Cultiu de cànnabis: índica, sativa i híbrids

Cover

La planta de cànnabis és versàtil, resistent i, a diferència de molts tipus de plantes, pot sobreviure en gairebé tots els climes del món. No obstant això, gràcies a l'evolució (i posteriorment, a la cria selectiva), l'espècie s'ha adaptat a la naturalesa en la qual es conrea i, per tant, la gran variació entre les diferents plantes de cànnabis constitueix la norma en l'actualitat.

COMPRENDRE LES SUBESPÈCIES DE CÀNNABIS

Hi ha milers de varietats de cànnabis úniques, i cadascuna té característiques diferents que influeixen en el creixement, el potencial de producció, el sabor i l'aroma, i els efectes fisiològics en el consumidor. No obstant això, tots aquests ceps es poden agrupar en una de les tres subespècies de cànnabis: Cànnabis sativa, Cànnabis indica i Cànnabis ruderalis.

La gran majoria dels ceps fotoperiódicas (ceps que inicien la floració en funció d'un canvi en el cicle de llum) contenen quantitats variables de genètica índica i sativa. El ruderalis, d'altra banda, és un tipus de cànnabis autofloreciente que floreix segons l'edat de la planta i, sovint, es considera inferior al cànnabis fotoperiódico morfològicament. Encara que hi ha molt més que comentar sobre aquest tema, en la resta de l'article ens centrarem principalment en les característiques que diferencien la subespècie índica i la sativa perquè la persona que conreï amb un nivell mitjà d'experiència pugui tenir una idea més clara del que es pot esperar.

CÀNNABIS ÍNDICA

El cànnabis índica és autòcton de les regions que avui dia ocupen l'Índia, el Pakistan, Turquia i l'Afganistan. Procedeix dels ambients hostils i variats de les muntanyes de l'Hindú Kush, i són plantes amb forma d'arbustos fornidos que desenvolupen fulles amples de color verd fosc per a absorbir tota la llum del sol que els sigui possible, florir ràpidament i produir una gran quantitat de cabdells densos.

INFORMACIÓ DE CULTIU

Gràcies al cicle de creixement breu que presenten les índica, sense esmentar la seva baixa alçada, poden ser bastant interessants si conrees a casa i comptes amb restriccions de temps, espai o recursos. Pensa solament una cosa; un arbust compacte que està llest en un temps relativament breu, és més fàcil de mantenir (especialment en interior) que un arbre llarguerut, encara que majestuós. Fins i tot en exterior, les índica són resistents i riuen de les temperatures fluctuants, només has de recordar d'on procedeixen. A més, el temps de floració ràpid de les índica significa que si conrees en exterior podràs collir abans de les primeres gelades.

CONSELLS DE CULTIU

Encara que les plantes índica normalment desenvolupen forma d'arbre de Nadal, pots modificar i manipular aquest tipus de creixement per a crear una copa uniforme i dirigir més llum cap a totes les zones on podrien desenvolupar-se cabdells. Pots utilitzar tècniques com la poda apical i el LST bàsic (entrenament de baix estrès) i donar-li a la planta la forma ideal perquè gaudeixi d'una salut robusta i perquè pugui produir bones collites. Quan la planta tingui l'aspecte que volies, ja pots canviar-la d'estat vegetatiu a floració reduint el cicle de llum interior a 12 hores de llum i 12 hores de foscor.

INDICA

Un dels principals "inconvenients" que has de tenir en compte amb les índica és també un dels seus punts forts: cabdells densos. De fet, a mesura que els cabdells creixen i augmenten el seu pes, corren un risc molt major de desenvolupar floridura, especialment en zones humides amb temperatures que fomenten les plagues i els patògens. Evita aquest problema controlant acuradament les condicions ambientals que tinguis en interior o muntant-te el refugi que faci falta en exterior (en cas de pluja, excés d'humitat, etc). Un hivernacle o rafal petits on poder resguardar les teves plantes de les inclemències del temps pot proporcionar-te una gran seguretat.

CARACTERÍSTIQUES TÍPIQUES DEL CÀNNABIS ÍNDICA

• Alçada baixa, estructura d'arbust
• Fulles amples, de color verd fosc
• Cabdells densos
• Temps de floració breu
• Resistent a les fluctuacions de temperatura
• Susceptible a la floridura i les plagues

L'índica sembla el teu tipus de cep? Genial! Descobreix les nostres 10 millors varietats índica per a posar en marxa el teu cultiu!

