Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds


By Max Sargent Reviewed by: Mr José

Factors que determinen quantes plantes es poden conrear per metre quadrat.


Abans de començar amb el teu cultiu en interior, has de tenir un pla. Un dels aspectes que has de considerar és el nombre de plantes de marihuana que caben en el teu espai de cultiu.

FACTORS QUE DETERMINEN EL NOMBRE DE PLANTES DE MARIHUANA QUE POTS CONREAR

Hi ha diversos factors que influeixen en el nombre de plantes que es poden conrear per metre quadrat, com l'espai del qual disposes a la teva habitació de cultiu, la grandària dels tests i el tipus de llums que utilitzes.

El millor és usar tests rectangulars, especialment si vols conrear més plantes per metre quadrat i aprofitar al màxim el teu espai de cultiu disponible. Si utilitzes tests rodons, estaràs malgastant un espai molt valuós.

GENÈTICA DE LES VARIETATS DE CÀNNABIS

El primer que cal tenir en compte és el tipus d'herba que conrearàs, la genètica de la varietat. Les satives solen ser altes i les índiques tendeixen a ser més robustes i frondoses. Les varietats autoflorecents són especialment petites, i algunes només aconsegueixen uns 50-60cm.

Fins i tot la gent que no té problemes d'espai sol optar per varietats compactes per a conrear a l'interior. Al cap i a la fi, seràs la persona responsable de proporcionar-los llum, per la qual cosa hauràs de tenir en compte l'espai que ocuparan les teves llums de cultiu. A més, si conrearàs diferents varietats i algunes acaben sent molt més altes que unes altres, les plantes més petites podrien quedar-se sense llum, la qual cosa resultaria en un major estirament i en una collita final reduïda.

Si no tens pensat entrenar les teves plantes, planteja't la possibilitat de conrear la mateixa varietat o dues varietats d'altures semblants, per a evitar-te problemes d'espai i il·luminació. Lògicament, com més petites i compactes siguin les teves plantes, més podràs sembrar per metre quadrat. Tu decideixes si prefereixes conrear diverses autoflorecents quines o un o dos híbrids súper vigorosos.

¿Cuántas Plantas De Marihuana Puedes Cultivar Por Metro Cuadrado?

LA GRANDÀRIA DEL TEU CULTIU INTERIOR

Les dimensions del teu espai de cultiu determinaran en gran part la quantitat de plantes que pots conrear per metre quadrat, i en general. Si ets com la majoria dels conreadors casolans, és probable que tinguis un armari de cultiu en un lloc adequat del teu habitatge.

Els armaris de cultiu tenen diverses grandàries, des dels més petits de 50 × 50cm als quals ocupen mitja habitació. La grandària adequada dependrà de la(s) varietat(és) que vagis a conrear, de la superfície d'espai de cultiu, i de la forma amb la qual triïs conrear (entrenament intensiu, deixar les plantes al seu aire, etc.).

Com a exemple, si només vols conrear una única planta índica fotoperiódica sense entrenament, un armari d'1 × 1m serà suficient. A mesura que afageixes més plantes, hauràs d'anar ampliant l'espai. Però, una vegada més, no tinguis només en compte la grandària final de les plantes, sinó també el que ocupen els llums, el sistema de ventilació i altres eines.

¿Cuántas Plantas De Marihuana Puedes Cultivar Por Metro Cuadrado?

LA GRANDÀRIA DELS TESTS

Segons el diàmetre que tinguin els teus tests, podràs posar diverses en un metre quadrat. Però la grandària dels tests no sols repercuteix en el nombre de plantes que caben en un metre quadrat, també en la grandària que aconseguiran les plantes en general. Dit d'una altra manera: com més grans siguin els tests, més grans seran les plantes.

Recomanacions per a la grandària dels tests:

½ litre: plançons i plantes joves de fins a uns 15cm
2-3 litres: plantes amb una altura de fins a 25cm
5 litres: plantes amb una altura de fins a 60cm
11 litres i més: plantes amb una altura mitjana (veure descripció de la varietat)

En un cultiu mitjà d'interior, es poden col·locar 9 tests d'11 litres per metre quadrat.

Utilitza recipients rectangulars per a aprofitar al màxim l'espai disponible. Amb els rodons es malgasta espai.

Consulta la nostra calculadora de tests per a descobrir la grandària òptima per a les teves plantes de cànnabis.

Arrows Plantes per m2
Espai de cultiu (m2) (m²)
Tamany de pot
Total:
25 plant/s
Arrows Plantes per m2
Espai de cultiu (m2) (m²)
Tamany de pot
Total:
25 plant/s

COM ENTRENAR A LES TEVES PLANTES

Amb ajuda de les tècniques d'entrenament podràs reduir el nombre de plantes al mínim alhora que maximitzes el seu potencial. Totes aquestes tècniques estan pensades per a optimitzar l'espai i augmentar la producció.

TÈCNICA SIGUI OF GREEN (SOG)

4-16 plantes per metre quadrat
Resultats: Collites ràpides, plantes petites i fàcils de conrear, rendiments comparativament menors per planta

El mètode Sigui of Green (SOG) consisteix a treure el màxim partit a l'espai disponible. És una forma estupenda d'aconseguir un resultat consistent amb plantes fotodependents, esqueixos i actuacions. Aquesta tècnica és ràpida i rendible.

Amb el mètode SOG, les plantes només se sotmeten a 1-2 setmanes de creixement vegetatiu abans de forçar-les a iniciar la floració. Sense poda ni entrenament. Com les plantes no tenen temps de desenvolupar moltes branques, el resultat és diverses plantes menudes amb cues principals petites.

Sota un llum HPS de 400W, caben entre 4 i 16 plantes per m² en tests de 5 a 12 litres. Un cultiu SOG òptim pot generar diverses collites de 500g/m² per any.

SOG

TOPPING I FIM

2 plantes grans/5-10 petites per metre quadrat
Resultats: fàcil de realitzar, manté a ratlla l'altura, estimula la producció, prolonga la fase vegetativa

El topping i el FIM són mètodes d'entrenament d'alt estrès. En tallar o arrencar l'àpex principal, es trenca la dominància apical de la planta i es desenvolupen múltiples cues principals en comptes d'una sola. Això, com és lògic, es tradueix en un creixement més frondós i fa que les plantes deixin de créixer amb la típica forma d'arbre de Nadal.

Qualsevol tècnica d'entrenament d'alt estrès que impliqui danyar les plantes (com la poda apical i el fimming) alenteix el creixement i prolonga la fase vegetativa. Si usaràs la poda, el topping, i/o el fimming, permet que les teves plantes es recuperin i prepara't per a collir més tard. No et passis, fes-ho 2-3 vegades per temporada de cultiu.

FIMMING

MAINLINING I LOLLIPOPPING

1 planta gran/2-4 petites per metre quadrat
Resultats: difícil de realitzar, resultats consistents, opcions per a principiants i conreadors amb experiència

El mainlining i el lollipopping són dues tècniques d'entrenament que estimulen el desenvolupament de cabdells grans en els extrems de les branques.

Mainlining

El mainlining és una mescla de topping, LST, lollipopping i ScrOG. Les plantes es poden pel tercer nu, eliminant totes les branques inferiors al tall. Això fa que els brots nous creixin de la mateixa forma a partir d'un eix central, i sovint s'aplica el topping una segona i tercera vegada, per a donar lloc a múltiples cues i fins i tot un dosser. Això pot omplir l'espai de cultiu de manera considerable, depenent del nombre de cues i de la grandària dels tests, així que tingues en compte que podrien cabre menys plantes per metre quadrat.

MAINLINING

Lollipopping

El lollipopping és una tècnica complementària que també es pot aplicar a plantes sense entrenar. Todes les branques, tija principal inclosa, es netegen de brots innecessaris, deixant només la cua principal i les branques laterals amb cabdells grans. Igual que amb el mainlining, la planta concentrarà tota la seva energia en els cabdells grans.

LOLLIPOPPING

ENTRENAMENT DE BAIX ESTRÈS (LST)

2-4 plantes grans/4-6 mitjanes per metre quadrat
Resultats: apte per a actuacions (sense topping), més adequat per a principiants, no es necessita molt temps de recuperació

El LST és una tècnica d'entrenament apta per a novençans. Consisteix a doblegar i lligar les tiges durant el creixement vegetatiu perquè les plantes creixin de forma horitzontal. El LST es pot combinar amb altres tècniques, com el mètode ScrOG. Sovint es realitza al costat del topping per a acabar amb la dominància apical, però també es pot dur a terme sense podar en varietats autoflorecents. Entre 2 i 4 plantes entrenades amb LST poden omplir 1m².

LST

Dumbbell Plantes entrenades per m2
Espai de cultiu (m2) (m²)
Low Stress Training (LST)
4 plant/s
Sea of Green (SOG)
12 plant/s
Screen of Green (SCROG)
1 plant/s
Poda apical
1.5 plant/s
Dumbbell
Plantes entrenades per m2
Espai de cultiu (m2) (m²)
Low Stress Training (LST)
4 plant/s
Sea of Green (SOG)
12 plant/s
Screen of Green (SCROG)
1 plant/s
Poda apical
1.5 plant/s

TÈCNICA SCREEN OF GREEN (SCROG)

1-2 plantes grans/4 mitjanes per metre quadrat
Resultats: millors collites per metre quadrat, flexible quant al nombre de plantes que vulguis usar, només per a conreadors de nivell avançat

El mètode ScrOG és la millor manera d'aprofitar un metre quadrat d'espai de cultiu. En aquesta tècnica d'entrenament avançat, es col·loca una malla de filferro (de galliner, una xarxa, etc.) en la qual s'entreteixeixen els brots de la planta per a controlar el seu creixement. Els conreadors solen començar a crear el dosser durant la fase vegetativa i l'acaben abans de la tercera setmana de floració.

