Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Mr José

Guia del cultivador casolà: la millor terra per a plantar marihuana.


Al cultivar cànnabis, és crucial utilitzar una terra adequada. Desafortunadament, aconseguir la millor terra no sempre és fàcil. La gran quantitat d'opcions disponibles, des de terres específiques per a cànnabis, fins a mescles de terra universals i prefertilizades, pot ser aclaparadora per als novençans. Però, i si vols preparar la teva pròpia mescla de terra?

Vegem quina és la millor terra per a plantar marihuana.

Video id: 810864477

Quina és la millor terra per a cultivar marihuana?

No tots els sòls són adequats per a cultivar cànnabis, i no totes les plantes de cànnabis requereixen el mateix tipus de terra. Triar el sòl idoni depèn de la mena de marihuana que cultivis, el clima local, si cultives a casa o enmig de la naturalesa, etc.

A més d'aquests factors, els sòls adequats per a plantar cànnabis han de compartir una sèrie de característiques. Donem un cop d'ull:

Textura
El cànnabis prefereix una terra lleugera i poc compacta. Aquesta textura promou el desenvolupament del sistema radicular i garanteix que arribi més oxigen a les arrels, contribuint a la salut i el bon desenvolupament de les plantes.

Capacitat de drenatge
La terra per a cànnabis ha de tenir bon drenatge. Quan regues les teves plantes, l'aigua no hauria d'acumular-se damunt del sòl. Si la terra no es drena adequadament, les plantes emmalaltiran i podrien morir-se o produir collites mediocres.

Retenció d'aigua
La retenció d'aigua (la capacitat del sòl per a retenir aigua) és tan important com el bon drenatge. La bona terra per a cultivar cànnabis ha de tenir un equilibri òptim entre retenció i drenatge d'aigua.

Valor de pH
El pH és una escala química que indica l'acidesa o alcalinitat. Aquest és un factor important, ja que les plantes de marihuana només es desenvolupen bé dins d'un rang de pH limitat. Per a cultivar cànnabis, la terra hauria de tenir un pH d'aproximadament 6,0. Amb un pH entre 5,8 i 6,3 també pots aconseguir bons resultats. Però si el valor del pH se situa fora d'aquest rang, es reduirà la collita; i si s'allunya massa, les plantes moriran.

Nutrients
La terra per a cànnabis ha de contenir nutrients, perquè les teves plantes puguin créixer. Afortunadament, gairebé totes les mescles de terra que pots adquirir en botigues ja contenen fertilitzant. Però tingues en compte que, sovint, les plantes utilitzen tots aquests nutrients en unes 3-4 setmanes; i quan les plantes comencin a florir, els nutrients de les mescles de terra comercials probablement s'hauran esgotat. Aquest seria el moment de començar a afegir fertilitzants.

Si cultives sense aplicar fertilitzants addicionals, la teva terra hauria de contenir matèria orgànica, com a compost, humus de cuc, guany, etc. Els microorganismes del sòl convertiran aquestes substàncies en nutrients disponibles per a les teves plantes.
Step 1

Característiques De La Terra Per a Cànnabis De Bona Qualitat

Si uses mescles de terra comercials, normalment ja venen preparades per al cultiu. Però si vols cultivar de forma més natural, és una altra història. El sòl natural es divideix en quatre tipus: arenós, llimós, margós i argilenc. Però, realment, la majoria de terres consisteixen en una mescla d'aquests tipus de sòl, en proporcions variables.

Per exemple, una terra pot ser margosa-argilenca o arenosa-llimosa.

Arenosa

La terra arenosa té un gran drenatge, però una mala retenció d'aigua. En regar-la, els nutrients com el nitrogen també s'eliminaran ràpidament. El sòl arenós és fàcil de treballar (llaurar, cavar, etc.) i és una opció viable per als cultivadors de cànnabis.

 • Textura gruixuda
 • pH sota
 • Pros: bon drenatge, bona ventilació del sòl, alts nivells d'oxigen, fàcil de treballar
 • Contres: mala retenció d'aigua, necessita reg freqüent

Llimosa

La terra llimosa està composta per partícules de grandària intermèdia, i és rica en minerals i matèria orgànica. Reté bé l'aigua, però també té un drenatge adequat. Els sòls llimosos són fàcils de treballar. Gràcies al seu contingut de minerals i substàncies orgàniques, és un dels tipus de terra més fèrtils.

