta és la teva primera experiència de cultiu, és una sensació meravellosa, i com un miracle, veure com una petita planta es transforma en un gegant cada vegada més gran, amb flors que no paren de créixer i plens de cristalls de THC apilats. L'olor característica de la planta augmenta cada vegada més i ja gairebé és impossible dominar la temptació d'agafar alguns cabdells i començar a gaudir del primer canó de la nova collita.

PART 2 / ALIMENTACIÓ PER Al CREIXEMENT I LA FLORACIÓ

Easy Boost Nutrició Orgànica

Durant l'etapa de floració, utilitzarem aliments per a la floració. Ja podem guardar els nutrients per al creixement que ens hagin quedat per a la pròxima collita, independentment de la quantitat utilitzada fins al moment.

Si has utilitzat substrats fertilitzats, segurament podràs passar unes quantes setmanes si haver de donar-los cap líquid. Naturalment, el període de pre creixement no hauria de durar massa, ja que sinó, haurem d'utilitzar nutrients per al creixement.

Durant aquesta etapa, només utilitzarem nutrients Plagron; algunes marques presenten un envàs únic de nutrients que serveixen tant per al creixement com per a la floració, mentre que unes altres diferencien entre els nutrients per a la floració i els nutrients per al creixement. La majoria de conreadors, durant la primera o segona setmana del període de floració, continuen proporcionant nutrients per al creixement a les plantes, ja que és una espècie d'etapa de transició, i les plantes encara tenen molta set de nitrogen i altres substàncies de "construcció", necessàries per al seu ràpid desenvolupament.

Amb això, les plantes es fan una miqueta més grans, ja que els aliments per a la floració les estimulen perquè concentrin tota la seva atenció (i recursos) en la formació de les flors, i no a augmentar la seva grandària. D'aquesta forma, pots utilitzar l'aportació de nutrients per a jugar una mica amb la grandària final de la planta. Si les vostres plantes ja tenen una bona grandària i preferiu que siguin una mica més compactes per qüestió d'espai, llavors, només heu de donar-los aliment per a la floració immediatament.

Al contrari, si les plantes són petites i no omplen tot l'espai, per a fer-les créixer tant com sigui possible i estimular-les, has de continuar amb l'alimentació per al creixement una mica més. Evidentment, aquestes diferències no són molt grans, però tot ajuda. Uns quants centímetres per aquí i uns quants per allà, poden suposar una bonica diferència. Després de tres setmanes de floració, observaràs que les plantes han aconseguit la seva grandària màxima.

Ja no creixen en altura ni en amplària; ara concentren totes les seves forces a desenvolupar els seus cabdells. En aquest moment, és important donar-los aliments per a la floració, ja que les plantes necessiten més fòsfor i més potassi. Aquests dos són alguns dels nutrients més importants per a un bon desenvolupament de les flors. Tampoc és una mala idea tenir una ampolla de PK 13-14. El PK 13- 14 (jo vaig utilitzar el PK Plus de Plagron) és un aliment diferent per a la floració, que s'utilitza com a suplement en una floració normal.

Com ja hauràs deduït pel seu nom, conté el fòsfor i el potassi addicional que la planta necessita per a regalar-te uns cabdells grans i grossos. Existeixen dues formes d'administrar el PK 13-14. Pots començar amb petites dosis des de la primera setmana, i augmentar-la gradualment cada setmana, o pots començar amb 0,25 ml / per litre en la primera setmana i, a la tercera, ja li estaràs donant 0,75 ml / litre. Normalment, l'etiqueta de l'ampolla indica la quantitat necessària que has de donar-li a la planta. La segona manera consisteix a esperar fins al principi de la quarta setmana de floració, perquè en aquest moment és quan comença l'autèntic desenvolupament dels cabdells, i donar-los directament 1,5 ml per litre, fins al final de l'etapa de floració.

En resum, el PK13-14 produeix cabdells més densos i més durs, en donar a la planta totes les substàncies que necessita. No has d'oblidar que en aquesta etapa has d'ajustar l'aportació de nutrients a les necessitats de la planta. Ha desenvolupat unes necessitats nutritives molt diferents de quan necessitava molta alimentació per a enfortir el seu desenvolupament durant les tres setmanes anteriors. Si continues donant-li la mateixa quantitat de nutrients que abans, corres el risc de fertilitzar-la en excés molt ràpidament.

Si durant les primeres setmanes, li has donat nutrients cada dia, és possible que ara ja només els necessiti cada dos dies. Has de vigilar-ho. Cadascuna de les plantes floreix a la seva manera; les flors d'algunes varietats creixen molt ràpidament entre la tercera i la cinquena setmana de floració, mentre que els cabdells d'unes altres aconsegueixen el seu pes definitiu en les últimes setmanes.

