The RQS Blog

.By Luke Sumpter Reviewed by: Mr José

En plantar marihuana, pots començar el cultiu de dues formes: germinant llavors o agafant esqueixos d'una planta mare. Tots dos mètodes produeixen el mateix resultat final, és a dir, cabdells carregats de cannabinoides, però a través de rutes diferents.

Alguns cultivadors prefereixen la velocitat dels esqueixos, mentre que uns altres prefereixen cultivar les plantes de principi a fi usant llavors. Tant si ets un cultivador modest com un veterà experimentat, és essencial aprendre totes dues tècniques per a poder provar-les en el futur i millorar els resultats del cultiu.

Tant les llavors com els esqueixos tenen una sèrie d'avantatges i desavantatges. Quan coneguis les característiques de cada mètode, podràs decidir quin camí vols seguir.

AVANTATGES DE CULTIVAR CÀNNABIS A PARTIR DE LLAVORS

Per a alguns cultivadors, començar amb llavors és la forma més "pura" de fer créixer marihuana. Sigui cert o no, aquest mètode sens dubte ofereix una gran satisfacció en el moment de la collita.

La majoria de cultivadors casolans de tot el món comencen el seu cultiu a partir de llavors. Això es deu, en gran manera, al fet que les llavors són més fàcils d'aconseguir i són legals en la majoria de països, però això no és l'única cosa que tenen al seu favor. Vegem algunes de les millors raons per a cultivar amb llavors.

FÀCIL DISPONIBILITAT

Internet ens ha facilitat moltes coses, especialment a l'hora d'aconseguir llavors de marihuana.

Avui dia, és molt fàcil comprar llavors online d'una llarga llista de bancs de llavors ja establerts en el mercat (com Royal Queen Seeds, per descomptat), que envien les llavors directament a la teva bústia en un paquet discret, perquè no hagis de sortir de casa.

Fins i tot als països on la marihuana continua sent il·legal, normalment és legal comprar, posseir o col·leccionar llavors de cànnabis no germinades. Començar el teu cultiu amb llavors et mantindrà en el costat bo de la llei, almenys fins que les sembris en la terra.

COMENÇAR DES DE ZERO

Les llavors no sols ofereixen una collita possiblement més satisfactòria, sinó que a més et permeten començar amb un lot nou de genètica. Les llavors, que són com a petits paquets d'ADN, alberguen un codi genètic que no ha estat exposat a malalties o a un ambient de cultiu pobre. Com veurem més endavant, no pot dir-se el mateix de tots els esqueixos.

CRIAR ELS TEUS PROPIS CEPS

Quan aprenguis l'art de cultivar cànnabis a partir de llavors, podràs començar a crear les teves pròpies varietats. Pots creuar la teva femella favorita amb un mascle premiat i, al final de la temporada de cultiu, tindràs centenars (per no dir milers) de les teves pròpies llavors.

En altres paraules, no sols estaràs "creant llavors" sinó que estaràs creant la teva pròpia varietat de marihuana, amb característiques úniques. Pots centrar-te en desenvolupar un cep amb els trets que més t'agradin, per a crear una fumada el més plaent possible.

LLAVORS FEMINITZADES = FLORS DE QUALITAT

Mentre les llavors regulars produeixen plantes de tots dos sexes, les llavors feminitzades d'alta qualitat ofereixen una garantia del 99% de produir plantes femella.

Per què és important això? Bé, com sabràs, les plantes de cànnabis femella produeixen els cabdells enganxosos i rics en 

cannabinoides que busquen la majoria de cultivadors. En canvi, les plantes masculines produeixen sacs de pol·len; encara que aquests són necessaris per a la cria, si es creuen amb les femelles i fecunden els cabdells, perjudicaran la collita.

Amb les llavors feminitzades, estalviaràs molt temps i esforç que normalment dedicaries a eliminar els mascles. I, al seu torn, aconseguiràs munts de cabdells de qualitat.

X

DESAVANTATGES DEL CULTIU DE CÀNNABIS A partir de LLAVORS

Després de llegir l'anterior, començar amb llavors podria semblar el mètode perfecte. No obstant això, tot en la vida té algun inconvenient. Donem un cop d'ull als desavantatges de començar el cultiu sembrant llavors.

NO SEMPRE GERMINEN

Encara que els bancs de llavors amb bona reputació ofereixen taxes de germinació més elevades, no totes les llavors brollen de la terra. Desafortunadament, facis el que facis, algunes llavors són inviables i no germinaran. Per aquest motiu, suggerim començar el teu cultiu sembrant diverses llavors, fins i tot si només penses cultivar una única planta.

GENOTIP VS. FENOTIP

Cada llavor procedent d'una mateixa planta tindrà un genotip lleugerament diferent, un codi genètic únic. Sempre hi haurà una certa variació genètica entre els progenitors i la seva descendència, i entre germà i germà.

Això significa que les llavors no produiran una rèplica exacta del seu progenitor, i hi haurà diferències entre germans i germanes. Si sembres deu llavors procedents d'una mateixa planta, observaràs algunes variacions en l'altura, color, sabor i productivitat.

