SOG & ScrOG - Tècniques de cultiu de cànnabis per a collites més abundants

"Sea of green" és una tècnica de manipulació de cànnabis

Hi ha diverses tècniques per a aprofitar al màxim l'espai de cultiu i augmentar la collita. Dos mètodes populars són el SOG (sigui of green) i ScrOG (screen of green). Cadascun d'aquests pot maximitzar la collita en un espai de cultiu determinat. Pot ser que l'autocorrector els odiï, però a les plantes de marihuana els encanten el SOG i ScrOG.

LA SALUT DE LES PLANTES ÉS EL PRIMER

Independentment del mètode que triïs, és important que les teves plantes estiguin radiants i plenes de vida des del principi. Això significa que has de conrear-les en un ambient amb les condicions ideals per al desenvolupament del cànnabis. Hauràs de triar un substrat adequat i un test de grandària apropiada, i hauràs de tenir en compte diversos factors: la il·luminació, el pH de l'aigua, els nutrients, la temperatura i la humitat, entre altres variables.

Per exemple, tant l'esqueix com la planta mare d'on curtes l'esqueix necessiten estar sans i feliços. Quan tots aquests factors siguin adequats, les teves plantes haurien de gaudir de bona salut.

  • SOG

El SOG (“sigui of green”, o mar de verd) és una tècnica de cultiu de marihuana que consisteix a conrear moltes plantes petites per metre quadrat, situades molt a prop les unes de les altres. L'avantatge d'aquest mètode és que les plantes passen menys temps en fase vegetativa, però continuen produint gran quantitat de cabdells per metre quadrat. En un cultiu SOG, els cabdells estaran llestos per a collir abans, la qual cosa permet obtenir una collita addicional per any.

Normalment, el SOG es fa usant esqueixos. Això garanteix que totes les plantes mostrin els mateixos trets (velocitat de creixement, altura, etc.), amb l'objectiu que el SOG desenvolupi una canopia uniforme. També pots usar plantes conreades a partir de llavor, però és important usar llavors de la mateixa varietat. Idealment, evita usar satives de molta alçada. Has de mantenir les plantes a la mateixa altura sota les llums de cultiu, per a assegurar un creixement uniforme.

  • SCROG

El ScrOG ("screen of green", o malla verda) és un mètode d'entrenament de les plantes de marihuana que té el mateix objectiu que el SOG: augmentar la collita per metre quadrat. No obstant això, aquesta tècnica consisteix a conrear moltes menys plantes, però de major grandària, usant tests més grans per a acomodar els seus sistemes d'arrels més grans. La distribució uniforme de la llum sobre una malla literalment verda permet produir grans quantitats de flors de grandària uniforme a partir d'unes poques plantes.

SCROG & LST

Els conreadors sovint combinen el mètode ScrOG amb l'entrenament de baix estrès (LST), un mètode que pot augmentar encara més la collita. De fet, el ScrOG és una forma més sofisticada de LST, ja que implica entreteixir les branques per una malla en lloc de doblegar-les i lligar-les manualment.

El LST és especialment avantatjós en cultius d'interior amb espai limitat. La llum artificial té poca penetració en comparació amb la llum del sol, i la intensitat lumínica es redueix de forma inversament proporcional al quadrat de la distància de la canopia. En fer un ús més eficient de la llum, el LST maximitza la collita per metre quadrat. I si ho combines amb el ScrOG, aconseguiràs les millors collites!

SOG SCROG

SCROG O SOG?

SOG: s'intenta que plantes amb poques branques laterals desenvolupin una única cua predominant. Les plantes no requereixen entrenament i necessiten poca atenció, a part del manteniment habitual d'una planta. Es redueix el temps dedicat per setmana a l'entrenament, com el faries amb plantes més grans, per a obtenir uns resultats finals similars.

ScrOG: implica una malla amb obertures prou grans perquè passin les fulles i branques de les plantes. Pots fer-ho amb filferro per a tanques o un enreixat de plàstic, o amb filferros i cordes fixats a una estructura. L'objectiu de la pantalla o xarxa és portar contínuament cap avall les branques en creixement perquè es desenvolupin en un únic nivell pla. El que haguessin estat branques laterals subdesenvolupades amb cabdells a penes formats es converteixen en branques sanes i robustes amb molta exposició a la llum i unes flors molt denses.

ÚS EFICIENT DE L'ESPAI

Les tècniques SOG i ScrOG són ideals per a conreadors amb espais limitats, ja que es requereix una altura mínima i cada centímetre quadrat de superfície s'usa de manera eficient. Per a aconseguir collites abundants no hi ha necessitat d'augmentar tant el volum d'espai com per a una planta sense entrenament. El SOG produeix grans cabdells individuals sense cabdells esponjosos ni flors subdesenvolupades a causa de la falta de llum.

ÚS EFICIENT DE L'ESPAI

SELECCIÓ DE LA VARIETAT

La selecció de ceps juga un paper important per a l'ús eficient de l'espai.

SOG: sovint s'utilitzen varietats que tendeixen a produir, de manera natural, una cua central dominant amb una ramificació lateral mínima. Les índiques i els híbrids de dominància índica tenen aquesta característica com a part de la seva morfologia. Una vegada que les plantes han aconseguit certa altura, generalment uns 20-30 cm d'altura, s'inicia el cicle de floració 12-12. Les plantes es desenvolupen gairebé íntegrament com una sola cua amb branques laterals que es redueixen a cabdells individuals. Alguns conreadors comencen directament amb 12-12 perquè les plantes creixin poc.

ScrOG: les varietats que produeixen de manera natural molts punts de floració s'adapten molt bé a aquesta tècnica. Els ceps sativa o de dominància sativa que tenen molts nusos tenen aquesta característica com a part de la seva morfologia. Aquests ceps normalment alts i ramificades, els cabdells dels quals més baixos poden no desenvolupar-se completament si es deixen créixer sense entrenament, s'exposen a la llum en tots els punts de floració, la qual cosa fomenta el creixement dels cabdells. No és estrictament necessari conrear satives d'aquesta manera, ja que les índiques responen igual de bé.

TENIR EN COMPTE EL TEST

Utilitzar els tests adequats amb els mètodes SOG i ScrOG és molt important per a poder garantir la salut de les teves plantes i obtenir les millors collites possibles. Com a regla general, no s'han d'usar tests de menys de 3 o 4 litres, però continua llegint per a descobrir quins tests són més apropiades per a les tècniques de cultiu SOG i SCROG.

SOG: Recorda: amb el SOG, podràs conrear 9-12 plantes per m². Per a obtenir els millors resultats, hauràs d'assegurar-te que totes les plantes tinguin suficient terra per a desenvolupar un sistema d'arrels sa que impedeixi que s'esfondrin a mesura que creixen.

Si conrees 9-12 plantes per m², hauràs d'usar tests amb un diàmetre de 20-30 cm, que solen tenir una capacitat de 7-11 litres. Tingues en compte que, amb tests d'aquesta grandària, els teus esqueixos només podran tenir una etapa vegetativa del voltant de 8 setmanes sense que les seves arrels s'embullin i s'estressin a causa de la falta d'espai. Si vols que les teves plantes tinguin una fase vegetativa més llarga, hauràs d'aconseguir tests més grans.

Alguns conreadors tenen fins a 25 plantes per m² amb el mètode SOG. Per a això, redueixen la fase vegetativa, la qual cosa es tradueix en una collita més primerenca. Però amb aquest nombre de plantes, hauràs d'usar tests més petits, d'uns 5 litres.

SCROG: Si fas servir el mètode ScrOG, tindràs una major flexibilitat quant al nombre de plantes que decideixis conrear. Si conrearàs una sola planta per m², necessitaràs testos d'almenys 20 l. Si vols reduir el temps d'espera per a la collita, pots conrear 4 plantes per m², cadascuna d'elles en un testo de 10l.

Amb el ScrOG, no hi ha una regla estricta quant al nombre de plantes que s'han de conrear per m². Tot depèn dels teus objectius, pressupost i la quantitat de temps que vulguis dedicar a cada collita. Recorda: independentment de la tècnica que utilitzis, sempre hauràs de proporcionar a les teves plantes la major quantitat d'espai possible.

TENIR EN COMPTE EL TEST

PODES I TOPPING

SOG: a les varietats més vigoroses o soques frondoses com les satives i els híbrids de dominància sativa, la ramificació lateral de la qual pot abarrotar massa l'espai, se'ls lleven les branques inferiors per a fomentar un cabdell principal més gruix i més desenvolupat i per a augmentar la penetració de la llum en tot el cultiu. Això també promou una circulació d'aire saludable al voltant de tota la planta i la part superior del medi de cultiu.

ScrOG: les plantes es poden d'hora per a afavorir el creixement de les branques, llistes per a entrenar en diverses direccions i així omplir tota la malla. El recomanable és tenir creixement sol per sobre de la malla, i qualsevol vegetació que quedi per sota d'ella es retalla, ja que rebrà una llum mínima. D'aquesta manera, es desenvolupa un espai per sota de la xarxa o pantalla que garanteix una adequada circulació de l'aire per tota la planta i per la superfície del mitjà de cultiu.

En tots dos casos, la transpiració de la superfície de les fulles i l'evaporació del mitjà sempre exerciran un paper important en la salut de les plantes.

EN DEFINITIVA, AMBDUES FUNCIONEN BÉ

Totes dues tècniques d'entrenament de baix estrès han demostrat funcionar amb èxit per al cultiu de cànnabis en l'àmbit domèstic i comercial. Cadascuna té els seus avantatges i aprofita al màxim l'espai de cultiu disponible. Experimentar amb aquestes dues tècniques et permetrà decidir quin s'adapta millor al teu estil.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.