Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Steven Voser


La nova moda del microcultiu de marihuana desafia les normes establertes sobre la quantitat d'espai necessari per a conrear bona herba a casa.

Gràcies a noves eines de cultiu i diversos avanços (especialment pel que fa a la il·luminació), al costat d'uns coneixements més amplis sobre la planta de marihuana, els micro conreadors aconsegueixen collites excel·lents en espais summament petits.

En aquest article trobaràs tot el que cal saber sobre el micro conreo, i podràs començar a conrear herba de qualitat en (gairebé) qualsevol lloc.

Conceptes bàsics del microcultiu

El micro conreo és una plantació d'interior normal, però a una escala més petita. Es tracta de produir cabdells de primer nivell amb tot el sabor, aroma i potència que vulguis, però en espais petits (com a armaris de cultiu casolans, armaris robers, mini bars, i fins i tot torres buides d'ordinador). De manera alternativa, alguns conreadors prefereixen comprar caixes de cultiu discretes ja preparades.

L'espai mínim necessari per a desenvolupar un micro conreo de marihuana és de 35 × 35 × 75cm. Per a acomodar la falta d'espai, hauràs de dur a terme algunes modificacions quant a il·luminació i ventilació, les varietats que decideixis conrear, el medi de cultiu, i el programa de reg/fertilització.

Quantitat adequada de terra

Els microcultius se solen realitzar amb terra, ja que muntar un sistema hidropónic en un espai tan petit com un mini bar, és molt difícil. Així que, per a compensar la falta d'espai, hauràs d'usar menys terra amb la finalitat d'evitar que les teves plantes sobrepassin la grandària del quart o armari de cultiu.

El sistema d'arrels és una part fonamental de la planta, i la seva grandària influeix molt en l'altura d'aquesta. La majoria de les plantes ocupen el mateix espai per sota que per sobre del sòl. Aquesta correlació entre la grandària de les arrels (i per tant, la quantitat de mitjà) i l'altura de la planta, es pot utilitzar en els micro cultius per a controlar el creixement de la marihuana i adequar-lo a les limitacions d'espai.

A continuació, pots comprovar com afecten l'altura de les plantes els diferents grandàries de tests:

  • 12 litres: ~1-1,5m
  • 5 litres: ~60cm
  • 2-3 litres: ~24cm
  • 500ml: ~13cm

Tingues en compte que aquestes xifres són aproximades, i que la grandària exacta de les teves plantes de marihuana variarà en funció de la seva genètica. També hauràs de tenir present que les plantes conreades en recipients petits necessiten ser fertilitzades i regades amb més freqüència que les que es conreen en tests grans i amb més terra.

Nosaltres solem recomanar tests de 3 litres per al micro conreo. No obstant això, alguns conreadors amb més espai utilitzen recipients de 9 litres. La grandària del test que triïs depèn de tu, però tingues en compte que si uses tests més grans, hauràs de reduir el nombre de plantes que podràs conrear (encara que una major quantitat de plantes no es tradueix necessàriament en una producció més abundant).

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Com triar la llum de cultiu apropiada

En primer lloc i abans de res, en un microcultiu ha de recórrer-se als LED. Els llums HPS i HPI no són aptes per a aquestes petites plantacions, ja que generen massa calor.

Per a obtenir els millors resultats, recomanem usar panells LED. Un panell de 15W és capaç de produir fins a 3000 lúmens sense tot just emetre calor, i pràcticament no ocupa gens d'espai (aquest panell només mesura 130 × 110mm).

Com a alternativa, recomanem utilitzar un panell petit de LED de 60W. Depenent de l'espai en el qual conrearàs, és molt probable que no hagis de mantenir el panell a ple rendiment. Nosaltres recomanem un funcionament al 25-50% per a ajudar a controlar l'estirament de les plantes durant l'etapa vegetativa, i al 50-75% durant la floració, depenent de l'estirament. També pots controlar el cicle d'il·luminació amb un comandament que funcioni amb una aplicació.

Com col·locar correctament els llums de cultiu

Una de les preguntes més habituals dels microconreadors és: on poso les llums de cultiu?

En els cultius d'interior tradicionals, el llum principal se sol col·locar directament sobre el dosser. Però, atès que els micro conreadors sovint treballen amb espais summament petits, aquesta configuració podria no ser sempre la millor opció.

En espais verticals petits (com una caixa de cultiu, un armari o moble petits o una torre d'ordinador), en general és millor col·locar les llums principals al llarg d'un o diversos costats de la planta. Això et permetrà aconseguir un dosser més gran, millorar la penetració de la llum, i impedir que les plantes s'estirin cap a la part superior de l'espai de cultiu.

