Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

Guia per a les últimes setmanes de la floració del cànnabis

Guia per a les últimes setmanes de la floració del cànnabis

Després de setmanes en les quals els nervis van creixent, el moment tan esperat de la collita finalment està a l'abast de les teves mans. Durant les tres primeres setmanes de floració, les plantes han crescut ràpidament, passant per una autèntica transformació. Els pistils blancs han brollat, formant la base dels cabdells, sobre els quals ja has començat a bavejar.

Després de cinc setmanes de floració, les plantes estan plenes de cabdells carregats de cannabinoides – les plantes continuen creixent, però ja han completat la major part del seu desenvolupament. En plena floració, les teves plantes haurien d'estar verdes i belles, mentre continuen produint THC a tota màquina. Les fulles al voltant dels cabdells són cada vegada més enganxoses, mentre s'omplen de tricomes rics en THC; i, més endavant, podràs usar aquestes fulles per a fer haixix.

Atès que la collita està molt a la vora, pots guardar les fulles de ventall que vagis tallant, ja que també contenen THC i poden aprofitar-se per a fer haixix o kief. En la nostra secció de collita trobaràs més informació sobre això.

Potenciadors de floració: pros i contres

Pros

• Poden afavorir el desenvolupament dels cabdells
• Poden maximitzar la collita
• Poden afavorir la potència i el sabor

Les últimes setmanes de floració

Contres

• No són molt útils per als conreadors principiants
• No són necessaris si ja uses un bon fertilitzant bàsic per a cànnabis
• Poden augmentar la probabilitat de fertilitzar en excés
• Suposen una despesa addicional

Les últimes setmanes de floració

Calcular la fase de floració segons la grandària del test

La grandària ideal per als tests depèn de quantes plantes tens i el nombre de dies/setmanes que deixes les plantes en creixement vegetatiu. Aquests dos factors solen estar relacionats: si vols conrear moltes plantes en un espai petit, necessites usar tests més petits i deixar les plantes menys temps en fase vegetativa. Per exemple, si tens 16 plantes en un metre quadrat i les deixes en creixement vegetatiu durant 5-9 dies, bastarà amb usar tests de 5 litres.

Si conrees només 10 plantes i les deixes una mica més temps en fase vegetativa, entre 10-14 dies, les plantes necessitaran tests de 7-11 litres. Quantes menys plantes tinguis, major pot ser la grandària del test i el període de creixement vegetatiu. La collita final serà més o menys la mateixa, sigui com sigui el mètode utilitzat. L'única diferència està en el temps necessari per a arribar a la collita.

Si conrees 16 plantes, amb una fase de floració de 8 setmanes, necessitaràs al voltant de 2 mesos i 5 dies des del principi fins al final del cultiu.

Si tens 10 plantes, el cicle de cultiu durarà 2 mesos i 2 setmanes. En altres paraules, trigaràs més temps a obtenir la mateixa collita. Per als conreadors comercials és important arribar a la collita en el menor temps possible. Per això, a vegades conreen 20 plantes apinyades en un metre quadrat i només els donen 1-3 dies de creixement vegetatiu, depenent del substrat utilitzat. D'aquesta forma, si conreen un cep que floreixi en 8 setmanes poden collir cada dos mesos. En general, les varietats de influència sativa triguen més a florir que les varietats de genètica índica.

En seleccionar les llavors de cànnabis per al teu cultiu, pots guiar-te per la seva fase de floració, així com per altres factors com l'efecte i sabor. Si busques un colocón més estimulant, en lloc d'un profund colocón relaxant, probablement preferiràs un cep de dominancia sativa que trigarà una mica més a florir, normalment entre 8 i 12 setmanes. Però no oblidis que cada planta és única. Fins i tot a la cultivar diverses plantes d'un mateix cep, amb les mateixes llavors, pots trobar-te plantes de floració primerenca, floració mitjana o floració tardana.

Si llegeixes que certa varietat és “molt uniforme”, significa que no hi ha molta diferència en la data de collita de les plantes d'aquest cep. En aquest cas, el 80% de les plantes finalitzaran el cultiu més o menys al mateix temps. Però algunes varietats són menys uniformes i presenten majors diferències en la fase de floració de les plantes. Tingues això en compte a l'hora de triar un cep de marihuana.

Control de les condicions climàtiques

Les plantes de marihuana en floració necessiten unes condicions climàtiques concretes per a un bon desenvolupament. En totes les etapes del cultiu, el cànnabis necessita una bona ventilació per a assegurar una bona salut. Pel que fa a la humitat, durant la fase de floració les plantes necessiten un nivell d'humitat ambiental considerablement menor que durant la fase de plántula o l'inici de la fase vegetativa.

