Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Índex:

QUÈ ÉS LA PODA APICAL?

La poda apical o topping és l'acte de tallar la punta de la tija principal d'una planta de marihuana. Potser és la tècnica d'entrenament d'alt estrès, o HST, més utilitzada en cultius tant d'interior com d'exterior . La marihuana que creix de manera natural sol adoptar estructura d'arbre de Nadal, amb una cua central principal i diversos conjunts de branques laterals. Totes les parts de la planta rebran la seva ració de llum a mesura que el sol va creuant el cel.

Per contra, en interior la il·luminació prové d'un llum estàtic col·locat per sobre de la planta. Això fa que la forma natural de la planta sigui ineficient, tret que es conreï en grans quantitats amb el mètode SOG o sigui of Green (Mar Verde). La poda apical és el mètode favorit dels conreadors professionals per a augmentar els seus rendiments. També és molt benvolgut per conreadors casolans que volen omplir el seu espai de cultiu amb poques plantes, en comptes d'agrupar tantes com sigui possible.

En tallar la gemma terminal s'afavoreix el desenvolupament de dues noves cues principals i s'estimula el creixement de les branques secundàries. Es tracta d'invertir la forma d'arbre de Nadal per a aconseguir una major penetració de la llum.Una vegada eliminat l'àpex dominant, l'hormona del creixement es repartirà per tots els brots. Les plantes petites i amb moltes branques són preferibles per a qualsevol conreador; en interior, perquè l'espai vertical sol ser molt valuós, i en exterior, perquè els arbustos són més discrets que arbres alts. La poda apical és una estupenda tècnica per a fer-te amb el control de les copes de les teves plantes de cànnabis.

New Colas

COM PODAR APICALMENTE EL CÀNNABIS

Per a aplicar un "topping" o podar apicalmente una planta, fes un tall net en la punta de la tija principal usant unes tisores esterilitzades, i extreu la part superior de la tija. Procura deixar uns 5mm entre el punt on realitzes el tall i les branques laterals; això et donarà un cert marge d'error i evitarà que danyis accidentalment aquestes importants estructures.

Llavors, en lloc de formar una sola cua central, la planta desenvoluparà dues branques separades: la cua central deixarà de créixer i els dos nusos laterals prendran el relleu, convertint-se en dues cues noves.

Més endavant, pots tornar a repetir aquest procés. Amb el temps, les dues branques que acabes de crear estaran llestes per a podar apicalment. Així, el que inicialment era una única cua central s'haurà dividit en 4 cues diferents.

Pots continuar aquest procés fins que estiguis satisfet amb l'estructura de la teva planta.

QUAN PODAR APICALMENT LA MARIHUANA

Pots aplicar el topping a les teves plantes una vegada hagin desenvolupat entre 3-5 nusos, ja que a partir de llavors les arrels i tiges són prou robustos per a recuperar-se de l'estrès del procés. Les plantes solen aconseguir aquesta grandària després de 30 dies de fase vegetativa, aproximadament; però tingues en compte que els diferents ceps creixen a ritmes diferents.

Durant la fase de plàntula, les plantes no aguanten el topping. Si intentes podar apicalment durant aquesta etapa, corres el risc de matar les plàntules o atrofiar el seu desenvolupament. Així mateix, podar apicalment durant la fase de floració causarà danys a les teves benvolgudes plantes.

Espera 1-2 setmanes abans d'aplicar un topping als brots nous. Les plantes necessitaran aquest temps per a recuperar-se de l'estrès i reajustar-se al nou patró de creixement.

Topping

MATERIAL PER A PODAR APICALMENTE EL CÀNNABIS

La poda apical del cànnabis requereix precisió i un tall net. Si curtes la planta amb una eina desafilada pots danyar la tija, deixant una ferida més gran de l'esperat.

Usa les tisores més esmolades que trobis. Les tisores d'oficina o cuina funcionen, però no són tan eficients com les eines dissenyades específicament per a aquesta tasca, així que el millor és usar tisores de podar. Les fulles d'afaitar també són una bona opció.

Prova aquestes tisores de podar corbades, dissenyades per a manicurar i podar apicalment les plantes de cànnabis. El mànec robust i les fulles esmolades són perfectes per a les teves necessitats. Gràcies al seu disseny corbat, aquestes tisores són perfectes per a podar l'interior de la canopia i per a manicurar les fulles de sucre durant la collita. Aquesta pràctica eina també serveix per a fer esqueixos, realitzant un tall net.

