Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Com remeiar les fulles de marihuana seques i trencadisses.


Les xarxes socials estan plenes d'imatges de plantes de marihuana sanes i vibrants. Aquestes plantes tenen unes fulles de ventall robustes de color verd fosc, amb una lluentor cerosa, sobresortint d'unes tiges fortes i resistents. Tot conreador s'esforça perquè les seves plantes semblin la meitat de saludables que aquestes. Però les coses no sempre surten segons el planejat.

Alguna vegada has trobat fulles seques i cruixents en les teves plantes de marihuana? És descoratjador, i dista molt del fullatge exuberant que es pot veure en Instagram. Si les teves fulles tenen aquest aspecte deteriorat, consulta la guia a continuació, on cobrim totes les possibles causes d'aquest problema i com arreglar-lo.

Cómo evitar y tratar las hojas de marihuana secas y quebradizas

Quines són les causes de les fulles de marihuana seques i cruixents?

En el cor de qualsevol conreador de cànnabis hi ha un solucionador de problemes. Poder collir un munt de cabdells sans implica, en gran part, saber resoldre els problemes que sorgeixen pel camí: des de deficiències nutricionals, fins a invasions de plagues. Les fulles seques i trencadisses són un d'aquests possibles problemes. Això succeeix quan les plantes perden el seu contingut d'humitat i llavors les fulles s'enrotllen, tornant-se fràgils i cruixents al tacte. Aquest problema pot ser causat per diversos factors ambientals: els problemes nutricionals, l'excés d'aigua i l'excés de calor són només alguns dels culpables més habituals.

Afortunadament, tenim solucions per a tots ells. Utilitza la següent guia per a conèixer les causes exactes de les fulles seques i cruixents del cànnabis, i què pots fer per a salvar a les teves plantes.

Vellesa

Les plantes de marihuana no es mantenen joves eternament. Les fulles seques i cruixents es produeixen de manera natural a la fi del cicle de vida d'una planta. Cap al final de l'etapa de floració, quan les plantes dirigeixen la majoria dels seus recursos a produir cabdells resinosos, veuràs que algunes fulles de ventall comencen a assecar-se i descolorir-se.

La vellesa afecta principalment les fulles de la part inferior de la planta, però les fulles de la part superior també poden perdre el seu contingut d'humitat i el seu magnífic aspecte verd. Si les teves plantes tenen les fulles seques i cruixents, però al mateix temps estan sanes, lliures de plagues i gaudint de temperatures ideals, és probable que simplement estiguin envellint.

Les fulles de ventall tindran un aspecte especialment sec i fràgil durant la "rentada d'arrels", que consisteix a deixar de fertilitzar les plantes unes 2 setmanes abans de la collita per a millorar el sabor dels cabdells. La falta intencional de nutrients essencials afectarà el fullatge i sovint provocarà que moltes fulles de ventall caiguin a terra.

Vejez

Solució

A l'ésser un fenomen natural, no tens per què preocupar-te. Deixa que la naturalesa segueixi el seu curs. Agafa un parell de tisores de podar netes, i tala les fulles seques i marcides per a millorar la ventilació de la canopia i l'aspecte de les teves plantes.

Problemes nutricionals

Les plantes de marihuana necessiten un equilibri de nutrients essencials per a sobreviure i prosperar. Aquests compostos naturals compleixen funcions vitals en la fisiologia del cànnabis: des de contribuir a la fotosíntesi, fins a facilitar el desenvolupament dels teixits i la floració.

Les plantes necessiten dos tipus de nutrients essencials: macronutrients i micronutrients. Com el seu nom suggereix, els primers són necessaris en grans quantitats, mentre que els segons es requereixen en concentracions més petites. La majoria de conreadors aconsegueixen proporcionar els nutrients adequats per a les seves plantes, utilitzant suplements o compostos d'alta qualitat.

Però, malgrat això, les plantes poden presentar símptomes de deficiències nutricionals a causa de les fluctuacions del pH. Si el pH del medi de cultiu és massa baix o massa alt, les plantes perden la capacitat d'absorbir els nutrients. Per exemple, si les plantes no disposen de suficient ferro i magnesi (importants per a la formació de clorofil·la i la síntesi d'enzims), les fulles poden tornar-se seques i fràgils.

L'excés de fertilitzant també pot provocar que les fulles de ventall s'assequin i danyin. L'excés de nitrogen pot cremar les arrels, causant que les fulles de ventall adquireixin un color verd extremadament fosc i es tornin cruixents.

Problemas nutricionales

Solució

Ajusta el pH del medi de cultiu per a restablir un equilibri saludable. Les plantes de marihuana es desenvolupen amb un pH entre 6,0 i 7,0, mentre que els cultius de cànnabis hidropònics prefereixen un pH entre 5,5 i 6,5. Utilitza un mesurador de pH per a conèixer l'estat del substrat. Primer, esbandeix el medi de cultiu amb aigua de pH equilibrat, i després torna a mesurar el pH del substrat. Si el valor del pH continua sent incorrecte, aplica productes de correcció de pH disponibles en qualsevol botiga de jardineria.

A més, també pots afegir fongs micorrízics a la terra. Aquests fongs beneficiosos formen una relació mútuament favorable amb les arrels de les plantes, ajudant-les a obtenir nutrients a canvi de sucres.

