Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds


By Steven Voser

“Per què creixen tan a poc a poc les meves plantes?” A vegades, en conrear marihuana, els problemes apareixen sense previ avís. Pot ser que el teu bebè no hagi mostrat cap senyal que indiqui algun problema, però has notat que ha deixat de créixer i no saps per què. Aquí tens alguns possibles factors del creixement alentit de la teva planta o plàntula de cànnabis.


18 Causes Del Creixement Lent O Atrofiat Del Cànnabis

Vídeo aneu: 771062113

1. Llavors Velles O De Baixa Qualitat

Les llavors velles no sols triguen més a germinar (en cas que arribin a germinar), sinó que les plantes conreades a partir de llavors velles a vegades també creixen més a poc a poc. A més, per a aconseguir un creixement sa i vigorós des de la llavor fins a la collita, també necessitem una bona genètica. Les llavors del fons d'una borsa de marihuana, no et donaran els mateixos resultats que un paquet de llavors de qualitat, comprades en un banc de llavors de confiança.

2. Estrès De l'Esqueix

A vegades, els esqueixos no desenvolupen bé les seves arrels, la qual cosa perjudica el seu creixement. Per a evitar això, aplica una mica d'hormones d'arrelament en la base de l'esqueix immediatament després de tallar-lo.

També has d'assegurar-te que l'ambient de cultiu afavoreixi el desenvolupament de les arrels. El substrat hauria d'estar humit (però no massa) i tenir un nivell de pH al voltant de 6,0.

Mantingues els esqueixos a una temperatura d'aproximadament 22 °C. Si fa massa fred, no arrelessin en absolut; i si fa massa calor, les arrels moriran.

3. Salut De Les Arrels

Quan les arrels de les teves plantes no reben suficient oxigen, les funcions metabòliques disminueixen el seu ritme. En alguns casos, la falta d'oxigen podria detenir totalment el seu creixement. Algunes causes típiques d'això són l'excés de reg o l'ús de substrats amb mal drenatge.

Què pots fer sobre aquest tema? Prepara un substrat lleuger i airejat, amb bon drenatge, per a conrear les teves plantes. Si la terra no drena bé, pots millorar-la afegint una mica de perlita.

La zona d'arrels de les teves plantes mai hauria d'estar més calenta, o més freda, que la temperatura ambient. D'altra banda, la floridura, els bacteris o el mal físic de les arrels poden afectar greument el desenvolupament de les plantes. Utilitza sempre tests opacs que impedeixin que la llum arribi a les arrels, ja que això també és dolent per a les plantes.

Root Helath

4. Les Plantes De Cànnabis S'Estiren Massa

L'a estirament de les plàntulespot ser especialment problemàtic. Això pot deure's a diversos factors, però la causa més probable és la falta de llum.

Si les teves plàntules estan llarguerudes, augmenta la intensitat lumínica o acosta les llums a les plantes. Mentre es recuperen, pots ajudar-les a mantenir-se alçades usant una vareta o una cosa similar. Com a últim recurs, pots trasplantar-les (acuradament) a major profunditat en un altre test, enterrant una petita part de la tija.

5. Les Plantes No Reben Suficient Llum

Encara que les necessitats poden variar d'un cep a una altra, la llum és, no obstant això, un factor crític per al desenvolupament de totes les plantes de marihuana. La falta de llum "bona" pot desembocar en un creixement lent. Si conrees en interior i sospites que les teves plantes no reben suficient llum, intenta disminuir la distància entre els llums i la part superior de les plantes. Si conrees en exterior en tests, canvia les teves plantes a un lloc més assolellat.

6. Les Plantes Reben Massa Llum

Qualsevol tipus d'estrès en les teves plantes de marihuana, incloses moltes hores d'exposició a la llum solar directa sense descans, també pot detenir o alentir el seu creixement. Si conrees en interior i creus que l'exposició a la llum pot ser una font d'estrès, disminueix la intensitat o, si és possible, allunya els llums del dosser. Les plàntules són particularment sensibles a la llum intensa! Si conrees en exterior i tens la possibilitat, mou les teves plantes a un lloc on la llum es difon, per exemple al voltant de l'ombra d'un arbre.

7. Espectre De Llum Incorrecte

La rapidesa i la força amb què creixen les plantes estan influenciades per l'espectre lumínic que reben. Assegura't d'estar usant el tipus correcte de llum en funció de l'etapa de creixement. Per a un creixement vegetatiu sa, és necessària una llum més freda, per la qual cosa és adequat utilitzar la banda blava de la llum. Les llums amb un espectre més càlid i més vermellós s'utilitzen per a la fase de floració.

ESPECTRO DE LUZ INCORRECTO

8. Estrès Lumínic: Interrupció Del Cicle De Foscor

La llum és essencial per al desenvolupament de les plantes. Els canvis en la intensitat o exposició a la llum afectaran el creixement. Durant la fase de floració, les plantes de marihuana són especialment susceptibles a les interrupcions del cicle de foscor. Una petita fugida de llum en l'armari de cultiu, la llum procedent d'un fanal del carrer, i fins i tot la llum vermella d'una cambra poden alterar la floració en els cultius d'interior. En el pitjor dels casos, les plantes podrien tornar-se hermafrodites. Per això és molt important mantenir una foscor absoluta durant el període de llums apagades.

Quan les plantes de marihuana s'exposen a un cicle de llum irregular, pot produir-se un desequilibri hormonal, confonent el seu rellotge intern.

Llavors, les plantes podrien florir prematurament o tornar a la fase vegetativa. Si això succeeix, perjudicarà enormement el desenvolupament i la producció de les plantes. Per tant, procura que el cicle de llum/foscor sigui estable.

9. Reg Excessiu

L'excés de reg és un dels errors més habituals dels principiants en el cultiu de marihuana. És com ofegar a les teves plantes, i una de les principals raons d'un creixement lent, deficiències de nutrients, podridura de les arrels, fongs i molts altres problemes. No reguis amb massa freqüència i no segueixis un calendari fix. És millor regar amb menys freqüència perquè el sòl s'assequi entre un reg i un altre. Una bona manera de comprovar si has de regar o no és aixecant el test. Si la notes bastant lleugera, és hora de regar de nou.

10. Fertilització Insuficient

Encara que no és tan comú com la sobrealimentació de les plantes de marihuana, per a un creixement sa la falta de nutrients pot ser un motiu per a alentir el creixement de les teves plantes. Els nutrients que hi ha en la majoria de les mescles que embenin per a tests comercials només duraran de 3 a 4 setmanes; després, hauràs d'administrar tu mateix alguns abonaments de major qualitat. Verifica l'etiqueta dels productes fertilitzants que utilitzaràs, per a subministrar la dosi recomanada per a un creixement sa. Tingues en compte també que els requisits de nutrients de les teves plantes estan estretament relacionats amb la intensitat de llum a la qual les estàs exposant. Les plantes creixen més ràpid sota una llum intensa, per exemple, i requeriran més fertilització que les plantes conreades sota llums fluorescents.

11. Deficiència De Calci

El calci és un dels elements vitals que necessita la teva planta per a un desenvolupament sa. La falta de calci pot manifestar-se sota els següents símptomes:

  • El creixement dels nous brots és lent, amb formes corbades i arrissades
  • Els brots joves es descoloreixen i es tornen morats o grocs
  • El creixement general de la planta és lent i manca de vigor i vitalitat
  • Pots evitar una deficiència de calci agregant calç dolomítica a la terra on estàs conreant.

Posa remei immediatament a la falta de calci usant productes comercials amb calci i magnesi, ja que contenen calci líquid. Pots afegir aquests productes a la solució fertilitzant que utilitzis normalment o administrar-los amb polvorització foliar.

Tingues en compte que alguns medis de cultiu, com el coco, augmenten el risc d'una deficiència de calci. Si conrees en coco, hauràs d'usar fertilitzants especials per a coco i/o regularment afegir productes amb calci i magnesi a la teva rutina de fertilització.

Calcium Deficency

12. Nivell De pH Incorrecte

El valor de pH incorrecte en la teva solució fertilitzant és una de les raons més habituals dels problemes de cultiu de la marihuana, inclòs el creixement lent. El motiu és que la marihuana creix adequadament només en un determinat interval de pH, relativament petit. Si el valor del pH no és correcte, les plantes no poden absorbir els nutrients, encara que siguin presents en la solució fertilitzant.

Assegura't d'ajustar el valor del pH correcte segons el teu mètode de cultiu. Si conrees en terra, hauràs d'aconseguir un valor de pH de 6,5 a 7,0. Si el teu cultiu és hidropònic, el valor del pH òptim és de 5,6 a 5,8. Per a cultius sense sòl, com a coco, el valor del pH ha d'estar entre 6,0 i 6,3.

13. Temperatures Massa Altes O Massa Baixes

A la marihuana li agrada la calor per a créixer forta i sana, i li van millor les temperatures diürnes entre 25 i 30 °C. Quan la temperatura és més baixa d'aquest rang, el metabolisme de les teves plantes s'alenteix, i al seu torn es frena el creixement. Però les temperatures excessives tampoc són bones. A temperatures molt altes, l'estrès per calor també pot alentir o fins i tot detenir per complet el creixement de les teves plantes. Si conrees en interior, ajusta la teva temperatura a un nivell adequat. També pots aportar una mica de fresc amb ventiladors, que donaran un corrent suau d'aire a les teves plantes, i al mateix temps ajudarà a evitar que es formin bosses d'aire calent dins del quart de cultiu.

