Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Quan el cicle de llum proporciona més hores de foscor ininterrompuda, les plantes de cànnabis entren en la fase de floració. Deixaran de créixer i dedicaran la seva energia a produir cabdells (flors). En exterior, això normalment ocorre quan els dies comencen a ser més curts, a la fi d'estiu. Si conrees en interior, la floració començarà quan canviïs a un cicle de llum amb 10-12 hores de foscor.

La majoria de varietats de cànnabis tenen un període de floració que dura unes 7-9 setmanes, encara que algunes satives necessiten encara més temps perquè els seus cabdells madurin.

Segons el cep que conreïs, la qual cosa ocorre durant la floració i el moment exacte en el qual ocorre pot variar. Així que no esperis que les teves plantes segueixin aquest guió al peu de la lletra; simplement, pren-t'ho com unes pautes generals. Donem un cop d'ull a la fase de floració de la marihuana, setmana a setmana.

Vídeo aneu: 484384420

LES PRIMERES SETMANES DE FLORACIÓ (SETMANA 1,2 I 3)

L'inici del període de floració, no suposa un canvi abrupte en el creixement de les teves plantes. Les plantes no deixaran de créixer per a florir a l'instant. En aquestes primeres setmanes, moltes varietats poden experimentar un estirament considerable. És important tenir això en compte a l'hora de fertilitzar a les teves plantes, i també si vols donar-los l'espai suficient perquè creixin.

SETMANA 1 (FASE DE TRANSICIÓ I ESTIRAMENT)

En les primeres setmanes de la floració, les teves plantes de cànnabis travessaran una fase de transició. Pensant que l'hivern no està lluny, i que aviat hauran de carregar amb un gran carregament de cabdells, és probable que les teves plantes creixin ràpid. Algunes varietats poden arribar a doblegar la seva altura en aquest temps. A causa d'aquest creixement tan ràpid que estan sofrint les plantes, aquesta etapa inicial de la floració també es coneix com la fase d'estirament.

Mentre la planta està dedicant els seus esforços a guanyar grandària i altura, desenvoluparà una sèrie de fulles noves, sobretot en la part superior de les cues principals. La teva planta de cànnabis està centrada en produir fulles i tiges, per a convertir-se en una planta més forta i robusta.

Alguns detalls importants en aquesta etapa inicial.

A pesar que la teva planta hagi entrat ja en la fase de floració, ara tindrà una major demanda de nutrients de creixement. No has de canviar de sobte el programa de fertilització i usar un abonament de floració d'un dia per a l'altre. Normalment, es recomana continuar administrant l'abonament de creixement durant almenys una setmana més, una vegada iniciada la fase de floració.

Amb aquest estirament de les plantes, és possible que vulguis aplicar la tècnica LST, “low stress training”.

Segons aquesta tècnica, has de doblegar les tiges per a baix i en direcció oposada al centre de la planta, obtenint així una copa de la planta més equilibrada. D'aquesta manera, l'energia de les teves llums de cultiu es distribuirà millor, i això t'ajudarà a obtenir collites molt millors més endavant.


(Setmana 1)

SETMANA 2

En la segona setmana de la floració, pot ser que vegis aparèixer els primers pistils blancs en les teves plantes femelles de cànnabis. Aquests pèls blancs, fins i esclarissats, es desenvoluparan en els punts on les fulles grans es troben amb la tija principal. Més endavant, aquests pelitos es convertiran en bells cabdells.

Si la teva planta de cànnabis és mascle, no li sortiran aquests pèls; en el seu lloc, produirà petites bosses de pol·len. Si conrees plantes no feminitzades, de les quals desconeixes el seu gènere, ara és el moment de determinar el seu sexe, per a poder separar els mascles de les femelles. Els mascles no produeixen cabdells i poden pol·linitzar a les femelles, provocant que en elles es formin les llavors. I això és una cosa que voldràs evitar.

Una vegada que les plantes comencen a florir i mostren els primers senyals de cabdells, hauries de comprovar la recomanació del fabricant de l'adob per a fertilitzar-les correctament. Normalment, al voltant de la segona setmana és quan hauràs d'augmentar els nutrients de floració, per a ajudar les teves plantes a aconseguir el màxim rendiment possible.


(Setmana 2)

SETMANA 3

Les teves plantes de cànnabis encara no han deixat de créixer per complet, i ara seran aproximadament un 50% més grans que fa 3 setmanes. A pesar que les plantes continuïn estirant-se lleugerament, ara aquest estirament serà cada vegada més lent, fins a arribar a detenir-se.

En les zones de la planta on havies vist alguns pelitos, ara podràs observar les primeres mostres dels veritables cabdells. Però encara no hi haurà moltes glàndules de resina i tricomas en les teves plantes, així que l'olor encara no serà molt penetrant.

Aquest moment de la floració, quan la planta comença a dedicar cada vegada més energia a produir flors, és particularment crític. Assegura't de proporcionar a les plantes els adobs adequats, i llegeix les etiquetes per a conèixer les dosis recomanades.