QUÈ ÉS EL FIMMING?

El fimming és una altra tècnica d'alt estrès per a augmentar les collites, i s'assembla al topping, però no és exactament igual. L'objectiu continua sent augmentar el nombre de cues principals, però en lloc de duplicar-les, la poda FIM pot donar lloc a més de 4 noves cues. Aquesta tècnica és molt recomanable per a micro-productors amb 1-2 plantes.

Els brots secundaris s'aprofiten de l'hormona del creixement que abans s'utilitzava per a desenvolupar la tija principal. La majoria de conreadors afirma que la poda FIM és lleugerament menys efectiva que la poda apical per a reduir l'estirament. Una planta de marihuana a la qual se li hagi aplicat el fimming pot créixer bastant, però amb moltes cues principals.

COM S'APLICA EL FIM AL CÀNNABIS

El "fimming" implica tallar (usant tisores o pessigant amb els dits) el 75% de la punta de la tija de la planta. La paraula fimming deriva de FIM, les sigles de la qual representen “f*ck I missed” (j*der, he fallat), la qual cosa ofereix una pista del maldestra que és aquesta tècnica. Sembla com si el conreador hagués fallat en intentar fer un topping! Però realment el fimming és una tècnica extremadament simple i eficaç.

Agafa la punta de la tija i estira'l acuradament amb una mà. Llavors, tala aproximadament el 75% de la part superior, amb unes tisores netes. D'aquesta manera, quedarà una petita part del brot, que amb el temps donarà lloc a 4 cues.

QUAN APLICAR UN FIM AL CÀNNABIS

Espera al fet que la teva planta hagi desenvolupat 3-5 nusos abans de posar en pràctica el fimming. De mode similar al topping, si ho fas massa aviat la planta entrarà en xoc, la qual cosa alentirà el desenvolupament de la plàntula. El FIM únicament hauria d'aplicar-se durant la fase vegetativa; no ha de fer-se durant la floració, per a permetre que les plantes puguin centrar tota la seva energia a produir cabdells. Si vols entrenar les plantes durant la fase de floració, prova amb tècniques més suaus com l'entrenament de baix estrès (LST).

Fimming

LIMITACIONS DEL TOPPING I EL FIMMING

La poda apical i el fimming prolongaran el temps que han d'estar les plantes de marihuana en la fase 18/6 del creixement vegetatiu. Si aplicaràs aquestes tècniques, prepara't per a una fase vegetativa de 4-6 setmanes.

Un altre problema del desenvolupament de cues múltiples que sovint s'ignora, és que les plantes de marihuana tendeixen a formar unes puntes molt pesades. En absència del mètode ScrOG, podrien necessitar pals de bambú com a suport.

PODA I ENTRENAMENT PER A MAXIMITZAR LA PRODUCTIVITAT

Vols obtenir les majors collites possibles? Llavors, hauràs d'estar preparat per a fusionar algunes tècniques. La poda apical o la FIM per si soles no arriben massa lluny. Per a aconseguir aquests grams addicionals, has de fer un esforç extra. Sumant els dos mètodes següents, podries tenir la recepta per a obtenir collites gegantesques.

LOLLIPOPPING

En poques paraules, el lollipopping consisteix a eliminar els brots inferiors de la planta de cànnabis. L'objectiu és enfocar l'energia de la planta en el desenvolupament de cabdells grans i grossos, en lloc de cabdells esponjosos. Els conreadors solen aplicar aquesta tècnica durant la tercera setmana del període de floració. Pessigar amb els dits és preferible a tallar amb tisora. Els conreadors de ScrOG normalment eliminen qualsevol creixement per sota de la malla per a millorar el flux d'aire i concentrar tota l'energia en les copes.

SCROG

Totes les tècniques d'alt rendiment anteriors es poden potenciar encara més amb el mètode ScrOG o Screen of Green (pantalla verda). El ScrOG és la màxima expressió del cultiu de marihuana d'alt rendiment. Mitjançant la col·locació d'una malla en l'espai de cultiu, tota l'operació es posa a punt per a maximitzar la productivitat. Bàsicament, el conreador haurà d'arquejar i doblegar els brots de manera que omplin tantes quadrícules de la malla com sigui possible. Això es comença en l'etapa vegetativa i es continua fins al principi de la floració.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37801 valoracions