CURACIÓ DE LES FLORS

Però amb la collita no n'hi ha prou i la feina tampoc s'acaba al deixar les plantes que s'assequin a l'exterior. Heu de curar els buds, i fer-ho correctament, per aconseguir la millor recompensa al vostre treball. L'ús del microones no és la millor manera de preparar els buds, encara que sigui súper ràpida. Hi ha altres maneres de curar-los correctament, i la millor només depèn del que vulgueu aconseguir. Independentment de l'etapa on estiguin les plantes, després de collir-les, haurien d'evitar la llum, especialment la del sol.

Preparar l'assecat de la collita abans de curar els buds

En funció de la mida de la collita, podeu utilitzar una o diverses caixes de cartró, un armari o habitació petita, o una habitació de mida normal. Si utilitzeu una caixa, retireu les fulles perquè els buds es puguin assecar de manera més uniforme. Com que, normalment, la circulació de l'aire en els armaris i les habitacions és suficient, podeu saltar-vos aquest pas fins que estigueu a punt per començar el procés de curat. Caldrà proporcionar ventilació amb un ventilador i comprovar diàriament la formació de verdet i florit, ja que podrien arruïnar-vos la collita. Qualsevol part de la planta que mostri senyals de verdet o florit cal eliminar-la immediatament.

Si teniu veïns xafarders o un propietari que es presenta inesperadament, recordeu que durant els primers dies d'assecat, les plantes deixaran anar una olor que és una mica difícil de maquillar. No deixeu cap finestra oberta a la zona d'assecat que permeti que l'olor s'escapi cap on hi ha la gent. Alguns productors aprofiten aquest moment per a fer neteges a fons per tal que els productes de neteja disfressin l'olor de les plantes que s'assequen. Altres aprofiten un projecte al patí per tornar a tenyir objectes de fusta com cadires i gronxadors. Al cap de pocs dies, les plantes ja no deixaran anar una olor tan penetrant. Quan el branquilló de dins el bud es trenqui fàcilment, els buds ja estaran a punt per a curar.

La manera més fàcil de curar

Molta gent utilitza bosses de paper marró per començar el procés de curat, però si el vostre clima és força sec, us podeu saltar aquest pas. Mai utilitzeu bosses de plàstic o bosses de paper blanc. Les bosses de plàstic faran créixer el verdet i el florit als buds i les bosses blanques tenen residus de lleixiu, que farà que els buds siguin aspres en el millor dels casos i tòxics en el pitjor. Feu servir sempre bosses de paper marró. Poseu els buds en bosses d'uns pocs centímetres de profunditat i barregeu-los una vegada al dia, com a mínim, comprovant sempre si hi ha verdet o florit.

Mentre les plantes s'assequen, hauríeu d'anar guardant pots de vidre amb tapa per a utilitzar durant el curat dels buds. Quan els buds puguin passar la prova del branquilló, comenceu a collir-los de les plantes i poseu-los als pots que heu guardat sense prémer-los. Quan el pot estigui ple en 2/3 parts, tapeu-lo molt suaument. Voleu que encara pugui entrar una mica d'aire als buds perquè la descomposició natural dels sucres i de la clorofil•la continuï. La descomposició dels sucres fa que el fum sigui més suau i la reducció de la quantitat de clorofil•la en els buds redueix la tosquedat que fa que qualsevol bud tingui gust a verd.

Curar Cannabis en un pot de conserves

Cada dia, durant la primera o segona setmana, com a mínim una vegada, i dues si teniu temps, retireu cada un dels buds dels pots i comproveu que no tinguin verdet o florit. Després d'haver comprovat i retirar tots els buds que semblin florits, substituïu-los per altres als pots. Si cada vegada els envaseu diferent, ajudareu a curar-los de manera més uniforme.

Al cap d'unes quantes setmanes d'estar en pots, la majoria dels buds hauran curat correctament, tot i que potser a alguns els faltarà una mica més de temps. Quan més temps curin, més suau serà el porro. Sempre podeu provar de fumar un bud per veure si la resta de la collita ja està a punt. Els períodes llargs de curat no són perjudicials sempre que recordem que hem de comprovar el florit diverses vegades a la setmana.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.