El ScrOG només deixa les cues principals sota la llum, de manera que l'energia de la planta es concentra en la producció de cabdells. Aplica el topping primerenc per a obtenir més branques, i després intenta entrenar-les en diverses direccions a través de la malla. Així aconseguiràs la màxima producció del teu espai de cultiu.

Amb el ScrOG, podràs triar quantes plantes/tests usar. Pots omplir l'espai amb una sola planta gegantesca en un recipient de 20 litres, conrear diverses plantes petites, o 4 de grandària mitjana en tests de 10 litres.

SCROG

LLUMS DE CULTIU

L'últim factor que determina quantes plantes pots col·locar per metre quadrat, és el tipus i la intensitat de les teves llums de cultiu. Això queda encara més clar quan t'adones que els llums no emeten llum de manera uniforme per tota la zona.

La major intensitat lumínica (i per tant, els cabdells més grans) es troba just sota el llum, i va disminuint cap als costats. Això fa que sigui més pràctic conrear menys plantes, ja que si tens massa, acabaràs sacrificant part de la collita a causa d'un mal repartiment de la llum. No hi ha motiu per a privar de llum a cap de les teves plantes.

Si conrees marihuana amb llums HID (d'alta intensitat de descàrrega), una fórmula molt senzilla pot proporcionar-te una estimació aproximada de la quantitat de plantes recomanada. Divideix la potència del teu llum per 75 i arrodoneix el resultat cap amunt.

DIRECTRIUS PER A CALCULAR EL NOMBRE DE PLANTES QUE POTS CONREAR AMB LLUMS HID

  • HID de 150W / 75 = 2 plantes
  • HID de 250W / 75 = 3.3 o 4 plantes
  • HID de 400W / 75 = 5.3 o 6 plantes
  • HID de 600W / 75 = 8 plantes
  • HID de 1000W / 75 = 13.3 o 14 plantes

Si uses CFL, divideix per 150. Per exemple, per a una CFL de 400W: 400W / 150 = 2.6 o 3 plantes

LLUMS DE CULTIU LED

Els LED moderns poden emetre la mateixa intensitat lluminosa que les llums HPS, però amb un consum d'electricitat un 30-40% inferior. Per tant, abasten el mateix espai amb menys potència. Un bon LED de 250W equival a un llum HPS de 400W, que pot il·luminar unes 5-6 plantes. En comparació, un LED d'alta potència de 1200W hauria d'abastar unes 8-9 plantes.

Però tingues en compte que el vataje és només un valor que has de considerar a l'hora de determinar la potència dels teus LED, ja que hi ha moltes altres variables, com el tipus de LED, que també influeixen en la seva eficàcia.

Quan s'utilitzen LED, el millor és preguntar al fabricant pel nombre recomanat de plantes i la distància òptima entre les llums de cultiu i el dosser de les plantes. Els fabricadors coneguts solen proporcionar aquest tipus d'informació.

  • CONSELL PROFESSIONAL: Si tens dubtes sobre quantes plantes conrear, el millor és anar a " a cap segur" i optar per menys plantes. Dues plantes grans i sanes amb cabdells gruixuts seran a la llarga millor que un armari ple d'exemplars petits i amb poca llum que només generaran cabdells minúsculs. A més, també s'estalvia en llavors.

No oblidis controlar les condicions ambientals

La grandària de les teves plantes també depèn molt de l'entorn. Per exemple, quan la intensitat lluminosa és més alta, les plantes són més compactes, mentre que si la intensitat de la llum és més baixa es produeix l'efecte contrari, afectant els llocs on creixen els cabdells i a la collita final.

Si la diferència de temperatura entre el dia i la nit és molt gran, també afecta al desenvolupament de les plantes, donant com a resultat plantes més altes amb tiges i branques més febles. A més, les fluctuacions de temperatura i humitat podrien conduir a un major volum d'aigua en les plantes. Encara que això pot ser que doni lloc a plantes més altes amb fulles més grans, les flors seran esponjoses i molt lleugeres.

Per a controlar millor el desenvolupament de la teva planta, comprova els valors de DPV amb una taula. Si et costa molt mantenir la temperatura i la humitat ideal a la teva habitació de cultiu, pot ser que sigui millor que conreïs un màxim de quatre plantes per metre quadrat.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37832 valoracions