Cannabis Grow guide by Royal Queen Seeds

By Miguel Ordoñez

Saber quan passar el teu cultiu de la fase vegetativa a la de floració és un dels factors més importants per a aconseguir una bona collita. I és que si fas el canvi massa aviat, el pes de la teva collita podria veure's afectat a la baixa. Si ho fas massa tard, podria provocar un creixement excessiu o cabdells cremats. Quan decideixes fer el canvi has de basar-te en una anàlisi acurada de diversos factors, com l'edat de la planta, l'alçada màxima que pot aconseguir dins del teu cultiu, el tipus de ceps que estàs conreant, l'origen de la planta (llavor o esqueix) i el mètode de cultiu emprat.

En fer el canvi, has de ser conscient de totes aquestes condicions i de com poden afectar el producte final. Atès que cada cultiu és únic, com a productor has d'anar amb compte en copiar els mètodes i les tècniques utilitzades per uns altres. De fet, és possible que acabis amb resultats totalment diferents als que pretenies.

Importa l'edat de la planta?

No del tot. Alguns conreadors creuen que les plantes conreades a partir de llavors han de rebre 60 dies de maduració en estat vegetatiu. Tanmateix, això no és necessàriament cert. És important recordar que les plàntules joves no comencen a florir adequadament fins a passades 2 o 3 setmanes. No obstant això, quan es conrea a partir d'esqueixos , l'edat no és un problema. Pots canviar a la fase de floració quan l'esqueix hagi desenvolupat un sistema d'arrels sòlid.

En condicions ideals, les plantes han de mantenir-se en la seva etapa vegetativa durant 60 dies aproximadament. Aquest període de temps hauria de donar a la planta l'oportunitat de produir el màxim possible i d'aclimatar-se a les condicions de cultiu. Això és important perquè les complicacions i els errors són molt més difícils de reparar durant la fase de floració. Cal dir que aquest període de temps és només una recomanació. Si produir el màxim possible no és una prioritat per a tu, o si les condicions de cultiu no permeten una etapa vegetativa prolongada, les plantes poden florir molt abans dels 60 dies.

Vegetativo a la floración

Factor #1: alçada màxima de la planta

El més important a tenir en compte és l'espai del qual disposes per a les teves plantes. Com més temps es mantinguin les plantes en estat vegetatiu, més altura guanyaran. Com a tal, mantenir les plantes massa temps en un espai reduït pot donar lloc a una situació de creixement excessiu. Les plantes que es tornen massa altes tenen probabilitats d'acostar-se massa als llums i, com a resultat, de sofrir danys. L'ideal és que mai deixis que les teves plantes s'acostin a menys de 30cm de les llums que hi ha sobre elles. Això és un càlcul aproximat, però si les acostes més corres el risc de cremar o socarrar els cabdells.

No t'oblidis de tenir en compte el sistema d'il·luminació que utilitzes en el teu cultiu. Algunes bombetes escalfen més que unes altres, i això afectarà clarament la distància mínima que has de respectar entre les plantes i les llums. El temps que deixis que les teves plantes romanguin en el seu estat vegetatiu també dependrà del tipus de cep que estiguis conreant.

Factor #2: Varietats, índica o sativa?

Quan passes a la fase de floració, també has de tenir en compte les diferències genètiques entre les varietats índica i sativa. Això es deu al fet que les índiques i les satives es comporten de manera diferent durant la floració. Les varietats índica són conegudes per produir plantes més baixetes, més amples i compactes en comparació amb les satives. En general, durant la floració només creixen el 25-50% de la seva alçada. D'altra banda, les satives són conegudes per la seva altura i per la seva capacitat per a continuar creixent durant l'etapa de floració, arribant a duplicar la seva alçada des del primer dia de floració fins al moment de collir.

Tingues en compte que aquests trets són aplicables a les genètiques pures, ja siguin satives o índiques. La majoria dels ceps presentaran trets de tots dos tipus ja que no seran 100% índica o sativa. Quan conreïs híbrids, assegura't d'analitzar la composició genètica de la planta per a tenir una idea més clara del que et pots trobar. L'habitual en els híbrids és que la planta dupliqui l'altura aconseguida al final de la seva fase vegetativa.

Las cepas Sativa o Indica crecen a diferentes velocidades.

Factor #3: Esqueixos o llavors?

El mètode de sembra que utilitzis en el teu cultiu també afectarà el moment del canvi. La diferència entre conrear a partir de llavors o esqueixos afectarà la velocitat de creixement del sistema d'arrels de la planta. Si la planta no ha desenvolupat un sistema radicular sòlid, podrien sorgir problemes i complicacions durant la fase de floració.

Els esqueixos poden créixer molt i molt ràpid, la qual cosa t'obligarà a fer el canvi a la floració basant-te solament en la grandària de la planta. Però hauràs d'assegurar-te que els teus esqueixos hagin tingut el temps suficient per a assentar-se abans de posar-los en floració. Les plàntules poden florir molt abans, però no oblidis que necessiten entre 2 i 3 setmanes per a poder fer-ho.

Factor #4: Mètodes de cultiu

El moment del canvi també dependrà del tipus de cultiu que utilitzis. SOG, ScrOG, lollipoppingsupercropping, depenent del mètode que triïs, el temps de floració probablement serà diferent.

  • SOG (Sigui of Green)

Aquest mètode es basa en una floració primerenca de les plantes perquè produeixin solament un cabdell gran. Generalment s'utilitza amb varietats índica que es col·loquen molt juntes omplint l'espai de cultiu. Quan s'utilitza aquest mètode, les plantes han de començar a florir quan aconsegueixen una altura d'entre 15 i 30cm.

  • ScrOG (Screen of Green)

Aquest mètode utilitza una xarxa que es col·loca horitzontalment sobre les plantes. La pantalla de xarxa es col·loca normalment a 30-60cm per sobre de la base de les plantes, la qual cosa els permet créixer a través d'ella. En usar aquest mètode, les plantes han de romandre en estat vegetatiu durant diverses setmanes més que amb el mètode SOG.

Sea of Green y Screen of Green, SOG vs SCROG

  • Lollipopping

El *lollipopping és una tècnica que consisteix a eliminar els brots inferiors de la planta que reben molt poca o cap llum. Atès que les plantes necessiten llum per a créixer, aquestes zones produiran cabdells més petits que priven a la planta d'una energia que podria gastar-se millor en altres llocs. En eliminar les fulles inferiors i els cabdells, la planta pot enfocar la seva energia en les cues superiors que desenvolupen cabdells més densos i grossos. Amb aquest mètode, el canvi a floració sol basar-se en l'altura de les plantes. Les sativa generalment es canvien quan aconsegueixen els 30-45cm, ja que creixen molt durant la fase de floració. Les índica es canvien quan aconsegueixen una altura d'al voltant d'un metre, deixant-les més temps en fase vegetativa.

  • Supercropping

Aquest mètode està dissenyat per a produir collites molt abundants a partir de molt poques plantes. Per tant, les plantes conreades amb aquesta tècnica han de romandre en la fase vegetativa durant més temps. El supercropping consisteix a doblegar les branques superiors cap avall per a permetre que la llum aconsegueixi les parts més baixes de la planta. Això manté l'altura de la planta sota control durant tot el procés i permet un període vegetatiu més llarg.

Lollipopping y Super Cropping

Factors del cultiu en exterior

En general, quan es conrea en exterior es deixa que les plantes floreixin per si mateixes. Això sol ocórrer després de la meitat de l'estiu, quan els dies comencen a ser més curts i comptem amb menys de 12 hores de llum. Si conrees en exterior, hauràs d'assegurar-te que les teves plantes no rebin cap tipus de llum durant la nit, incloses fonts de llum com a llums de jardí, fanals o focus.

No obstant això, no necessàriament cal deixar a les plantes d'exterior abandonades a la seva pròpia sort. Igual que les plantes d'interior, també poden veure's obligades a florir per un canvi en les condicions del seu entorn. Alguns climes no ofereixen a les plantes el temps suficient per a florir abans de l'hivern. Altres climes poden requerir la intervenció d'un conreador que forci la floració per a poder mantenir la planta sota control. A més, alguns conreadors trien forçar la floració per a collir diverses vegades en una mateixa temporada.

Sigui com sigui la raó, obligar les plantes d'exterior a florir és una cosa senzilla. Normalment es força la floració cobrint les plantes, reduint així la seva exposició a la llum solar. Si conrees en hivernacle simplement hauràs de tapar les parets i sostres de l'espai de cultiu.

Què esperar de la fase de floració

Per a la majoria de les varietats de cànnabis, el període de floració durarà entre 7 i 10 setmanes. El que succeeixi durant aquest període variarà una setmana més o menys en funció de cada cep. Per a tenir més informació sobre el que pots esperar durant el període de floració, consulta la guia de floració de Royal Queen Seeds setmana per setmana.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 36583 valoracions