Per a tenir un control encara major, podries construir dues caixes de cultiu: una per a l'etapa vegetativa i una altra per a la floració. En la caixa de la fase vegetativa, és possible que puguis col·locar el llum just per sobre de la planta, ja que la penetració de la llum no és un problema tan important en aquesta etapa com durant la floració. Fixa't en la velocitat a la qual es desenvolupen les teves plantes, i tracta de trobar varietats que creixin a una velocitat que s'adapti a la grandària del teu espai de cultiu.

Si decideixes instal·lar el llum sobre les teves plantes en procés vegetatiu, no t'oblidis de col·locar-la a la distància adequada i amb una intensitat apropiada. Si la llum està massa a prop o és massa fort, és probable que les plantes desenvolupin entrenusos molt curts i que presentin símptomes d'estrès lumínic. Si, d'altra banda, el llum està massa lluny o és massa feble, les plantes s'estiraran i desenvoluparan espais internodals més llargs.

En la caixa de la floració, d'altra banda, recomanem col·locar els llums als costats de les plantes. D'aquesta manera es produirà una millor penetració de la llum, i podràs conrear un dosser vertical de cabdells més llarg. També recomanem utilitzar una malla vertical per a mantenir les plantes en el centre. Aquesta malla també es pot usar per a entrenar amb cura les teves plantes i controlar el seu creixement segons et convingui, tenint en compte l'espai.

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Com controlar la ventilació i l'olor en un microcultiu de marihuana

Encara que pugui semblar un detall sense importància, ventilar de forma adequada un microcultiu de marihuana és molt important. En disposar d'un espai tan petit, l'aire es pot viciar molt ràpid i crear nombrosos problemes per a les plantes. Això es deu al fet que les plantes utilitzen el CO₂ de l'entorn per a fer la fotosíntesi. Quan creixen en espais petits, obtenen una quantitat molt limitada d'aire fresc i ric en CO₂, fent que una ventilació adequada sigui fonamental per a conrear plantes sanes.

Per sort, ventilar un microcultiu de marihuana és molt fàcil.

Si decideixes muntar el teu propi micro conreo, l'única cosa que necessites per a mantenir l'espai ben airejat és un ventilador de sortida petit, com aquest extractor centrífug sense escombretes de 24V. Encara que no sembla gran cosa, aquest aparell minúscul funciona bé a l'hora d'eliminar l'aire vell i estancat del teu espai de cultiu. Per a obtenir els millors resultats, recomanem instal·lar-ho directament sobre les plantes.

Si no tens espai suficient, podries plantejar-te la possibilitat de col·locar un ventilador de mà dins de l'espai de cultiu, per a mantenir una circulació d'aire adequada.

I per a una ventilació i circulació d'aire encara millors, recomanem instal·lar un ventilador d'entrada petit en la part inferior del micro conreo. Un ventilador de refredament d'alta velocitat, per exemple, proporcionarà un flux constant d'aire fresc.

Atès que els microcultius només ofereixen espai per a conrear una planta de marihuana petita (o dues), no necessitaràs filtres de carboni per a dissimular l'olor de la teva plantació. Però si busques una seguretat addicional, és molt fàcil instal·lar un filtre de carboni en l'extractor que hem esmentat abans. Hauràs de col·locar-ho davant de l'extractor, per la qual cosa podria reduir encara més l'espai del teu mini quart o caixa de cultiu.

Com regar les plantes de marihuana en un microcultiu

Regar les plantes de marihuana d'un microcultiu interior pot ser complicat a causa de la falta d'espai. Si muntaràs el teu pròpia micro plantació, tingues-ho en compte i intenta deixar suficient espai al voltant de la base de les teves plantes, perquè puguis regar-les còmodament. Recorda que l'aigua que esquitxi les fulles i els cabdells podria causar problemes de fongs, així que intenta evitar-ho.

Si conrees en un espai summament petit (en el qual no pots desplaçar-te ni adoptar una postura adequada sobre les plantes), assegura't de poder treure les plantes per a regar-les, i així mantenir la zona més ordenada.

En general, donat la reduïda grandària dels microcultius, no creiem que justifiquin la instal·lació d'un sistema de reg automàtic. Només has de tenir paciència a l'hora de regar les teves plantes manualment amb una regadora o ampolla petites.

Com aplicar tècniques de cultiu en un microcultiu de marihuana

Els microcultius solen requerir de plantes més petites i frondoses. Per a aconseguir aquest tipus d'estructura i produir collites decents en espais tan petits, hauràs d'usar algunes tècniques de cultiu com LST, HST o ScrOG, o defoliació. A continuació, trobaràs uns consells bàsics sobre com adaptar aquestes tècniques a un micro conreo.