 • Partícules de grandària intermèdia
 • Pros: conté minerals i nutrients, bona retenció d'aigua
 • Contres: drenatge just

Margosa

La terra margosa és una mescla de terres arenoses, llimoses i argilenques, amb compostos orgànics afegits. Aquest és un dels millors tipus de terra per a cultivar marihuana, ja que té un gran drenatge i retenció d'aigua, i és rica en nutrients i oxigen. Desavantatge: aquest tipus de terra pot ser cara.

 • Mescla d'argila, llim i sorra
 • Avantatges: excel·lent retenció/drenatge d'aigua, conté nutrients i alts nivells d'oxigen
 • Contres: cost

Argilenca

La terra argilenca es compon de partícules minerals fines. Aquest tipus de terra és més pesada i compacta, per la qual cosa resulta més difícil llaurar-la. És molt rica en nutrients i minerals, la qual cosa la converteix en una bona opció per a incloure en cultius ecològics. El sòl argilenc reté bé l'aigua, però el seu drenatge és pobre.

 • Partícules fines
 • pH alt
 • Pros: ric en nutrients, bona retenció d'aigua
 • Contres: mal drenatge, sòl pesat i compacte, difícil de treballar

Quality soil for Cannabis

Condicionadors Per a Millorar La Qualitat Del Sòl

Si cultives amb terra natural, probablement no és perfecta per a cultivar marihuana, o com a mínim, no al principi. Per exemple, la textura podria no ser òptima o el drenatge podria ser deficient. Però pots millorar qualsevol tipus de terra afegint condicionadors del sòl, i la majoria d'ells poden comprar-se en grow shops.

Fibra De Coco

La fibra de coco està feta a base de peles de coco. Aquestes fibres lleugeres proporcionen una excel·lent retenció d'aigua i poden alleugerir els sòls compactes. Algunes persones cultiven marihuana usant un substrat de fibra de coco, amb nutrients especials. Però, si vols usar-ho per a millorar la terra, pots afegir fins a un 30% de fibra de coco, depenent de la composició de la teva terra.

Perlita

La perlita és el condicionador per a terra més utilitzat. Consisteix en unes petites boles a base de roca volcànica, de color blanc brillant, que milloren enormement el drenatge i la ventilació del sòl. La perlita també reté bé l'aigua. Per a millorar la terra, pots afegir un 10-15% de perlita. Si afegeixes més, la terra podria tornar-se massa lleugera i els nutrients podrien eliminar-se amb l'aigua de pluja/rego. Les mescles de terra comercials de bona qualitat solen incloure perlita.

Còdols D'argila

La majoria dels cultivadors de marihuana estan familiaritzats amb l'ús de còdols d'argila com a part d'un sistema hidropònic. Però, sabies que també es poden utilitzar per a millorar l'estructura del substrat? Posar còdols d'argila en el fons dels teus tests i parterres elevats afavoreix el drenatge i impedeix que l'aigua s'acumuli en la base; un important factor de risc relacionat amb el deteriorament de l'arrel.

Els còdols d'argila també es poden col·locar en la part superior de tests i parterres perquè facin les vegades d'humus. Ajuden a atrapar la humitat del substrat i eviten que es produeixi una evaporació excessiva. L'humus de còdols d'argila també projecta ombra sobre la capa superior del sòl, la qual cosa impedeix l'aparició de mala herba i protegeix els microbis beneficiosos de la calor dels raigs del sol.

Vermiculita

La vermiculita, igual que la perlita, és un mineral tractat tèrmicament que pot usar-se per a millorar la terra. També ofereix una gran retenció de l'aigua. Encara que la perlita i la vermiculita comparteixen algunes característiques, tenen usos oposats: la perlita s'usa per a augmentar el drenatge i la ventilació del sòl, mentre que la vermiculita s'usa per a augmentar la retenció d'aigua. Però afortunadament pots combinar-les, ja que ambdues funcionen bé juntes. Al voltant d'un 10% de vermiculita és beneficiós per a la terra.

