Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Les plantes de marihuana autoflorescents són robustes, ràpides i fàcils de cultivar en espais petits. I a qui no li agrada això? Aprèn a cultivar-les setmana a setmana amb la següent guia.

QUANT TRIGUEN LES AUTOFLORESCENTS DE LA SEMBRA A LA COLLITA?

La marihuana autoflorescent sol anar de llavor a collita en unes 8-10 setmanes. No obstant això, algunes varietats poden trigar fins a 12 setmanes a aconseguir la plena maduresa. Ceps com la Bubble Kush Automatic o la Quick One tendeixen a ser més ràpides, mentre que plantes de la mena de la Royal Creamatic i la Royal Haze Automatic necessiten unes setmanes més perquè els seus cabdells estiguin llestos per a la collita.

Molts conreadors decideixen cultivar actuacions pels seus ràpids índexs de creixement. La seva genètica robusta i caràcter tolerant també fan que siguin fàcils de cultivar i, per tant, més adequades per a principiants.

La seva impressionant resistència als patògens i les plagues els permet superar els reptes del cultiu a l'aire lliure.

Però les seves collites no són tan abundants com les de les plantes fotoperiódicas, encara que l'avantatge de la brevetat fa que valguin la pena per a la majoria de cultivadors

Video id: 527684146

PROGRAMA D'IL·LUMINACIÓ PER A VARIETATS AUTOFLORESCENTS

Com el seu nom suggereix, les varietats autoflorescents no necessiten un canvi en el cicle de llum per a començar a florir. Molts conreadors d'actuacions opten per un programa d'il·luminació de 18 hores de llum i 6 de foscor durant tot el cultiu. Uns altres mantenen les llums enceses tot el temps amb l'esperança de maximitzar la fotosíntesi i el ritme de creixement, encara que això pot resultar bastant car.

Gràcies a aquest tret especial, els qui conreïn a l'aire lliure podran obtenir múltiples collites en una sola temporada. Si germines diverses llavors setmana rere setmana a principis de la primavera, en teoria podràs collir el teu primer lot després d'unes 8 setmanes, i successius lots setmanals si es tracta de varietats ràpides.

UNA ANOTACIÓ SOBRE EL PH

El valor del pH del sòl determina la capacitat de les plantes per a absorbir els fertilitzants que conté. Si el pH és massa alt (alcalí) o massa baix (àcid), es produirà un bloqueig de nutrients i la planta sofrirà deficiències. El cànnabis es desenvolupa millor en un sòl amb un pH d'entre 6,0 i 6,5. Utilitza un mesurador de pH per a comprovar el valor del pH durant tot el cultiu.

GUIA DE CULTIU AUTOFLORESCENT: COM CULTIVAR ACTUACIONS SETMANA A SETMANA

Segueix aquesta guia de cultiu per a obtenir una collita fàcil i ràpida. En ella cobrim tots els paràmetres i variables que cal tenir en compte, i el moment adequat, per a garantir que les teves plantes creixin sanes i fortes i siguin productives.

SETMANA 1: GERMINACIÓ I INICI DE L'ETAPA DE LA PLÁNTULA

La germinació sol trigar d'1 a 3 dies. Durant aquest temps, les teves llavors s'activaran i desenvoluparan una arrel sota el sòl i un brot per sobre de la superfície. Per a iniciar el procés de germinació, hauràs de preparar una mescla de sòl adequada. Les varietats autoflorescents no necessiten tants fertilitzants com les fotoperiódicas, i prefereixen un sòl lleuger i airejat.

Pots crear la teva pròpia mescla de sòl amb la següent fórmula:

 • 3 parts de molsa de torbera
 • 3 parts d'abonament
 • 2 parts de perlita humitejada
 • 1 part de lombricultura humitejada

Una vegada preparada la mescla, afegeix una mica de Easy Boost Nutrició Orgànica. Aquests grànuls alliberen lentament la quantitat adequada de nutrients, proporcionant minerals i elements vitals per a tot el cicle de creixement. Posa també una mica de micorrizes en el sòl per a estimular la floració més endavant. Aquests fongs simbiòtics s'uneixen al sistema d'arrels de les teves plantes i els ajuden a absorbir els nutrients de forma més eficaç.