LST

El LST és una de les nostres tècniques favorites, i pot ser molt útil quan es conrea en espais petits. L'única forma en la qual el LST varia per a un micro conreo, és en com s'orienta el creixement de la planta. Recorda que l'objectiu del LST és obrir la planta i millorar la penetració de la llum. Pensa en com pots aconseguir això tenint en compte la il·luminació del teu micro quart de cultiu.

LST

HST (Topping, Super Cropping, FIM, etc.)

Les tècniques d'entrenament d'alt estrès són més complicades a l'hora d'aplicar-les en un microcultiu. El topping i el fimming, per exemple, donen lloc a múltiples cues dominants, alguna cosa que no és molt convenient en micro plantacions verticals i estretes d'interior.

Si conrees en un espai amb poca altura però ample (com una prestatgeria, per exemple), és possible que vulguis aplicar el super cropping o el FIM en una fase primerenca, per a crear un dosser de poca altura replet de cues gruixudes. De fet, el super cropping pot ser molt útil en molts casos, ja que enforteix la planta a temps per a la floració i, com el LST, es pot dirigir el seu creixement en la direcció adequada per a aprofitar millor les llums.

HST (Topping, Super Cropping, FIM, etc.)

ScrOG

El mètode pantalla verda és una altra de les nostres tècniques d'entrenament favorites, i t'alegrarà saber que es pot usar fins i tot en petites plantacions de marihuana. Per exemple, si disposes d'un espai vertical estret amb llums laterals, una pantalla vertical és una de les millors maneres de produir un dosser gran que rebi un munt de llum.

D'altra banda, el mètode ScrOG es pot aplicar en un armari o vitrina horitzontal petits, com el faries en un cultiu interior normal, per a donar lloc a un dosser gruixut i uniforme que, arribat el moment de la collita, estigui carregat de cabdells enganxosos.

ScrOG

Defoliació

La defoliació és essencial per als microcultius. En un quart de cultiu vertical i estret amb llums laterals, la defoliació ajuda a eliminar el fullatge innecessari i garanteix que totes les parts de la planta rebin llum suficient per a desenvolupar uns cabdells grans i gruixos.

Defoliación

Quan forçar la floració d'un microcultiu

En general, et recomanem que passis de l'etapa vegetativa a la floració quan les teves plantes hagin aconseguit la meitat de l'altura de la caixa de cultiu. Amb això t'asseguraràs que tinguin suficient espai per a estirar-se abans de florir, sense acostar-se molt al sostre de la caixa o quart.

Recorda que la velocitat a la qual creixen les teves plantes està directament relacionada amb la quantitat de llum que reben. Una major quantitat de llum resultarà en uns entrenusos més curts, mentre que les plantes que es conreen amb menys llum s'estiraran més, donant lloc a una separació més grans entre cada nus. És possible que hagis de jugar una mica amb la il·luminació del teu microcultiu fins a trobar el punt òptim per a cadascuna dels teus ceps.

Microcultiu de marihuana: espera uns resultats realistes

Com amb qualsevol cultiu de cànnabis, és important tenir expectatives realistes respecte a la grandària i la qualitat de les collites, així com la quantitat de temps que et portarà anar de llavor a collita.

En general, si conrees en un espai de 35 × 35 × 75cm amb un llum d'aproximadament 30W durant tot el cultiu, podràs collir entre 25 i 45g, depenent de la varietat, la teva rutina de fertilització, les tècniques d'entrenament i les teves habilitats. En general, podràs anar de llavor a collita en un termini de 3-4 mesos, depenent (òbviament) del cicle d'il·luminació i de la genètica de les teves plantes.

Finalment, els costos de muntar la teva pròpia caixa/quart micro, variaran enormement. Si decideixes construir el teu propi micro conreo, podràs fer-ho de forma relativament barata (tingues en compte que el panell LED serà la inversió inicial més elevada).

Triar la varietat adequada

Pel que fa a un micro conreo, és molt important triar la varietat adequada, a causa del limitat espai del qual es disposa. Una cosa que cal tenir en compte és l'altura de la planta de marihuana. Les Satives són més altes i estilitzades que les Indiques, que solen ser baixes i espesses.

A més, durant el període de floració, les Satives experimenten una estirada del 200-300%, mentre que les Indiques només augmenten un 50-100%, la qual cosa demostra que són més compatibles amb un micro conreo.

Una altra opció són les varietats autoflorecents. Independentment de les condicions de cultiu, aquestes plantes no creixen massa a causa dels seus gens (moltes d'elles són fins i tot més petites que les Indiques), i no depenen de la llum, cosa que significa que trigaran menys a estar llestes per a la collita.