Humus De Cuc

Generalment, l'humus de cuc es considera un condicionador per a millorar la fertilitat del sòl, ja que conté gran quantitat de microorganismes beneficiosos que contribueixen al bon desenvolupament de les plantes. Però, a més d'aportar nutrients, l'humus de cuc també millora la textura, el drenatge i la retenció d'aigua del sòl. Per a millorar la teva terra, pots afegir un 25-30% aproximadament.

Amendments to Improve Soil Quality

Adob

Si la teva mescla de terra casolana per a cànnabis ja és rica en matèria orgànica, probablement no necessites afegir-li més fertilitzants. De fet, alguns cultivadors cometen l'error d'afegir fem fresc, o restes de vegetals frescos, directament a la terra per a fertilitzar-la". Però això podria “cremar” les plantes, afectant el seu desenvolupament; si vols utilitzar fem o restes de verdures en el teu cultiu, primer has de compostar-los per a poder usar-los en forma de compost.

Ceps Fotoperiodiques Vs Autoflorescents

En triar una terra adequada per a la marihuana, un factor a considerar és si cultives varietats fotperiodiques o autoflorescents. Les autoflorescents prefereixen una mescla de terra lleugera, amb menys nutrients afegits. Un gran substrat per a les teves plantes autoflorescents és una mescla d'un 50% de fibra de coco i un 50% de terra lleugera a base de torba, amb una mica de perlita afegida per al drenatge.

En cultivar autoflorescents, no utilitzis terres excessivament fertilitzades ni uns certs condicionadors com el guany de ratapinyada, ja que podrien “cremar” les plantes, sobrecarregant-les de nutrients. El mateix s'aplica per a les plàntules de cànnabis, que no volen nivells de nutrients elevats.

Sembra les autoflorescents directament en el seu test definitiu. Per a això, omple el test amb la terra adequada i feix un forat de la grandària d'una copa en el centre del test; a continuació, omple aquest forat amb una mescla de terra lleugera o terra per a plàntules, i sembra la llavor dins. D'aquesta manera, la plàntula podrà créixer sense estar envoltada per la terra més rica en nutrients, que podria cremar-la.

En el cas dels ceps fotoperiodiques, sembra-les en tests petits o tacs per a plàntules, usant una terra amb pocs nutrients. Trasplanta al cap d'unes setmanes, usant una terra més rica. Les plantes més madures toleren els alts nivells de nutrients molt millor que les plàntules.

Terra Comprada Vs Terra Casolana

Si acabes d'iniciar-te en el cultiu de marihuana, potser és millor començar usant una mescla de terra específica per a cànnabis, que pots comprar el teu grow shop. Això es deu al fet que la terra per a cànnabis de bona qualitat sol contenir tot el que les teves plantes necessiten per a créixer de manera saludable, en proporcions òptimes. Si vols, pots millorar encara més la terra comprada, afegint un grapat de perlita per a augmentar el drenatge; però, més enllà d'això, no hauria de ser necessari afegir res més.

Recepta Simple De Terra Per a Cànnabis

D'altra banda, arribarà un moment en què voldràs preparar la teva pròpia mescla de terra. Al cap i a la fi, per què gastar diners en terra, si la teva mescla casolana és encara millor? Aquí tens una recepta per a fer la teva pròpia terra per a cànnabis.

Ingredients

 • 1 part de vermiculita
 • 1 part de fibra de coco
 • 2 parts de compostos
 • ½ - 1 tassa d'humus de cuc
Basic Cannabis Soil Recipe
Basic Cannabis Soil Recipe

Instruccions

 1. Tamisa el compost per a eliminar els trossos més grans.
 2. Deixa la fibra de coco en remull, amb aigua tèbia. Consulta les instruccions del producte per a saber quant volum prepararàs
 3. En un cub, mescla la vermiculita i la fibra de coco.
 4. Afegeix el compost.
Basic Cannabis Soil Recipe
Basic Cannabis Soil Recipe

Llest! Comprova el valor de pH de la teva terra casolana, que hauria de rondar entre 5,8 i 6,3.

Aquesta és una recepta bàsica de terra que et servirà per a la majoria de cultius, ja siguin interiors o exteriors. I si vols millorar encara més la teva terra, pots afegir fertilitzants ecològics.

