Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

La fase de vegetació o creixement

La fase de vegetació o creixement

QUÈ ÉS LA FASE VEGETATIVA?

La fase vegetativa és un període del cicle de cultiu que té lloc després de la germinació i abans de la floració. Quan les llavors de cànnabis germinen, brollen del sòl en forma de plàntules. Aquestes joves tenen una tija curta i dos cotilèdons arrodonits. Després, es formen les primeres fulles "veritables". Durant les següents 2-3 setmanes, les plàntules comencen a madurar i produeixen una gran quantitat de fulles de ventall (estructures necessàries per a la fotosíntesi). Això marca el començament de la fase vegetativa.

La fase vegetativa pot durar entre 3 i 16 setmanes (o més), depenent de la genètica de cada cep i dels objectius de qui conrea. Durant aquest temps es produeix un creixement explosiu. Les plantes normalment es trasplanten a recipients més grans al començament de la fase vegetativa perquè el seu sistema d'arrels tingui més espai per a poder expandir-se. La tija principal ascendeix, i l'espai internodal augmenta de manera significativa. Les varietats índica mantenen una estructura curta i creixen molt pels laterals, mentre que les varietats sativa creixen més a l'alt i es ramifiquen molt menys. Per a les varietats fotoperiòdiques, la fase vegetativa acaba quan el cicle de llum s'escurça.

 • En exterior, això succeeix a mesura que les estacions canvien d'estiu a tardor.
 • En interior, l'horari d'il·luminació s'escurça per a obligar a les plantes fotoperiòdiques a florir quan se'ls ordena. Les plantes passaran de la fase vegetativa a la floració quan s'exposin a un cicle de 12 hores de llum encesa i 12 hores de foscor. D'altra banda, les varietats autoflorescents inicien la floració en funció de la seva edat en lloc del seu cicle de llum.

 

Fase de creixement (Setmana 1)
Fase de creixement (Setmana 2)
Fase de creixement (Setmana 3)
Fase de creixement (Setmana 4)
Fase de creixement (Setmana 5)
Fase de creixement (Setmana 6)
Fase de creixement (Setmana 7)
Fase de creixement (Setmana 8)

IMPORTÀNCIA DE LA FASE VEGETATIVA

La fase vegetativa és un període clau en el cicle de vida d'una planta de cànnabis. En conrear, s'han de proporcionar unes condicions ambientals òptimes perquè les plantes creixin el més grans i saludables possible. La grandària sol ser equivalent a la collita. Com més grans es tornin les plantes, més nus o punts de floració desenvoluparan.

Però la grandària no és l'únic factor. Alguns conreadors prefereixen mantenir les seves plantes petites i així i tot aconsegueixen collites excel·lents, alguna cosa que es pot aconseguir entrenant les plantes. Aquest tipus de tècniques han de dur-se a terme durant la fase vegetativa, abans que comencin a sortir les primeres flors. Durant la fase vegetativa es produeixen moltes funcions fisiològiques essencials. Les fulles de ventall treballen duro per a convertir la llum i el CO₂ en energia. El sistema radicular s'expandeix, proporcionant així un ancoratge ferm per a evitar que la planta caigui; les arrels també treballen per a absorbir nutrients vitals i aigua.

Per a complir amb les necessitats de les plantes durant aquest període, cal assegurar-se de proporcionar la quantitat correcta de llum, aigua i nutrients. Si conrees, també has de ser conscient de les plagues i els patògens, i fer tot el possible per a evitar que aquestes amenaces danyin o fins i tot matin el teu cultiu.

En definitiva, el període vegetatiu prepara l'escenari per a la floració. Com més saludables estiguin les plantes durant aquesta fase, més preparades estaran per a la floració i per a donar-te una collita abundant.

Video id: 484383048

COM ACONSEGUIR UN CREIXEMENT VEGETATIU IDEAL

Els factors que hem esmentat abans s'apliquen a tots els cultius de cànnabis. Si aconsegueixes aconseguir l'equilibri perfecte entre totes aquestes variables, és possible que durant la fase vegetativa es produeixi un creixement notable. Encara que les necessitats principals de les plantes continuen sent les mateixes, si conrees has de ser conscient de les diferències entre plantar en interior i en exterior. Aquests dos entorns tan diferents suposen diversos desafiaments tant per a tu com per al teu cultiu.

INTERIOR

Quan es conrea en interior, normalment es col·loquen les plantes en armaris o habitacions de cultiu dedicats a això; això comporta diferents avantatges i desavantatges. El cultiu en interior et permet un control pràcticament complet sobre l'entorn durant tota la durada del cicle de cultiu. Durant la fase vegetativa, es pot optar per encendre les llums durant 18-24 hores al dia. Quanta més llum se li proporciona a una planta, més pot fotosintetitzar, la qual cosa dóna com a resultat un creixement vegetatiu més explosiu.

Més control significa que també hi ha més factors que vigilar. Si conrees en interior és necessari mesurar els nivells de CO₂, la humitat i la temperatura sovint. Aquests factors han de mantenir-se dins de paràmetres específics per a optimitzar el creixement de la planta. Pot ser que hagis d'invertir en ventiladors, higròmetres, humidificadors/deshumidificadores o extractors, entre altres coses, perquè el teu cultiu funcioni sense problemes. Aquests sistemes es poden automatitzar utilitzant temporitzadors i sensors, però no és una cosa realista per a conreadors novençans i afeccionats.

INTERIOR

EXTERIOR

Si conrees en exterior tens molt menys control sobre les teves plantes durant la fase vegetativa i el cicle de cultiu en general. Els elements prenen el comandament, la qual cosa pot ser bo en algunes circumstàncies. No has de proporcionar una font de llum, i la pluja freqüent i els sistemes de reg eliminen la necessitat d'haver de regar de manera regular.

Aconseguir un creixement vegetatiu ideal en exterior consisteix principalment a augmentar les defenses per a les plantes. Hi ha moltes criatures aquí fos que estarien encantades de berenar-se les teves plantes. Criatures petites com els insectes poden excavar en les fulles i mastegar les arrels, mentre que animals com a ocells o cérvols poden causar danys greus en les fulles i les tiges. Els ambients humits també augmenten el risc d'infeccions fúngiques.

En el teu cultiu d'exterior pots introduir controls biològics, com els insectes depredadors, per a eliminar les espècies de plagues, i també pots conrear plantes associades per a dissuadir-los. Les xarxes i reixes són una línia de defensa efectiva contra animals més grans.

La polvorització foliar pot ajudar al fet que la floridura es mantingui lluny. També hauràs de preocupar-te de col·locar el teu cultiu en un lloc que estigui ben ventilat i evitar zones estancades.

EXTERIOR

DÓNA-LI A LES TEVES LLAVORS DE CÀNNABIS EL MILLOR COMENÇAMENT

Com hem indicat anteriorment, l'etapa de la plántula ve just abans de la fase vegetativa. És un moment clau en la vida d'una planta de cànnabis i pot determinar la seva destinació. Igual que un creixement vegetatiu saludable contribueix a una fase de floració ideal, una etapa de plántula saludable fa el mateix per a tot el cicle de cultiu. Veurem els factors fonamentals a tenir en compte durant aquest període.

 • MITJÀ DE CULTIU

Pots conrear plantes en una gran varietat de mitjans, entre ells el sòl i l'aigua (hidroponia). El mitjà de cultiu proporciona un espai perquè creixin les arrels i, en el cas del sòl, proporciona matèria orgànica i nutrients. Pots afegir microorganismes com a fongs micorrízics en el substrat per a formar una relació beneficiosa per a les teves plantes. Ajuden amb la descomposició de la matèria orgànica i l'absorció de nutrients.

En un cultiu hidropònic, comença per una aigua filtrada de bona qualitat. L'aigua de l'aixeta conté excés de clor i altres substàncies perjudicials.

MITJÀ DE CULTIU
 • IL·LUMINACIÓ

La llum és un dels factors més importants a l'hora de conrear cànnabis. Juntament amb l'aigua i el CO₂, és un element fonamental en el procés de la fotosíntesi. Has de començar per un bon equip d'il·luminació per a permetre que les plantes creixin sanes i fortes. Es recomanen llueixes LED perquè el cost operatiu és baix i a més emeten poca calor.

Com hem dit, els ceps fotoperiòdiques en interior requereixen 18-24 hores de llum al dia durant la fase vegetativa. Com més s'exposi una planta a la llum, més ràpid creixerà. La majoria dels conreadors posen les seves plantes en vegetatiu durant 4-8 setmanes. Després d'aquest temps, és necessari un canvi a 12 hores de llum al dia, per a iniciar la floració.

D'altra banda, les plantes autoflorescents floreixen per si soles. Dóna'ls entre 18-24 hores de llum al dia durant la fase vegetativa i la floració, i observa com es produeix la màgia.

IL·LUMINACIÓ
 • FERTILITZACIÓ

Les plantes de cànnabis tenen necessitats nutricionals específiques, i els seus requisits són diferents durant la fase vegetativa i la de floració. Durant el període vegetatiu, les plantes requereixen nivells més elevats de nitrogen, la qual cosa contribueix al creixement de tiges i fulles. També necessiten nivells adequats de potassi per a regular l'obertura i el tancament dels estomes, i per a produir energia. Les plantes en vegetació també necessiten la quantitat adequada de magnesi per a impulsar la fotosíntesi i calci per a la salut de la paret cel·lular.

Pots comprar fertilitzants preparats per a la fase vegetativa per a simplificar les coses. Productes com el estimulant del creixement Easy Grow proporcionen tots els nutrients que les plantes necessiten en tot el període vegetatiu.

Si conrees hidropónicamente, compra fertilitzants específics per al creixement vegetatiu i aplica'ls segons les instruccions.

FERTILITZACIÓ
 • REG

L'aigua, el líquid de la vida. Les plantes de cànnabis depenen de l'aigua per a absorbir nutrients tant en sòl com en cultius hidro. Durant el procés de transpiració, l'aigua puja per la tija de la planta cap a les fulles, transportant nutrients on es necessiten.

No obstant això, l'excés d'aigua pot ser negatiu. Pot privar a les arrels de l'aire i conduir al desenvolupament de la pudrición de l'arrel. Quan reguis les plantes durant la fase vegetativa, espera al fet que s'assequin els ~3cm superiors del substrat abans de tornar a regar.

Les plantes hidropòniques reben tot l'aigua que necessiten del seu mitjà de cultiu.

REG
 • TEMPERATURA

Les plantes en vegetació es desenvolupen millor a temperatures de 20-30 °C. Afortunadament, tant per a qui conrea en interior com en exterior, és un rang bastant ampli. Les plantes en vegetació poden tolerar una humitat bastant alta. Però no deixis que els nivells caiguin per sota del 40%. Tant la temperatura com la humitat es poden mesurar amb un termòmetre/higròmetre. Si conrees en interior, pots adaptar aquestes condicions per mitjà d'escalfadors, aire condicionat, humidificadors i deshumidificadores. En exterior, pots instal·lar cobertes per a protegir del sol les plantes en vegetació, en cas que arribi una onada de calor infernal.

TEMPERATURA
 • VENTILACIÓ

El flux d'aire és vital per a mantenir les plantes que estan en vegetació en bon estat de salut. En un armari de cultiu, un ventilador d'entrada i un extractor mantindran l'aire fresc. Portaran CO₂ i eliminaran l'excés d'oxigen. La ventilació també ajuda a prevenir la formació de floridura. Si conrees en exterior en un túnel de polietilè, és convenient configurar-lo en la direcció del vent o instal·lar alguns ventiladors per a mantenir l'aire en moviment.

VENTILACIÓ
 • ENTRENAMENT

L'entrenament et permet transformar i donar forma a les plantes al teu antull. Amplia la copa i deixa que penetri més llum. Les tècniques d'entrenament també poden augmentar les collites alhora que mantenen les plantes en grandàries manejables. Es poden utilitzar mètodes com el entrenament de baix estrès per a canviar la forma de les plantes doblegant i lligant tiges i branques.