A continuació, fes un forat d'uns 10 o 15mm en la teva mescla de terra en un test. Sembra la llavor directament en el test final, per a evitar trasplantar la planta més endavant. El trasplantament fa que les plantes entrin en estat de xoc, i les autoflorescents creixen tan ràpid que podrien tenir molts problemes per a recuperar-se. Col·loca una llavor en el forat i cobreix-la lleugerament amb terra. En uns pocs dies veuràs com sorgeix la plántula.

Els factors mediambientals tenen un paper clau en la germinació. Intenta aconseguir el següent per a augmentar el percentatge d'èxit:

 • Un 70%-90% d'humitat relativa (HR)
 • 22-25 °C de temperatura ambient

SETMANA 2: FINAL DE L'ETAPA DE LA PLÁNTULA

La plántula ja ha aflorat i ha començat amb el procés de la fotosíntesi. Un llum LED de 250W proporciona suficient energia per a mantenir tot un cultiu interior. Amb aquesta instal·lació, es pot cultivar una planta gran per metre quadrat. Però si duus a terme una tècnica d'entrenament de baix estrès, podràs cultivar quatre plantes amb un llum d'aquest tipus.

Els LED són llums de baix consum que generen poca calor i permeten alternar espectres de llum. Utilitza l'espectre blau per a l'etapa vegetativa i programa el temporitzador perquè s'ajusti al horari de llum triat.

Ara és el moment de començar a usar fórmules fertilitzants especialment dissenyades per a l'etapa de plançó i vegetativa. El potenciador del creixement Easy Grow proporciona tot el que les teves plantes necessiten per a optimitzar el seu creixement vegetatiu, i complementa el Easy Boost Nutrició Orgànica a la perfecció. Atès que les actuacions no necessiten tants fertilitzants com les varietats fotodependientes, només hauràs d'usar ¼-½ de la dosi habitual. Simplement afegeix la meitat d'una pastilla en 3-5 litres d'aigua i administra la solució dues vegades per setmana.

Guia per a conrear marihuana autoflorescent setmana a setmana

SETMANA 3: FASE VEGETATIVA AVANÇADA

La tercera setmana consistirà a aplicar un entrenament de baix estrès i mantenir unes condicions òptimes. En aquest moment, el teu acte estarà en plena fase vegetativa. Veuràs com es formen fulles noves en forma de ventall que reforçaran la fotosíntesi. Tracta de conservar els següents factors ambientals durant la setmana 3:

 • 50% de HR
 • 20 °C de temperatura ambient
 • 2 regs amb Easy Grow (mitja pastilla per cada 3-5 litres d'aigua)

En aquest moment, la teva planta tindrà uns 15cm d'altura. Reubica el llum perquè pengi a una distància d'al voltant d'1 metre per sobre del dosser. D'aquesta manera, es produirà una fotosíntesi òptima sense risc de causar estrès tèrmic. La teva planta tindrà suficient set com per a beure uns 0,5 litres d'aigua al dia. Però tingues molta cura de regar solament quan la capa superior del sòl estigui seca.

Si conrees en interior, duu a terme un entrenament de baix estrès durant la setmana 3 per a augmentar la productivitat durant l'etapa de floració. Lliga una corda de filferro per a jardí a la meitat de la tija, doblega'l amb cura de manera paral·lela al sòl, i fixa l'altre extrem del filferro a la vora del test. D'aquesta manera, aplanaràs les copes de les plantes i coseguirás que quedin exposats a la llum més punts de floració.