Reg excessiu

No és cap secret que la marihuana necessita aigua per a sobreviure. Les plantes usen aquest valuós recurs durant la fotosíntesi, així com per a transportar nutrients i mantenir-se fortes i turgents. Però, com succeeix amb totes les coses, l'excés d'aigua fa més mal que bé.

El reg excessiu sol produir-se quan els conreadors menys experimentats cuiden massa de les seves plantes: quan veuen un trosset de terra seca, entren en pànic i reguen les plantes. Però un subministrament constant d'aigua significa que aquest líquid comença a acumular-se en la terra. Quan les plantes absorbeixen massa aigua, les cèl·lules de les fulles s'inflen i finalment es trenquen. Això provoca la formació de crostes en les puntes i un aspecte cruixent. Per no parlar que l'excés d'aigua crea un brou de cultiu per a fongs nocius, i arrossega nutrients valuosos del sòl.

Riego excesivo

Solució

Rega les teves plantes amb cura. És bo que la terra s'assequi lleugerament. Com a regla general, rega únicament quan els primers 5cm del sòl estiguin secs. Per a controlar millor el reg, pots pesar els tests quan estiguin seques i pesar-les de nou quan estiguin completament regades; llavors, hauràs d'esperar que els teus tests s'aproximin al seu pes sec, abans de tornar a regar.

Plagues i fongs

Els humans no som les úniques criatures de la Terra amb predilecció per la marihuana. Moltes espècies de microbis, insectes i fongs gaudeixen del sabor d'aquesta planta. Als pugons, erugues i llimacs els agrada menjarse les fulles de cànnabis, mentre que els nematodes fitoparàsits prefereixen el sabor de les arrels. Els fongs s'assentaran en pràcticament qualsevol part de la planta, sempre que disposin de les seves condicions favorites: humitat.

Les plantes de cànnabis poden tolerar un cert grau de danys per plagues, i la presència d'alguns insectes reflecteix una gran biodiversitat al jardí. Però els atacs de plagues intensos i prolongats poden causar molt d'estrès a les plantes, possiblement resultant en fulles seques i cruixents.

Plagas y hongos

Solució

Protegeix les teves plantes! Les diferents espècies requereixen diferents tàctiques. Utilitza insectes depredadors (com a marietes, vespes parasitàries i pregadeus) per a mantenir a ratlla les plagues. Com a segona línia de defensa, pots plantar cultius associats com a anet, alfàbrega, gira-sol i lavanda a principis de la temporada per a repel·lir i distreure als insectes nocius.

Tens la sensació que les arrels de les teves plantes estan sent atacades? Inocula la terra amb fongs micorrízics; els seus filaments prims (hifes) atrapen als nematodes nocius. I què hi ha d'aquesta floridura desagradable? És molt simple; mantingues les teves plantes airejades amb ventiladors o una brisa natural. Evita regar excessivament la terra i cobreix el teu cultiu per a protegir-lo de les pluges intenses durant la floració.

Calor excessiva

La calor sol fer que les coses quedin cruixents: el bacoó, les torrades, i fins i tot la nostra pell després de passar massa temps a la platja. Si deixes les teves plantes de marihuana sota un sol abrasador en l'hivernacle o jardí, veuràs que les fulles de ventall es tornen seques i trencadisses. La calor intensa farà que les fulles perdin humitat, s'assequin i marceixin.

Calor excesivo

Solució

Si conrees a l'aire lliure en una regió especialment calorosa, prepara't per a protegir les teves plantes de les onades de calor. Aconsegueix una mica de malla d'ombreig i algunes estaques, i usa-ho per a cobrir les teves plantes si el sol pega amb força durant massa temps.

D'altra banda, si el quart de cultiu es torna insuportablement calorós, utilitza ventiladors i aire condicionat per a baixar la temperatura. També pots automatitzar aquesta funció usant un sensor i un controlador connectat a un extractor.

Cremades per llum

La llum, un altre pilar de la vida vegetal, permet a les plantes crear la seva pròpia energia. Sense llum, podries acomiadar-te completament dels cabdells de marihuana. Però massa llum cremarà les parts superiors de la planta, fent que les fulles es tornin cruixents, i fins i tot danyant les cues més elevades. Si deixes que la canopia s'elevi massa, podria produir-se descoloració, sequedat i una reducció de la collita.

Quemaduras por luz

Solució

Vigila atentament el teu cultiu d'interior. Puja els llums de cultiu a mesura que les plantes adquireixen major altura. Si tens espai limitat, utilitza tècniques com el LST i ScrOG perquè la canopia es mantingui més baixa, sense sacrificar la productivitat.

Les llueixes LED són cada vegada més populars entre els conreadors de marihuana. A més de ser més barates d'usar, aquestes llums emeten menys calor i ofereixen un marge d'error major si les teves plantes creixen massa.

Remeia les fulles seques i cruixents de les plantes de marihuana

Si observes que les fulles de ventall es tornen seques i cruixents, no t'espantis! Afronta el problema amb serenitat i recorda el que acabes d'aprendre. Revisa la nostra guia, identifica el problema i aplica el tractament correcte. Si actues de manera eficient, podràs rescatar les teves plantes, solucionar un problema de cultiu i millorar les teves habilitats com a conreador, tot al mateix temps.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions