Cannabis Grow guide by Royal Queen Seeds

By Max Sargent

Si conrees plantes de marihuana, no trigaràs a adonar-te que poden créixer molt ràpid, i a vegades la seva altura es dispara com la d'un adolescent llarguerut. Sovint, aquest estirament és una cosa positiva i natural. Però a vegades, és un senyal que alguna cosa no funciona en l'entorn.

Si ho detectes i combats a temps, no suposarà cap problema. En aquest article expliquem els diferents motius pel que s'estiren les plantes de cànnabis (alguns són bons), i diverses maneres de controlar i reduir aquest fenomen.


Què és l'estirament de la marihuana i per què és important?

Pel que fa a les plantes de cànnabis, el terme “estirament” s'utilitza per a descriure un creixement vertical sobtat, que pot ocórrer a conseqüència de l'estrès ambiental, la genètica o una combinació de tots dos.

En general, aquest estirament té mala fama entre els conreadors d'herba, i encara que sovint és un símptoma que alguna cosa va malament, no sempre és així. En uns certs moments del desenvolupament de la planta, l'estirament pot ser natural i fins i tot convenient.

Però quan no ho és, pot resultar problemàtic.

Les plantes que s'estiren massa poden acabar sent llarguerudes, inestables i febles, la qual cosa podria fer que les seves tiges fràgils s'esfondrin i fins i tot es facin fallida. En el millor dels casos, això impedirà un desenvolupament sa dels cabdells i requerirà de la intervenció del conreador. I en el pitjor dels casos, podria perjudicar tant la planta que és possible que no produeixi res en absolut.

La millor solució és evitar l'estirament inoportú abans que es produeixi, però a vegades, això és impossible. Així que, és important aprendre a detectar-ho de manera primerenca, i saber com combatre-ho el més ràpid possible.

Vídeo aneu: 265566531

Per què s'estiren les plantes de marihuana?

Existeixen diversos motius pels quals les plantes de marihuana s'estiren. I és fonamental aprendre a identificar-los, ja que un diagnòstic erroni podria fer més mal que bé.

1. Etapa del creixement i genètica

Durant l'etapa prèvia a la floració, les plantes de marihuana sovint presenten un creixement exagerat de la tija, que a vegades duplica la seva altura. Totes les plantes de cànnabis experimenten un estirament sobtat en aquesta fase, però algunes creixeran més que unes altres, depenent de la seva genètica.

Les varietats amb una genètica predominantment sativa tenen més probabilitats d'estirar-se de manera exagerada en comparació amb les de dominància índica. Les satives són conegudes per ser altes i presentar un ampli espaiament internodal. En canvi, les índiques són més petites i compactes, i els seus cabdells creixen més pròxims entre si.

Conèixer la genètica de la teva planta t'ajudarà a determinar si l'estirament sobtat és conseqüència de l'estrès ambiental o simplement una característica de la varietat que has triat.

2. Exposició a la llum

És possible que el principal motiu pel qual les plantes s'estiren de manera inoportuna sigui l'escassetat de llum.

En la naturalesa, les llavors germinen a la primavera, quan els dies comencen a allargar-se. Si no reben suficient llum, les plantes es dispararan cap amunt en un intent de travessar qualsevol dosser que es trobi per sobre d'elles, bloquejant-los la il·luminació.

En els cultius d'interior, aquest estirament podria haver-se d'al fet que les llums estan massa lluny o són massa febles, ja que això desencadena la mateixa resposta per part de les plantes. Aquest tipus d'estirament, conegut com etiolación, pot ocórrer en qualsevol moment de la fase vegetativa, però és més accentuat durant l'etapa de plàntula i al començament del creixement vegetatiu.

Els primer que has de fer és comprovar que les llums no estiguin massa lluny de les teves plantes. Si es troben a una altura adequada, és possible que no siguin prou intenses o fins i tot que emetin el tipus de llum equivocat.

Les plantes joves prefereixen una llum blava i intensa. Si utilitzes llums potents però el seu color es troba dins de l'espectre vermell, les teves plantes més joves podrien estirar-se.

Pel que fa a l'altura a la qual s'han de col·locar les llums, el millor és que les pengis el més a prop possible de les teves plantes, però sense cremar-les. Això garantirà que estiguin exposades al màxim de llum possible, la qual cosa reduirà les probabilitats que s'estirin.

3. Calor

Les temperatures superiors a 29 °C també poden fer que les plantes s'estirin, ja que ho faran amb la finalitat d'augmentar la seva superfície per a permetre una major transpiració (que en aquest context és alguna cosa semblança a suar). Durant la transpiració, els estomes de la planta s'obren i l'aigua de l'interior s'evapora, la qual cosa al seu torn fa que absorbeixin més aigua del substrat. Pel que fa a la calor, l'evaporació de l'aigua permet que la planta es refredi una mica.

Col·locar un termòmetre en l'espai de cultiu et pot ajudar a evitar aquest problema.

4. Altres factors estressants ambientals

Existeixen altres factors que també poden causar que les plantes s'estirin, però a vegades són més difícils d'identificar.

Un d'ells és conrear massa plantes en un espai petit. Si una planta sent que no té espai per a créixer a l'ample, podria tractar de compensar-ho estirant-se cap amunt de manera exagerada. Si totes les plantes creixessin de manera lateral, acabarien bloquejant la llum, la qual cosa al seu torn causaria una gran acumulació d'humitat. La pròxima vegada que estiguis en un bosc, fixa't en el dosser dels arbres. Veuràs que a penes es toquen entre si i mai s'embullen els uns amb els altres, sinó que cada arbre ocupa el seu propi espai. Perquè el mateix ocorre amb les plantes de marihuana.

Un altre factor podria ser que no estiguin rebent un flux d'aire adequat. En la naturalesa, tot i que fa bon temps, sol haver-hi una mica d'aire, i a més sempre hi haurà períodes de vent. Aquest moviment de l'aire fa que les tiges de les plantes es tornin més robustos, la qual cosa els ajuda a sostenir-se a mesura que maduren.

Les plantes de marihuana conreades en entorns on no corre l'aire tenen moltes més probabilitats d'esfondrar-se després de l'estirament. A més, unes tiges fortes també poden impedir que creixin massa cap amunt.

Stretching

Quan s'estiren les plantes de marihuana?

Les plantes de marihuana se solen estirar més a la nit. És possible que et vagis al llit i quan et despertis l'endemà, les vegis molt més grans.

Això ocorre més sovint al principi de la floració, quan, durant un curt període de temps, la grandària de les plantes es dispara cap amunt. Aquest fenomen es coneix com a “estirament de la floració”, i no significa que tinguin un problema de creixement. De fet, aquest espigamiento genera més punts de floració, la qual cosa a la llarga contribueix a aconseguir una collita més abundant. Així que, l'estirament de la floració no sols no és una cosa dolenta, sinó que és convenient.

Quant s'estiren les plantes de cànnabis durant la floració?

Totes les plantes s'estiren fins a un cert grau durant la fase de floració, i no hauries de preocupar-te encara que ho facin de manera exagerada. Algunes varietats dupliquen la seva altura en qüestió de dies. Però l'important és fixar-se si l'estirament es deté o no.

Si les teves plantes continuen estirant-se durant diversos dies, o superen el doble de la seva altura inicial, podries tenir un problema mediambiental que hauràs de solucionar.

Quant temps dura l'estirament de la floració en el cànnabis?

En general, l'estirament de la floració dura unes dues setmanes, i marca el final del creixement vertical abans que la planta comenci a concentrar-se en la producció de cabdells.

Tall Cannabis Plants

Consells per a controlar l'estirament de la marihuana

Ara que ja saps per què s'estiren les plantes de marihuana, veurem unes tècniques que pots usar per a reduir aquest espigamiento. Tant si és per a estalviar espai en el quart de cultiu o perquè les teves plantes estiguin més felices, la reducció de l'estirament té molts avantatges.

1. Tria la varietat adequada

Unes certes varietats presenten una major predisposició a estirar-se que unes altres. Si disposes d'un espai de cultiu petit i vols controlar la grandària de les teves plantes, tria varietats índica o índica dominants. Aquestes plantes solen ser menudes i frondoses, amb un creixement lateral major i més dens.

Pel que fa a l'estirament de la floració, aquestes varietats no es dispararan cap amunt com ho solen fer les satives llarguerudes. Així i tot, s'estiraran una mica, ja que és una cosa inevitable. En realitat, t'interessa que ho facin, perquè en cas contrari produirien molts menys cabdells.

2. Redueix la durada de la fase vegetativa

Quan les plantes continuen creixent al començament de la floració, el fan en proporció a la seva grandària inicial. Una planta que comença a florir amb un metre d'altura, podria mesurar dos metres després d'estirar-se; mentre que una planta de 50cm només aconseguirà com a molt un metre, i sovint menys.

Per tant, si vols controlar l'estirament de les teves plantes, hauràs d'escurçar la seva fase vegetativa. Això significa que, quan passin a l'etapa de floració, seran més petites que si les haguessis deixat créixer durant més temps, i les plantes adultes també seran més curtes.

Aquest mètode és ideal per als qui disposin de poc espai per a conrear, però redueix la grandària final de les plantes de manera inevitable. Per això, és una bona opció per als qui tinguin plantes petites o vulguin conrear exemplars especialment alts, però no disposen d'espai suficient.

Una altra alternativa és fer que les plantes comencin a florir molt aviat, fins i tot després de només una setmana o de dues de creixement vegetatiu. Aquesta tècnica es coneix com *SOG (trobaràs més informació a baix).

3. Tècniques d'entrenament

Algunes tècniques d'entrenament ajuden a controlar la grandària de les plantes. I si es fan bé, també poden augmentar la producció en general!

LST

L'entrenament de baix estrès (LST per les seves sigles en anglès) consisteix a lligar, amb una corda o filferro, les tiges d'una planta jove perquè creixi de forma horitzontal. La principal raó per la qual els conreadors utilitzen aquesta tècnica és per a augmentar la superfície del dosser i l'exposició a la llum de les seves plantes. Més llum es tradueix en una major producció de cabdells i collites més abundants.

Un altre avantatge d'aquest mètode és que manté les plantes a una altura molt més baixa que si es deixen créixer de manera natural, la qual cosa pot ser molt útil per a conreadors d'interior.

SOG

Com hem esmentat abans, el mètode SOG, o mar de verd, consisteix a conrear moltes plantes petites en un espai reduït. Això s'aconsegueix fent que les plantes comencin l'etapa de floració molt abans de l'habitual; el que farà que els exemplars madurs siguin molt més petits. Encara que cada planta produirà menys cabdells, la producció total per metre quadrat serà més abundant, que és el motiu pel qual s'aplica aquesta tècnica.

Però, una vegada més, també és una forma estupenda de controlar l'altura.

ScrOG

El mètode ScrOG és semblant al SOG, però en aquest cas, les plantes s'entrellacen a través d'una malla o gelosia perquè el dosser es desenvolupi a l'ample en comptes de cap amunt. A més, no hi ha necessitat d'obligar les plantes a florir d'hora, ja que també es poden incloure exemplars grans.

Quan es fixa l'altura de la malla de ScrOG, també es fixa la del dosser, per la qual cosa és una bona manera de decidir la grandària final que vols que tinguin les teves plantes.

Training Techniques

4. Proporciona molta llum a les teves plantes

Assegurar-te que les teves plantes rebin una il·luminació adequada és la millor manera d'evitar que s'estirin de manera exagerada.

En l'actualitat, molts conreadors consideren els LED com la solució més adequada i econòmica per a proporcionar llum al cànnabis. No obstant això, és important triar llums LED de qualitat, ja que algunes no ofereixen les freqüències apropiades per a conrear herba de manera efectiva.

Una altra alternativa és usar llums de cultiu de la vella escola, com les HID, que tenen una eficàcia provada i no hi ha dubte que donaran a les teves plantes la quantitat adequada del tipus de llum correcte.

Pel que fa a la distància a la qual han d'estar les llums de les plantes, tot depèn de la potència i el tipus de llum (que poden variar moltíssim). Aquí tens alguns exemples de la distància recomanada per a una potència determinada; encara que aquestes xifres no han de prendre's com a veritats inamovibles.

  • 150 watts: 20-30cm
  • 400 watts: 30-48cm
  • 1000 watts: 41-79cm

En cas de dubte, llegeix les instruccions. Unes llums de qualitat t'indicaran la distància del dosser a la qual han de penjar-se.

5. Mantingues un equilibri de flux d'aire i temperatura

Finalment, el control de la temperatura i el flux d'aire també ajuden a evitar l'estirament del cànnabis. Mantingues la temperatura per sota de 29 °C i assegura't que circuli l'aire. Això ajuda a enfortir les tiges i impedeix que la calor i la humitat s'acumulin per sota del dosser, la qual cosa també pot fer que les plantes s'estirin.

Airflow and temperature

Es pot evitar que les plantes de marihuana s'estirin?

L'estirament del cànnabis no es pot evitar per complet, encara que tampoc és convenient fer-ho.

En molts casos, es tracta d'una fase natural i necessària del creixement de la planta, que genera més punts de floració.

Si l'estirament es deu a l'estrès ambiental, és possible detenir-lo. Si ho prevens, aconseguiràs un millor cultiu i unes plantes més sanes i productives. Dit això, una mica d'estirament no és el final del món. Les coses no sempre seran perfectes, i és possible que una planta s'estiri sense sofrir danys, sempre que actuïs a temps i utilitzis una solució adequada.

Un creixement controlat equival a uns cabdells grans

En definitiva, tot es redueix a controlar l'entorn i a tractar les teves plantes de la millor manera possible. D'aquesta manera, no sols aconseguiràs un estirament mínim, sinó que les teves plantes també gaudiran d'unes condicions ideals en les quals podran convertir-se en exemplars summament productius, i et proporcionaran collites enormes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 36583 valoracions