Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Tots sabem que la marihuana creix millor en zones amb estius càlids i molt sol. Però, a l'ésser una planta tan versàtil i resistent, potser et preguntes si és possible cultivar herba en climes freds. Afortunadament ho és, però hi ha uns consells i trucs clau que has de saber.

En aquest article, et vam mostrar tot el que necessites saber sobre el cultiu de marihuana durant els freds mesos d'hivern.


Comença amb bon peu: tria la genètica perfecta

Qualsevol cultiu de marihuana es regeix per la genètica. A més, si cultivaràs a l'hivern o en climes freds, el millor que pots fer per a aconseguir una bona collita és invertir en la genètica adequada des del principi.

L'ideal és que busquis varietats amb una genètica vinculada a les zones més fredes del món. Els ceps de dominància índica i les varietats autòctones de les zones de muntanya d'Àsia, per exemple, solen adaptar-se molt millor al fred que les satives.

Les varietats autoflorecents són una altra gran opció per a cultivar en regions fredes. El Cànnabis ruderalis, la varietat de marihuana que es creua amb índiques i satives per a dotar a la descendència de les seves propietats autoflorecents, és originària d'Europa Central/Oriental i Rússia, i és coneguda per ser especialment resistent. A més, el fet que les autoflorecents triguen solament 8 setmanes des de la sembra fins a la collita, les fa ideals per a obtenir una collita extra a principis de primavera o finals de tardor.

Com afecta el fred a les plantes de marihuana

Existeixen 2 preocupacions principals quan es conrea marihuana en climes freds o a l'hivern. La primera és l'impacte en el sistema d'arrels de la planta.

L'essència d'una planta de marihuana saludable està en un sistema radicular sa, i el clima fred pot afectar directament la salut de les arrels d'una planta.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Quan la temperatura del sòl cau per sota de 12 °C, el metabolisme d'una planta de marihuana comença a alentir-se considerablement. Si això succeeix, la planta tindrà dificultats per a absorbir aigua, nutrients i oxigen del sòl, i es detindran molts dels processos enzimàtics necessaris per a impulsar el seu creixement. Amb el temps, és probable que es produeixi un retard en el creixement de la planta o fins i tot que comenci a marcir-se.

En alguns ceps, el clima fred també podria provocar hermafroditisme. Això significa que la planta produeix tant sacs de pol·len com flors, donant lloc a l'autopol·linització i, al seu torn, a una disminució dràstica de la collita.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

La floridura és la segona gran preocupació en cultivar marihuana en climes freds, especialment si hi ha humitat en l'ambient.

La humitat de la pluja, la neu o les gelades es pot acumular i quedar atrapada en les fulles o flors d'una planta, provocant problemes de floridura que poden ser extremadament difícils d'eliminar. Això, al seu torn, pot fer que les flors de les plantes es podreixin molt abans que estiguin llestes per a la collita.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Quant fred pot suportar la marihuana?

Això ens porta a una altra pregunta: quant fred poden suportar les plantes de marihuana abans que sorgeixin problemes? Bé, per a respondre a aquesta pregunta, primer hem de considerar la temperatura perfecta per a les plantes de marihuana.

La majoria de les plantes de marihuana prefereix una temperatura entre 20 i 25 °C, depenent de la fase del seu cicle de vida en la qual es trobin. A les plantes en vegetatiu, per exemple, els agrada la calor, ja que el normal és que en aquest moment es trobin en el punt més calorós de l'estiu. De la mateixa manera, les plantes en floració solen preferir temperatures lleugerament més fredes, ja que el normal és que es trobin en aquesta fase a principis de tardor. D'altra banda, la temperatura ideal del sòl per a un creixement d'arrels sa i estable és de 15-20 °C.

No obstant això, el fet que et surtis una mica d'aquestes temperatures ideals no matarà a les teves plantes. Al cap i a la fi, quan la marihuana creix de manera natural no sempre està exposada a aquest rang ideal. Però si conrees en interior i tens l'oportunitat de controlar al detall tots els aspectes del teu cultiu, el millor és que et mantinguis dins d'aquestes temperatures perquè les teves plantes creixin de la millor manera possible.

Aconseguir una collita extra al principi o final de la temporada de cultiu

Una de les raons per les quals podries estar pensant a cultivar marihuana durant els mesos més freds de l'any és per a treure una collita extra, ja sigui abans o després de la temporada de cultiu. Si és el cas, et recomanem plantar autoflorecents i germinar-les a la tardor o, preferiblement, a la fi de l'estiu.

Depenent del temps de floració de la varietat que conreïs en particular, les teves plantes podrien estar llestes per a la collita a meitat d'hivern (si germines a la tardor) o en plena tardor (si germines a l'estiu).

Tingues en compte que aquesta tècnica només funciona en zones amb hiverns suaus o primaveres càlides. No intentis aquesta tècnica si vius en una zona amb hiverns durs i freds, i temperatures primaverals inestables. En aquesta mena de zones, hauràs de cultivar en hivernacle per a protegir les teves plantes dels elements.

Quins efectes té el fred en les plantes de marihuana en floració?

Molts conreadors d'interior opten per reduir la temperatura de la seva habitació de cultiu durant la fase de floració. Això ajuda a imitar la caiguda natural de temperatura a la qual estarien exposades si es conreen a l'aire lliure, i també pot ajudar a promoure el desenvolupament dels cabdells, ja que la planta es prepara per a l'hivern i es concentra a reproduir-se. Molts conreadors també descobreixen que baixant la temperatura de la seva habitació de cultiu de manera gradual, poden ajudar al fet que les seves plantes produeixin cabdells amb tonalitats porpres.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Es pot cultivar marihuana en exterior a l'hivern?

No. Tret que vives en una zona amb hiverns molt suaus i poques pluges, no recomanem cultivar marihuana en exterior durant l'hivern, ja que el més probable és que acabis amb plantes malaltes i/o collites pobres.

Si intentaràs cultivar a l'aire lliure a l'hivern, segueix aquests consells per a mantenir les teves plantes sanes i aconseguir els millors resultats possibles:

  • Mantingues calents les arrels de les plantes. Amb l'ús d'estoretes calefactores pots mantenir la temperatura del sòl per sobre dels 12 °C i ajudar a minimitzar l'estrès en la zona d'arrels de la planta, promovent així un creixement vegetatiu i floració saludables.
  • Protegeix les teves plantes de la pluja o la neu. Recorda que la humitat atrapada en les fulles o cabdells de la planta pot causar seriosos problemes de floridura.
  • Tingues clares les dates. Si conrees en exterior, no oblidis portar les plantes a l'interior abans que les temperatures exteriors baixin massa.

Evita l'estrès lumínic o la revegetació (en moure les plantes a interior)

Si necessites posar les teves plantes de marihuana en interior per a protegir-les del dur hivern, fes-ho amb molta cura. Presta molta atenció a les hores i temperatures del dia, i fes tot el possible per a proporcionar aquestes condicions en interior.

Si les plantes han començat a florir, hauràs de tenir més cura encara. Si els dones més llum en interior de la qual han rebut en exterior, és possible que tornin al seu cicle vegetatiu. Aquest procés es coneix com a revegetació i provoca un estrès extrem a la planta.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Força la floració en exterior

Si no pots moure les teves plantes a interior a temps i necessites salvar-les de l'hivern, prepara't amb antelació i considera l'opció de forçar la floració de les plantes a l'aire lliure. La forma més fàcil de fer-ho és cobrint les plantes amb una estructura o tela opaca (com una lona) durant les seves noves hores de foscor. D'aquesta manera, tindran la impressió que les estacions estan començant a canviar i, en conseqüència, passaran a la fase de floració.

Posa les plantes en un hivernacle

Els hivernacles et proporcionen la llibertat de cultivar marihuana durant tot l'any, sempre que en el seu interior mantinguis un control adequat sobre la il·luminació, la temperatura i la humitat. Si estàs pensant a cultivar la teva pròpia herba en hivernacle, hi ha algunes coses a tenir en compte:

  • Les despeses inicials de construir i muntar un hivernacle poden acumular-se ràpidament i, en general, superen la inversió de muntar un quart/armari de cultiu interior.
  • Els hivernacles et permeten aprofitar l'energia del sol durant tot l'any (sempre que vives en una zona amb molta llum solar).
  • El cultiu en hivernacle ajuda a ocultar les teves plantes de mirades curioses.

Per Què El Conreador D'Interior De Tota La Vida Prefereix Un Clima Fred

Els sistemes HID emeten una gran quantitat de calor, a més de llum. Mantenir les plantes de marihuana en etapa vegetativa amb una bombeta MH sota un cicle de llum de 18 hores és en realitat més fàcil amb temperatures baixes , a més de ser una forma senzilla de conservar plantes mares i/o esqueixos durant els mesos d'hivern.

Usar il·luminació HPS per a la floració i bombetes MH per al creixement sol requerir de sistemes d'aire condicionat bastant potents. El conreador de la vella escola pot usar les baixes temperatures al seu favor per a estalviar-se la despesa de la climatització en les factures. Alguns fins decideixen afegir més focus per a potenciar les seves collites quan el temps refreda.

Per Què La Nova Generació De Conreadors Haurà de Posar La Calefacció A l'hivern

Els sistemes d'il·luminació LED estan sobrepassant ràpidament a les bombetes HID com a alternativa de cultiu per als conreadors d'herba de la generació "millennial", però aquesta tecnologia encara necessita perfeccionar-se. Les llums LED tenen un funcionament fred, perquè emeten gairebé un 75% de l'energia que consumeixen en forma de llum. En general, això és fantàstic i sol facilitar molt el control ambiental en l'armari de cultiu.

No obstant això, les llueixes LED poden ser massa fredes per a l'estació hivernal. La solució més senzilla és encendre la calefacció. Desafortunadament, això podria eliminar l'estalvi generat pel menor consum dels llums LED.

Una humitat relativa elevada també podria ser un problema dels sistemes LED en climes freds, per la qual cosa potser caldrà afegir un deshumidificador a l'entorn de cultiu, com a mínim durant la fase de floració.

Els fluorescents també són ineficaços durant èpoques prolongades de temperatures baixes, fins i tot les bombetes de més watts del mercat, 300W, seran incapaços de generar la calor suficient per a compensar un gèlid hivern.

La podridura en els cabdells és una seriosa amenaça per a conreadors que plantin en interior amb il·luminació moderna com a Leds i CFLs. Els sistemes hidropònics i els Leds són una combinació abocada al desastre en climes freds, perquè tant la podridura de les arrels com les floridures en els cabdells poden suposar un gran risc si es rega amb aigua a temperatura inferior a la d'ambient i la humitat relativa supera el 60% durant la floració.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Mantenir un control ambiental durant tot l'any és l'única solució a llarg termini. Vigila els termòmetres i feix els ajustos que creguis necessaris. És molt més fàcil escalfar un quart de cultiu a l'hivern que refredar una sufocant plantació amb HID en ple estiu.

Els conreadors de la vella escola que usen HID podran evitar haver de posar la calefacció durant els períodes de foscor si encenen les llums en les fredes nits d'hivern. Les temperatures diürnes solen ser lleugerament superiors, per la qual cosa podria ser factible.

Els fans dels Leds podrien arriscar-se a haver de programar la calefacció sense descans. Potser una combinació de HID i LED seria l'equilibri més intel·ligent per al conreador d'interior modern en condicions gelades.

Gairebé oblidem esmentar que cultivar marihuana en èpoques de temperatures baixes té el gran avantatge d'augmentar les probabilitats que unes certes varietats mostrin tonalitats liles i estatges que tant ens agraden.

Les Cinc Millors Varietats Per a Cultivar En Climes Freds

Amb el millor sistema de cultiu en funció de les teves necessitats i una mica de sort aconseguiràs uns resultats increïbles. Ja que poses tanta cura en la teva instal·lació de cultiu, pot ser que també vulguis posar-ho a l'hora de triar l'ingredient màgic. Tenim totes aquestes llavors disponibles perquè les demanis ara mateix.

CRITICAL

Trobaràs poques plantes de marihuana tan resistents com la nostra varietat Critical. Es desenvolupa bé fins i tot en els climes freds del nord. El seu temps de floració ronda les 7 setmanes, la qual cosa t'assegura resultats ràpids. En tenir una alçada baixa, és fàcil de manejar fins i tot en espais de cultiu reduïts. Una planta Critical d'interior creixerà solament entre 80 i 140cm. Els cabdells tenen una olor dolça i terrosa, i produeix aproximadament 550-600g/m².

Aquest híbrid deu les seves propietats de sativa a la Skunk i el seu costat de dominància índica a les varietats locals afganeses. Les plantes afganeses compten amb el llinatge de les muntanyes del Hindu Kush, altament potent i resistent. Per tant, gaudiràs de sensacions relaxants tant a nivell físic com mental, en part gràcies a un contingut de THC d'al voltant del 18%. No sabràs el que et faltava en el teu cultiu fins que provis les nostres llavors de Critical.

Critical

Critical
23_genetic background_1 Afghani x Skunk
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Setmanes
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 600 - 650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Finals de setembre
22_Effect_1 Col·locat, Fort, Relaxació corporal

Comprar Critical

WHITE WIDOW

La White Widow és famosa a tot el món, en particular entre els assidus a Amsterdam. Els coffeeshops d'Amsterdam i d'altres ciutats holandeses on està permès que els turistes fumin marihuana, sempre tenen la White Widow en abundància. Aquest cep té alguna cosa que ha fet que es vengui molt bé a Holanda. Pot ser que sigui la seva deliciosa olor de pi, o tal vegada el seu efecte sensorial, que aconsegueix un equilibri subtil entre les propietats sativa i índica, o potser el seu efecte psicodèlic tan potent, a causa del seu contingut de THC superior al 19%.

Aquesta varietat va ser la primera incursió en el món cannàbic per a molts fumadors. Planteja't seriosament fer-li un buit en el teu cultiu, perquè encara que hauràs de dissimular la seva olor penetrant a terra i espècies, les plantes d'interior són discretes, ja que creixen només fins a 60-100cm. Ja veuràs quina alegria quan cullis 450-500g/m².

White Widow

White Widow
23_genetic background_1 White Widow S1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Setmanes
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
27_harvest period_1 Principis d‘ octubre
22_Effect_1 Col·locat, Potent

Comprar White Widow

SKUNK XL

La Skunk s'ha fet famosa en cada punt de trobada de fumadors de tot el món. Fins i tot els mitjans de comunicació l'han considerat com una forma de cànnabis particularment potent i rica en THC. En realitat, el contingut de THC de les varietats Skunk pot variar enormement. La Skunk tendeix a ser més benvolguda per l'efecte eufòric que provoca, juntament amb el seu sabor especiat tan ric. La varietat que oferim, per exemple, té un contingut de THC del 17%, molt ben equilibrat amb un contingut elevat de CBD. Això significa que la nostra varietat particular ha de fomentar sensacions relaxants i de felicitat. A nivell genètic també està molt ben equilibrada, a parts iguals entre índica i sativa.

Si tot això et sona bé, pot gaudir-ho en un temps relativament curt. El període de floració de nostra Skunk XL sol ser de 7-8 setmanes. Si la conrees en exterior, pot aconseguir una altura màxima de 2 metres. En interior, és més manejable, aconseguint els 60-100cm. Aquest cep pot produir entre 625-675g per planta en exterior, mentre que la producció en interior ronda els 600-650g/m².

Skunk XL

Skunk XL
23_genetic background_1 Skunk 1 x Afghan
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 9 Setmanes
29_THC_1 THC: 17%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Octubre
22_Effect_1 Col·locat, Equilibrat, Lluït

Comprar Skunk XL

ROYAL DWARF

La nostra especialista a guanyar copes cannàbiques té moltes qualitats per a ser una planta tan petita. La Royal Dwarf és un híbrid compacte que indueix un efecte relaxant en tot el cos. Això es deu al seu nivell de THC, superior al 13%, unit a uns efectes sativa molt forts. La genètica d'aquesta planta també té molta herència ruderalis, la qual cosa dona com a resultat la resistència, l'estabilitat i la grandària petita que permeten a aquesta planta de cànnabis sobreviure en la naturalesa. Aquesta genètica tan forta ha ajudat en aquest encreuament entre una Skunk i una Easy Bud, on es reuneix el millor de tots dos mons, especialment els sabors agredolços dels cítrics.

Té una alçada molt agraïda, que la fa fàcil de cultivar i al mateix temps discreta. Fins i tot en exterior, és rar que la planta superi els 90cm, i en interior aconsegueix una altura entre 40-60cm. La seva producció és modesta, entre 30-80g per planta en exterior i entre 150-200g/m² en interior. Són necessàries unes 8-9 setmanes des de la sembra perquè puguis gaudir per tu mateix de la satisfacció d'aquesta planta fàcil de cultivar.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Setmanes
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 8-9 setmanes després de germinar
22_Effect_1 Creatiu, Motivador

Comprar Royal Dwarf

NORTHERN LIGHT ACTE

Una índica clàssica, la Northern Light, és una altra habitual molt popular en els coffeeshops holandesos. Els dispensaris d'Amèrica del Nord també han notat la gran demanda d'aquesta varietat. Els seus trets índica s'expressen amb un sabor característic. Els tons especiats a terra i pi ens recorden l'herència afganesa de la planta. Els seus sabors afruitats es combinen per a crear un perfil complex i sensual. L'única cosa que podria millorar aquest cep seria un creixement més ràpid. I aquí és on ha intervingut Royal Queen Seeds.

Amb una planta tan atractiva, seria una pena que algunes parts del món no poguessin cultivar-la. Per això, l'hem creuat amb genètica ruderalis per a formar la nostra varietat Northern Light Acte exclusiva. Ara, tu també pots gaudir d'aquest cep icònic, però amb un temps de floració únic de només 5-7 setmanes! El contingut de THC del 14% genera un cec animat i agradablement manejable. Les collites són respectables, com a mínim: 170-220g per planta en exterior i 500-550g/m² en interior quan el cultiu estigui llest per a la collita.


Northern Light

Northern Light Auto
23_genetic background_1 Northern Light x Ruderalis
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 6 - 8 Setmanes
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 80% Ruderalis 20%
34_yield outdoor_1 170 - 220 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 160 cm
27_harvest period_1 de 10 a 12 setmanes després de brotar
22_Effect_1 Estimulant, Lluït

Comprar Northern Light Auto


Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37822 valoracions