Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Micaela Landeira


Existeix una bona raó per la qual la majoria de conreadors de marihuana mantenen les seves plantes mascle allunyades de les femelles: la pol·linització provoca que les plantes femenines desenvolupin llavors. Com a resultat, aquestes plantes centren tota la seva energia en la producció de llavors, en lloc de desenvolupar cabdells de qualitat. Això es pot evitar mitjançant l'aplicació d'unes tècniques bàsiques.

Òbviament, ningú vol fumar cabdells amb llavors. Quan conrees cànnabis i aprens a identificar les plantes mascle i els signes de la pol·linització, pots eliminar aquestes plantes per a salvar les femelles. A més, adonar-se aviat que una planta femella ha estat pol·linitzada et permet començar de nou abans que sigui massa tarda, en lloc de continuar amb un cultiu que donarà lloc a una collita de mala qualitat.

Mai subestimis la distància a la qual pot viatjar el pol·len de la marihuana. Aquest material genètic de grandària microscòpica pot propagar-se en un radi d'entre 4,8 i 12,1 quilòmetres. I quan fa mal temps, el vent podria transportar-lo a una distància de fins a 48 km. Si conrees a l'aire lliure, no sols has de tenir en compte les plantes mascle que pugui haver-hi al teu jardí. Qualsevol conreador dels voltants que no d'importància a la diferenciació per sexes podria posar en perill a les teves plantes, si no prens mesures addicionals. 

Cómo saber si una planta hembra ha sido polinizada

Com saber si una planta femella ha estat pol·linitzada

Un dels primers signes que una planta femella ha estat pol·linitzada és que les seves bràctees s'engrandeixen. Les bràctees són unes petites estructures semblants a fulles que protegeixen els òrgans reproductors de les plantes femella. Són els llocs on sorgiran els cabdells. No confonguis les bràctees amb els calzes.

Una estupenda prova per a saber si les bràctees s'han inflat és obrir una amb unes pinces. Si hi ha una llavor dins, la planta ha estat pol·linitzada.

Un altre indici de pol·linització és el color dels pistils. Quan una planta ha estat pol·linitzada, els pèls anteriorment blancs es marceixen i enfosqueixen amb rapidesa.

També pots saber si una planta femella ha estat pol·linitzada fixant-te en els pistils, que són els òrgans reproductors de les flors. Aquestes estructures semblants a pèls canvien de color durant la floració, passant del blanc a un to taronja fosc o vermell. En les flors que no han estat pol·linitzades, el pistil sencer canviarà de color. No obstant això, després de l'exposició al pol·len, només s'enfosqueixen les puntes dels pistils, mentre que la resta del pistil roman blanc.

Cómo saber si una planta hembra ha sido polinizada

Com evitar la pol·linització de les teves plantes femella

La pol·linització requereix de la presència de plantes mascle o amb característiques de tots dos sexes (hermafrodita), que són plantes femella que produeixen pol·len. El primer que has de fer per a mantenir un baix risc de pol·linització, és eliminar tantes plantes mascle o hermafrodites com puguis. Sobretot durant les tres primeres setmanes de la floració, és important comprovar de manera freqüent que no hi hagi exemplars mascle al teu jardí.

El típic productor de cànnabis no sol tenir motius per a conservar plantes mascle, i voldrà desfer-se d'elles tan aviat com les identifiqui. Els criadors de marihuana, d'altra banda, podrien desitjar conservar les plantes mascle a més de les femelles. En aquest cas, se solen separar els sexes per a evitar la pol·linització accidental. Pot ser que conreïn femelles en un armari i mascles en un altre. Quan es conreen a l'aire lliure, com en un jardí, les plantes mascle se solen conservar en una cantonada remota de l'àrea de cultiu, el més lluny possible de les femelles. Fins i tot en aquest cas, a causa del vent que transporta el pol·len, sempre hi haurà risc de pol·linització accidental.

Cómo evitar la polinización de tus plantas hembra

Com identificar les plantes de marihuana mascle

Per a determinar el sexe de les teves plantes de cànnabis, hauràs d'esperar a l'etapa de la prefloració, quan comencin a dedicar la seva energia a la reproducció. Les plantes de cànnabis femenines mostren els seus trets sexuals més tard que les masculines. Les femelles presenten uns fins pèls blancs en la zona en la qual més endavant creixeran els cabdells (entre el peduncle i la tija).

Les plantes mascle no tenen pèls en aquests nusos, sinó que desenvolupen uns petits sacs de pol·len amb aspecte de petites boles. Aquestes boletes poden aparèixer soles o en raïms, depenent de l'avançat de l'etapa de prefloració de la planta. En una etapa de creixement posterior, els sacs de pol·len s'obriran i vessaran el seu contingut, que possiblement pol·linitzarà a les plantes femella.

Cómo identificar las plantas de marihuana macho

Com s'han pol·linitzat les teves plantes d'interior?

Suposem que conrees marihuana en un armari de cultiu. Has tingut molta cura, inspeccionant les teves plantes diàriament a la recerca de sacs de pol·len. Però, d'alguna manera, les teves plantes femella han estat fecundades i han començat a produir llavors. Què ha ocorregut?

Hi ha diversos motius pels quals ha pogut succeir això. En primer lloc, és possible que tu mateix/a fajos introduït el pol·len en la plantació. Aquestes partícules microscòpiques s'adhereixen amb molta facilitat a les fibres de la roba i al cabell. Si tens plantes mascle en una altra habitació, podries haver portat el pol·len a l'armari de cultiu que està ocupat exclusivament per plantes femella.

En segon lloc, les teves plantes podrien estar estressades. Els factors ambientals que causen estrès poden fer que les plantes femenines desenvolupin uns òrgans sexuals que es coneixen col·loquialment com “plataeitos”, i que són bàsicament sacs de pol·len en plantes femella. Es formen principalment com a resultat de l'estrès causat per les filtracions de llum, la qual cosa fa que les plantes entrin en mode supervivència i es pol·linitzin elles mateixes.

Aquests sacs de pol·len són difícils d'identificar, i els conreadors sovint els passen per alt. A diferència de les plantes de tots dos sexes (o hermafrodites "autèntiques") que tenen òrgans femenins i masculins ben diferenciats, els platanets es desenvolupen en els cabdells de les plantes femella. A més, els platanets no són sacs de pol·len complets, sinó que només són les parts internes anomenades anteres. Des de lluny, és fàcil confondre'ls amb pistils. En mancar del sac extern, els platanets vessen el pol·len sobre les flors de manera immediata, provocant una fecundació ràpida.

Que fer si les teves plantes es pol·linitzen?

La identificació primerenca de plantes mascle i femelles pol·linitzades pot evitar-te l'invertir més temps i esforç en una temporada de cultiu que haurà estat en va. En la majoria dels casos, el més apropiat és desfer-se de les plantes masculines juntament amb les femelles pol·linitzades i començar de zero.

Es poden fumar les plantes pol·linitzades?

Per descomptat! Encara que no ens agradaria trobar cabdells amb llavors en un dispensari, les flors fecundades es poden fumar, però com a últim recurs; no hi ha raó per a desfer-se d'aquests cabdells. Podràs gaudir d'uns terpens deliciosos i cannabinoides psicotròpics, encara que això suposarà un major esforç.

Quan cullis cabdells pol·linitzats, hauràs de llevar-los les llavors. Això es pot fer a mà o amb unes pinces, assegurant-te que no et deixis cap. Una altra opció és triturar lleugerament els cabdells per a esmicolar-los, però sense arribar a trencar les llavors; llavors, retira les llavors a mesura que es vagin desprenent.

També pots trossejar les flors per a poder eliminar les llavors. Utilitza unes tisores de podar per a dividir els cabdells en trossos més petits, i anar llevant les llavors a mesura que vagin apareixent. Aquest material es pot fumar o combinar amb les restes del manicurat de la planta per a fer haixix amb gel sec.

Tingues en compte que algunes persones són sensibles al pol·len del cànnabis, igual que hi ha gent al·lèrgica al d'altres espècies. Si tens al·lèrgia al pol·len, evita fumar cabdells pol·linitzats.

Procura protegir les teves flors del pol·len, perquè produeixin la millor herba possible. Els cabdells amb llavors no tenen res a veure amb les flors sense fecundar. Dona un cop d'ull a les principals raons per les quals no són adequats

Mal sabor Les flors pol·linitzades concentren tota la seva energia a produir llavors, en lloc de generar una resina enganxosa. Això resulta en una menor quantitat de terpens, que són els responsables dels sabors i aromes exclusives de cada cep.
Contingut de THC baix Menys resina també significa una menor quantitat de cannabinoides com el THC. Els cabdells amb llavors són menys potents que els cabdells que produeixen resina fins al moment de la collita.
Poden causar molèsties Les llavors poden arruïnar una fumada. D'una banda, fan que el fum sigui més fort, irritant la gola. I per un altre, solen esclatar en estar exposades a temperatures altes, la qual cosa podria rebentar l'extrem del porro .

Com evitar la pol·linització

Existeix una manera d'evitar el problema de la pol·linització per al conreador casolà. Com a resultat de la innovació en la indústria moderna del cànnabis, les llavors feminitzades estan ara disponibles en una àmplia gamma de varietats clàssiques. A diferència del que ocorre amb les llavors regulars, no cal preocupar-se per identificar ni separar les plantes masculines durant el creixement. Sempre que les teves llavors feminitzades provinguin d'un distribuïdor de confiança, totes es convertiran en plantes amb cabdells que es poden fumar. Tenint en compte aquesta informació, tu decideixes quin tipus de llavors s'adaptaran millor a les característiques del teu cultiu i als teus objectius personals.

Es poden conrear aquestes llavors?

Si les teves flors han produït llavors, per què no aprofitar la situació germinant-les i obtenint més plantes? Ho pots fer, però podria acabar malament. Els ceps de qualitat es produeixen mitjançant una cria selectiva que permet triar les característiques positives i eliminar les negatives; les llavors resultants són estables i consistents, des d'un punt de vista genètic.

Però, si les teves plantes es pol·linitzen per error, el cultiu de la seva descendència serà una loteria. Probablement obtindràs una varietat poc fiable, amb una productivitat baixa, mal sabor, i efectes desagradables. No obstant això, si tens temps i disposes dels recursos necessaris, pots intentar-ho. Podries aconseguir una cosa especial!

Però és millor no conrear les llavors de plantes que es pol·linitzen a si mateixes. Els exemplars que desenvolupin trets hermafrodites els transmetran a la seva progènie, per el que et tornaràs a trobar en la mateixa situació.

Per què has d'evitar comprar herba amb llavors?

Com ja hem dit, és aconsellable evitar l'herba amb llavors ja que produeix mal sabor, una reducció dels efectes i un fum més fort. En poques paraules, si has gastat diners en aquests cabdells és que t'han estafat. De la mateixa forma que no t'agradaria rebre una bossa de cabdells plena de tiges, les llavors també contribueixen al pes total de la compra, cosa que significa que obtindràs menys herba pel mateix preu.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37751 valoracions