The RQS Blog

.By Miguel Ordoñez


Alguna vegada t'has preguntat com es fa l'haixix? És un dels productes de marihuana més potents que existeixen. El procés pot resultar bastant avorrit, però fer-ho pel teu propi compte no és impossible. Ni molt menys! De fet, si disposes de tot el necessari per a això, pots preparar el teu propi haixix a casa.

Et pica la curiositat? Bé, benvolgut lector, tenim molt més per a tu. Segons vagis llegint l'article, aniràs aprenent més sobre el que és realment l'haixix. Després, et mostrarem els diferents processos d'elaboració, perquè et facis una idea i puguis triar el mètode que més et convenç.

Què és l'haixix?

En poques paraules, l'haixix és: el que obtens quan separes els tricomes de la planta de marihuana. I ara bé, què són els tricomes? En la superfície dels teus cabdells hauria d'haver-hi unes estructures que semblen pelitos. Cadascun d'ells, com hauràs endevinat, són els tricomes.

Si encara no has vist els tricomes de prop, prova posant un cabdell sota una lupa o un microscopi i comprova'l tu mateix/a. També són aquesta resina enganxosa que notes entre els dits i contenen el millor de l'herba, com els terpens i els nostres benvolguts THC i CBD.

Encara que la majoria dels tricomes es troben en les flors de marihuana madures, poden extreure's de tota la planta en concentracions més petites. Molts conreadors guarden les seves “retallades” (tiges de marihuana, fulles, etc.) perquè poden extreure la resta dels tricomes per a fer comestibles o, com veurem molt aviat, haixix.

Què és l'haixix?

Haixix enfront de Kief

Fins fa poc, els tricomes es denominaven simplement "kief", que és una pols fina semblant a la sorra.

L'haixix és subproducte del kief que s'extreu de la planta de marihuana i se sotmet a una sèrie de processos. Hi ha molts mètodes per a fer haixix, que analitzarem en la següent part de l'article però, en general, impliquen escalfament i pressió, i el resultat final és una bola flexible o un maó pla.

Per als amants de concentrats que prefereixen una opció d'extracció fàcil i assequible, el kief és el seu punt de partida. És altament psicotròpic i bastant fàcil d'obtenir.

Amb quines parts de la planta de marihuana es pot produir haixix?

La marihuana és més complexa del que creïs. Per a extreure els seus tricomes, pots utilitzar diverses parts de la anatomia de la planta:

 • Plantes mascle: les plantes mascle solen ser rebutjades per a evitar la pol·linització de les femelles. Però no tiris els teus mascles encara, perquè pots utilitzar-los per a fer haixix casolà. Encara que el seu contingut total de cannabinoides és més baix que el de les femelles, també contenen tricomes que es poden aprofitar.
 • Fulles de ventall: són les fulles més grans i característiques de la planta de marihuana. No contenen tant kief com les fulles de sucre, però també valen per a fer haixix.
 • Fulles de sucre: són les fulles punxegudes i petites que es troben incrustades en les flors. Es diuen fulles de sucre perquè tenen una fina capa de tricomes en la seva superfície.
 • Cabdells secs: és la millor opció. Els cabdells secs s'utilitzen normalment per al tamisat en sec, que també és un dels mètodes més fàcils de fer haixix.

Com es fa l'haixix?

La idea general de fer haixix és bastant senzilla. Com ja hem esmentat, es tracta de recol·lectar kief i convertir-ho en un bloc, maó o bola, a través d'una sèrie de mecanismes. Abans d'aprofundir en els diferents mètodes de producció, vegem les diferències clau entre l'haixix a base de solvents i el que no inclou solvents.

Mètodes sense solvents

És la forma tradicional de fer haixix, i no utilitza dissolvents. En el seu lloc, utilitza mitjans mecànics, que poden ser tan simples com usar les mans o un filtre de seda. En l'últim cas, simplement hauries d'agafar herba seca i fregar-la contra un tamís per a separar els tricomes.

Quan hagis convertit els tricomes en un munt de kief, hauràs de recollir-los en motlles i aplicar calor i pressió per a donar-los forma de blocs, boles o tires.

Mètodes a base de solvents

En l'actualitat, els mètodes més habituals per a fer haixix utilitzen solvents. En aquest procés, s'utilitza butà, propà o CO₂, per a extreure els cannabinoides i terpens dels tricomes.