Guia per a conrear marihuana autoflorescent setmana a setmana

SETMANA 4: FINAL DE LA FASE VEGETATIVA

Durant la quarta setmana, la teva planta estarà molt prop del començament de la floració. Aquesta setmana consistirà a realitzar petits ajustos d'entrenament i preparar-se per a la floració. Intenta aconseguir les següents condicions ambientals per a un creixement òptim:

 • 45% de HR
 • 20 °C de temperatura ambient
 • 70cm entre la llum i el dosser
 • 0,5 litres d'aigua cada 24 hores
 • 2 regs amb Easy Grow (mitja pastilla per cada 3-5 litres d'aigua)

Pot ser que comencis a veure com es formen les preflors en els nusos de la planta. Amb la fase de floració molt a la vora, hauràs de concloure l'entrenament per a evitar que la planta s'estressi. Utilitza cordes de filferro per a subjectar tots els brots nous amb la finalitat de conservar un dosser pla i que els futurs punts de floració estiguin al mateix nivell.

Guia per a conrear marihuana autoflorescent setmana a setmana

SETMANA 5: COMENÇA LA FLORACIÓ

Ja ha començat la floració! Durant la setmana 5, veuràs com es formen uns sacs petits amb pèls en els nusos. Aquestes protuberàncies es convertiran gradualment en cabdells resinosos i enganxosos. Durant aquesta setmana, hauràs de continuar mantenint les mateixes condicions mediambientals i ajustar la il·luminació. La teva planta mesurarà aproximadament 30cm d'altura. Si conrees a l'interior, tracta de conservar els següents paràmetres:

 • 45% de HR
 • 23 °C de temperatura ambient
 • 65cm entre la llum i el dosser
 • 1 litre d'aigua cada 24 hores
 • 2 regs amb Easy Bloom (mitja pastilla per cada 3-5 litres d'aigua)

Canvia el LED de blau a vermell. Aquest espectre lluminós estimula el desenvolupament dels cabdells i ajuda al fet que la planta s'estiri i expandeixi al començament de la floració.

La teva planta requerirà uns certs canvis en la seva alimentació durant aquesta etapa. Necessitarà més fòsfor, potassi, calci i magnesi, i menys nitrogen, la qual cosa se soluciona amb el estimulant de floració Easy Bloom. Només has de dissoldre mitja pastilla en 3-5 litres d'aigua i administrar la mescla quan reguis les teves plantes.

Guia per a conrear marihuana autoflorescent setmana a setmana

SETMANA 6: TOT COMENÇA A FER OLOR

En aquests moments, les flors es multipliquen en els punts de floració. Veuràs com l'entrenament comença a produir resultats quan el dosser es vagi omplint de cabdells d'una grandària uniforme. Durant la sisena setmana, redueix lleugerament la humitat per a minimitzar el risc que es formi floridura. Mantingues aquests paràmetres:

 • 40% de HR
 • 24 °C de temperatura ambient
 • 45cm entre la llum i el dosser
 • 1,5 litres d'aigua cada 24 hores
 • 3 regs amb Easy Bloom (mitja pastilla per cada 3/5 litres d'aigua)

Vigila que els cabdells no desenvolupin unes estructures en forma de plàtan, ja que això indica que la planta és hermafrodita i intentarà pol·linitzar-se a si mateixa. Elimina aquests exemplars de la teva plantació per a evitar que pol·linitzin a les plantes de voltant. Afortunadament, la marihuana hermafrodita no és molt freqüent, però vigila per si de cas.

