Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

El cultiu de marihuana comença germinant les llavors, tret que utilitzis esqueixos. Si les teves llavors no brollen, pel motiu que sigui, el teu cultiu haurà acabat fins i tot abans de començar. Però, si coneixes els factors que poden impedir la germinació, tindràs més possibilitats de començar amb èxit el teu cultiu!


Per Què No Germinen Les teves Llavors De Marihuana

Hi ha molts factors que poden afectar la germinació de les llavors de cànnabis. Aquests són alguns dels més freqüents:

1. El mètode de germinació no funciona

Hi ha moltes maneres de germinar llavors de marihuana, i cada conreador té les seves favorites. En general, no recomanem canviar el mètode de germinació si l'has utilitzat amb èxit durant un temps, ja que les fases de germinació i plàntula són molt delicades.

Però si tens problemes per a germinar les teves llavors de cànnabis, el millor és canviar de tècnica. En RQS, recomanem germinar-les d'una de les dues següents formes:

  • Entre dos trossos de paper absorbent humits en un lloc fosc
  • Directament en un substrat humit i esterilitzat, com dicta la naturalesa

Altres mètodes de germinació (com posar les llavors en remull) poden ser molt populars, però, almenys segons la nostra experiència, no ofereixen les millors taxes de germinació.

Germination

2. No tens els utensilis adequats

A vegades, l'equip adequat pot influir molt. Atès que l'etapa de germinació pot ser difícil per als conreadors principiants, hem creat una línia de productes especialment dissenyats per a simplificar el procés tot el possible. Així que, si tens problemes per a germinar les teves llavors, dona'ls un cop d'ull:

  • Soil Plugs: fets amb torba i fibra de coco de qualitat, els Soil Plugs de RQS estan dissenyats per a retenir la humitat i proporcionar a les teves llavors l'espai i l'aire que necessiten per a germinar adequadament. A més, faciliten molt el trasplantament i són aptes per a llavors autoflorecents, ja que podràs plantar-los directament en els tests finals.
  • Easy Start: en contenir terra esterilitzada enriquida amb bacteris beneficiosos, els nostres tests Easy Start són la llar perfecta per a les teves llavors i maximitzen les taxes de germinació. Simplement dissol el paquet de Bacto inclòs (carregat de bacteris beneficiosos) en aigua, posa en remull els tests Easy Start en la mescla durant 10 segons, i sembra les llavors.
  • Starter Kit: el nostre kit d'iniciació ve amb tests Easy Start, llavors autoflorecents o feminitzades, i un Propagator Pro amb perlita i LED fredes de baix consum. Mentre que els tests Easy Start proporcionen el substrat ideal per a les teves llavors, el Propagator Pro ajuda a crear l'ambient perfecte perquè germinin i creixin.

3. Llavors De Mala Qualitat

Has rebut una bossa de “llavors misterioses” del teu proveïdor local, o unes “llavors d'oferta” d'un venedor desconegut d'internet? En aquest cas, és probable que no germinin. Els bancs de llavors amb bona reputació, com Royal Queen Seeds, sempre analitzen les seves llavors per a comprovar la seva qualitat i la seva taxa de germinació.

Per a iniciar el teu cultiu amb bon peu, el millor que pots fer és comprar llavors de cànnabis de bona qualitat; no sols tindran un bon percentatge de germinació, sinó que les plantes creixeran més sanes i produiran millors collites.

Vídeo aneu: 484382081

4. Emmagatzematge Inadequat

De mode similar als aliments, les llavors són organismes vius que han d'emmagatzemar-se adequadament, ja que en cas contrari es degradaran, moriran o no germinaran. En guardar les teves llavors, mantingues-les fora de la llum, la humitat i les temperatures extremes; per a això, pots usar un armari fosc amb una temperatura estable. Per a emmagatzemar-les a llarg termini, posa les llavors en un recipient hermètic i guarda-les en la nevera.

Si vols més informació sobre com guardar correctament les teves llavors de marihuana, dona un cop d'ull al nostre post Com conservar les llavors.

Vídeo aneu: 747962506

5. Manejar Les Llavors Directament Amb Les Mans

En manejar les llavors amb les mans desprotegides, podries contaminar-les amb tota mena de patògens, com a fongs i bacteris. Desafortunadament, les llavors i plàntules són especialment vulnerables a aquests patògens nocius.

Per a evitar fer malbé les teves llavors, evita grapejar-les innecessàriament. I en manejar-les, usa guants nets i unes pinces desinfectades, o una cosa similar. Això minimitzarà enormement el risc de contaminació de les teves llavors.

MANEJAR LAS SEMILLAS DIRECTAMENTE CON LAS MANOS

6. Llavors Enterrades a Massa O a Molt poca Profunditat

Si sembres les teves llavors directament en la terra, no les enterris massa. Si estan a molta profunditat, no podran accedir a suficient oxigen i la humitat de la terra podria provocar que es podreixin.

D'altra banda, si les llavors estan massa prop de la superfície, podrien assecar-se abans de germinar, o la llavor brollarà però no podrà desfer-se de la seva pela. L'ideal és sembrar les llavors a una profunditat d'aproximadament 0,5-1cm, cobrint-les lleugerament amb terra.

Not Too Shallow Nor Too Deep

7. No Usar Terra I Tests Nous O Esterilitzats

Un dels principals factors que impedeixen la germinació de les llavors són els fongs. La terra vella i reutilitzada que no hagi estat esterilitzada podria contenir floridura i altres organismes nocius, com a bacteris i insectes.

En aquest cas, les teves llavors podrien no brollar en absolut, o podrien germinar i morir al cap d'uns dies. De sobte, les plàntules podrien doblegar-se i adquirir un to marró, a causa d'una malaltia anomenada “pansiment fúngic”. El reg excessiu, el mal drenatge i la falta de ventilació també augmenten les probabilitats de sofrir aquests problemes.

Solució: sembra les teves llavors únicament en mescles de terres esterilitzades (per exemple, terra nova), ja que no contindran aquests organismes nocius. Però no sols has de tenir en compte el substrat; també has d'assegurar que els tests estiguin nets, ja que podrien contenir floridura i altres patògens. Si sorgeixen problemes de fongs durant la germinació, el millor és desfer-te de la llavor i el substrat contaminat, i començar de nou.

8. Massa Humitat

Si el substrat no drena bé, l'excés d'aigua acumulat en la terra impedirà que la llavor pugui accedir a l'oxigen, i fomentarà el desenvolupament de fongs. Per a millorar el drenatge de la teva terra, pots afegir una mica de perlita. A més, sempre has d'usar tests amb forats en la base, per a drenar l'aigua.

Si germines les teves llavors usant algun tipus de tapa o coberta per a retenir la humitat, procura que tingui forats. Aixeca la coberta sovint per a permetre l'intercanvi d'aire. Retira la tapa quan la plàntula s'hagi desprès de la seva pela.

9. Falta D'Humitat

Encara que l'excés d'humitat pot ser un problema, les llavors necessiten humitat per a germinar. Mantingues la terra humida, però no xopada. El millor és usar un polvoritzador manual, amb el qual puguis ruixar finament les plàntules. Per a evitar que s'assequi la terra, pots cobrir-la amb una mica de film de plàstic, o una cúpula de germinació transparent.

10. Ofegar Les Llavors

A algunes persones els agrada germinar les seves llavors en un got d'aigua. Encara que aquest mètode és tècnicament viable, existeix el risc que les llavors s'ofeguin si passen massa temps submergides. Al cap i a la fi, necessiten un bon subministrament d'oxigen per a créixer.

Per a evitar aquest problema, pots germinar les teves llavors directament en la terra. O, millor encara, pots usar el Starter Kit de Royal Queen Seeds.

Vídeo aneu: 356435387

11. Deixar Que Les Llavors Germinin Durant Molt de Temps

Si deixes que les llavors germinin durant massa temps, podria ser difícil trasplantar-les de manera segura. El motiu d'això és que, com més temps estiguin exposades les arrels a la llum i l'aire, més probabilitats hi ha que acabin danyades. A més, com més llarga sigui l'arrel primària, major serà el risc d'accident durant el trasplantament.

Vigila les llavors i trasplanta-les quan l'arrel primària mesuri 1-2cm.

12. Aigua De Mala Qualitat

Encara que l'aigua d'aixeta pot anar bé per a les plantes de cànnabis adultes, podria ser un problema per a les llavors i plàntules. L'aigua d'aixeta conté clor, fluor i sals que poden perjudicar el bon desenvolupament de les plantes, i podrien fins i tot impedir la germinació.

