SOG & ScrOG - Tècniques de cultiu de cànnabis per a collites més abundants

LA SALUT DE LES PLANTES ÉS EL PRIMER

Quan combinem qualsevol tècnica d'entrenament amb qualsevol mètode de cultiu o substrat el primer que necessitem són plantes felices i sanes. Incorporar les millors pràctiques per a la cura de les plantes ens donarà com a resultat unes plantes vigoroses i saludables en cada etapa de creixement. Hi ha una sèrie de tècniques de cultiu que poden utilitzar-se per a maximitzar l'eficiència de l'espai durant el creixement i augmentar les collites. No obstant això, cap tècnica servirà de res si les plantes no estan en plena forma com a punt de partida.

Per a aconseguir un manteniment plenament saludable per a les plantes, l'ambient de cultiu ha de ser ideal per al creixement del cànnabis. Això inclou seleccionar adequadament el mitjà de cultiu i grandària del test, tipus de llum i potència, pH de l'aigua, abonaments i rutina de fertilització, temperatura i humitat. Una vegada que tenim controlats cadascun d'aquests factors, tindrem unes plantes sanes per a fer el que vulguem. I després hi ha una sèrie de tècniques d'entrenament de baix estrès (LST) utilitzades per a augmentar les collites.

LA SALUT DE LES PLANTES ÉS EL PRIMER

El LST és especialment interessant quan es conrea en interior a nivell domèstic, on l'espai sol ser limitat. La llum artificial té una penetracion limitada i la seva intensitat lumínica és inversament proporcional al quadrat de la distància des de la copa. Els mètodes LST maximitzen la productivitat per metre quadrat en usar la il·luminació de forma eficient.

Dos mètodes populars d'entrenament de baix estrès, que augmenten la productivitat, són el "sigui of green" (SOG) i el "screen of green" (ScrOG). Cadascuna d'aquestes tècniques s'utilitza amb molt d'èxit per a augmentar les collites per metre quadrat. El corrector automàtic segurament les odiarà, però les plantes de cànnabis adoren les tècniques SOG i ScrOG.

SOG

"Sigui of green" és una tècnica de manipulació de cànnabis en la qual s'utilitzen moltes plantes en tests petits per cada metre quadrat d'espai. L'avantatge de conrear amb aquest mètode és que les plantes passen menys temps en fase de vegetació, alhora que produeixen més punts de floració per volum d'espai. Amb els cultius SOG, els cabdells estan llestos abans, la qual cosa pot significar una collita addicional a l'any.

SCROG

El "Screen of green" és un mètode d'entrenament de plantes amb els mateixos objectius que el SOG: augmentar la productivitat per metre quadrat al màxim en el moment de la collita. Serà necessari utilitzar tests de més volum per a proporcionar espai a les arrels de les plantes més grans. S'estimula el desenvolupament de més punts de floració doblegant i subjectant el nou creixement en posició horitzontal. La distribució de llum homogènia sobre aquesta pantalla verda plena el quart de cultiu per complet amb menys plantes, però que tenen més cabdells de grandària uniforme.

SOG SCROG

SCROG O SOG?

SOG: s'intenta que plantes amb poques branques laterals desenvolupin una única cua predominant. Les plantes no requereixen entrenament i necessiten poca atenció, a part del manteniment habitual d'una planta. Es redueix el temps dedicat per setmana a l'entrenament, com el faries amb plantes més grans, per a obtenir uns resultats finals similars.

ScrOG: implica una malla amb obertures prou grans perquè passin les fulles i branques de les plantes. Pots fer-ho amb filferro per a tanques o un enreixat de plàstic, o amb filferros i cordes fixats a una estructura. L'objectiu de la pantalla o xarxa és portar contínuament cap avall les branques en creixement perquè es desenvolupin en un únic nivell pla. El que haguessin estat branques laterals subdesenvolupades amb cabdells a penes formats es converteixen en branques sanes i robustes amb molta exposició a la llum i unes flors molt denses.

