SOG & ScrOG - Tècniques de cultiu de cànnabis per a collites més abundants

"Sea of green" és una tècnica de manipulació de cànnabis

LA SALUT DE LES PLANTES ÉS EL PRIMER

Quan combinem qualsevol tècnica d'entrenament amb qualsevol mètode de cultiu o substrat el primer que necessitem són plantes felices i sanes. Incorporar les millors pràctiques per a la cura de les plantes ens donarà com a resultat unes plantes vigoroses i saludables en cada etapa de creixement. Hi ha una sèrie de tècniques de cultiu que poden utilitzar-se per a maximitzar l'eficiència de l'espai durant el creixement i augmentar les collites. No obstant això, cap tècnica servirà de res si les plantes no estan en plena forma com a punt de partida.

Per a aconseguir un manteniment plenament saludable per a les plantes, l'ambient de cultiu ha de ser ideal per al creixement del cànnabis. Això inclou seleccionar adequadament el medi de cultiu i grandària del test, tipus de llum i potència, pH de l'aigua, adobaments i rutina de fertilització, temperatura i humitat. Una vegada que tenim controlats cadascun d'aquests factors, tindrem unes plantes sanes per a fer el que vulguem. I després hi ha una sèrie de tècniques d'entrenament de baix estrès (LST) utilitzades per a augmentar les collites.

El LST és especialment interessant quan es conrea en interior a nivell domèstic, on l'espai sol ser limitat. La llum artificial té una penetració limitada i la seva intensitat lumínica és inversament proporcional al quadrat de la distància des de la copa. Els mètodes LST maximitzen la productivitat per metre quadrat en usar la il·luminació de forma eficient.

Dos mètodes populars d'entrenament de baix estrès, que augmenten la productivitat, són el "sea of green" (SOG) i el "screen of green" (ScrOG). Cadascuna d'aquestes tècniques s'utilitza amb molt d'èxit per a augmentar les collites per metre quadrat. El corrector automàtic segurament les odiarà, però les plantes de cànnabis adoren les tècniques SOG i ScrOG.

SOG

"Sea of green" és una tècnica de manipulació de cànnabis en la qual s'utilitzen moltes plantes en tests petits per cada metre quadrat d'espai. L'avantatge de conrear amb aquest mètode és que les plantes passen menys temps en fase de vegetació, alhora que produeixen més punts de floració per volum d'espai. Amb els cultius SOG, els cabdells estan llestos abans, la qual cosa pot significar una collita addicional a l'any.

SCROG

El "Screen of green" és un mètode d'entrenament de plantes amb els mateixos objectius que el SOG: augmentar la productivitat per metre quadrat al màxim en el moment de la collita. Serà necessari utilitzar tests de més volum per a proporcionar espai a les arrels de les plantes més grans. S'estimula el desenvolupament de més punts de floració doblegant i subjectant el nou creixement en posició horitzontal. La distribució de llum homogènia sobre aquesta pantalla verda plena el quart de cultiu per complet amb menys plantes, però que tenen més cabdells de grandària uniforme.

SOG SCROG

SCROG O SOG?

SOG: s'intenta que plantes amb poques branques laterals desenvolupin una única cua predominant. Les plantes no requereixen entrenament i necessiten poca atenció, a part del manteniment habitual d'una planta. Es redueix el temps dedicat per setmana a l'entrenament, com el faries amb plantes més grans, per a obtenir uns resultats finals similars.

ScrOG: implica una malla amb obertures prou grans perquè passin les fulles i branques de les plantes. Pots fer-ho amb filferro per a tanques o un enreixat de plàstic, o amb filferros i cordes fixats a una estructura. L'objectiu de la pantalla o xarxa és portar contínuament cap avall les branques en creixement perquè es desenvolupin en un únic nivell pla. El que haguessin estat branques laterals subdesenvolupades amb cabdells a penes formats es converteixen en branques sanes i robustes amb molta exposició a la llum i unes flors molt denses.

ÚS EFICIENT DE L'ESPAI

Les tècniques SOG i ScrOG són ideals per a conreadors amb espais limitats, ja que es requereix una altura mínima i cada centímetre quadrat de superfície s'usa de manera eficient. Per a aconseguir collites abundants no hi ha necessitat d'augmentar tant el volum d'espai com per a una planta sense entrenament. El SOG produeix grans cabdells individuals sense cabdells esponjosos ni flors subdesenvolupades a causa de la falta de llum.

ÚS EFICIENT DE L'ESPAI

SELECCIÓ DE LA VARIETAT

La selecció de ceps juga un paper important per a l'ús eficient de l'espai.

SOG: sovint s'utilitzen varietats que tendeixen a produir, de manera natural, una cua central dominant amb una ramificació lateral mínima. Les índiques i els híbrids de dominància índica tenen aquesta característica com a part de la seva morfologia. Una vegada que les plantes han aconseguit certa altura, generalment uns 20-30 cm d'altura, s'inicia el cicle de floració 12-12. Les plantes es desenvolupen gairebé íntegrament com una sola cua amb branques laterals que es redueixen a cabdells individuals. Alguns conreadors comencen directament amb 12-12 perquè les plantes creixin poc.

ScrOG: les varietats que produeixen de manera natural molts punts de floració s'adapten molt bé a aquesta tècnica. Els ceps sativa o de dominància sativa que tenen molts nusos tenen aquesta característica com a part de la seva morfologia. Aquests ceps normalment alts i ramificades, els cabdells dels quals més baixos poden no desenvolupar-se completament si es deixen créixer sense entrenament, s'exposen a la llum en tots els punts de floració, la qual cosa fomenta el creixement dels cabdells. No és estrictament necessari conrear satives d'aquesta manera, ja que les índiques responen igual de bé.

TENIR EN COMPTE EL TEST

Utilitzar els tests adequats amb els mètodes SOG i ScrOG és molt important per a poder garantir la salut de les teves plantes i obtenir les millors collites possibles. Com a regla general, no s'han d'usar tests de menys de 3 o 4 litres, però continua llegint per a descobrir quins tests són més apropiades per a les tècniques de cultiu SOG i SCROG.

SOG: Recorda: amb el SOG, podràs conrear 9-12 plantes per m². Per a obtenir els millors resultats, hauràs d'assegurar-te que totes les plantes tinguin suficient terra per a desenvolupar un sistema d'arrels sa que impedeixi que s'esfondrin a mesura que creixen.

Si conrees 9-12 plantes per m², hauràs d'usar tests amb un diàmetre de 20-30 cm, que solen tenir una capacitat de 7-11 litres. Tingues en compte que, amb tests d'aquesta grandària, els teus esqueixos només podran tenir una etapa vegetativa del voltant de 8 setmanes sense que les seves arrels s'embullin i s'estressin a causa de la falta d'espai. Si vols que les teves plantes tinguin una fase vegetativa més llarga, hauràs d'aconseguir tests més grans.

Alguns conreadors tenen fins a 25 plantes per m² amb el mètode SOG. Per a això, redueixen la fase vegetativa, la qual cosa es tradueix en una collita més primerenca. Però amb aquest nombre de plantes, hauràs d'usar tests més petits, d'uns 5 litres.

SCROG: Si fas servir el mètode ScrOG, tindràs una major flexibilitat quant al nombre de plantes que decideixis conrear. Si conrearàs una sola planta per m², necessitaràs testos d'almenys 20 l. Si vols reduir el temps d'espera per a la collita, pots conrear 4 plantes per m², cadascuna d'elles en un testo de 10l.

Amb el ScrOG, no hi ha una regla estricta quant al nombre de plantes que s'han de conrear per m². Tot depèn dels teus objectius, pressupost i la quantitat de temps que vulguis dedicar a cada collita. Recorda: independentment de la tècnica que utilitzis, sempre hauràs de proporcionar a les teves plantes la major quantitat d'espai possible.

TENIR EN COMPTE EL TEST

PODES I TOPPING

SOG: a les varietats més vigoroses o soques frondoses com les satives i els híbrids de dominància sativa, la ramificació lateral de la qual pot abarrotar massa l'espai, se'ls lleven les branques inferiors per a fomentar un cabdell principal més gruix i més desenvolupat i per a augmentar la penetració de la llum en tot el cultiu. Això també promou una circulació d'aire saludable al voltant de tota la planta i la part superior del medi de cultiu.

ScrOG: les plantes es poden d'hora per a afavorir el creixement de les branques, llistes per a entrenar en diverses direccions i així omplir tota la malla. El recomanable és tenir creixement sol per sobre de la malla, i qualsevol vegetació que quedi per sota d'ella es retalla, ja que rebrà una llum mínima. D'aquesta manera, es desenvolupa un espai per sota de la xarxa o pantalla que garanteix una adequada circulació de l'aire per tota la planta i per la superfície del mitjà de cultiu.

En tots dos casos, la transpiració de la superfície de les fulles i l'evaporació del mitjà sempre exerciran un paper important en la salut de les plantes.

EN DEFINITIVA, AMBDUES FUNCIONEN BÉ

Totes dues tècniques d'entrenament de baix estrès han demostrat funcionar amb èxit per al cultiu de cànnabis en l'àmbit domèstic i comercial. Cadascuna té els seus avantatges i aprofita al màxim l'espai de cultiu disponible. Experimentar amb aquestes dues tècniques et permetrà decidir quin s'adapta millor al teu estil.

Royal Queen Seeds Genetics

Royal Queen Seeds produeix algunes de les millors llavors de cànnabis d'europa, assegurant als growers afeccionats l'accés a les millors genètiques del món.

Compra a RQS

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.