14. Els Tests Són Massa Grans

Molts conreadors posen les seves plàntules en petits gots de plàstic. Més tard, quan les plantes han aconseguit una grandària adequada, es trasplanten a recipients més grans.

Evita posar les teves plàntules de marihuana en tests massa grans des del principi perquè corres un gran risc que s'ofeguin. El problema és que les plàntules no poden absorbir tota la humitat que es troba en un recipient gran, a diferència de les plantes adultes, que poden "beure" molt més. D'altra banda, la terra en un test gran triga molt més a assecar-se.

Per a evitar els problemes que comporta l'excés de terra i humitat, posa les teves plàntules en recipients més petits fins que creixin i es facin forts. Una vegada que tenen un conjunt de 5-6 fulles reals (sense comptar els cotilèdons), trasplanta-les a un test dues vegades més gran que l'original, com a mínim.

Si la teva plàntula ja està en un test gran i no vols, o no pots, trasplantar-la a un test més petit, procura regar solament una petita zona al voltant de la plàntula.

Quina és la grandària correcta del recipient per a la teva planta de marihuana?

Per a calcular la grandària de l'a recipientque utilitzaràs per a la teva planta de marihuana, pots usar aquesta guia aproximada:

  • Planta de 30cm d'altura: recipient de 7,5 a 11 litres
  • Planta de 60cm d'altura: recipient d'11 a 19 litres
  • Planta de 90cm d'altura: recipient de 18 a 26 litres
  • Planta de 120cm d'altura: recipient de 22 a 37 litres
  • Planta de 150cm d'altura: recipient de 30 a més de 37 litres
Pots Are Too Big

15. Estrès Causat Per Plagues/malalties

Els insectes, plagues i malalties poden danyar i posar en risc el sistema immunològic de les plantes. En el millor dels casos, les teves plantes podrien sobreviure, però tindràs collites pobres; i en el pitjor dels casos, les teves plantes moriran.

Alguns insectes s'alimenten de les fulles, afectant la capacitat de la planta per a retenir aigua i transpirar. Altres plagues poden danyar les arrels o causar problemes addicionals. Si les teves plantes estan malaltes, o infestades de bestioles, dedicaran la major part de la seva energia a defensar-se o recuperar-se del mal, reduint el seu ritme de creixement.

Si les teves plantes sofreixen una infestació, hauràs de tractar-les immediatament amb les mesures apropiades. O, millor encara, pots usar tècniques preventives (com l'oli de neem, barreres per a llimacs, etc.) per a reduir el risc de les plagues. Durant totes les etapes del cultiu, inspecciona les teves plantes amb regularitat per a detectar possibles símptomes de plagues, i no oblidis inspeccionar la cara inferior de les fulles.

16. Estrès Causat Per Danys en Els Teixits

El mal físic, com una branca trencada, pot retardar considerablement el creixement de les plantes. Davant qualsevol mal en els teixits, la planta redirigirà els seus valuosos recursos per a reparar les ferides – recursos que seria millor destinar al creixement de la planta o la producció de flors.

Si conrees a l'aire lliure, posa les teves plantes en un lloc resguardat del vent i les pluges fortes, i ofereix-los algun tipus de suport estructural usant estaques/canyes o malla de filferro.

Les plàntules i plantes de marihuana joves són especialment vulnerables. Deixa que les teves plàntules creixin en interior durant unes setmanes, abans de treure-les a l'aire lliure.

17. Estrès Derivat De Les Tècniques D'Entrenament Del Cànnabis

En aplicar tècniques d'entrenament d'alt estrès, el mal causat en els teixits sempre provoca algun retard en el desenvolupament de les plantes. Però si podes excessivament, o amb massa freqüència, les teves plantes podrien passar més temps reparant-se que creixent.

Stress Training

En podar les teves plantes, no et passis. Tingues en compte que, cada vegada que podes, el creixement de les teves plantes pot retardar-se uns dies, o fins i tot setmanes.

Si uses altres tècniques d'entrenament, com la poda apical (topping), procura començar al més aviat possible. D'altra banda, si conrees ceps autoflorecents, no apliquis cap tècnica d'entrenament que impliqui danyar els teixits, com la poda.

18. Estrès Derivat De L'Edat

Les plantes de cànnabis més velles tenen necessitats nutricionals diferents que les plantes joves. Els seus teixits es tornen durs i llenyosos, perden vigor i no són capaços d'absorbir tants nutrients.

Per aquest motiu, has d'aplicar un fertilitzant adequat per a les diferents etapes del cultiu. En cas contrari, corres el risc de fertilitzar excessivament les plantes, la qual cosa pot provocar un creixement atrofiat, mancances nutricionals i malalties. Tingues això en compte si mantens plantes mare durant llargs períodes de temps.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37832 valoracions