Les plantes de marihuana també desenvolupen qualitats concretes en funció del seu entorn extern, un factor que influeix en el seu fenotip. La temperatura, la humitat, la llum, el fertilitzant i l'aigua poden afectar l'expressió fenotípica. Per tant, amb les llavors, obtenir un cultiu uniforme és més difícil que amb els esqueixos.

COMENÇAMENT MÉS LENT

Finalment, les llavors triguen més temps a aconseguir la collita, comparat amb els esqueixos. En sembrar-les, poden trigar entre uns dies i una setmana a brollar de la terra. I després has d'esperar una o dues setmanes més, mentre es converteix en una plántula madura. Pot ser que no sembli molt temps, però hi ha un bon motiu pel qual els ceps autoflorecientes ràpides són tan populars avui dia.

AVANTATGES DEL CULTIU DE CÀNNABIS A PARTIR D'ESQUEIXOS

Per als qui no coneguin aquest mètode, els esqueixos s'obtenen tallant una branca d'una planta mare en fase vegetativa. Una vegada tallats, els cultivadors han d'arrelar els esqueixos, abans de posar-los en la terra o en un sistema hidropònic.

Els esqueixos són com a clons, proporcionant una còpia genètica exacta de la planta mare. Això pot ser una benedicció o una maledicció, com veurem més a baix. Però, primer, parlem sobre els avantatges dels esqueixos.

ELS ESQUEIXOS DE PLANTES FEMELLA PRODUEIXEN FEMELLES

Atès que els esqueixos són còpies exactes, en tallar un esqueix d'una planta mare femella obtindràs una altra femella. Això estalvia als cultivadors la molèstia d'haver de buscar plantes mascle quan cultiven a partir de llavors regulars i evita el risc menor que les llavors feminitzades produeixin un mascle.

ELS ESQUEIXOS T'ESTALVIEN TEMPS

Amb els esqueixos no hauràs d'esperar que la llavor germini i es converteixi en una 

plántula de grandària raonable. De fet, et saltes completament aquesta etapa! Només has d'arrelar l'esqueix, i instantàniament tindràs una planta llista per a cultivar.

SAPS EXACTAMENT QUÈ OBTINDRÀS

Els esqueixos et proporcionen exactament els mateixos trets que t'han agradat de la planta mare. En ser còpies genètiques idèntiques, heretaran totes les característiques de la mare, incloent la grandària, sabor, morfologia i productivitat. En canvi, les llavors seran lleugerament diferents als seus progenitors, a causa de factors genètics i ambientals.

X

DESAVANTATGES DEL CULTIU DE CÀNNABIS A PARTIR D'ESQUEIXOS

Els esqueixos són millors que les llavors en alguns aspectes, però no són perfectes. Aquests són alguns dels problemes de cultivar amb esqueixos.

POT SER DIFÍCIL ACONSEGUIR ESQUEIXOS

Vols llavors? Cerca un banc de llavors en internet. Vols esqueixos? Bona sort. Per als cultivadors casolans, els esqueixos poden ser difícils de trobar, ja que han de tallar-se d'una planta en fase vegetativa. A més, són il·legals fins i tot abans que arribin a les teves mans, per la qual cosa el seu enviament és bastant arriscat.

En molts països, la millor manera d'aconseguir esqueixos és visitant a algun amic que conreï marihuana. Si ho demanes amablement, tal vegada et vas a casa amb un esqueix o dos.

HAS D'ANAR AMB COMPTE

Les llavors són dures i pots posar-les directament en la terra. En canvi, els esqueixos són més delicats i han de tractar-se com a tal. Si manipules els esqueixos sense cura, o no els proporciones les condicions adequades perquè tinguin un bon començament, moriran abans de tirar arrels.

Els esqueixos fràgils també requereixen un entorn especialment adaptat, amb paràmetres personalitzats, per a proporcionar-los el millor començament en la vida. Necessiten uns nivells d'humitat òptims i unes temperatures adequades i consistents. Per tant, hauràs de crear un espai addicional a la teva habitació de cultiu per a satisfer les seves necessitats, especialment si també conrees a partir de llavors.

LES PLANTES TAMBÉ PODEN HERETAR TRETS DOLENTS

Les plantes mare transmeten tot als seus esqueixos, incloent les seves característiques negatives. La planta mare podria tenir algun problema o defecte genètic subjacent. Tal vegada això no es fa evident fins que hagis criat alguns esqueixos, però quan es manifesti pot causar danys en el teu cultiu.

ESQUEIXOS O LLAVORS: QUÈ ÉS MILLOR PER A CULTIVAR MARIHUANA?

Sincerament, la resposta és totalment subjectiva. La decisió depèn de les teves preferències personals i el teu nivell d'experiència de cultiu. Per als principiants, serà més fàcil usar llavors, i aconseguiran millors resultats. Cultivar amb esqueixos és més difícil, per la qual cosa aquest mètode hauria de reservar-se per als qui tenen una certa experiència de cultiu. Però els cultivadors veterans també poden optar per usar llavors, si volen criar varietats noves o cultivar les plantes de principi a fi.

Com tot en el món del cultiu, anar provant diversos mètodes et permetrà trobar les tècniques que millor funcionen per a tu. Prova les llavors i els esqueixos, i descobreix quin et funciona millor segons el teu estil de cultiu. Bona sort!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.