Guia per a conrear marihuana autoflorescent setmana a setmana

SETMANA 7: ELS CONTROLS RUTINARIS SÓN CLAU

L'objectiu de la setena setmana és el manteniment. Dedica el teu temps i energia a mantenir un entorn equilibrat. Tingues especial compte amb la humitat, ja que si augmenta massa podria causar problemes de floridura. Duu a terme controls rutinaris amb una lupa a la recerca de plagues com trips i àcars. Continua comprovant que les fulles no presentin símptomes de deficiències nutritives (que probablement serien degudes a problemes de pH). Mantingues les següents condicions:

 • 40% de HR
 • 24 °C de temperatura ambient
 • 45cm entre la llum i el dosser
 • 1,5 litres d'aigua cada 24 hores
 • 3 regs amb Easy Bloom (mitja pastilla per cada 3-5 litres d'aigua)
Guia per a conrear marihuana autoflorescent setmana a setmana

SETMANA 8: RENTADA D'ARRELS I DEFOLIACIÓ

Ara els cabdells tindran un aspecte gruixut i resinós. La majoria d'actuacions estaran llestes per a la collita molt aviat. Si la teva planta sembla quedar-se enrere, no et preocupis. Tracta-la com si estigués en la setmana 7 i continua quan els cabdells hagin adquirit una grandària més gran.

Condicions mediambientals per a la setmana 8:

 • 40% de HR
 • 25 °C de temperatura ambient
 • 45cm entre la llum i el dosser
 • 1,5 litres d'aigua cada 24 hores

Al començament de la vuitena setmana, hauràs de començar a rentar les arrels de la teva planta. En primer lloc, deixa d'administrar-li Easy Bloom. Rega el sòl amb tanta aigua com admeti i espera al fet que es dreni. Repeteix aquest procés diverses vegades durant les següents dues setmanes. La rentada d'arrels elimina l'excés de nutrients i els dóna als cabdells un sabor més suau.

A continuació, agafa les tisores i comença a defoliar. Aquest mètode funciona molt bé amb l'entrenament de baix estrès per a millorar encara més les collites. Tala les fulles de ventall petites dels nusos de la part inferior i les fulles que tinguin pitjor aspecte de la part superior del dosser. D'aquesta manera, augmentaràs l'exposició a la llum i reduiràs encara més el risc que es formi floridura.

Guia per a conrear marihuana autoflorescent setmana a setmana

SETMANA 9: LA LÍNIA DE META ÉS A PROP

Ja gairebé has acabat! El teu treball i dedicació produiran resultats molt aviat en forma de cabdells sucosos i resinosos. Però encara hi ha un parell de tasques que hauràs de dur a terme abans d'aquest moment memorable. Hauràs d'esforçar-te per a mantenir l'equilibri d'aquests factors amb la finalitat d'evitar infestacions i altres problemes:

 • 40% de HR
 • 25 °C de temperatura ambient
 • 45cm entre la llum i el dosser
 • 1,5 litres d'aigua cada 24 hores

També observaràs com les fulles de ventall comencen a descolorir-se i fins i tot a caure's. No et preocupis. Significa que has rentat les arrels de manera adequada i que estàs més prop del moment de la collita.

Guia per a conrear marihuana autoflorescent setmana a setmana

SETMANA 10: A COLLIR!

Llest/a per a recollir els fruits del teu esforç? Moltes actuacions estan llestes per a la collita durant la desena setmana. Sabràs que els teus cabdells estan madurs quan la majoria dels tricomas tinguin un color lletós i els pistils hagin adquirit un to vermellós/marró.

Si veus que alguns cabdells estan madurs i altres no, prova de collir de manera progressiva. És molt probable que les flors més pròximes a la part superior del dosser acabin abans. Fins i tot si has entrenat la teva planta, alguns cabdells creixeran més prop de la llum que uns altres.

I no et preocupis si la teva planta sembla ressagar-se o avançar-se en aquests moments. Algunes actuacions creixen més ràpid que unes altres. Les varietats de creixement lent com la Amnesia Haze Automatic poden necessitar més temps per a madurar, mentre que unes altres podrien haver acabat per a llavors.

Una vegada collits els cabdells, comença amb el procés d'assecat i curat per a garantir un producte de qualitat i carregat de sabor.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37822 valoracions