ÚS EFICIENT DE L'ESPAI

Les tècniques SOG i ScrOG són ideals per a conreadors amb espais limitats, ja que es requereix una altura mínima i cada centímetre quadrat de superfície s'usa de manera eficient. Per a aconseguir collites abundants no hi ha necessitat d'augmentar tant el volum d'espai com per a una planta sense entrenament. El SOG produeix grans cabdells individuals sense cabdells esponjosos ni flors subdesenvolupades a causa de la falta de llum.

ÚS EFICIENT DE L'ESPAI

SELECCIÓ DE LA VARIETAT

La selecció de ceps juga un paper important per a l'ús eficient de l'espai.

SOG: sovint s'utilitzen varietats que tendeixen a produir, de manera natural, una cua central dominant amb una ramificació lateral mínima. Les índiques i els híbrids de dominancia índica tenen aquesta característica com a part de la seva morfologia. Una vegada que les plantes han aconseguit certa altura, generalment uns 20-30cm d'altura, s'inicia el cicle de floració 12-12. Les plantes es desenvolupen gairebé íntegrament com una sola cua amb branques laterals que es redueixen a cabdells individuals. Alguns conreadors comencen directament amb 12-12 perquè les plantes creixin poc.

ScrOG: les varietats que produeixen de manera natural molts punts de floració s'adapten molt bé a aquesta tècnica. Els ceps sativa o de dominancia sativa que tenen molts nusos tenen aquesta característica com a part de la seva morfologia. Aquests ceps normalment alts i ramificades, els cabdells dels quals més baixos poden no desenvolupar-se completament si es deixen créixer sense entrenament, s'exposen a la llum en tots els punts de floració, la qual cosa fomenta el creixement dels cabdells. No és estrictament necessari conrear satives d'aquesta manera, ja que les índiques responen igual de bé.

TENIR EN COMPTE EL TEST

SOG: recorda que la densitat de les plantes ha de ser de 9 a 12 plantes per m². A més, els tests han de proporcionar suficient espai per a la salut de les arrels i estabilitat perquè no bolquin. Aquesta distribució determina que la grandària dels tests estigui entre els 20 i 30cm de diàmetre. Segurament l'espai et permetrà tests més grans, però també has de tenir en compte deixar espai per al manteniment de les teves plantes, per on puguis ficar les mans.

ScrOG: la grandària del test està determinat per la quantitat de plantes que conrearàs en un període de temps determinat. Es pot posar una sola planta en un test de 20 litres ocupant un metre quadrat. De forma similar, es poden posar 4 plantes en tests de 10 litres per a ocupar el mateix espai en un temps més curt, alhora que et pots permetre 4 ceps per cultiu. No hi ha una norma estricta quan es tracta de plantes per m² amb la tècnica ScrOG, només depèn dels teus objectius i la teva paciència.

TENIR EN COMPTE EL TEST

PODES I TOPPING

SOG: a les varietats més vigoroses o ceps frondosos com les sativa i els híbrids de dominancia sativa, la ramificació lateral de la qual pot abarrotar massa l'espai, se'ls lleven les branques inferiors per a fomentar un cabdell principal més gruix i més desenvolupat i per a augmentar la penetració de la llum en tot el cultiu. Això també promou una circulació d'aire saludable al voltant de tota la planta i la part superior del mitjà de cultiu.

ScrOG: les plantes es poden d'hora per a afavorir el creixement de les branques, llistes per a entrenar en diverses direccions i així omplir tota la malla. El recomanable és tenir creixement sol per sobre de la malla, i qualsevol vegetació que quedi per sota d'ella es retalla, ja que rebrà una llum mínima. D'aquesta manera, es desenvolupa un espai per sota de la xarxa o pantalla que garanteix una adequada circulació de l'aire per tota la planta i per la superfície del mitjà de cultiu.

En tots dos casos, la transpiració de la superfície de les fulles i l'evaporació del mitjà sempre exerciran un paper important en la salut de les plantes.

EN DEFINITIVA, AMBDUES FUNCIONEN BÉ

Totes dues tècniques d'entrenament de baix estrès han demostrat funcionar amb èxit per al cultiu de cànnabis a nivell domèstic i comercial. Cadascuna té els seus avantatges i aprofita al màxim l'espai de cultiu disponible. Experimentar amb aquestes dues tècniques et permetrà decidir quin s'adapta millor al teu estil.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.