Usa aigua embotellada per a germinar les teves llavors. Però, si necessites usar l'aigua d'aixeta, omple una galleda amb aigua calenta i deixa'l reposar a l'aire lliure durant un dia. Així s'evaporarà el clor, perquè l'aigua sigui més segura per a les teves llavors.

13. Temperatura Massa Alta

La calor excessiva en l'ambient de germinació pot retardar o atrofiar el creixement de les plàntules, o pot assecar completament la terra. La millor temperatura per a la germinació és de 20-25 °C.

Si germines en interior i la temperatura és massa elevada, intenta refrescar l'ambient usant un ventilador o obrint les finestres. Si això no funciona, podries usar un sistema d'aire condicionat per a mantenir la temperatura òptima en l'espai de cultiu.

-15 °C ⚠️ Zona De Perill
17 °C Temperatura Ideal De Nit
23 °C Temperatura Ideal De Día
+25 °C ⚠️ Zona De Perill

14. Temperatura Massa Baixa

Així mateix, les temperatures massa baixes també poden portar problemes, incloent impedir la germinació de les llavors. A més, amb les temperatures fredes augmenta el risc que les plantes sofreixin altres malalties. Què pots fer sobre aquest tema? Si conrees a l'aire lliure, no treguis les plantes a l'exterior massa aviat; el millor és germinar-les en interior i deixar que les plàntules creixin unes setmanes abans de treure-les fos.

Informa't bé i esbrina quan les temperatures de la teva zona són prou altes per a treure les plantes a l'exterior. Normalment, val la pena esperar unes setmanes fins que les temperatures primaverals siguin més càlides.

TEMPERATURA DEMASIADO BAJA

15. Excés De Llum

Les llavors no necessiten llum per a germinar. De fet, l'excés de llum pot reduir les probabilitats que brollin. Només has de preocupar-te de la llum quan les plàntules hagin emergit de la terra. I no oblidis començar amb una llum de baixa intensitat, i anar augmentant-la progressivament amb el temps.

16. Plagues, Ocells, Insectes…

Ho crees o no, les llavors de cànem són un dels ingredients principals de l'escaiola (menjar per a ocells). Així és; als ocells els agraden tant com a nosaltres. Però aquestes no són les úniques criatures que podrien menjarse les teves llavors.

Entre altres bestioles, les formigues tenen un especial apetit per les arrels de les llavors germinades. Per a mantenir fora de perill les teves llavors, usa xarxes per a ocells, paranys per a formigues i altres mesures preventives com l'oli de neem o paranys per a llimacs. Veu donant un cop d'ull a les teves llavors amb freqüència, per a detectar possibles infestacions i actuar abans que es converteixin en un problema.

17. Terra Massa Compacta

Si la terra està massa densa, pot evitar que brollin les llavors. La terra compacta priva d'oxigen a les arrels; i el mal drenatge augmenta el risc de floridura o malalties. En sembrar les teves llavors, cobreix-les amb una capa lleugera de terra, usant les mans (netes).

18. Terra Massa Solta

D'altra banda, si la terra està massa solta (poc compacta), la llavor estarà envoltada de molt d'aire i per tant no podrà absorbir bé la humitat. Després de col·locar la teva llavor, pressiona la terra lleugerament amb els dits. Si afegeixes perlita a la teva terra perquè sigui més lleugera, no afegeixis més d'un 10-20%.

Soil

19.  Terra Massa Rica en Nutrients

Quan la terra conté massa nutrients, pot “cremar” les plantes per excés de nutrients. Això és especialment important per a les llavors i plàntules, ja que no necessiten massa nutrients. Per aquest motiu, es millor no fertilitzar-les durant les primeres setmanes de creixement.

Moltes mescles de terra comercials tenen massa nutrients per a la germinació, ja que contenen un nivell més adequat per a les plantes de marihuana adultes. En germinar les teves llavors, usa una mescla de terra lleugera o terra per a plàntules no fertilitzada.

20. Tests Abarrotats

Després de la germinació, les arrels de les teves plantes voldran suficient espai per a créixer, així que procura usar tests de grandària adequada. D'altra banda, conrea solament una llavor en cada test, perquè no competeixin entre si per llum i nutrients.

Si tens espai o recursos limitats, és millor conrear menys plantes que puguin desenvolupar-se plenament, en lloc de conrear moltes plantes atapeïdes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37751 valoracions