Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By RQS Editorial Team Reviewed by: Andreu Francés

Com conservar llavors de cànnabis correctament

Com conservar llavors de cànnabis correctament

Les llavors de marihuana, amb la seva pela dura, semblen bastant resistents. I encara que sens dubte la naturalesa les ha dissenyat per a resistir una sèrie de condicions, les llavors de cànnabis no són indestructibles. Els nivells elevats d'humitat i els canvis sobtats de temperatura, per exemple, poden fer malbé les llavors. Però, per sort, conservar bé les llavors és molt simple. Continua llegint per a descobrir com fer-ho.

Video id: 747962506

Les Teves Llavors Estan Vives

Encara que molta gent ho oblidi, és cert: les llavors de marihuana són organismes vius. No obstant això, abans de germinar estan en estat latent (com molts animals en hibernar). I, com tot ésser viu, les llavors poden morir. En emmagatzemar les teves llavors, has de proporcionar-lis les condicions òptimes per a assegurar la seva conservació, fins que arribi el moment de sembrar-les.

Condicions Ideals Per a Les Llavors De Cànnabis

Les llavors de marihuana tenen tres enemics principals:

  • Llum
  • Humitat
  • Canvis de temperatura

Idealment, les llavors han de guardar-se en un lloc sec, fresc i fosc. Quan sigui possible, guarda les teves llavors en el seu envàs original. A Royal Queen Seeds, hem dissenyat especialment l'embolcall de les nostres llavors per a protegir-les fins que estiguis llest per a plantar-les.

Si les teves llavors s'exposen a la llum o a canvis ràpids de temperatura, aquestes condicions provocaran que les llavors usin les seves reserves de nutrients abans fins i tot d'entrar en contacte amb la terra, per la qual cosa no disposaran dels nutrients necessaris per a germinar. D'altra banda, una humitat elevada pot provocar que els fongs comencin a créixer en les teves llavors.

Efectes De La Humitat en Les Llavors De Marihuana

La humitat és una de les majors amenaces per a les llavors. Els diferents nivells d'humitat (% d'humitat relativa) afecten les llavors de cànnabis de la següent manera:

 

HUMITATEFECTES DE LA HUMITAT EN LES LLAVORS DE MARIHUANA
80 - 100%  Les llavors s'ofeguen i es marceixen al cap de 12 hores aproximadament.
40 - 60% Les llavors germinen.
20 - 30% Aconsellable per a guardar les seves llavors.
18 - 20% Pot produir-se un escalfament, causant que les llavors suïn.
12 - 14%  Amb el temps, aquest nivell d'humitat crea un brou de cultiu per al desenvolupament de fongs, dins i fora de les llavors.
8 - 9% Amb el temps, aquest nivell d'humitat atreu a plagues i insectes.

 

On I Com Guardar Les Teves Llavors De Cànnabis

Per a emmagatzemar-les a curt termini, sol haver-hi prou amb guardar-les en un calaix o armari fosc a temperatures estables. Evita guardar les llavors en una zona de la teva casa susceptible als canvis de temperatura naturals del teu entorn local.

Per exemple, si vius en una regió amb nits fredes i temperatures molt altes durant el dia, procura protegir les teves llavors d'aquests canvis i no les guardis en un garatge exterior.

Per a emmagatzemar les llavors a llarg termini, és millor guardar-les en un recipient amb tancament hermètic dins de la nevera. Però tingues en compte que, en obrir la porta de la nevera, poden produir-se fluctuacions dràstiques de temperatura. Si tens una segona nevera que utilitzis menys que la nevera de la cuina, usa-la per a guardar les teves llavors.

Com hem esmentat, si és possible guarda les llavors en el seu embalatge original. Si obres un paquet de llavors i no les sembres totes, passa les llavors restants directament a un recipient hermètic.

Per exemple, les bosses amb tancament ziplock són genials perquè pots extreure tot l'aire de la bossa, de manera que les teves llavors quedin pràcticament envasades al buit. Quan la bossa estigui segellada al buit, fica-la en un recipient fosc o bossa de plàstic opaca per a protegir les llavors de la llum de la nevera.

Tingues en compte que les neveres modernes creen un ambient molt sec. És molt important que les teves llavors no s'exposin directament a aquestes condicions, ja que la falta d'humitat pot provocar que consumeixin els seus propis nutrients per a mantenir-se vives.

Pots Guardar Les Llavors Al Congelador?

Sí, les llavors de marihuana poden guardar-se al congelador. Com més baixa sigui la temperatura, menor serà el seu ritme de deterioració. Però, normalment, no és necessari congelar les llavors. Si els proporciones les condicions esmentades anteriorment, hauries de poder conservar-les fins a cinc anys, mantenint una bona taxa de germinació.

Com Saber Quines Llavors Plantar I Quines Llavors Guardar

Quan estiguis preparat per a sembrar les teves llavors, inspecciona-les i germina primer les llavors que tinguin la pela danyada. Aquesta pela està dissenyada per a protegir la delicada genètica de l'interior de les llavors. Les llavors que tinguin esquerdes en la pela són molt més vulnerables i no haurien d'emmagatzemar-se.

A Royal Queen Seeds, ens prenem molt de debò el nostre treball i volem garantir que els cultivador rebin només la millor genètica per als seus cultius. Això significa que inspeccionem totes les nostres llavors abans d'envasar-les. Si detectes algun mal en les teves llavors de RQS, contacta immediatament amb el nostre equip d'atenció al client.

COM SABER QUINES LLAVORS PLANTAR I QUINES LLAVORS GUARDAR

Consells Per Germinar Llavors De Cànnabis Velles

Tots ens hem trobat alguna llavor oblidada en el fons d'un calaix o armari. Aquí tens alguns consells per a germinar les llavors de cànnabis velles:

  • Remulla-les prèviament en aigua amb gas enriquida

Abans de germinar les llavors velles, pots deixar-les en remull en aigua amb gas enriquida amb àcid fúlvic, un potenciador de la germinació, aigua oxigenada o àcid giberélic. Per a aconseguir els millors resultats, utilitza aigua a temperatura ambient i remulla les llavors durant 12 hores en un lloc fosc.

  • Raspa les llavors

Sovint, les llavors velles tenen la pela més dura. Raspar-les suaument amb un paper d'escata, creant petites incisions, pot ajudar al fet que la humitat i la calor penetrin en les llavors quan arribi el moment de la germinació. Intenta escarificar suaument les teves llavors velles de cànnabis abans de deixar-les en remull, per a ajudar-les a brollar.

  • Extreu la dorsal de la llavor

La dorsal és la part lleugerament més protuberante de la llavor. Com una altra parts de la llavor, la dorsal pot endurir-se molt amb el pas del temps. Extreure la dorsal acuradament amb una navalla afilada pot ajudar a germinar la teva llavor.

  • Talla les teves llavors

En un últim intent per germinar les teves llavors, pots ser útil fer una petita incisió en la pela de la llavor. Però això no és cap solució miraculosa i has de fer-ho amb cura per a no danyar l'interior de la llavor.

Tingues en compte que algunes llavors velles no germinaran, per molt que ho intentis. En la mesura que sigui possible, evita comprar més llavors de les que penses cultivar per a evitar problemes de germinació en el futur.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37832 valoracions