Nivells Òptims D'humitat

En la fase de floració, el nivell d'humitat relativa (HR) hauria de situar-se entre el 40 i el 55%. La forma més fàcil d'aconseguir això, sense haver d'usar un humidificador d'aire, és posant un regulador d'intensitat en els extractors. Amb el regulador d'intensitat, pots alterar la velocitat d'extracció de l'aire i d'aquesta manera influir sobre el clima de la teva sala de cultiu. A més, si uses un extractor sense regulador d'intensitat, l'extractor sempre funcionarà a la màxima velocitat, fins i tot encara que no sigui necessari. Això no sols és un malgasto d'electricitat, sinó que genera més soroll del necessari.

Amb un simple regulador d'intensitat, pots configurar l'extractor perquè absorbeixi menys humitat de l'aire durant les primeres setmanes de creixement vegetatiu; d'aquesta manera, els teus plantitas creixeran més ràpidament. Com a les plantes adquireixin major grandària començaran a produir més humitat, per la qual cosa pots regular l'extractor perquè absorbeixi més humitat. De fet, quan les plantes estiguin florint plenament, sobre la quarta setmana de la fase de floració, hauries d'assegurar-te que el nivell de HR no superi el 50-55%

Les últimes setmanes de floració

Controlar la floridura

Si la humitat és massa elevada durant les últimes setmanes del cicle de cultiu, pot provocar la formació de floridura i míldiu en els cabdells. Això es deu al fet que la humitat queda atrapada en les flors, creant el brou de cultiu ideal per a una sèrie de patògens. Cal assenyalar que els ceps amb cabdells especialment densos i compactes tenen un major risc de desenvolupar floridura que els ceps amb cabdells d'estructura més airejada.

Si detectes floridura en un cabdell, pots donar-lo per perdut, ja que la floridura portarà un temps causant estralls a l'interior del cabdell, abans si es fes visible des de l'exterior. Si tens un cabdell ben desenvolupat i observes que en el centre de la flor sobresurt una fulla de sucre d'aspecte estrany i groguenc, és millor extreure-la acuradament. Si la fulla es deixa anar amb massa facilitat, és probable que el cabdell estigui infectat. Per tant, és millor assegurar una bona ventilació per a les plantes durant les últimes setmanes de floració. Davant el dubte, compra't un deshumidificador.

Ventilación

A més d'ajudar a controlar la humitat, la ventilació també contribueix a la salut de les teves plantes. Els ventiladors i sistemes d'extracció no sols garanteixen l'eliminació de l'aire càlid i humit, sinó que també asseguren l'entrada d'aire fresc carregat de CO₂ en l'espai de cultiu. Les plantes necessiten aquest aire fresc per a créixer i florir de manera òptima. Si conrees en un armari, o un espai petit similar, pot ser que no tinguis lloc per a un ventilador, però pots deixar la porta entreoberta per a permetre l'intercanvi d'aire fresc.

En connectar un regulador d'intensitat amb l'extractor, pots controlar millor l'ambient de la teva habitació de cultiu per a produir collites més grans i de millor qualitat.

Ventilació

Consells per a reduir el soroll

Si conrees en interior, el soroll dels extractors podria ser un problema. Però no et preocupis, hi ha diverses maneres de reduir-ho. Com hem esmentat, el primer que pots fer és aconseguir un regulador d'intensitat per a controlar la velocitat (i per tant el soroll) dels ventiladors. Amb només reduir-los al 75-80%, pots notar una gran diferència.

Això també significa que és millor usar un extractor de major capacitat, que un de poca capacitat. Si tens un extractor gran, pots regular-lo a la meitat de la velocitat, perquè no faci tant de soroll. Si això no ajuda, pots provar de col·locar els ventiladors dins d'una caixa amb asilamiento. Connectar un tros de tub al ventilador pot suposar una gran diferència, ja que el so no es dispersarà immediatament, sinó que primer haurà de travessar el tub.

Si aquestes tècniques no ajuden a reduir el soroll, pots connectar un silenciador al ventilador. Un silenciador té un aspecte similar a un filtre de carboni, amb un tub metàl·lic per a connectar al ventilador. Llavors, només has de connectar una canonada al silenciador i finalment podràs reduir enormement el soroll.

Les 2 últimes setmanes de floració

Si conrees ceps amb una fase de floració mitjana, la major part del desenvolupament dels cabdells ocorrerà durant les primeres 6 setmanes de floració. En les últimes 2 setmanes, els cabdells principalment estaran madurant i no creixeran molt més en grandària. A hores d'ara, els pistils de les flors (prèviament blancs) a poc a poc començaran a tornar-se de color ambre-marró. Segons el cep conreat, i una sèrie de factors ambientals, els cabdells poden trigar un temps variable a madurar completament.

Inspeccionar els pistils i tricomes

Una manera de fer-te una idea del moment de la collita és observant els pistils. Quan prop del 80% han passat de color blanc a marró, és probable que la teva herba estigui llesta per a tallar. Però tingues en compte que hi ha altres factors que afecten el amarronamiento dels pistils; per tant, si vols una major precisió, has de fixar-te en els tricomes. Inspeccionar els tricomes és la forma més segura de saber quan és el moment de la collita.

Els tricomes són les petites estructures enganxoses, similars a cristalls, que es desenvolupen sobre els cabdells i fulles – i en aquestes estructures és on es produeix el que té de bo el cànnabis: els cannabinoides i terpens. Els tricomes són diminuts, per la qual cosa necessitaràs una lupa o microscopi per a poder observar-los. Semblen bolets en miniatura, amb un cap similar a una petita bombolla damunt d'una tija.

A mesura que floreix la marihuana, els tricomes van canviant de color; primer són de color transparent, després passen a un color blanc-lletós i finalment adquireixen un to ambre. Si tots els caps dels tricomes són de color transparent, encara falta temps per a la collita. Quan la majoria de tricomes hagin adquirit un color blanc-lletós, les teves plantes estaran gairebé llestes. Però tingues en compte que el moment triat per a la collita pot afectar el colocón resultant. Si collites quan la majoria de tricomes estan blancs, i només hi ha alguns de color ambre, els cabdells produiran un colocón més estimulant. Si esperes al fet que hi hagi més tricomes de color ambre, l'efecte serà més sedant. Molts conreadors cullen quan aproximadament el 15% dels tricomes s'ha tornat de color ambre i la resta són blancs.

Cannabis-Bud-Ready-for-Harvest

Final del cicle de fertilització / rentat d'arrels

Al final de la floració, pot ser que encara quedin molts nutrients en el mitjà de cultiu i les fulles. Per a evitar que substàncies químiques desagradables acabin en els teus cabdells, donant-los mal sabor, pots deixar de fertilitzar les teves plantes durant les últimes 1-2 setmanes de floració. Si conrees hidropónicament, seria suficient amb deixar d'aplicar fertilitzant durant els últims cinc dies, ja que les plantes estaran creixent únicament en aigua. Però si conrees en tests amb terra, o fibra de coco, poden quedar molts nutrients en el substrat, que volem que aprofitin les plantes.

Quan deixis d'aplicar fertilitzant, les teves plantes absorbiran els nutrients restants del mitjà de cultiu. A continuació, començaran a extreure els nutrients de les fulles, que començaran a marcir-se, i aquest és el motiu que les teves plantes de cànnabis s'esgrogueeixin al final de la floració. El fet de no haver d'adobar el cultiu durant les últimes dues setmanes ofereix un avantatge extra: estalviaràs diners en fertilitzants.

Durant aquest termini de dues setmanes, pots fer una rentada d'arrels regant el substrat periòdicament amb aigua pura, de pH equilibrat, per a eliminar els dipòsits de minerals que puguin quedar en la terra. Assegura't de xopar completament la terra perquè l'aigua s'emporti els nutrients, i a continuació xopa-la de nou i deixa que el líquid es dreni per la base durant un parell de minuts. Però procura no regar amb massa freqüència, ja que no voldràs danyar les teves plantes en la recta final cap a la collita.

Cannabis-Plant-Ready-for-Flushing

Manicurat

Quan les fulles es tornen grogues al final de la floració, no et preocupis pensat que alguna cosa va malament, ja que és absolutament normal. De fet, és un bon senyal, ja que indica que les plantes estan usant l'excés de nutrients.

Alguns conreadors manicuran les seves plantes gradualment al llarg de les últimes setmanes o els dies previs a la collita, eliminant algunes de les fulles més grans per a permetre una major entrada de llum als cabdells de la part inferior de la planta. Les fulles grogues solen marcir-se i caure's soles, estalviant-te part del manicurado. Però, en aquesta última etapa de la floració, pots tallar les fulles groguenques, atès que ja han complert la seva funció. Això també facilitarà la collita.

Feliç cultiu!


Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

Categories
eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37803 valoracions