Llavors o Clons

Cultivar el teu propi cànnabis proporciona innombrables plaers. Es necessita cura i paciència, i és probable que un interès eventual pugui esdevenir en una verdadera passió. Si estàs pensant en cultivar per primera vegada, has donat el primer pas per convertir-te en un autèntic coneixedor del cànnabis.

Com a productor novell, hauràs de prendre una decisió fonamental abans de començar. Vols cultivar les teves plantes a partir de llavors o fer servir clons? Potser no t’hagis adonat que hi ha dos mètodes per al cultiu del cànnabis. Cadascun té els seus pros i contres, i triar l’opció correcta pot marcar la diferència entre l’èxit i el fracàs. Aquesta informació sobre cada tècnica hauria d’ajudar-te a decidir quin és el mètode adequat per a tu.

Cultivar a partir de clons

Un clon és un esqueix d’una planta de cànnabis madura que pot ser replantat i cultivat per produir cabdells. Pot semblar fàcil fer créixer una planta a partir d’un clon que ja s’ha desenvolupat parcialment, però en realitat pot ser molt més difícil que cultivar una llavor a partir de zero. D’una banda, totes les plantes són altament susceptibles a patir malalties com ara fongs o plagues d’insectes. Un clon és la imatge genètica exacta de la planta mare d’on prové, així doncs, si la mare va tenir problemes de salut, l’esqueix també es veurà afectat. Com a principiant, potser no tinguis l’experiència o els coneixements per fer front a aquests problemes, i és possible que la planta mori.

La opció de fer servir clons pot plantejar altres obstacles. Un clon acabat de tallar necessita molta cura i atenció, i quan és replantat per primera vegada és extremadament sensible. Cal esperar un període inicial d’impacte al trasplantament, i es necessitaran quantitats molt específiques de llum i nutrients perquè superi aquesta fase. El fracàs del trasplantament és molt comú, i un productor novell pot tenir dificultats per aconseguir que els seus clons es mantinguin sans. 

Un altre problema important de l’ús de clons és que aquests poden ser difícils de trobar. Has de tenir accés a una planta mare madura i, òbviament, comptar amb el permís necessari per prendre un esqueix. En aquest cas, com pots estar segur de la qualitat de la soca de cànnabis que estàs agafant? Serà bona? Serà un misteri fins que estigui llesta per provar-la. Alguns clons es poden comprar en línia, però aquesta és una forma molt arriscada de comprar plantes. L’enviament dels clons pot ser traumàtic per a les plantes, i és molt probable que arribin en un mal estat de salut. Les plantes disponibles al mercat de vegades són sotmeses a pesticides o fungicides, així que els clons també es veuen afectats per aquestes substàncies. 

L'únic benefici tangible d’utilitzar el mètode de clonació en productors novells és que la planta ja es troba més avançada en el seu desenvolupament que una llavor, i per tant els cabdells es poden recol•lectar abans. Si el temps no és un problema, potser això no t’importi en absolut. Normalment el cicle de creixement només es redueix en un mes aproximadament. A més, la majoria de la gent troba que en realitat gaudeix de l’experiència d’aprendre a fer créixer una planta de cànnabis des de zero. És una mica semblant a experimentar un naixement i, quan floreixi, podràs estar orgullós de la teva planta adulta sabent que l’has fet créixer pel teu compte.

Elecció de les llavors per al cultiu

Cultivar a partir de llavors probablement sigui el mètode que presenta menys problemes; un mètode garantit per a productors sense experiència. Si fer créixer una planta a partir d’una petita llavor et resulta intimidant, pots estar ben tranquil perquè en realitat planteja molts menys problemes que l’ús de clons. 

En primer lloc, hi ha grans bancs de llavors, com Royal Queen Seeds, que ofereixen un producte autèntic i provat a la teva disposició. Amb un banc de llavors no hi ha dubtes sobre la qualitat. Com que tu tries el que vols comprar, ja saps quina varietat de cànnabis obtindràs. Això vol dir que no perdràs temps en una planta de baixa qualitat. Royal Queen Seeds també ofereix llavors feminitzades de cànnabis. Les llavors feminitzades produeixen plantes femenines exclusivament, i com que només les plantes femenines produeixen cabdells, podràs estar segur que no malgastaràs diners en plantes que no podràs utilitzar.

Una altra raó que recolza el cultiu de cànnabis a partir de llavors és perquè simplement és el més natural per a la planta. La marihuana és una planta anual, el que significa que la seva vida en el seu entorn natural és només d’un any aproximadament. Les plantes de marihuana simplement no estan manipulades genèticament per continuar actives i en procés de floració durant períodes més llargs de temps, de manera que un clon d’una planta madura podria estar ja envellint i produir menys cabdells que una planta cultivada a partir de llavors.

Si opines que els clons produiran cabdells abans que una planta germinada, pensa que Royal Queen Seeds ofereix varietats de llavors autoflorescents. Les llavors autoflorescents han estat acuradament creuades i condicionades en una zona del món amb nombroses hores de llum solar. Això vol dir que aquestes llavors han estat exposades a més hores de llum de les que necessiten per florir i, per tant, floriran en un període de només dues a quatre setmanes.

Finalment, una planta cultivada a partir de la llavor tindrà una estructura radicular abundant. Per a qui no estigui familiaritzat amb la jardineria de cap tipus, una arrel principal és la part central del sistema de l'arrel de la planta, que s’estén profundament al terra circumdant i absorbeix grans quantitats de nutrients. Un clon és incapaç de desenvolupar una arrel principal i mai podrà ser tan fort i estar tan sa com una planta cultivada a partir d’una llavor, la qual si desenvolupa la seva pròpia arrel principal.

Tot i que cultivar a partir de clons va esdevenir un mètode molt popular, els productors que es preocupen per la qualitat singular de les seves plantes estan tornant de nou al mètode de cultiu a partir de llavors. Si fas un cop d’ull a l’àmplia selecció de llavors de primera qualitat que hi ha disponible en línia, sortiràs convençut què el mètode de la germinació és el millor camí cap a l’èxit en el cultiu de cànnabis.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.