Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Com, quan i per què manicurar els teus cabdells de marihuana.


Segons la majoria de conreadors, el moment de la collita és la part més gratificant del procés de cultiu. Després de passar mesos cuidant el teu cultiu, veient com les plàntules es converteixen en plantes madures plenes de cabdells, per fi pots provar els fruits del teu treball!

Però encara queda treball per fer: has de preparar degudament les flors per a assecar-les, curar-les i emmagatzemar-les. Si ho fas correctament, tindràs uns cabdells amb millor aspecte i sabor, i un fum més agradable. Confia en nosaltres; val la pena dedicar el teu temps i esforç.

Un pas fonamental és el manicurat, que consisteix a retallar les fulles de sucre dels cabdells després de tallar les branques de la planta. Recordes aquests cabdells perfectes i poliments dels coffeeshops o del teu club cannàbic local? Són el resultat del manicurat. Més enllà de l'estètica, els cabdells manicurats també fan olor millor, produeixen una millor fumada i es mantenen més frescos.

Analitzem en més detall per què deus manicurar la teva collita, i vegem les diferents tècniques utilitzades per a aquesta tasca.

Video id: 265566827

Per Què Deuen Manicurarse Els Cabdells De Marihuana?

En retallar les fulles de sucre, assegures que les teves flors estiguin lliures de floridura i de l'excés de matèria vegetal. Si necessites arguments més convincents, repassem les principals raons del manicurat.

🏵️ Estètica

Les característiques més importants de la marihuana són el sabor, l'aroma i els efectes. No obstant això, l'aspecte dels cabdells tampoc es queda enrere. Al cap i a la fi, no hi ha res com un cabdell impecable i bé manicurat. En retallar les fulles de les flors, passaran de ser cabdells en brut a uns cabdells dignes del millor prestatge d'un coffeeshop.

👃 Aroma

Cada varietat de cànnabis ofereix una mescla única de terpens, que conformen la seva aroma. En eliminar les fulles de sucre dels cabdells, els terpens destacaran encara més. Però el manicurat ha de fer-se en el moment adequat, per a evitar que es desprenguin massa tricomas (les glàndules que produeixen els terpens aromàtics).

💨 Fum Suau

Si queden fulles de sucre en els cabdells, en fumar-les produiran un fum més aspre per als pulmons. A més, aquestes fulles contenen molt menys THC, així que és millor llevar-les. Una vegada hagis manicurat els teus cabdells, produiran un fum tan suau com el que podries gaudir en un club de cànnabis.

🦠 Contingut De Cannabinoides

La majoria de tricomas (que produeixen cannabinoides i terpens) es troben en els cabdells. Les fulles de sucre produeixen tricomas, però en una quantitat molt de menor. Després de manicurar les flors, la proporció entre material vegetal i cannabinoides serà molt més favorable.

X

Quan Manicurar La Marihuana

Ara que saps per què deus manicurar els cabdells, has d'aprendre a fer-ho bé. Com hem esmentat, és essencial fer-ho en el moment adequat. El manicurat és la següent tasca després de la collita.

Però, abans de collir, hi ha unes certes mesures que pots prendre per a maximitzar els beneficis del manicurat. Aquests passos inclouen la rentada d'arrels; per als qui no el coneguin, la rentada d'arrels consisteix a deixar d'aplicar fertilitzant a les plantes abans de la collita, donant-los només aigua pura. Això fomenta que les plantes usin els nutrients emmagatzemats abans de la collita, la qual cosa resulta en unes flors més suaus i saboroses.

La majoria de conreadors opten per rentar les arrels durant les dues últimes setmanes de la fase de floració. Si això va seguit d'un bon manicurat, assecat i curat dels cabdells, s'obté un fum encara més suau i es realcen les propietats aromàtiques del cànnabis.

Alguns conreadors prefereixen manicurar les seves flors immediatament després de collir-les, mentre que uns altres prefereixen assecar-les primer abans de manicurarles. Totes dues tècniques tenen els seus pros i les seves contres.

Les Millors Eines Per al Manicurat

Com amb qualsevol tasca relacionada amb el cultiu de marihuana, necessitaràs les eines adequades per a això. Encara que puguin semblar simples, i en molts sentits ho són, així i tot són importants.

1. Tisores De Podar Corbades

Qualsevol conreador et dirà que les tisores de podar corbades faciliten enormement la collita i el manicurat. Les fulles arrodonides encaixen perfectament al voltant de la base dels cabdells, permetent-te tallar-los de les branques de manera segura.

Aquestes tisores també tallen ran de la corba natural dels cabdells, permetent-te eliminar les fulles de sucre sense danyar les flors. Manicurar les plantes també pot desgastar-te les mans, i és freqüent que surtin calls. Però, per sort, aquestes tisores tenen un mànec còmode de PVC i un ressort amortidor, per a contrarestar aquests problemes.

2. Safata D'Embolicar / Safata De Recollida

Resulta útil fer el manicurat sobre una safata de recollida, perquè puguis recollir i guardar les fulles de sucre per a usar-les més endavant. Si no saps per on començar a buscar, la nostra selecció de safates d'embolicar ofereix uns dissenys bonics, i les safates tenen la vora aixecada per a evitar que caigui res. També tens l'opció de seleccionar la grandària i els teus colors favorits.

3. Un Pot De Magatzematge Adequat

On penses posar tots els teus cabdells manicurats? No pots deixar-los tirats en la taula del saló! Necessitaràs un recipient hermètic, pràctic i espaiós. La nostra pròpia marca té la solució perfecta: el pot Re:stash RQS.

Aquests pots hermètics inclouen una funda de silicona que aïlla el pot de vidre situat a l'interior. La tapa (lliure de BPA i feta de fibra de cànem renovable) ajuda a mantenir la frescor dels cabdells i optimitza el contingut de terpens.

X

Tipus De Manicurat

Hi ha dues formes de manicurar l'herba a mà: en verd i en sec. També pots fer-ho a màquina, si tens grans quantitats de cabdells. Cada conreador té les seves pròpies preferències, però tots acaben amb el mateix resultat final (si tot va bé). Vegem els diferents mètodes, juntament amb els seus pros i contres, perquè puguis decidir quin és millor per a tu.

Video id: 753816362

Manicurat en Verd

El manicurat en verd significa tallar les fulles de sucre immediatament després de collir les flors. Atès que els cabdells encara contenen molta aigua, estaran humits i ultra enganxosos.

1. Collita els teus cabdells

Step 1

Curta cada branca prop del nus, amb les tisores de podar corbades. Cada branca tindrà diversos cabdells. Mantingues els cabdells units a la branca durant el manicurat, per a facilitar-te les coses. Posa les branques amb cabdells en un gran pot o galleda, fins que hagis tallat totes les branques de la planta.

2. Prepara les eines i les teves mans

Step 2

Agafa les tisores i la safata, posa't un podcast i beu una mica de cafè per a ajudar-te amb la tasca que tens per davant. Renta't les mans i asseca-les bé. Després, posa't uns guants de làtex per a evitar que les teves mans s'omplin de resina.

3. Manicurat

Step 3

Agafa una branca i usa les tisores corbades per a tallar acuradament totes les fulles de sucre de cada cabdell. A molts conreadors els agrada començar per la base i anar pujant en forma circular, per a aconseguir unes vores arrodonides i uniformes. Algunes fulles de sucre estaran gairebé totalment ocultes pel cos del cabdell. Elimina tantes fulles de sucre com sigui possible, sense danyar les flors. Sempre quedarà alguna resta de fulles de sucre en els cabdells, no et preocupis!

4. Assecat i curat

Step 4

Òbviament, abans de poder fumar la teva herba, hauràs d'assecar-la i curar-la. Posa els cabdells sobre una reixeta d'assecat en una habitació amb calefacció suau i un ventilador. Una vegada secs, separa els cabdells de les branques i a continuació fica'ls en els flascons de curat.


Manicurat en Seco

El manicurat en sec es realitza després de l'assecat i abans del curat. Quan estan secs, els cabdells són molt menys enganxosos, però és una mica més difícil manicurar-los. Així és com es fa.

1. Collita i assecat

Step 1

Curta la teva planta per la base i penja-la boca avall en una habitació càlida amb un ventilador.

2. Processament

Step 2

Quan la planta estigui completament seca, curta cada branca i veu deixant-la a un costat.

3. Prepara les eines

Step 3

Posa't còmode, tria un podcast i agafa les tisores. Renta't les mans i posa't guants.

4. Manicurat

Step 4

Quan estigui tot preparat, retalla totes les fulles de sucre dels cabdells. Amb les tisores, curta cada cabdell de la branca, un a un. Això facilitarà el curat i magatzematge.

5. El procés de curat

Step 5

Posa els cabdells en els pots de curat per a obtenir unes calades més suaus i saboroses.


Manicurat a Màquina

Manicurar a mà et permet prestar més atenció al detall mentre processes les teves flors. Els conreadors casolans no han de preocupar-se per manicurar grans volums de flors. Però, per als conreadors comercials, fer-ho a mà és una cosa arcaica, per la qual cosa utilitzen màquines de manicurado.

Aquestes màquines estan disponibles en moltes grandàries, formes i preus diferents. Les màquines comercials, encara que estiguin fora de l'abast de la gent corrent, poden manicurar grans quantitats en poc temps. També existeixen màquines més petites, per a estalviar aquesta tasca als petits conreadors.

Però, encara que aquestes màquines sonin com un gran avanç, tenen un inconvenient. Desafortunadament, aquests aparells tenen la reputació de danyar els cabdells, que d'una altra manera quedarien perfectes. Aquestes màquines poden estalviar-te temps, però hauràs de decidir si et compensa.

Pros I Contres Dels Diferents Mètodes De Manicurat Del Cànnabis

Com hem vist, cadascun dels mètodes anteriors té els seus avantatges i desavantatges.


AVANTATGES DEL MANICURAt EN VERD
DESVANTATGAS DEL MANICURAT EN VERD
Ajuda a prevenir la floridura en climes molt humits És un procés més enganxós, per la qual cosa pot tornar-se pesat
És un procés més lineal després de la collita (sense cap tasca entre l'assecat i curat) Els cabdells poden assecar-se massa ràpid, produint un sabor amb menys matisos
 Les flors s'assequen més ràpid sense les fulles de sucre Els cabdells seran menys densos i compactes, la qual cosa no agrada a alguns conreadors
Pots assecar més cabdells en la reixeta d'assecat -

AVANTATGES DEL MANICURAt EN SECO DESAVANTATGES DEL MANICURAT EN SEC
És ideal per a llocs amb baixos nivells d'humitat Les fulles de sucre poden emmagatzemar humitat, la qual cosa pot portar a la formació de floridura
Els cabdells quedaran bonics i compactes Si es manicuren en sec, les flors perden el seu color inicial bastant ràpid
Les flors s'assequen més lentament i conserven tot el seu sabor Quan estan seques, les fulles de sucre es tornen encara més petites, sent més difícils de tallar de manera neta
AVANTATGES DEL MANICURAT A MÀQUINA

DESAVANTATGES DEL MANICURAT A MÀQUINA

Estalvia temps, comparat amb el manicurat a mà La màquina podria danyar les flors
 Les màquines petites ajuden els conreadors casolans a processar grans collites Tot la maquinària i el soroll generat no és ideal per als qui volen un cultiu sigil·lós i discret
Eliminen una de les moltes tasques del conreador -

Què Fer Amb Les Restes Del Manicurat

Després de manicurar tota la collita, la teva safata de recol·lecció estarà plena o desbordada de tiges, branques, fulles de ventall i fulles de sucre. Encara que això potser sembla material de rebuig, pots aprofitar totes les restes del manicurat.

Totes aquestes branques i fulles no són adequades per a fumar, però contenen cannabinoides i terpens. Per tant, pots usar-les per a fer tot tipus de productes casolans que et faran sentir aquestes bones vibracions cereals.

Pots experimentar especialment amb les fulles de sucre. No són ideals per a fumar, però pots usar-les per a fer una mica de mantega de marihuana, un te de fulles de sucre, o fins i tot una mica de kief saborós per a afegir als teus cabdells.

També pots usar les tiges per a fer un assortiment d'extractes i concentrats. Aquests són alguns dels millors usos que pots donar a les tiges del cànnabis:

Charas
Kief
Haixix (bubble hash)
Te i chai
Mantega de THC
Productes tòpics

El Següent Pas: L'Assecat I Curat Del Cànnabis

Quan hagis acabat de manicurar les teves flors, hauràs d'assecar-les (tret que hagis fet el manicurat en sec) i curar-les. L'assecat elimina qualsevol excés d'humitat dels cabdells, minimitzant la formació de floridura i permetent emmagatzemar-los a llarg termini.

Curar els teus cabdells millorarà enormement el seu sabor i contribuirà a unes calades extra suaus. Amb aquest procés, els cabdells retenen la quantitat justa d'humitat, fent que siguin més agradables per a fumar i ideals per a ser emmagatzemats.

Si vols més informació, dona un cop d'ull al nostre article sobre com assecar i curar correctament la teva collita.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37822 valoracions