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 Setmanes
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Finals de setembre
Col·locat, Equilibrat, Lluït

Comprar Northern Light

CÀNNABIS SATIVA

El Cànnabis sativa es troba principalment en els climes càlids i secs d'Àfrica, Àsia i Amèrica Central. Aquests ceps es converteixen en exemplars alts i prims amb fulles llargues i fines. Com pot superar els 3m d'alçada, el Cànnabis sativa sol trigar molt més a madurar que l'índica.

INFORMACIÓ DE CULTIU

Les sativa requereixen molta llum i temperatures més elevades per a desenvolupar-se bé; només has de pensar en el seu hàbitat natural situat relativament prop de l'equador. Aquestes plantes també requereixen gran quantitat d'espai, produeixen cabdells molt més esponjosos i la seva fase de floració dura diverses setmanes més que la de la majoria de les índica. Podem dir al seu favor, que aquestes plantes generalment requereixen menys fertilitzants que les plantes índica. A més, gràcies a l'estructura més airejada dels seus cabdells, les flors són menys susceptibles a la floridura i a l'excés d'humitat.

CONSELLS DE CULTIU

Les plantes sativa poden ser delicades i tenir menys clorofil·la que les índica pel fet que les seves fulles són més fines. Això també significa que has de donar-li a les teves plantes sativa suficient llum, calor i humitat. Mentre que les índica poden sofrir en les zones tropicals, les sativa se sentiran com a casa en els climes càlids i "enganxosos".

SATIVA

Si tens certa experiència en cultiu, pots modificar l'alçada de les teves plantes sativa utilitzant la tècnica ScrOG
 (pantalla verda). Poses una malla sobre la planta i marques un nou creixement a través d'aquesta, creant una copa de cabdells plana que optimitza l'espai disponible i el potencial de productivitat. Igual que les índica, les varietats sativa regulars (fotoperíodicas) requereixen un canvi en el cicle de llum per a començar a florir. Tingues en compte que les plantes poden continuar creixent durant les dues primeres setmanes de la fase de floració, així que assegura't de tenir l'espai suficient per a permetre aquest brot de creixement.

CARACTERÍSTIQUES TÍPIQUES DEL CÀNNABIS SATIVA

• Alçada alta i llargueruda
• Fulles fines, de color verd clar
• Cabdells airejats
• Temps de floració més llarg
• Requereix major temperatura i humitat
• Menys susceptible a la floridura

Si sents feblesa per les sativa, dóna un cop d'ull a les nostres 10 millors ceps sativa per a satisfer les teves exigències!

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 Setmanes
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Finals d‘octubre
Fort

Comprar Shining Silver Haze

HÍBRIDS

Encara que pots trobar ceps 100% índica o sativa, la majoria de les varietats del mercat actual contenen nivells variables de totes dues genètiques. Com a resultat, aquests ceps "híbrids" poden ser de dominancia índica, dominancia sativa o repartir-se al 50%. Aquesta versatilitat et permet que en conrear puguis crear varietats noves que aprofitin les millors característiques tant de la part sativa com de l'índica, alhora que elimines les característiques que no t'interessen. Per exemple, un híbrid ben aconseguit desenvoluparà cabdells densos i una fase de floració breu, trets típics d'una índica, combinat amb el millor d'una sativa en concret, per a oferir el millor de tots dos mons.

Recordes la subespècie ruderalis que hem esmentat abans? Els híbrids també poden contenir aquesta genètica, encara que, com hem dit, el ruderalis s'afegeix a la mescla principalment per a reduir el temps de floració, ja que la resta de les seves qualitats es consideren inferiors. Alguns ceps de cànnabis fotoperiódicas poden contenir una petita quantitat de ruderalis, però aquesta genètica està principalment en els ceps autoflorecientes.

En general, els híbrids heretaran la facilitat de cultiu de les plantes índica mantenint al mateix temps els efectes tan benvolguts que produeixen les sativa. Per això, els híbrids s'han convertit en l'opció ideal, tant si conrees de manera casolana com a nivell comercial.

TRETS TÍPICS DELS HÍBRIDS DE CÀNNABIS

• La seva morfologia és tant d'índica com de sativa
• Temps de floració breu, generalment
• Collites abundants
• Creixement robust i resistent

Creus que un híbrid és el tipus de cep més adequat per a tu? Dóna un cop d'ull a els nostres 5 millors híbrids Skunk per a collir una marihuana robusta i d'olor molt penetrant. Amb una Skunk simplement no pots equivocar-te. Si busques un efecte que et porti a l'espai exterior i un perfil de sabor que aprofiti el millor de tots dos ceps, no pots deixar passar els nostres 5 millors híbrids OG Kush.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.