El guany de ratapinyada és un fertilitzant ecològic econòmic, que resulta excel·lent per a la floració de la marihuana. Pots barrejar-ho directament amb la terra, o estendre-ho sobre la superfície de la terra perquè vagi penetrant amb l'aigua de reg. També pots usar nutrients d'alliberament lent, com els grànuls Easy Boost Nutrició Orgànica. Si afegeixes una tassa d'aquests grànuls a la terra, les teves plantes tindran aliment durant tot el seu cicle de vida: 100g són suficients per a 2-3 plantes de cànnabis. I l'única cosa que hauràs de fer serà regar!

La millor mescla de terra per a cànnabis

Molts conreadors casolans, així com grans empreses d'horticultura, afirmen haver desxifrat el codi per a preparar la millor mescla de terra per al cànnabis. Encara que hi ha moltes maneres de conrear marihuana amb èxit, nosaltres confiem en un dels millors científics del sector del cànnabis: el Dr. Bruce Bugbee. Aquest conegut professor i investigador del laboratori de fisiologia de cultius de la Universitat Estatal d'Utah sap què hem de fer per a produir uns cabdells impecables. A continuació, t'expliquem detalladament la mescla de terra per a cànnabis creada pel Dr. Bugbee. Descobreix quins ingredients es necessiten (i per què s'inclouen) per a preparar la millor terra per a conrear marihuana en tests.

Base del substrat

Aquests dos ingredients formen la base del substrat per a fer la millor mescla de terra per a cànnabis:

• 50% de torba: malgrat la preocupació per l'impacte ambiental de l'extracció de torba en algunes zones del món, continua sent un ingredient popular en els substrats de cultiu. La torba no conté molts nutrients per a les plantes, però és una bona font de microorganismes, com algunes espècies del bacteri Bacillus o espècies del fong Trichoderma. La torba també ajuda a conservar l'estructura del sòl i a retenir la humitat. Té un pH de 3,8, així que contribueix a l'acidesa del substrat i això fa que sigui adequat per al cànnabis.

Peat

• 50% de vermiculita: aquest mineral d'origen natural és excel·lent per a afegir a una mescla de terra per a cànnabis. Pot retenir fins a quatre vegades el seu propi pes en aigua, la qual cosa resulta molt útil en èpoques de poca pluja. De manera similar a les partícules d'argila i a les fraccions de matèria orgànica del sòl, la vermiculita té una càrrega elèctrica negativa, cosa que significa que aquest mineral ajuda a augmentar la capacitat d'intercanvi catiònic del sòl. Atreu els ions carregats positivament (cations), com el potassi, l'amoni, el magnesi i el calci, evitant que es perdin amb l'aigua de reg o la pluja. La vermiculita també conté alts nivells de sílice, un element present en grans quantitats en els tricomas del cànnabis. En tenir un pH alcalí, la vermiculita augmenta el pH del substrat fins a 4,5 aproximadament. Si et costa trobar un bon proveïdor d'aquest mineral, la perlita és un bon substitut.

Vermiculite

Additius

El Dr. Bugbee recomana afegir dos additius al substrat per a regular el pH i aportar micronutrients fonamentals:

1. Calç dolomítica (40g per peu cúbic o uns 14g per cada 10 litres de substrat): el caràcter alcalí d'aquesta substància augmenta el pH del substrat a 5,5; un pH perfecte per a conrear cànnabis. La calç dolomítica també és una font de calci (un component important de les parets i membranes cel·lulars) i de magnesi (que constitueix el nucli de les molècules de clorofil·la).

Dolomitic Lime

2. Grànuls de guix (10g per peu cúbic o 3,5g per cada 10 litres de substrat): aquest producte, usat habitualment en agricultura, és una font de calci i sofre (ajuda a formar proteïnes). A l'ésser una substància d'alliberament lent, distribueix aquests nutrients en la terra al llarg de diversos mesos.