ENTRENAMENT

LES PRIMERES DUES SETMANES DE LA FASE VEGETATIVA

Les plantes creixen molt ràpid durant aquest temps. Hauràs de revisar-les contínuament i ajustar els paràmetres del teu cultiu en conseqüència. Si utilitzes l'Easy Boost, la fertilització no serà un problema.

Quan conrees, és necessari controlar molt de prop el reg. De nou, espera a regar fins que els 3cm superiors del substrat estiguin secs.

Com les plantes creixeran molt ràpid, pot ser que sigui necessari canviar la posició de les llums. Si la part superior d'una planta s'acosta massa a la font de llum, podria sofrir cremades per llums. La font de llum ha d'estar suspesa a uns 30cm de la part superior de la planta. Si es produeix un amarillamiento de les fulles, cal col·locar-les encara més lluny.

És important mantenir un nivell d'humitat elevat durant les primeres dues setmanes de vegetació. La humitat en l'aire augmentarà la salut de les plantes i en interior es pot aconseguir apagant de manera temporal els ventiladors.

ALTRES FACTORS A TENIR EN COMPTE DURANT LA FASE VEGETATIVA

A més de l'anterior, hi ha altres factors crucials a tenir en compte durant la fase vegetativa, independentment de com o on decideixis conrear.

 • SEXE

Diferenciar el sexe de les plantes de cànnabis és vital per a evitar que els mascles pol·linitzin l'espai de cultiu. Si l'objectiu és produir flors resinoses, has d'identificar i eliminar els mascles al més aviat possible. Una vegada que el seu pol·len pol·linitza una flor femenina, començaran a produir llavors i detindran la producció de resina.

El sexado es pot realitzar unes quatre setmanes després de la germinació. Les plantes mascle i les femella començaran a produir preflores, petits trossos de teixit que defineixen el sexe.

Les preflores que produeixen les plantes mascle són més esfèriques, mentre que les femenines s'assemblen a la forma d'una llàgrima. Per a veure més de prop els nusos, pots utilitzar una eina d'augment, com una lupa de joier. Si detectes un mascle, has de retirar-lo de l'espai de cultiu. Es pot mantenir separat per a finalitats de cria o simplement eliminar-ho.

 • CALCULAR L'ESPAI

Cada planta necessita el seu propi espai. Si les plantes estan abarrotades acabaran eclipsant-se les unes a les altres i bloquejant la llum. Aquí entren en joc moltes variables. El genotip d'un cep determinarà quant creixerà, no obstant això, les plantes es poden manipular utilitzant mètodes d'entrenament.

Pots planificar el teu espai de cultiu calculant quantes plantes conrear per metre quadrat.

 • Amb la tècnica SOG, generalment pots posar entre 4 i 16 plantes per m². Això implica plantar moltes plantes petites en tests molt a prop unes d'altres per a formar una copa horitzontal uniforme.
 • Com hem esmentat abans, el entrenament de baix estrès (LST) és una altra tècnica utilitzada per a controlar les plantes. Et permetrà col·locar aproximadament quatre plantes per m².
 • Finalment, el mètode ScrOG es pot emprar per a augmentar la productivitat, encara que només entrarà una planta per m².
 • PODA APICAL

La poda apical o Topping és un mètode provat per a controlar l'alçada d'una planta de cànnabis al mateix temps que augmenta el potencial de productivitat. En podar la part superior de la tija principal, pots fomentar el creixement lateral, la qual cosa al seu torn millora la productivitat en termes de collita. Pots realitzar el topping des del moment en què la planta hagi desenvolupat 3-5 nusos.

És una tècnica per a la fase de creixement vegetatiu. Si l'aplicaràs, has de començar per unes tisores esterilitzades, i tallar la punta de la tija principal, fent que es bifurqui. Pots repetir aquest procés una vegada i una altra per a donar lloc a més llocs en els quals puguin sortir cabdells, però les plantes necessiten un període de "recuperació" després de cada topping, la qual cosa inevitablement allargarà la durada de la fase vegetativa.


Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37832 valoracions