Això vol dir que has d'observar atentament les teves plantes (i escoltar-les) per a saber quines són les seves necessitats nutritives a cada moment. Em permeto dir-te això perquè molts conreadors novençans comencen molt bé; creuen que tot funciona a la perfecció, però al cap d'unes setmanes, les necessitats de la planta canvien i el conreador segueix amb el mateix patró, la qual cosa produirà una collita molt pobra.

PART 3 / ALIMENTACIÓ DE LES FULLES

Flexó De Les Branques En Plantes De Cànnabis

Les plantes floreixen amb ganes si s'alimenten amb Algal Bloom. Cada setmana les ruixem amb Phytamin Leaf Feed i amb Repro Forte de Plagron com a estimulador de la floració.

Amb això garantim un millor transport de sucres des de les fulles als cabdells. Cada dues setmanes també els donarem enzims. Aquests enzims netegen el mitjà eliminant les arrels mortes i redueixen l'acumulació de sals derivades de l'aplicació de nutrients. Les plantes de llavors tendeixen a créixer en altura més ràpid que els esqueixos.

Així que, en aquest moment, seran considerablement més altes i, per aquesta raó, et recomano encaridament que, si disposes de poc espai a l'habitació, les podis o les dobles. Doblega la planta lligant un fil en la corona del cabdell i tibant-lo lleugerament cap avall. En fer-ho, aconseguiràs el mateix efecte que podant la part superior de la planta però amb l'avantatge que conservaràs la corona del cabdell. Les branques de la part inferior de la planta es desenvoluparan millor i la planta produirà més cabdells a l'ample.

En zones de cultiu inferiors a 1,5 metres d'altura, hauràs de podar o doblegar les plantes abans, o donar-los un menor període de creixement. També és millor donar-los menys aliments que més, però si sofrissin una falta severa de nutrients que no pots solucionar començant de nou amb l'aliment de floració, llavors, la manera més ràpida de solucionar el problema és donant-los aliment a través de les fulles. Prepara una mescla de nutrients com faries normalment i ruixa les plantes.

Les plantes també poden absorbir nutrients a través de les fulles; l'avantatge de fer-ho d'aquesta manera és que el pH no es modifica. És millor que ruixis les plantes just abans d'apagar o d'encendre els llums. En cas de deficiència greu, el problema de donar la solució de nutrients a través del substrat és que has d'esperar que la planta torni a tenir set. No té sentit donar-li una solució nutritiva cada dia si no pot absorbir realment la que necessita. Hauràs d'esperar, possiblement més del que volies, abans que la deficiència es corregeixi adequadament.

RELATED STORY
Foliar Feeding

En combinar el reg amb l'aplicació de nutrients a través de les fulles, la planta absorbeix immediatament els aliments que necessita. Normalment, notaràs una millora a partir de l'endemà. Observaràs que les taques groguenques de les fulles recuperen el seu color original. Si continuem proporcionant-los aigua i nutrients a través de les fulles, les plantes aviat tornaran a ser un mar de color verd.

Un altre avantatge de la nutrició a través de les fulles és que pots experimentar amb tota seguretat per a descobrir el tipus de manca de les teves plantes. A molts conreadors encara els mengen els dubtes de si és un problema d'excés o de falta de fertilització. Amb el simple fet de ruixar les fulles amb una solució de nutrients, pots observar ràpidament si la planta reacciona positiva o negativament i, a partir d'aquí, podràs deduir el problema.

És útil tenir sempre a mà unes quantes ampolles plenes de nutrients individuals (nitrogen, fòsfor i potassi). Així, podràs experimentar més fàcilment amb el teu problema de nutrients. Suposem que existeix una falta de nitrogen i, per a corregir-la, ens veiem obligats a utilitzar una solució de nutrients general. La planta també rep el que no necessita.

És més fàcil tenir una ampolla separada amb nitrogen. Així, només aportarem a la planta els nivells de nitrogen que necessita, sense influir en la resta de components fertilitzants. Aquest sistema d'ampolles és especialment útil per als conreadors d'exterior, quan estan en el procés de fer créixer plantes grans en tests i han de proporcionar-los grans quantitats de nitrogen.

És una bona idea, especialment durant les onades de calor, ruixar les plantes amb una solució de nitrogen, o simplement augmentar el percentatge de nitrogen en l'aigua de reg. Evidentment, aquest mateix procés es pot utilitzar per a les manques de potassi i fòsfor.

PART 4 / VENTILACIÓ

Ventilador Giratori En Un Armari De Cànnabis

Amb la finalitat d'aconseguir una bona floració, les plantes han de tenir bastant diòxid de carboni. Durant les hores del dia, necessiten CO₂ per a un creixement i una floració enèrgics.

Com més CO₂ hi hagi en l'aire, més ràpid creixeran les plantes i toleraran millor les temperatures elevades. La disposició de la teva zona de cultiu és molt important. L'espai òptim és aquell en el qual la part inferior d'un lateral està plena de forats que permeten l'entrada d'aire i en l'altre lateral hem instal·lat un extractor, com més a dalt millor.

Aquesta distribució ofereix una circulació òptima de l'aire, des d'un costat a l'altre de l'habitació. L'aire que entra, ric en CO₂, flueix per sobre de les plantes i les plantes ho utilitzen; a continuació, l'extractor succiona i expulsa l'aire sense CO₂, permetent que l'aire fresc entre de nou pels forats de la part inferior. Si el cultiu és més gran i utilitzes algun tipus de ventilador, pots col·locar un Air-sock o filtre per a l'entrada d'aire de la part superior de l'habitació.

El ventilador funciona exactament a l'inrevés que l'extractor: en lloc de succionar l'aire, l'insufla. Quan conreem en espais petits, no és necessari, ja que amb una bomba és suficient per a renovar l'aire. Un Air-Sock és un tros de tela llarga, de 3 i 5 metres. Si únicament utilitzem un ventilador, normalment, només aconseguirem l'entrada d'aire fred en un dels laterals de l'habitació, la qual cosa vol dir que la temperatura no serà òptima, ni el CO₂ es distribuirà de manera uniforme per sobre de les plantes.

El Air Sock funciona de la manera següent: es fixa en la part superior del ventilador i, aquest es fixa en el sostre. Quan s'encén el ventilador, el Air-Sock s'omple amb l'aire que entra, que recorre un espai de 3 i 5 metres de l'habitació. Després d'això, l'aire ric en CO₂ es distribueix de manera uniforme per tota l'habitació, i l'efecte de tot això és que les plantes poden gaudir millor de l'aire fresc. A més, l'aire fred de l'exterior té temps d'escalfar-se i, per tant, el clima és gairebé perfecte. És simple però eficaç.

Una ventilació escassa produeix un creixement i una floració més febles, les plantes no poden desenvolupar-se correctament i les fulles esgrogueeixen. Un ventilador giratori també és una altra peça important en la zona de cultiu. No només garanteix una bona circulació de l'aire si no que, a més, mescla l'aire calent amb l'aire fred. Les plantes també agraeixen una mica de brisa.

Gràcies a aquesta brisa, desenvoluparan unes tiges grosses i es convertiran en arbustos petits i compactes. A més, com ja saps, una tija gruixuda determina, en gran manera, la collita que obtindrem de cada planta. En general, les plantes amb tiges més grosses també són millors productores.

PART 5 / FORMACIÓ DE FLORS

Flor de Cannabis

Per a la majoria de plantes, les setmanes més importants del període de floració són de la tercera a la cinquena. En aquest moment les plantes estaran invertint gairebé tota la seva energia a desenvolupar les seves flors.

Durant aquestes pròximes setmanes augmentaran de grandària molt ràpidament. Ha arribat l'hora d'assegurar-nos que tot va sobre rodes.

El principi de la tercera setmana també és l'última oportunitat que tenim per a ruixar les plantes amb un pesticida orgànic. Els cabdells encara no són molt compactes ni pesats. Com a prevenció, pots ruixar-les ara, i no hauràs d'esperar fins a la cinquena setmana, quan potser els cabdells ja estan plens de bestioles. En aquest moment, ja no és aconsellable ruixar-les.

En aquesta etapa no tenim molt més a fer, a part de donar-los els nutrients necessaris i gaudir de l'espectacle de creació gradual dels "cogollos". Apareixen més i més filaments blancs i, de manera lenta però segura, creixen petits cabdells, els uns dins dels altres, per a crear un sol cabdell enorme.


Part. 1: La germinació. Guia completa per la germinació de llavors de marihuana.

Part. 2: La fase vegetativa. Fase de creixement o vegetativa.

Part. 4: Les darreres setmanes de floració. Després de setmanes de nerviosisme creixent, el moment tan esperat de la collita ja s’acosta.

Part. 5: Hora de la collita!. Aprèn tots els passos del procés de collita I post collita del cànnabis.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.