Abans que l'haixix sigui segur per al seu consum, s'ha d'eliminar qualsevol residu del dissolvent. En el cas del BHO (oli d'haixix amb butà), hauràs de convertir-ho en cera amb un plat calent o passar-lo per una cambra de dessecació al buit. És altament inflamable i per tant molt perillós, així que no ho recomanem com a mètode casolà.

Com fer haixix a casa: diferents mètodes

Per sort per a tu, en aquest article ens centrarem en els mètodes més segurs per a fer haixix. A continuació, et vam mostrar algunes tècniques per a preparar haixix sense usar dissolvents.

Fregar-se les mans

Aquest mètode s'explica per si mateix. Com suggereix el nom, el mètode de fregar-se les mans, implica manipular grans quantitats de marihuana. Normalment, aquest mètode es realitza amb cabdells secs i curats.

En fregar els cabdells entre les mans, de seguida veuràs una capa negra de resina enganxosa. Sabràs que has recol·lectat suficient material quan puguis formar petites boletes d'haixix.

Aquí hi ha un factor important a tenir en compte: en estar utilitzant les mans, el normal és que també recullis olis naturals i brutícia de la pell. Per tant, abans de posar-te a la feina, no oblidis rentar-te-les.

Mètode de la sabata

El mètode de la sabata és una forma molt senzilla de fer haixix, i es fa comprimint una petita quantitat de kief. Com suggereix el seu nom, fa falta una sabata.

Utensilis

 • Cinc grams de kief
 • Petita tira adhesiva
 • Paper vegetal o cel·lofana
 • Agulla
Com fer haixix a casa

Elaboració

1. Embolica fermament el material en paper vegetal o cel·lofana. Posa la cinta adhesiva perquè no s'obri contínuament. Evita l'ús de bosses de plàstic perquè l'haixix tendeix a pegar-se.

2. Agafa una agulla, fes un petit orifici en el paquet per a permetre que es filtri l'aire atrapat. Controla que estigui ben segellat.

Com fer haixix a casa

3. Una vegada que el paquet estigui ben tancat, col·loca-ho dins de la sabata, en la zona del taló. És millor que utilitzis una bota o qualsevol tipus de calçat tancat i amb sola dura, perquè aixafen molt millor.

Com fer haixix a casa

4. El pes que proporciones en caminar, i la calor del teu cos, ajudaran a pressionar l'haixix i donar-li forma de placa. Amb aquest mètode es triguen entre 15 minuts i una hora a fer haixix.

Com fer haixix a casa

Convertir Kief en haixix

Igual que el primer mètode de la llista, pressionar kief per a donar-li forma d'haixix és bàsicament un procés manual. És el mètode més pràctic, perquè no es necessita cap equip especial, però prepara't per a fer bastant exercici. Si no estàs acostumat a aquesta mena de mètodes, et faran mal les mans quan acabis.

Per a aquest procés, necessitaràs un kief d'una qualitat mitjana-alta.

Assegura't que estigui acabat de tamisar i lliure de qualsevol material vegetal, perquè el modelatge sigui més fàcil.

Elaboració

1. Agafa una petita quantitat de kief. Sabràs que tens la quantitat adequada si et cap perfectament en el palmell de la mà (generalment es necessiten uns pocs grams).

Com fer haixix a casa

2. Treballa amb aquesta petita quantitat fent-la rodar fins que es converteixi en una sola peça. Continua fregant-la entre les mans durant uns deu minuts, fins que notis que canvia la densitat.

Com fer haixix a casa

3. Embolica el material en cel·lofana i assegura't que estigui ben segellat, sense excés d'aire a l'interior. Després, embolica el paquet amb unes poques capes d'un drap humit, periòdic o paper de cuina.

Com fer haixix a casa

4. Posa-ho en una paella a foc molt lent. Dona-li la volta amb freqüència. No fa falta escalfar el paquet durant massa temps. El que pretens és que el material es compacti.

Com fer haixix a casa

Tamisat en sec

El tamisat en sec és un mètode molt senzill i ràpid. L'única cosa que necessites és una mica d'herba seca i un filtre de seda. Res més.

Tingues en compte que com més petits siguin els forats amb els quals estiguis treballant, major serà la puresa de l'haixix que obtindràs. Bàsicament, la qualitat i la quantitat que obtindràs dependrà de les eines que utilitzis.

Un pas important que has de recordar és congelar prèviament la teva marihuana, durant unes quantes hores. Això ajudarà a separar els tricomes de la planta més fàcilment.

Elaboració

1. Per a realitzar aquest procés, col·loca el tamís sobre una superfície plana i neta. Posa els cabdells/retallis en la part superior d'aquesta.

Com fer haixix a casa

2. Frega suaument el material contra el tamís fent moviments circulars. Veuràs caure tots els tricomes en la superfície sota el tamís.

Com fer haixix a casa

3. Continua aquest procés durant el temps que sigui necessari. Sabràs que tens suficient quan abastos aproximadament el 10% del pes total del material en tricomes.

Com fer haixix a casa

Mètode de la batedora

Com suggereix el nom, per a aquest mètode es necessita una batedora. Però, igual que el tamisat en sec, també necessitaràs un tamís de seda.

Elaboració

1. Fica les retallades en la batedora i tira aigua fins a cobrir tot el material. Afegeix un grapat de gel i bat durant un minut.

2. Després, aboca la mescla en un flascó de vidre filtrant-la a través del tamís. Deixa reposar en el flascó durant aproximadament una hora. Durant aquest temps, veuràs que els tricomes es dipositen en el fons del flascó. Això significa que ho estàs fent bé.

3. Buida aproximadament ⅔ de l'aigua, però ves amb compte de no perdre els tricomes. Torna a omplir el flascó amb aigua gelada i deixa reposar de nou durant cinc minuts. Torna a filtrar ⅔ de l'aigua i repeteix el procés 4 o 5 vegades.

How to Make Hash at Home

4. Una vegada que hagis buidat la major quantitat d'aigua possible, agafa un filtre de cafè i aboca la solució sobre ell per a separar l'aigua dels tricomes. Esprem l'excés d'aigua i deixa assecar el kief.

How to Make Hash at Home

És un procés bastant avorrit, però el producte final és kief sec. No fa falta escalfar ni pressionar més, i pots usar-ho tal qual en un porro o cassoleta.

Haixix amb gel sec (Bubble Hash)

El mètode del bubble hash es considera el procés de fabricació d'haixix sense solvents més pur (el gel sec no es considera un “veritable” solvent en aquest cas) ja que el producte final no conté pràcticament matèria vegetal.

Utensilis

 • Gel sec
 • Galleda gran
 • Borses de malla Bubble Hash (de 73 micres, per a obtenir la resina més pura)
 • Targeta de crèdit
 • Premsa de pol·len (opcional)
Com fer haixix a casa

Elaboració

1. Col·loca les retallades o flors en una galleda gran amb gel sec. Remou i agita lleugerament durant uns minuts, per a ajudar al fet que les glàndules de resina se separin del material vegetal.

How to Make Hash at Home

2. Agafa les bosses de malla i col·loca-les en la part superior de la galleda. Dona-li la volta al cub per a transferir tot a les bosses i col·loca'l sobre una superfície gran, plana i neta.

3. Agita la galleda durant uns minuts fins que vegis la superfície plena de pols de color ambre.

4. Agafa una targeta o qualsevol cosa plana i dura i espina amb això tot el producte (que ja és resina).

5. Per a convertir la resina en haixix, col·loca el material que has recol·lectat en una premsa de pol·len per a obtenir boniques monedes de kief.

How to Make Hash at Home

Mètode de l'ampolla d'aigua calenta

El mètode de l'ampolla d'aigua calenta és semblant a un procés manual. La diferència, no obstant això, és que amb aquest mètode es necessita més calor per a fondre la cutícula cerosa de cada cap de tricoma.

Utensilis

 • Cel·lofana o paper vegetal
 • Botella de vi
Com fer haixix a casa

Elaboració

1. Col·loca la resina damunt de la cel·lofana o paper vegetal, després doblega per la meitat. Bull una mica d'aigua i plena l'ampolla de vi amb ella. Deixa refredar durant cinc minuts.

How to Make Hash at Home

2. Col·loca l'ampolla de vi sobre el paper on està la resina i espera 30 segons. Hauries de veure que la resina s'enfosqueix.

How to Make Hash at Home

3. Amb una pressió mínima, fes rodar l'ampolla calenta sobre el paper. Amb l'ajuda de la pressió de la teva mà i la calor de l'ampolla, la resina hauria de fondre's amb relativa facilitat.

4. Dona la volta al paper i repeteix el procés.

How to Make Hash at Home

5. Quan hagis completat el procés, la resina hauria de tenir forma d'hamburguesa de carn aixafada, enganxosa i brillant. Doblega el paper cap endarrere i realitza el procés de premsatge per última vegada, abans de treure'l per a consumir-ho.

How to Make Hash at Home

Charas

Aquest mètode és exactament com el mètode de fregar-se les mans, amb la diferència que per a fer charas s'utilitzen cabdells frescos. Per a fer charas, molta gent agafa alguns esqueixos de les plantes que estan a 2-3 setmanes de madurar completament, mentre que unes altres esperen fins al moment de la collita.

Igual que fregant les mans, el mètode per a fer charas consisteix a fregar els cabdells suaument entre els palmells de les mans fins que apareix una capa gruixuda. Quan ho tinguis, només has de retirar-ho de les teves mans i llest: es tracta d'un producte que pots afegir a la teva herba per a fumar-te un porro, pipa o cassoleta.

Tambor mecànic

El mètode del tambor mecànic és perfecte si comptes amb el pressupost necessari, i si vols que una màquina treballi per tu. És bàsicament el mètode de tamisat en sec, però utilitzant un aparell complex i eficient.

Així és com funciona: cal col·locar les retallades en un recipient que estigui cobert per un gran tamís. Després, la màquina agita el recipient per a alliberar tots els tricomes, però tingues en compte que aquest mètode és només per a extreure kief. Si vols convertir el producte en plaques d'haixix necessitaràs una premsa de pol·len.

Per a obtenir els millors resultats, congela la marihuana durant aproximadament tres hores abans de ficar-la en la màquina.

Com assecar el teu haixix

Assecar i curar l'haixix és vital per a preservar la seva qualitat. Si es guarda quan encara està humit, començarà a desenvolupar fongs o floridura.

El bubble hash, en particular, requereix suficient assecat i curat per a obtenir els millors resultats. Per a eliminar la humitat del kief, el millor és estendre-ho sobre un tros de cartó folrat amb paper vegetal. En estendre-ho, augmentem la superfície i accelerem el procés, i el cartó extreu la humitat del kief. Assegura't d'assecar el teu bubble hash en un ambient fresc i fosc.

Després d'assecar, és hora de curar l'haixix donant-li la forma que prefereixis (monedes d'haixix, per exemple). Una bona opció és guardar-ho en paper vegetal i ficar-ho en flascons de vidre amb humitat controlada, ja que ajudarà a madurar el seu sabor i aroma.

Triar el mètode per a fer haixix més adequat per a tu

El mètode d'elaboració d'haixix que triïs dependrà dels recursos amb els quals comptes i de les teves preferències. Tens pressupost per a maquinària sofisticada?. En cas afirmatiu, estàs disposat a gastar-ho en això?

Hauràs de gastar una mica en filtres de seda, bosses de malla i gel sec, però l'avantatge és poder fer haixix còmodament a la teva casa. El millor de tot: en realitat no és tan difícil.

Amb sort, aquest article et guiarà amb èxit en l'aventura de l'elaboració d'haixix. Et desitgem tota la sort del món!

ELS MILLORS CEPS PER A ELABORAR HAIXIX

ROYAL GORILLA

Si estàs pensant a fer una nova remesa d'haixix, no dubtis a usar la Royal Gorilla, però només si pots suportar nivells enormes de THC. Aquest monstre és el resultat d'un projecte de cria molt ambiciós, on els ceps parentals involucrats van ser la Sour Dubb, la Chem Sis i la Xocolata Diesel. Aquesta varietat no mostra compassió i ofereix efectes instantanis i duradors alimentats per nivells de THC de més del 25%. A més, té una composició genètica consistent en un 50% de genètica sativa i un 50% índica, que ofereix un efecte molt potent, perfectament equilibrat a nivell corporal i mental. Els elements sativa desperten el cervell i obren les portes al pensament creatiu profund i la resolució de problemes, mentre que els trets índica proporcionen una sensació càlida i reconfortant per als músculs.

Aquesta varietat guardonada produeix un munt de resina durant la fase de floració del cicle de creixement, la qual cosa et semblarà un somni si ets dels conreadors als quals els agrada fregar a mà l'haixix fresc de les flors. Aquest haixix altament psicoactiu pot ser modelat en boles i blocs, i emana aromes molt agradables a terra i pi. La Royal Gorilla prefereix els climes càlids i, si li proporciones aquestes condicions, produirà més resina per a la teva elaboració d'haixix. Les plantes d'interior criades en quarts de cultiu o armaris poden arribar a aconseguir altures de 160cm i produir fins a 550g/m², amb la il·luminació i fertilització adequades. Les plantes conreades en espais d'exterior més grans creixeran una mica més, aconseguint els 170cm i produint fins a 600g per planta. Podràs collir les seves flors a mitjan octubre, ja que la Royal Gorilla té un temps de floració de 8-9 setmanes.

Royal Gorilla

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Setmanes
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Mitjans d‘octubre
22_Effect_1 Calmant, Lluït

Comprar Royal Gorilla

SOUR DIESEL

L'haixix és conegut per induir efectes d'eufòria i relax, per la qual cosa només té sentit seleccionar genètiques que emfatitzaran aquests efectes. La Sour Diesel complirà aquesta tasca sens dubte. Aquest cep fortament satiu consta d'un 70% de genètica sativa i un 30% índica, la qual cosa fa que colpegi de manera contundent i enèrgica acompanyant-se d'un subidón propi d'un haixix de primera qualitat. És el resultat d'una sèrie de varietats que inclouen l'Original Diesel, la Northern Light, la Shiva i la Hawaiian. Fumar-te un porro carregat amb les seves flors donarà lloc a un efecte de claredat mental i lucidesa, que augmentarà la teva atenció i la teva capacitat crítica de pensament. L'haixix fet a mà amb les seves flors desprèn sabors àcids i cereals.

La Sour Diesel produeix flors petites i compactes de color verd brillant que formen cabdells molt compactes. Si et pareixis a mirar-los de prop, al·lucinaràs amb la quantitat de tricomes que desborden un munt de resina psicoactiva. Aquest tret la converteix en una planta productora d'haixix. Simplement frega-la una mica per a obtenir tan bo com t'ofereix. La Sour Diesel prefereix climes suaus i càlids i es desenvolupa bé tant en interior com en exterior. Les plantes d'interior et donaran collites bastant bones, d'uns 475-525g/m², i aconseguiran altures de 90-160cm. Les plantes d'exterior produeixen uns 600g per planta i aconsegueixen altures de fins a 2m. Si conrees en exterior, tindràs la teva collita llista per a recollir i començar a treballar-la a la fi d'octubre. La Sour Diesel té un període de floració de 10-11 setmanes, però l'espera valdrà la pena.

Sour Diesel

Sour Diesel
23_genetic background_1 Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Setmanes
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Finals d‘octubre
22_Effect_1 Lluït, Relaxació corporal

Comprar Sour Diesel

ICE

L'ICE , també coneguda com Indica Crystal Extremi, li deu el seu nom a la seva elevadíssima producció de tricomes. Aquest cep desenvolupa flors grans i prominents, que sembla que hagin passat per una nevada, però la veritat és que són sol munts de resina! És com si aquesta planta hagués estat dissenyada únicament per a fer haixix; cada vegada que la freguis, la seva resina tan viscosa et deixarà els palmells de les mans enganxoses. No trigaràs molt temps a poder pastar el teu primer charas. La seva herència genètica li arriba d'uns ceps directament relacionats amb l'haixix, la Afghan, la Northern Light i la Skunk. Aquesta mescla ha donat lloc a un cep de dominància clarament índica que proporciona un efecte corporal instantani, res més inhalar-la. Els seus efectes són relaxants, meditatius i terapèutics. Si fumes aquest haixix en una habitació a la llum de les espelmes a la nit, serà un viatge de sol anada cap a la calma de l'eufòria. Cada calada estarà carregada de sabors especiados, a herbes i a menta. Els seus nivells de THC del 18% són garantia d'uns efectes molt satisfactoris, sense ser massa intensos.

L'ICE es desenvolupa bé tant en interior com en exterior, donant resultats molt gratificants en qualsevol dels dos ambients. Les plantes d'interior produeixen fins a 450g/m² i creixen fins a 120cm. Les seves companyes d'exterior et donaran uns 500-550g per planta i creixeran una mica més, fins als 2m. Si conrees en exterior, podràs collir-la durant el mes de setembre. L'ICE té un temps de floració de 8-10 setmanes.

ICE

Ice
23_genetic background_1 Afghan x Northern Light x Skunk
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Setmanes
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Setembre
22_Effect_1 Col·locat, Relaxació corporal

Comprar Ice

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.