Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By RQS Editorial Team

Els conreadors de marihuana poden triar entre diversos mitjans i tècniques de cultiu per a aconseguir una collita reeixida. Vols conrear en terra, en coco o muntar un sofisticat sistema hidropònic? Quins són els pros i els contres de cadascun, i quin hauries d'elegir? Com l'elecció del medi de cultiu correcte és un pas important en el camí cap al cultiu de bona herba, hem decidit oferir una guia per a facilitar el procés.

COM TRIAR EL MEDI DE CULTIU CORRECTE PER A LA MARIHUANA

El medi de cultiu és on les plantes de cànnabis desenvolupen el seu sistema d'arrels. Molts conreadors no es compliquen la vida i usen tests de terra, però també es pot usar fibra de coco, perlita, llana de roca o un sistema hidropònic complet.

El que és important saber és que en realitat no existeix una manera definitiva de conrear. Cada mitjà té els seus pros i les seves contres, encara que pot ser que prefereixis un sobre l'altre en funció de les teves preferències i recursos. Mentre les arrels de les teves plantes tinguin accés a aigua, nutrients i oxigen, creixeran.

Ara, donem un cop d'ull a les diferències entre cada medi de cultiu.

TERRA/COMPOSTATGE

Dificultat: fàcil
Cost: baix

Conrear en sòl és la forma més simple d'aconseguir unes bones plantes de maria, però no creguis que això significa que el sòl produeix resultats més pobres que altres mètodes. Per a res! Molts conreadors diuen que el sòl enriquit amb abonament d'alta qualitat els permet conrear la millor herba, encara que la productivitat no sigui tan bona com la del coco o la hidroponia.

El principal avantatge de la terra és que és tolerant i accessible per als principiants, i així i tot permet conrear cànnabis de primera qualitat. La terra també està fàcilment disponible i és relativament barata.

AVANTATGES DESAVANTATGES
Llavors, un test, una mica de terra i una mica d'afecte és l'única cosa que necessites. Bona notícia per als principiants! En comparació, el risc d'infestacions de plagues, floridura i fongs és major.
Les fluctuacions de pH solen ser menys greus o problemàtiques. Les plantes produeixen collites més petites enfront d'altres mètodes de cultiu.
Molts substrats comercials contenen suficients nutrients per a 3-4 setmanes de creixement. Les plantes creixen més lentament, per la qual cosa pot trigar-se més temps a detectar problemes de creixement. 
El sòl és el mètode preferit quan es vol conrear de manera natural i orgànica. No tots els sòls són ideals per a la marihuana.
Conrear en terra pot oferir-te la marihuana amb millor sabor. -

COCO/PERLITA

Dificultat: mitjana
Cost: baix a mitjà

El cultiu en una mescla de coco i perlita proporciona els avantatges d'un cultiu hidropònic i la facilitat d'un cultiu en terra.

Com la mescla de coco i perlita no conté cap nutrient, tu mateix hauràs d'aportar fertilitzants hidropònics des del principi. El gran avantatge en aquest cas és que tens el control total, i les teves plantes creixeran igual de ràpid que en hidropònic. El costat negatiu: igual que amb hidro, hauràs de vigilar de prop els teus nivells de pH. També és menys tolerant amb els errors que el sòl.

AVANTATGES DESAVANTATGES
Pots conrear plantes grans amb molt bones collites! Necessites fertilitzar des del principi.
Tens control total sobre la fertilització i els nivells de pH. Has de vigilar acuradament els nivells de pH i EC: un petit error pot causar problemes ràpidament.
No es necessita cap equipament especial. No és tan accessible com la terra. Pot ser que hagis de demanar la fibra de coco per internet.
El coco és un recurs renovable. -
Conrear en coco/perlita és (gairebé) tan fàcil com fer-ho en terra. -

LLANA DE ROCA

Dificultat: mitjana/alta
Cost: mitjà

Antigament s'utilitzava exclusivament en la construcció, on s'aplica molt com a material aïllant, però ara la llana de roca s'ha convertit en un mitjà molt important en l'horticultura. Igual que la perlita i el coco, és un medi de cultiu "inert", és a dir, que no conté nutrients. La llana de roca està feta de fibra filada de roca basàltica que sembla cotó de sucre i té una excel·lent capacitat de retenció de la humitat. Es pot trobar llana de roca per a conrear en una varietat de formes i grandàries, des de blocs i galledes més petites fins a grans plaques.

La llana de roca s'usa fonamentalment en hidroponia. Les arrels de les plantes se sostenen amb la llana de roca, mentre que els degotadors proporcionen aigua i fertilitzant.

AVANTATGES DESAVANTATGES
La llana de roca permet un cultiu estèril amb poc risc de plagues, malalties i infestacions. Has d'aportar fertilitzants des del principi.
Igual que en la hidroponia o el coco, tens un control total sobre el pH i els nivells de nutrients.  Necessites vigilar els nivells de pH i nutrients.
Pots germinar llavors de marihuana en tacs de llana de roca. En trasplantar, es pot mantenir la plàntula de manera segura en el seu tac. No es pot conrear ecològicament.
- Cal remullar la llana de roca en aigua amb pH sota abans d'usar-la.
- La llana de roca no és natural i no es *biodegrada. Tampoc es recomana reutilitzar-la.

HIDROPONIA

Dificultat: mitjana/alta
Cost: alt

Hi ha diversos tipus de muntatges hidropònics utilitzats per al cultiu de marihuana. Alguns sistemes mantenen les plantes en tests

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions