Per què cultivar llavors de cànnabis regulars?

Las semillas regulares

Descobreix el món de les llavors de cànnabis regulars.


Les llavors de cànnabis regulars es comporten exactament com la naturalesa les va dissenyar. Tenen un 50% de possibilitats de ser mascle o femella. Per això, permeten als criadors crear varietats noves i produir esqueixos amb una qualitat superior.

Amb aquesta guia pots aprendre tot el necessari sobre les llavors de cànnabis regulars.

QUÈ ÉS EL CÀNNABIS REGULAR?

Les llavors de cànnabis regulars no han estat manipulades per la mà humana. Cada germinació és una aposta. Existeix la possibilitat que creixin i es converteixin en plantes femenines amb flor o plantes masculines productores de pol·len.

Si produeixen menys flors riques en THC, per a què es cultiven les llavors regulars? Bé, els mascles són extremadament valuosos de cara a la cria. A més, les llavors regulars proporcionen esqueixos de qualitat.

El cànnabis és una espècie dioica, la qual cosa significa que produeix tant plantes mascle com plantes femenines. Les plantes de cànnabis femella produeixen la millor herba, la qual cosa va donar lloc a la creació i popularització de les llavors feminitzades, varietats dissenyades per a produir plantes femella el 99,99% de les vegades.

BENEFICIS DE LES LLAVORS DE CÀNNABIS REGULARS 

Les llavors feminitzades són ideals si vols conrear exclusivament herba, però les llavors regulars tenen la seva pròpia llista de beneficis. Principalment, són fonamentals en la creació de noves varietats. Les llavors regulars també solen produir plantes més vigoroses. Són exemplars més resistents, toleren bé l'estrès i produeixen esqueixos que presenten un creixement explosiu i collites sorprenents.

A continuació, pots descobrir més sobre els beneficis de les llavors regulars.

 • CRIA

Sense les llavors de cànnabis regulars, no existiria la cria! És tan simple com això. Tria els teus exemplars mascle i femella favorits i creua'ls per a crear descendents que mostrin els millors trets de cadascun.

Tant si estàs tractant d'aconseguir una potència extrema, un cert perfil de sabor o uns colors determinats, necessitaràs llavors regulars perquè el teu objectiu cobri vida.

 • PLANTES MARE I ESQUEIXOS 

Les plantes de cànnabis regulars proporcionen esqueixos forts i saludables capaços d'arrelar bé i créixer ràpidament.

Gràcies a la clonació, pots cultivar una còpia genètica exacta d'una planta específica. Si t'agrada la morfologia o el color d'un determinat exemplar, pots duplicar-lo mitjançant esqueixos.

Els esqueixos d'arrel també et permeten produir més plantes en un període de temps més curt. Et saltes la fase de germinació i tens una safata de plantes joves i llistes per a continuar.

Les plantes de cànnabis regulars són més adequades per a la clonació que les plantes feminitzades. Aquests esqueixos seran molt més estables, tindran una genètica més forta i menys probabilitats de convertir-se en hermafrodites.

Les llavors feminitzades només són aptes per a una única collita, i la seva genètica tendeix a tornar-se inestable quan es clonen.

Clonar plantas regulares

COM CULTIVAR LLAVORS DE CÀNNABIS REGULARS 

El procés de cultivar llavors regulars és gairebé idèntic al de les feminitzades. Només has de tenir en compte algunes precaucions.

 • Germinació

Hi ha diverses maneres de germinar les llavors. Pots plantar-les directament en el sòl o embolicar-les en un drap de cuina humit durant un parell de dies. Una altra opció és usar el kit Easy Start per a augmentar les taxes de germinació. El kit conté una safata amb compartiments individuals per a cada llavor i bacteris beneficiosos per a estimular la germinació.

El procés de germinació complet dura entre 1 i 4 dies. Durant aquest temps, les llavors requereixen un nivell d'humitat relativa d'al voltant del 80%. Amb el kit Easy Start o amb un tros de paper de cuina humit, l'aconseguiràs fàcilment.

També has de mantenir calentes les llavors. La temperatura ambient ha de ser d'aproximadament 26 °C.

 • Interior o exterior?

També hauràs de decidir si vols cultivar les plantes en interior o exterior. Tots dos entorns tenen els seus avantatges i desavantatges.

Cultivar en interior t'ofereix molt control sobre l'espai de cultiu. Podràs controlar els horaris de llum amb només prémer un botó i controlar el reg fins a l'última gota. La temperatura i la humitat es poden modificar amb ventiladors, calefactors i humidificadors.

La principal limitació del cultiu en interior és l'espai. Pots provar les varietats índica de grandària mitjana, però la majoria de la gent no podrà domar la gran alçada de les satives.

Cultivar en exterior deixa a les teves plantes exposades als elements. Tindran l'oportunitat de prendre el sol, però no tindràs control sobre les onades de calor, tempestes, inundacions i sequeres.

Les plantes d'exterior també són més susceptibles a les plagues i malalties fúngiques.

Però en exterior, l'espai no sol ser un problema. En aquest entorn pots cultivar plantes altes i productives que produiran collites més abundants.

 • Trasplant

Quan les plàntules hagin guanyat una mica de grandària, hauràs de trasplantar-les a un test més gran. És important donar-lis l'espai suficient perquè expandeixin les seves arrels, però si les col·loques directament en un test gran pot resultar perjudicial. És millor anar augmentant a poc a poc la grandària del test, a mesura que creix la planta, per a evitar contratemps com per exemple que es pudrèixin les arrels.

Els tests de tela RQS són ideals per a tot el cicle de cultiu. Aquests tests ecològics retenen la humitat alhora que permeten que les arrels respirin correctament. Els tests estan disponibles en grandàries de 11, 15, 19 i 25 litres. Canvia les plantes de test a la grandària següent segons vagin creixent. Els tests de tela de RQS són aptes tant per a interior com per a exterior.

A RQS aconsellem cultivar de manera ecològica. Els estudis han confirmat els efectes nocius dels pesticides i herbicides, i els mètodes holístics permeten evitar l'ús de fertilitzants sintètics.

 • Fertilitzants

Quan afegeixes fertilitzants al sòl, no sols estàs alimentant les teves plantes; també alimentes als organismes vitals que formen la xarxa tròfica del sòl. Aquestes criatures estableixen relacions mútuament beneficioses amb les plantes de cànnabis.

Pots augmentar la quantitat d'aquests microorganismes tan útils preparant el teu propi te de compostatge. Es tracta d'un líquid carregat de nutrients que estimula el creixement de fongs i bacteris beneficiosos, alhora que ajuda a dissuadir als agents patògens.

El te de compostatge no és l'única fórmula nutritiva per a plantes que pots preparar a casa. Intenta fer el teu propi súper substrat per a oferir-li a les teves plantes tot el que necessiten.

Reg

 • Reg

També és fonamental aprendre a regar les plantes adequadament. Si els dónes massa aigua pot produir-se el pudriment d'arrels, i si els dónes molt poca pot haver-hi problemes d'absorció de nutrients.

Molts principiants en cultiu tendeixen a regar massa les plantes perquè es preocupen massa. Comença amb poc i vés augmentant la quantitat d'aigua de manera gradual a mesura que creixen les plantes.

La quantitat d'aigua que els donis també dependrà de la grandària del recipient. Guia't amb les següents xifres per a administrar la quantitat d'aigua correcta segons la grandària del test:

 • Test d'1 litre = 0,25 litres d'agua
 • Test de 4 litres = 1 litres d'agua
 • Test de 12 litres = 3 litres d'agua
 • Test de 30 litres = 7,5 litres d'agua

Et recomanem que pesis els tests abans de regar-les. Si és possible, col·loca-les en una bàscula. Cada vegada que les reguis, la terra retindrà aigua, i cada test augmentarà el seu pes de manera significativa.

Sabràs que és hora de tornar a regar quan els tests estiguin més prop del seu pes original.

També pots saber quan és hora de tornar a regar tocant la terra. Una regla general és esperar que la terra estigui seca fins a 2-3cm de profunditat abans de tornar a regar les plantes.

Les plantes d'exterior són més susceptibles a l'excés de reg durant les temporades de pluja. Fica-les en un hivernacle o sota un refugi temporal per a evitar el pudriment de les arrels.

 • Ventilació

La ventilació es un factor important tant per a les plantes d'interior com d'exterior. L'aire estancat pot promoure el floriment, la qual cosa pot arruïnar tot el teu treball dur. Si cultives en interior, instal·la ventiladors, i si cultives en exterior, col·loca les plantes en un zona del jardí amb brisa.

 • Temperatura i humitat

La temperatura i la humitat són variables importants per a prevenir el floriment i optimitzar la collita. En interior, pots controlar aquests factors utilitzant humidificadors, deshumidificadores, calefactors i aire condicionat.

 • Sexat

Els primers signes de flors o sacs de pol·len emergeixen en els nusos, els punts als quals les branques es troben amb la tija principal. Les flors femenines emergiran com a petits cabdells amb petits pèls blancs, mentre que els sacs de pol·len tenen forma de beines rodones i no tenen pèl.

Pots distingir-los abans que les plantes estiguin prou madures per a reproduir-se. Les plantes començaran a revelar el seu sexe al final de la fase vegetativa.

És important identificar al més aviat possible les plantes mascle i les plantes femella. Fent-ho podràs separar-les molt abans que l'aire s'ompli de pol·len.

Dedica una habitació separada o un armari de cultiu per a les plantes mascle. Quan estiguin madures, pots recol·lectar el seu pol·len per a futurs projectes de cria. Com a alternativa, pots col·locar-les en un armari dedicat a la cria amb una planta femella perquè produeixi llavors de manera natural.

CRIA: DESENVOLUPA LES TEVES PRÒPIES VARIETATS

Quan cultives llavors de cànnabis regulars, pots criar les teves pròpies varietats a casa. Pots creuar dos varietats per a combinar les seves millors qualitats en una sola planta. Per exemple, intenta creuar un mascle regular amb una femella autoflorescent i podràs crear una varietat que floreixi molt més ràpid.

Hi ha moments en els quals et resulta difícil triar entre varietats índica i sativa? Intenta barrejar una varietat de dominancia índica amb una varietat de dominancia sativa per a obtenir una varietat perfectament equilibrada.

També pots jugar amb el perfil de terpens. Algunes varietats són excepcionalment afruitades, mentre que unes altres són més terroses. Per què no barrejar perfils de terpens oposats per a veure què ocorre?

D'igual forma, pots creuar una planta mascle regular amb un cep ric en THC o CBD per a augmentar els nivells de cannabinoides.

Una vegada que la planta mascle i la planta femella que vols creuar hagin crescut del tot, és hora de fer l'encreuament. Per a això, segueix aquests senzills passos.

 • PAS 1: TRIA UNA PLANTA MASCLE I RECULL EL POL·LEN

El primer és el primer, cal triar un exemplar mascle de primera qualitat. Selecciona una planta mascle que mostri els trets que vulguis transmetre a l'encreuament.

Si vols una planta alta, tria el mascle més alt que tinguis. Potser vols una generació de mascles productius? Si és així, tria la planta amb la major quantitat de sacs de pol·len.

Veu a l'espai de cultiu de les plantes mascle amb una bossa de plàstic i col·loca-la sobre una branca que contingui sacs de pol·len madurs. Sacseja la planta per a alliberar el pol·len en la bossa.

CRIA: DESENVOLUPA LES TEVES PRÒPIES VARIETATS
 • PAS 2: FERTILITZA LES PLANTES FEMELLA PASO 2: FERTILIZA LAS PLANTAS HEMBRA

Si és possible, canvia't de roba abans d'entrar a l'espai de cultiu de les plantes femella. Qualsevol resta de pol·len podria fertilitzar per accident altres plantes no seleccionades.

Tria les plantes femella que vols fertilitzar. Frega el pol·len amb la punta d'un pinzell i acaricia suaument les flors que vols fertilitzar.

Fertilitza les flors en una o dues branques de cada planta. Marca aquestes branques i deixa que les altres flors es converteixin en cabdells d'herba.

CRIA: DESENVOLUPA LES TEVES PRÒPIES VARIETATS
 • PAS 3: POLVORITZA LES PLANTES

Permet que el pol·len faci la seva màgia durant tres hores. Ara, les flors fertilitzades començaran el procés de formació de llavors. Polvoritza suaument amb aigua els cabdells fertilitzats per a eliminar l'excés de pol·len.

CRIA: DESENVOLUPA LES TEVES PRÒPIES VARIETATS
 • PAS 4: RECOL·LECTA LES LLAVORS

Les flors fertilitzades produiran llavors en un període de 2 a 6 setmanes. Quan madurin, deixa assecar les flors i guarda-les durant un mes. Passat aquest temps, les llavors estaran llestes per a la germinació. I ara, a seguir amb els experiments! Cultiva la teva varietat, fuma-la i coneix-la.

CRIA: DESENVOLUPA LES TEVES PRÒPIES VARIETATS

Repeteix una altra vegada el procés amb els teus exemplars favorits per a descobrir els seus millors característiques. Ja no estàs limitat a les varietats que trobes en els banc de llavors.

Si experimentes una mica, pots crear literalment la varietat dels teus somnis. Localitza els exemplars que produeixen els teus terpens favorits, l'efecte que més t'agrada i les flors que et semblen més boniques.

Amb cada generació estaràs un pas més prop de crear la teva pròpia obra mestra!

CRIA: DESENVOLUPA LES TEVES PRÒPIES VARIETATS

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.