3 varietats ideals per al micro conreo

Algunes genètiques són més aptes que unes altres per al micro conreo, i els següents ceps són un exemple clar de qualitat. Comprovaràs que totes tenen una cosa en comú: són autoflorecents.

ROYAL DWARF

La Royal Dwarf és un cep de cànnabis nana (“dwarf” significa nan o gnom en anglès), que pot mantenir-se a altures diminutes de 40cm amb les tècniques d'entrenament esmentades anteriorment. Aquesta varietat es va desenvolupar per un únic motiu: la discrección. Pots conrear diverses plantes de la Royal Dwarf a casa sense aixecar ni una sola sospita, ja que pot conrear-se fàcilment en caixes, armaris o torres d'ordinador adaptats. En aquests espais de cultiu tan diminuts, pots usar llueixes LED petites per a evitar que es generi massa calor. Bàsicament, l'a Royal Dwarf és la versió autoflorecent de la llegendària Skunk, i es va crear en combinar un cep Skunk amb una ruderalis. Produeix uns efectes estimulants, encara que subtils, impulsats per uns nivells de THC del 13%. Per tant, aquesta varietat pot fumar-se al llarg del dia, permetent que els consumidors continuïn donant el millor de si mateixos, sense quedar-se massa col·locats. Les seves flors petites, però compactes, tenen sabors dolços i cítrics.

La Royal Dwarf estarà llesta per a collir tan sols 8-9 setmanes després de germinar les llavors. Les plantes d'interior produeixen collites de fins a 200g/m² i no superen els 70cm d'altura. Les plantes d'exterior conreades en parterres de jardí, o cultius de guerrilla, produeixen uns 80g per planta i creixen a altures entre 50-90cm.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Setmanes
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 8-9 setmanes després de germinar
22_Effect_1 Creatiu, Motivador

Comprar Royal Dwarf

EASY BUD

No fa falta ser un geni per a esbrinar el motiu del nom d'aquest cep (“cabdell fàcil” en anglès). La Easy Bud és el cep perfecte per a principiants, i és millor encara per als qui volen començar discretament, cridant l'atenció el menys possible. Aquest cep normalment passa desapercebuda allà on es conrea, aconseguint una altura mitjana de mig metre. La seva grandària fa possible conrear-la en espais d'altura reduïda, armaris buits, o racons amagats del jardí. La Easy Bud té una genètica principalment índica i produeix un efecte suau i molt subtil, que relaxa al consumidor i estimula l'apetit. El seu nivell de THC del 12% la converteix en un cep encara més adequada per a principiants. Amb unes flors carregades de sabors cítrics i cereals, és una opció excel·lent per a preparar comestibles de baixa intensitat.

Creada en barrejar la White Indica i un cep ruderalis, la Easy Bud és capaç de produir collites considerables en relació a la seva petita grandària. Les plantes d'interior ofereixen collites de fins a 325g/m² i creixen a altures entre 50-60cm. En exterior, la Easy Bud produeix entre 30-80g per planta i aconsegueix altures més elevades de 60-110cm. Estarà llesta per a tallar tan sols 8-9 setmanes després de sembrar les llavors en la terra.

Easy Bud

Easy Bud
23_genetic background_1 White Indica x Ruderalis
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 7 Setmanes
29_THC_1 THC: 12%
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 55% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 8-9 setmanes després de germinar
22_Effect_1 Relaxació corporal

Comprar Easy Bud

QUICK ONE

La Quick One és una altra varietat de cànnabis compacta que pot conrear-se amb total privacitat. La majoria de ceps autoflorecents tenen fases de floració ràpides, però a la Quick One realment li encanta la velocitat (el seu nom en anglès significa “la ràpida”). Aquesta descendent de la Lowryder 1 i la Old School Indica es converteix en una planta totalment madura en tan sols 8 setmanes, des de la germinació. Si vols resultats ràpids i una collita de flors de dominància índica, aquesta és el teu cep. El seu contingut de THC del 13% ofereix un colocón corporal suau, que resulta ideal per a relaxar-se al final del dia sense col·locar-se massa. Els seus agradables efectes van de bracet dels seus sabors dolços i cítrics. l

No deixis que la seva grandària t'enganyi; l'a Quick Oneés capaç de produir suficients cabdells per a consum personal, per a bastant temps. En interior, les plantes ofereixen entre 275-325g/m² i creixen a altures de 50-60cm. Les plantes conreades a l'aire lliure, fàcils d'ocultar amb altres espècies de plantes, produeixen entre 100-150g de flors afruitades per exemplar.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 6 Setmanes
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100 - 150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 8-9 setmanes després de germinar
22_Effect_1 Relaxació corporal

Comprar Quick One

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions