Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Max Sargent

[*table_*content]

LA IMPORTÀNCIA DE LA CURA DE LES PLÀNTULES DE MARIHUANA

Després de la germinació, o després de tallar un esqueix, la teva llavor/esqueix necessita un lloc on poder tirar arrels. L'objectiu principal d'una planta de marihuana durant la fase de plàntula és desenvolupar un sistema d'arrels saludable. Si les teves plàntules creixen amb dificultats en aquesta etapa, pot ser que mai es recuperin completament, o fins i tot és més probable que no aconsegueixin tot el seu potencial. En el pitjor dels casos, les *plantitas podrien morir-se i el cultiu s'hauria acabat abans d'haver començat.

Vídeo aneu: 275636482

LES CONDICIONS ÒPTIMES PER A LES PLÀNTULES

Les plàntules de marihuana han de tractar-se amb delicadesa. Cuida-les com si fossin els teus bebès. Si necessiten suport, pots subjectar-les amb un pal o un escuradents de còctel i una mica de filferro de jardineria suau.

La majoria de conreadors consideren el cicle de llum 18-6 com el més ideal. Preferiblement amb llum blanca. Les llums haurien de ser CFL, d'halurs metàl·lics o LED. En cas de dificultat, pots posar les teves plàntules en un ampit de finestra assolellat.

Les arrels creixen en la foscor. Per això recomanem un cicle 18-6 o 20-4, en lloc d'un cicle de 24h de llum ininterrompudes. Les condicions ideals per a l'hàbitat de les plàntules són un nivell d'humitat relativa elevat, preferiblement prop del 70%, i una temperatura entre 20 i 24 °C. Per a ajustar aquests valors pots usar un propagador, un termohigròmetre i un polvoritzador d'aigua.

El creixement estirat o flàccid de les plàntules pot deure's a causes genètiques. Però sovint indica que el llum de cultiu està massa lluny de la canopia. Una llum blanca freda CFL de 250W pot situar-se tranquil·lament 15cm per sobre d'una dotzena de plàntules sense cremar les fulles.

LAS CONDICIONES ÓPTIMAS PARA LAS PLÁNTULAS

QUIN ÉS EL MILLOR SUBSTRAT PER A COMENÇAR?

El medi de cultiu ha d'estar humit, però no entollat. L'objectiu és aconseguir un cicle humit-sec efectiu. Resisteix la temptació de regar en excés. En cas de dubte, és millor limitar-te a humitejar les plantes amb un polvoritzador. Toca el substrat amb els dits per a palpar si està sec, i mantingues una humitat elevada.

Abans d'entrar en els detalls més específics, hem de deixar clar que començar amb un substrat de cultiu i després canviar a un altre pot ser perillós. Mantingues les coses simples i sigues coherent. No pots començar les plàntules en terra, per a després trasplantar-les a una galleda d'un sistema DWC.

GALLEDES, GOTS I RECIPIENTS PETITS

Els tacs o blocs de llana de roca  estan dissenyats per al cultiu hidropònic. Iniciar les plàntules en una galleda petita facilita enormement el trasplantament. Només has de tallar una galleda d'un bloc més gran i introduir-lo. El procés pot repetir-se, provocant un estrès mínim a les plantes.

Però per desgràcia, la llana de roca és una idea molt dolenta per als conreadors de terra, fins i tot els blocs més petits. El bloc reté més aigua que la terra a la seva al voltant de forma sistemàtica. I en poc temps, l'aparició d'algues verdes amb aspecte fangós es converteix en un problema. Per descomptat, a vegades pots arreglar-te-les amb blocs petits, però per què arriscar-te?

Un mitjà ric en oxigen, amb bon drenatge, és la mescla ideal per als conreadors de terra i/o coco. Aquests dos estils de cultiu són els que comparteixen més aspectes durant la fase de plàntula. Les galledes de coco o torba són fàcils d'usar i són relativament barats. De mode similar als blocs de llana de roca, pots controlar visualment el desenvolupament de les arrels, mentre les fibres blanques tipus espagueti sobresurten de la galleda. Els conreadors, tant ecològics com hidropònics, que treballen amb esqueixos afirmen obtenir majors taxes d'èxit iniciant les seves plantes en els mitjans tipus galleda.

Molts conreadors de terra i coco comencen els seus cultius en gots de plàstic/cartó o en tests de plàstic petites; normalment qualsevol grandària entre 0,5 i 5 litres. Les mescles de substrats més comuns per a les plàntules són terra de fertilització lleugera barrejada amb perlita, o fibra de coco barrejada amb un 30-50% de perlita. Sempre que el recipient tingui suficients forats de drenatge en la base i pugui contenir el volum de substrat necessari, servirà com a test inicial. No tinguis por d'improvisar. Si perfores uns forats amb una agulla en la base d'un got de plàstic o cartó, es converteix en un test.

Cuándo Trasplantar Plántulas De Cannabis

QUAN TRASPLANTAR LES PLÀNTULES

El moment adequat per a trasplantar les plàntules és just abans que sobrepassin la capacitat del seu test actual. Si uses galledes pots veure com les arrels treuen el cap, indicant-te que és el moment de trasplantar-les. Però si uses un got o test petit, depens de les pistes que estan per sobre del nivell del sòl. Normalment el moment adequat per al trasplantament és quan el parell o parells de fulles veritables de la plàntula s'estenen, cobrint la circumferència del recipient. El creixement vertical també és un indicador clar.

No esperis massa per a trasplantar. Si trigues massa, les arrels no tenen espai per a estendre's i comencen a créixer embullades en el test. Quan succeeix això, les plantes poden trigar a recuperar-se i quedar atrofiades per sempre. Generalment, una plàntula triga 7-10 dies a tirar arrels i superar la capacitat dels tests d'1 litre o menys.

COM TRASPLANTAR LES PLÀNTULES

Els tacs són el mètode més fàcil. Pots tallar un forat a mesura en un bloc més gran, o furgar un forat amb els dits en el substrat i ficar el tac perquè quedi ben ajustat. Canviar de tests requereix una mica més de delicadesa. Per a començar, no omplis el test gran del tot. Deixa una mica d'espai per a poder regar adequadament més endavant. Si omplissis el test amb substrat fins dalt del tot, l'aigua de reg se sortiria gairebé tota i no arribaria a les arrels.

A continuació, pressiona un test petit sobre el test gran per a marcar la seva petjada en el substrat, o pots usar el test on està la teva plàntula si no tens una altra. Fes això després d'haver regat el substrat. Això crea una impressió perfecta per al trasplantament.

A l'hora de trasplantar, és millor que el substrat de la plàntula estigui sec. Si la terra està humida, pot desintegrar-se en trossos mentre la toques. Ara agafa la macetita amb la plàntula i gira-la boca avall; mentre amb una mà subjectes la tija de la planta per la base, amb l'altra mà pressiona suaument el test o dona-li uns copets en la part inferior. Saca el substrat compactat del test d'una sola peça. caurà una mica de terra, però no et preocupis.

Finalment, introdueix la plàntula en el test gran, amb les arrels primer. Pots reposar la terra o el coco perdut, afegint un grapat o dos per damunt i una mica més d'aigua. Aquest és el secret d'un trasplantament sense estrès.

Trasplante De Plantas De Marihuana

CANVIAR DE TESTS O COMENÇAR EN TESTS GRANS

Si la grandària final dels tests del teu cultiu és d'11 litres, tens l'opció de sembrar les llavors directament en aquests tests. Això només és viable si conrees a partir de llavors. Els esqueixos no arrelaran en tests tan grans. Al principi, les plàntules en tests grans creixeran més lentament que les de tests més petits. Però després d'unes setmanes de creixement vegetatiu, la diferència és insignificant.

Al no trasplantar, elimines el risc del xoc per trasplantament. Però també limites el potencial de les teves plantes de marihuana. Dit això, en el cas de les varietats autoflorecents amb un cicle de vida curt, a vegades la millor opció és un primer i últim trasplantament.

Tret que prefereixis plantes petites perquè tens un espai de cultiu limitat, quant més grans siguin, millor. Els conreadors principiants no tenen motius per a evitar els trasplantaments. L'única manera d'aprendre és la pràctica. Si vols conrear plantes de marihuana monstruoses, hauràs de dominar el trasplantament de les plàntules.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37823 valoracions