Gypsum Pellets

Les millors mescles de terra del mercat per a conrear cànnabis en tests

Si no vols fer la teva pròpia terra des de zero, en el mercat hi ha moltes mescles de terra de qualitat que ja venen preparades. A continuació, et vam mostrar algunes de les millors opcions:

 • Canna Terra Professional: aquesta mescla dona bons resultats a molts conreadors de marihuana. La combinació de torba i perlita ofereix una excel·lent capacitat d'intercanvi catiònic i una gran retenció d'humitat. També conté altres ingredients ecològics que fomenten la salut de les arrels i el gruix de les tiges. Aquest substrat té un pH lleugerament àcid de 6,0 i una proporció N-P-K de 12-14-24.
 • Canna Terra Professional Plus: aquesta mescla de terra conté escorça d'arbre, que crea una acció antisèptica per a dissuadir als patògens de les plantes. També conté oligoelements, a més de calç, que manté el pH a 6,0. La seva proporció NPK és de 12-14-24.
 • Plagron All Mix: aquest substrat conté un trio de torba (torba rossa, torba negra i torba fibrosa) per a donar estructura a la mescla. També inclou perlita, que ajuda a retenir la humitat i afavoreix la ventilació. L'humus de cuc aporta matèria orgànica, microbis beneficiosos i nutrients essencials. Aquesta mescla de terra té un pH de 6,4-7,5 i una proporció NPK de 5-11-5.
 • Top Crop Complete Mix: dissenyada per a usar durant la fase vegetativa. Està composta per fibra de coco, humus de cuc, compost vegetal i perlita, i té un pH ideal de 6,5.
 • Biobizz All Mix: la marca Biobizz és coneguda en el món del cultiu de marihuana pels seus fertilitzants ecològics. La seva mescla de terra per a cànnabis All Mix conté torba i perlita (per a donar estructura al substrat), humus de cuc (per a aportar nutrients i microorganismes), i fongs micorrízics arbusculares (per a promoure el desenvolupament de les arrels i oferir protecció contra els patògens). Té un pH de 6,6.
 • Cannabiogen New Mix: aquesta combinació de torba rossa, torba negra, fibra de coco i perlita proporciona un bon drenatge, una bona ventilació i una bona estructura. En contenir àcids húmics i fúlvics, afavoreix el desenvolupament de les arrels i l'absorció de nutrients. Aquesta mescla de terra per a tests té un pH lleugerament àcid de 6,0.

Cultiu Sense Llaurar

El cultiu sense cultiu és un mètode agrícola, on el sòl roman intacte (sense cavar, llaurar, girar la terra, etc.). D'aquesta manera, els microorganismes que habiten el sòl poden crear un ecosistema pròsper i el sòl s'omple de bacteris i fongs beneficiosos, i altres organismes. El cultiu sense cultiu promou la retenció de matèria orgànica i l'absorció d'aigua, perquè els nutrients es reciclen constantment en el sòl.

Mesures en Condicions Àrides/sequera

Si cultives a l'aire lliure en regions càlides, com el sud d'Espanya o llocs similars, no voldràs "coure" les arrels de les teves plantes. Si cultives en test, utilitza tests de plàstic blanc, ja que ajuden a mantenir la temperatura del sòl a un nivell raonable sota el sol abrasador. També pots usar tests air-pot o smart-pot perquè les arrels de les teves plantes es mantinguin fresques. Com a mesura addicional per a protegir el sòl de les altes temperatures, pots posar capes de palla seca sobre la terra.

Si cultives en una regió seca i les teves plantes poden passar setmanes sense pluja, o no pots fer viatges diaris per a regar el teu cultiu de guerrilla, pots usar polímers absorbents d'aigua per a mantenir les plantes hidratades! Aquests polímers poden trobar-se en botigues de cultiu hidropònic, o pots treure'ls de bolquers.

Per a fer un cultiu de guerrilla en condicions seques, cava un clot d'uns 60cm de profunditat i 30cm de diàmetre. Afegeix algunes tasses de cristalls de polímer en el fons de la mescla de terra i farcida amb la terra restant. Introdueix la planta en la terra i rega abundantment. A mesura que creixi, les arrels aconseguiran els polímers absorbents d'aigua, perquè la planta pugui beure fins i tot durant la sequera. Consell: submergeix prèviament els polímers en una solució fertilitzant lleugera, així podràs aprofitar aquest truc doblement!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions