The RQS Blog

.


By Steven Voser

Aprèn a forçar la floració de les teves plantes de marihuana a l'aire lliure.

Sens dubte, una de les millors maneres de conrear la teva pròpia marihuana és a l'aire lliure, sota el sol. Però, desafortunadament, plantar a l'aire lliure pot ser difícil si vius en regions molt al nord o al sud de l'equador, o al llarg d'aquest. Per sort, alguns dels desafiaments de conrear en aquestes zones poden superar-se en forçar la floració de les plantes d'exterior. En aquest article, et guiem a través d'aquest procés, perquè puguis tenir més control sobre el teu cultiu en exterior.


Quan floreix la marihuana en exterior?

Les plantes de cànnabis fotoperiódicas comencen a florir en l'última etapa de l'estiu, quan els dies comencen a escurçar-se i les nits s'allarguen. Òbviament, la latitud té un gran impacte en la floració de la marihuana, ja que es correlaciona amb el nombre d'hores de llum diàries en una regió concreta. Tingues en compte que la transició a la floració és molt més gradual a l'aire lliure, ja que les hores de llum disminueixen en qüestió de minuts cada dia.

Quant dura la fase de floració?

La durada de la floració en exterior varia segons la genètica de la planta i l'entorn. Però, en general, les plantes de cànnabis poden collir-se entre setembre i novembre en l'hemisferi nord, i entre març i maig en l'hemisferi sud.

Per què et podria interessar forçar la floració del cànnabis?

Quan pensem en el cultiu exterior, solem creure que no tenim control sobre el cicle de llum. Però realment no és així. Encara que hi ha una certa bellesa a deixar que la naturalesa segueixi el seu curs, a vegades una mica d'intervenció humana pot marcar la diferència entre una collita corrent i una collita excepcional.

Avantatges de forçar la floració de la marihuana en exterior

Aquestes són algunes de les possibles raons per a forçar la floració del cànnabis en exterior:

1. Evitar les gelades

Les zones molt al nord o al sud de l'equador solen tenir hiverns llargs i duros, que comencen molt abans que en altres zones del planeta. Si conrees a l'aire lliure en el nord d'Europa o el sud de l'Argentina, per exemple, pots forçar la floració una mica abans per a evitar que les pluges o les gelades primerenques de l'hivern destrueixin la teva collita.

2. Limitar la grandària

D'altra banda, si vius entorn de l'equador, potser vols forçar la floració per a evitar que les plantes creixin massa. Aquestes regions reben moltes hores de llum solar constants durant tot l'any, per la qual cosa les varietats fotoperiódicas conreades allí poden trigar a començar a florir; i si disposen de suficient espai, poden tornar-se enormes.

3. Collites perpètues

No és necessari que vives a Oslo o la Terra del Foc perquè t'interessi la idea de forçar la floració del cànnabis a l'aire lliure. De fet, molts conreadors d'exterior forcen la floració per a aconseguir diverses collites al llarg de l'any. Alguns conreadors experimentats fins i tot produeixen collites perpètues cada dues setmanes, més o menys, durant tota la temporada de cultiu.

How to Force Cannabis Flowering Outdoors

Quan es pot forçar la floració del cànnabis a l'aire lliure?

Si vius en una regió de clima fresc i temperat (com el Regne Unit, el nord d'Europa o l'extrem sud de Sud-amèrica) pots enfrontar-te a tardors fredes i humides i hiverns primerencs, que coincideixen amb el final de la floració de les teves plantes. Per a evitar que aquestes condicions climàtiques posin en perill la qualitat i la grandària de la teva collita, et recomanem forçar la floració a mitjan juny o principis de juliol en l'hemisferi nord, i a mitjan gener o principis de febrer en l'hemisferi sud.

Al Regne Unit, per exemple, les plantes de cànnabis d'exterior no començaran a florir de manera natural fins a setembre (aproximadament). Per a evitar els vents i les pluges intenses de tardor, en aquesta regió recomanem forçar la floració en exterior a mitjan juny o principis de juliol. I donades les baixes temperatures primaverals d'aquesta zona, també és recomanable començar el cultiu en interior.

D'altra banda, si vius prop de l'equador o en els tròpics pots conrear en exterior durant tot l'any. Donades aquestes condicions, bàsicament pots forçar la floració de les teves plantes quan vulguis (si el clima local ho permet, per descomptat).

Com forçar la floració de la marihuana en exterior

La floració forçada en cultius d'exterior bàsicament consisteix a reduir la quantitat de llum que reben les teves plantes. La forma en què decideixis fer això dependrà del nombre de plantes que conrees i del clima de la teva regió.

Si tens unes poques plantes en un balcó/terrassa i no has de preocupar-te per temperatures extremes o pluges torrencials, tal vegada és suficient amb muntar un simple marc de fusta o PVC i cobrir les plantes amb una lona que tapi completament la llum. Llavors, només hauràs de posar les teves plantes sota la lona a la nit, donant-los 12 hores de foscor ininterrompuda per a forçar la floració.

Una altra opció és moure les plantes a un garatge, soterrani o rafal durant la nit; però recorda que el lloc triat ha de ser 100% a prova de llum perquè les plantes floreixin correctament.

Si conrees moltes plantes, probablement no vols carregar-les d'un costat per a un altre tots els dies. En aquest cas, tal vegada et planteges posar una lona o sostre automatitzat sobre el cultiu. Llavors pots usar un temporitzador per a cobrir les plantes a la mateixa hora cada dia, sense haver de moure-les d'una en una a l'interior.

Si el clima de la teva regió no és molt favorable a principis de la tardor, podries muntar un petit armari de cultiu interior, amb una llum i un ventilador. Quan estiguis satisfet/a amb el creixement vegetatiu de les teves plantes en exterior, porta-les a l'armari per a completar el cicle de cultiu sense haver de preocupar-te pel fred, la pluja o el vent.

Floració forçada: factors a considerar en cobrir les plantes

Encara que la floració forçada és bastant simple, hi ha un parell de coses a tenir en compte perquè el procés es desenvolupi sense problemes.

🌬️ Circulació d'aire

En cobrir les teves plantes, una de les primeres coses a considerar és la circulació d'aire. L'aire viciat i estancat pot fer que pugi la temperatura i la humitat relativa al voltant de les plantes, creant un brou de cultiu per a plagues i patògens fúngics o bacterians. Tant si cobreixes les teves plantes amb una lona i marc casolà, com si les mous a un armari de cultiu interior, procura que hi hagi aire net i fresc circulant per l'espai per a mantenir la salut de les teves plantes.

📅 Horari

També has de cenyir-te a un horari fix. Les varietats fotoperiódicas són molt sensibles als canvis en el cicle de llum; per tant, qualsevol petit error en intentar forçar la floració pot fer que les plantes reverteixin a la fase vegetativa o es tornin hermafrodites. Per a obtenir els millors resultats, estableix un horari constant per a la floració posant-te molts recordatoris, per a assegurar-te de tapar i destapar les teves plantes a la mateixa hora tots els dies.

🕶️ A prova de llum

Finalment, has d'assegurar que la lona o estructura que cobreix les teves plantes és 100% hermètica a la llum. Les fugides de llum durant la floració poden estressar a les teves plantes i interrompre la seva floració. En cobrir les teves plantes, comprova que no hi hagi cap exposició a la llum durant les hores de foscor.


No vols forçar la floració? Prova els ceps autoflorecientes o de floració ràpida

En lloc d'haver de forçar la floració de les teves plantes d'exterior cada temporada, et recomanem buscar varietats amb terminis de floració adequats al teu clima local.

Per exemple, les nostres varietats de floració ràpida estan especialment desenvolupades per a florir en tan sols 40 dies. Els nostres criadors experts han creat aquests ceps especialment per als qui volen collites primerenques, o aconseguir diverses collites per temporada.

Una altra gran opció són les llavors autoflorescents, especialment si vius en els tròpics o prop de l'equador. A diferència de les varietats feminitzades o regulars, les nostres varietats de cànnabis autoflorecientes estan especialment desenvolupades amb genètica ruderalis i floreixen automàticament segons la seva edat, en lloc de dependre de canvis en el cicle de llum. Si vols aconseguir diverses collites per any, nostres autoflorecientes són el camí a seguir.

A continuació, presentem algunes dels nostres ceps favorits de floració ràpida o autoflorescents:

Candy Kush Express

La Candy Kush Express (un encreuament entre la Sweet Special i la Royal Kush) és un híbrid equilibrat que ofereix gran potència i unes delicioses aromes cítriques i dolces. Sent descendent directa de la Afghan Kush, la Candy Kush Express provoca un colocón profund que et deixarà pegat al sofà durant hores. I amb una fase de floració de només 7-9 setmanes, pocs ceps fotoperiódicas feminitzades aconsegueixen la collita tan ràpidament.

Candy Kush

Candy Kush Express (Fast Flowering)
23_genetic background_1 Sweet Special x O.G. Kush
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Setmanes
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 170 cm
27_harvest period_1 A principis de setembre
22_Effect_1 Col·locat, Relaxació corporal

Comprar Candy Kush Express (Fast Flowering)

Honey Cream

La Honey Cream és el resultat d'un triple encreuament fascinant entre la BlueBlack, la Maple Leaf Indica i la White Rhino. Aquesta preciosa planta feminitzada creix vigorosament, i en poc temps desenvolupa una aroma dolça, gairebé caramel·litzat. Els seus gruixuts cabdells produeixen una fumada relaxant, genial per a gaudir al final del dia. Gràcies a la seva genètica índica, la Honey Cream pot collir-se després d'una floració de tan sols 6-7 setmanes.

Honey Cream

Honey Cream (Fast Flowering)
23_genetic background_1 BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 8 Setmanes
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 65%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 250 cm
27_harvest period_1 Principis d‘ octubre
22_Effect_1 Psicodèlic

Comprar Honey Cream (Fast Flowering)

Royal Dwarf

La Royal Dwarf és una de nostres autoflorescents més preuades. És una planta baixeta i robusta que només creix a 40-60cm d'altura, sent ideal per als qui volen conrear de manera discreta. Però no deixis que la seva grandària t'enganyi; la Royal Dwarf produeix cabdells gruixuts i densos de potència moderada, amb tocs dolços i cítrics. El millor de tot és que passa de la sembra a la collita en tan sols 8-9 setmanes aproximadament, i produeix fins a 80g per planta.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Setmanes
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 8-9 setmanes després de germinar
22_Effect_1 Creatiu, Motivador

Comprar Royal Dwarf

Sweet ZZ Auto

Amb fins a un 18% de THC, la Sweet ZZ Acte ofereix tota la potència d'un cep fotoperiódica en un format petit, discret i súper ràpid. Les seves flors produeixen una gran aroma cítrica i un colocón de llarga durada. Llista per a collir en un total de 10-11 setmanes, i capaç de produir fins a 160g per planta, la Sweet ZZ Acte acaba amb la mala reputació dels ceps autoflorecientes.

Sweet ZZ Auto

Sweet ZZ Auto
23_genetic background_1 Sweet ZZ x Diesel Auto
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70-120
25_flowering time_1 6 - 7 Setmanes
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 60% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 90 - 175g/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 120 cm
27_harvest period_1 9 - 11 setmanes després de brotar
22_Effect_1 Col·locat

Comprar Sweet ZZ Auto

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.