Quan les plantes comencen a ser més exigents, has de parar esment a possibles deficiències que es poden manifestar de diferents maneres, com a fulles descolorides i groguenques, o pèrdua total de fulles. Al mateix temps, també has d'estar atent a possibles senyals d'excés de fertilització que podrien aparèixer en aquest moment. Un senyal de sobrefertilización és que la punta de les fulles sembla descolorida o cremada. Si això ocorre, has de reduir el dosatge.


(Setmana 3)

SETMANA 4

En la quarta setmana de la floració, les teves plantes de marihuana probablement ja hauran deixat de créixer i dedicaran tota la seva energia a la producció de cabdells. Els pèls blancs sobresortiran dels cabdells, i aquests seran cada dia més grans i gruixos. Amb cada vegada més cabdells en creixement, les plantes començaran a produir tricomas, amb la qual cosa en aquest moment l'olor començarà a ser més perceptible.

En haver-se detingut el creixement de les plantes, no hauràs de tornar a preocupar-te per les tècniques d'entrenament. On abans havies doblegat branques, és possible que ara et plantegis subjectar-les, per si necessitessin algun tipus de suport per a aguantar el pes dels cabdells.


(Setmana 4)

SETMANA 5

En la cinquena setmana de floració, podràs observar com engreixen els cabdells. És possible que també vegis nous cabdells creixent en altres zones, com en la cua principal. Amb tants cabdells, les teves plantes de cànnabis seran cada dia més voluminoses. Això és un senyal indiscutible que la planta està totalment en la fase de floració. A hores d'ara, les plantes emanaran una olor molt intensa. Si conrees en interior, o en una regió on el cultiu és il·legal, assegura't de tenir un bon sistema de ventilació.

Ara els pelitos blancs que havies observat prèviament s'aniran enfosquint, tornant-se de color marró o ambre. Al mateix temps, quan observis els tricomas de la teva planta notaràs que alguns es tornen opacs. Tots dos fets - els pèls enfosquint-se, i els tricomas tornant-se d'un color blanc lletós - són senyals que el moment de la collita no està lluny.


(Setmana 5)

SETMANA 6, 7 I 8 (FASE DE FLORACIÓ AVANÇADA, PRÈVIA A la COLLITA)

No totes les varietats de cànnabis triguen el mateix a florir, però moltes estaran llestes per a collir en aquestes últimes 3 setmanes. També existeixen algunes varietats, encara que no moltes, que es podran collir abans de la setmana 8.


(Setmana 6)

Rentada d'arrels

Depenent del temps de floració de la teva varietat de cànnabis, 2 setmanes abans de la collita hauràs de rentar les raíces de les teves plantes. “Rentar les arrels” de les plantes simplement significa deixar d'administrar-los nutrients, per a donar-los aigua amb un pH equilibrat. D'aquesta manera, s'eliminaran les sals i minerals del sòl, amb el que obtindràs cabdells millors i amb un sabor més pur. En cas contrari, la teva marihuana tindria un desagradable sabor químic.


(Setmana 7)

Observa les teves plantes per a saber el moment exacte de la collita

Per a saber el moment just per a collir les teves plantes, has d'observar els tricomas regularment, usant una lupa o un petit microscopi. Si la majoria de tricomas que veus encara són clars i transparents, significa que és primerenc per a la collita. Però quan la majoria dels tricomas són opacs i de color ambre, és senyal que els cabdells contenen el màxim de THC i la planta està llesta per a ser collida.


(Setmana 8)

CONSELLS PROFESSIONALS PER A MILLORAR LA COLLITA

Cuidar les teves plantes de marihuana durant la fase de floració pot resultar un repte, especialment per als novençans. Segueix aquests senzills consells, per a aconseguir grans collites:

Video id 484384984

• IDENTIFICA EL SEXE DE LES TEVES PLANTES

La majoria de conreadors identifiquen el sexe de les seves plantes en l'última setmana de la fase vegetativa, o en les primeres setmanes de floració. Recorda que els mascles desenvolupen uns saquitos de pol·len (que semblen petites boles), per la qual cosa les plantes mascle han d'eliminar-se o separar-se de les femelles per a evitar que les pol·linitzin.

A més, durant la floració has de vigilar les teves plantes femella per a detectar plantes hermafrodites. Encara que no és molt habitual, algunes plantes de cànnabis poden desenvolupar flors femenines i masculines, mentre que unes altres poden desenvolupar estams (col·loquialment coneguts com "platanitos") en un últim intent de produir llavors, com a resposta a situacions de gran estrès.

• SOLUCIONA ELS PROBLEMES ABANS DE LA FLORACIÓ

Si conrees en interior, tens l'avantatge de controlar quan comencen a florir les teves plantes. Usa això al teu favor i indueix la floració únicament quan les plantes estiguin 100% sanes. No t'interessa haver de corregir deficiències nutricionals, o combatre plagues i malalties mentre les teves plantes floreixen.

Si conrees a l'aire lliure, tens menys control sobre el moment en què les plantes comencen a florir. En aquest cas, hauràs de prestar molta atenció al calendari i solucionar qualsevol problema abans del final de l'estiu.

• FES QUE LA TRANSICIÓ A la FLORACIÓ SIGUI EL MÉS SUAU POSSIBLE

Les plantes en floració requereixen uns nivells d'humitat i temperatura diferents que les plantes en fase vegetativa. En lloc de canviar al mateix temps la temperatura, la humitat i el cicle de llum, recomanem ajustar-les gradualment al llarg de dos dies. A continuació, deixa que les plantes s'acostumin a aquests canvis deixant-les en fase vegetativa durant uns dies més, abans de canviar el cicle de llum.

• PROPORCIONA UNA IL·LUMINACIÓ ADEQUADA

Durant la floració, a les plantes de marihuana els agraden les longituds d'ona vermelles i taronges (entre 580-700nm) per a afavorir la maduració de les seves flors. Per a aconseguir els millors resultats, utilitza una llum de cultiu amb aquest espectre durant la fase de floració.

• NO TRASPLANTAMENTS JUSTO ANTES DE LA FLORACIÓ

Els trasplantaments provoquen un xoc a les plantes de cànnabis. Evita trasplantar-les just abans o durant la fase de floració, per a no danyar el seu potencial productiu.

• PODA L'EXCÉS DE FULLATGE

Abans de la floració, procura entrenar i podar una mica les teves plantes per a permetre que arribi la major quantitat de llum possible als cabdells. Pel que fa a la poda, cada conreador té el seu propi criteri, però ens agrada la recomanació de Kyle Kushman: "Si la punta d'una branca no aconsegueix la meitat de l'altura de la planta, cal podar-la". La idea després d'això és ajudar la planta a concentrar la seva energia exclusivament en els millors cabdells.

I no oblidis podar les fulles groguenques o seques durant la floració. Encara que les plantes haurien de romandre verdes i exuberants fins a la quarta setmana aproximadament, part del seu fullatge s'anirà esgrogueint a mesura que dediquen més energia a la producció de cabdells. Això és absolutament normal i pots eliminar tranquil·lament qualsevol fulla groguenca o seca.

La fase de floració de la marihuana setmana a setmana

• MANTINGUES LA HUMITAT Al 45%

La podridura del cabdell és un problema greu que pot fer malbé tota la teva collita. Per a protegir les teves plantes i optimitzar el seu desenvolupament, mantingues la humitat relativa al 45% en el quart de cultiu.

• CONTROLA ATENTAMENT LA TEMPERATURA

Mentre floreixen, les plantes de cànnabis prefereixen unes temperatures diürnes de 20-23 °C i unes nocturnes d'al voltant de 15-18 °C. Ves amb compte amb les caigudes o pujades sobtades de temperatura, que poden produir-se en encendre/apagar les llums. Si la temperatura baixa sobtadament pot provocar un xoc a les plantes; i si puja sobtadament pot formar-se condensació sobre la superfície dels cabdells, donant lloc a la podridura del cabdell.

• UTILITZA UN SISTEMA DE FLUX D'AIRE AMB FILTRES DE CARBONI

Suplementar les teves plantes amb CO₂ durant la fase de floració pot millorar el seu desenvolupament i les collites. Si és possible, intenta mantenir els nivells de CO₂ a 1.000-1.200ppm durant la floració.

• EVITA LES CREMADES PER EXCÉS DE NUTRIENTS

Durant la floració, no pots reparar les cremades per excés de nutrients. Procura seguir estrictament un calendari de fertilització, i recorda fer una rentada d'arrels abans de la collita (deixant de fertilitzar les plantes dues setmanes abans de collir).

• POSA UNA ESTRUCTURA DE SUPORT PER Als CABDELLS PESATS

A vegades, quan les plantes estan carregades de flors, les branques poden doblegar-se o partir-se sota el pes dels cabdells. Utilitza canyes de bambú i cordes per a aguantar les branques molt carregades i assegura't que rebin la major quantitat de llum possible.

• EVITA LES CREMADES PER LLUMS

Igual que ocorre amb les cremades per excés de nutrients, durant la floració no podràs solucionar les cremades causades per les llums. Recorda mantenir els llums de cultiu a una bona distància de la part superior de les plantes. Les cremades per llums no sols danyen el fullatge sa, sinó que poden causar deficiències de calci en les etapes primerenques de la floració. Si la part superior de les plantes comença a blanquejar-se durant la floració, probablement has de pujar les llums!

• USA ÀCID FÚLVIC DURANT LA PREFLORACIÓ

L'ús d'àcid fúlvic, a la fi de la fase vegetativa/inici de la floració, pot ajudar a augmentar la grandària final dels cabdells. I no oblidis aportar més calci a les teves plantes durant la floració, tant en sistemes hidropònics com en terra.

FELIÇ FLORACIÓ!

Cultivar marihuana pot semblar complicat i resultar un desafiament. Al cap i a la fi, les plantes de cànnabis són sensibles – i un sol error durant la floració pot afectar considerablement la grandària i la qualitat de la collita. Per a aconseguir sempre les millors collites, recorda marcar com a favorita aquesta guia, i llegir-la abans de canviar el cicle de llum en el teu pròxim cultiu!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37751 valoracions