Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Esbrina quanta llum solar necessiten les plantes de marihuana, i com aprofitar-la al màxim.

Quanta més llum solar, millor; aquesta és la regla bàsica per a conrear marihuana en exterior. Desafortunadament, no tots tenim accés a una terrassa, balcó, pati o jardí que rebi sol al llarg del dia. En aquest article, analitzarem l'apassionant relació entre la marihuana i el sol, i t'explicarem quanta llum solar necessiten les teves plantes d'exterior per a produir grans collites.


Per què el cànnabis necessita la llum del sol?

A través del poder de la fotosíntesi, les plantes de cànnabis transformen l'energia lumínica del sol en energia química per a impulsar el seu desenvolupament. Les teves plantes de marihuana utilitzen l'energia que absorbeixen del sol per a convertir l'aigua, diòxid de carboni i els minerals que obtenen de l'entorn en oxigen i sucres rics en energia per a desenvolupar unes arrels, branques i fulles sanes.

Quina és la diferència entre la llum solar i la llum artificial dels llums de cultiu?

La qüestió de si la llum solar és millor que les llums de cultiu és un vell debat en la comunitat del cànnabis, amb ardus defensors en tots dos bàndols. En RQS, creiem que la mare naturalesa és insubstituïble, però entenem que conrear en interior amb llum artificial també té molts avantatges.

Step 1

Personalment ens encanta conrear sota el sol perquè és gratis, i perquè no hi ha cap llum capaç d'igualar el poder del sol. No obstant això, proporcionar a les plantes 10-12 hores de llum solar ininterrompuda pot ser un problema per a molts conreadors casolans, especialment quan intentes ocultar les plantes de les mirades indiscretes.

Aquí és on realment destaca el cultiu en interior; no sols et permet conrear amb total privacitat, sinó que a més t'atorga molt més control sobre les condicions ambientals i el cicle de llum de les teves plantes.

Step 1

Quanta llum solar necessiten les plantes de marihuana en exterior?

Les plantes de marihuana creixen millor quan reben unes 10-12 hores de llum solar directa al dia. Com probablement hauràs vist, la marihuana creix molt vigorosament, i per tant necessita un munt d'energia solar per a sostenir el seu desenvolupament.

No obstant això, també és possible conrear plantes de cànnabis sanes a l'aire lliure amb un mínim de 6 hores de llum solar ininterrompuda. Però tingues en compte que aquestes plantes creixeran més lentament, per la qual cosa poden produir collites menys abundants i de menor qualitat en comparació amb les plantes que reben quantitats òptimes de llum solar.

Pots conrear cànnabis en exterior amb llum solar indirecta?

En alguns fòrums de cultiu, molts conreadors afirmen haver aconseguit una collita amb només 1-2 hores de llum solar directa al dia. Al cap i a la fi, el cànnabis és una planta resistent que pot suportar algunes condicions bastant dures quan creix en la naturalesa.

Però, quan conrees herba a casa, si vols augmentar al màxim la grandària i la qualitat de la teva collita hauràs de proporcionar les condicions òptimes.

Si les teves plantes creixen a l'ombra, buscaran el sol i desenvoluparan branques primes i llarguerudes, i una quantitat reduïda de cabdells lleugers, airejats i amb poca resina.

Quan floreix la marihuana a l'aire lliure?

En exterior, les plantes de marihuana fotoperiódiques comencen a florir després del solstici d'estiu, quan els dies comencen a escurçar-se i les nits a allargar-se. En l'hemisferi nord, això ocorre gradualment després del solstici de juny, que sol ocórrer el 20 o 21 de juny, depenent de l'any. En l'hemisferi sud, les plantes de cànnabis començaran a florir després del solstici de desembre, que té lloc el 20 o 21 de desembre.

Tingues en compte que, en els cultius d'exterior, atès que les hores del dia disminueixen progressivament, la floració comença de forma molt més gradual que en els cultius d'interior, on les plantes passaran de la fase vegetativa a la floració amb solo pitjar un botó.

Sunlight hours

Hi ha alguna diferència entre la llum solar en l'equador i en els hemisferis?

Sí, hi ha una gran diferència entre la llum solar dels hemisferis i l'equador (o les zones intertropicals entre els Tròpics de Càncer i Capricorn).

Donada l'òrbita de la Terra, els pols s'inclinen cap al sol en diferents moments de l'any. L'hemisferi nord està més prop del sol en el solstici de juny, mentre que l'hemisferi sud està més prop del sol en el solstici de desembre. Com més a prop està un pol del sol, més llum solar directa rep i més llargs són els dies en l'hemisferi corresponent.

No obstant això, l'equador roman sempre a la mateixa distància del sol. Per tant, rep 12 hores constants de llum solar durant tot l'any.

Quan conrear i collir cànnabis en els hemisferis nord i sud

En l'hemisferi nord, els qui conreen en exterior solen germinar les seves llavors entre la primavera i el principi de l'estiu, depenent de la seva ubicació. Per exemple, en la Península Ibèrica, els conreadors poden començar a sembrar a principis de març, i arribat agost ja hauran aconseguit dues collites completes de autoflorecents. Però més al nord, els conreadors han de començar una mica més tard per a evitar les gelades, la pluja, la calamarsa o altres condicions desfavorables.

En canvi, en l'hemisferi sud, els conreadors poden començar a plantar marihuana al setembre i normalment colliran entre març o maig, encara que algunes satives podrien no estar llestes fins a principis de juny (segons la genètica i el clima local).

Quan conrees a l'aire lliure, és important conèixer la genètica dels ceps que estàs conreant i com respondran en ser plantades en diferents moments de la temporada. Per exemple, si conrees unes satives enormes, tal vegada vols sembrar-les una mica més tard per a evitar que les plantes creixin massa. En canvi, si conrees autoflorecents ràpides, intenta sembrar-les al més aviat possible per a obtenir dues collites en una sola temporada de cultiu.

Celandar

Com conrear marihuana en exterior al llarg de l'equador i els tròpics

Com hem comentat, les zones equatorials reben 12 hores de llum solar constant al llarg de l'any. Si tens la sort de viure prop de l'equador, podries conrear marihuana a l'aire lliure durant tot l'any (si les condicions meteorològiques ho permeten). En aquestes regions, les varietats fotoperiódiques podrien comportar-se de manera similar a les autoflorecents, florint automàticament una vegada aconsegueixen la maduresa.

D'altra banda, els tròpics de Capricorn i Càncer reben fins a 10,5 i 13,5 hores de llum solar per dia després dels solsticis d'estiu i hivern (respectivament). En aquestes zones, també podria ser possible plantar marihuana durant tot l'any, depenent del clima, i els ceps fotoperiódiques podrien floreixen en funció de la seva edat i no d'un canvi en el cicle de llum.

Les varietats de cànnabis tropicals

Encara que la marihuana pugui tenir les seves arrels a Àsia, aquesta planta ha aconseguit estendre's i adaptar-se (gràcies a l'ajuda de l'ésser humà) a gairebé tots els racons del planeta.

Les varietats que s'han adaptat al clima i al cicle de llum dels tròpics i l'equador solen germinar molt abans que els ceps adaptats a créixer més al nord o al sud.

També podrien romandre en fase vegetativa molt més temps, i fins i tot continuar desenvolupant fulles a mesura que floreixen, la qual cosa provocaria la formació de cabdells allargats i poc densos.

Però recorda que, encara que les varietats fotoperiódiques de l'equador podrien comportar-se de manera similar a les autoflorecents, no són veritables actuacions. Els ceps autoflorecents contenen gens del Cànnabis ruderalis que fan que floreixin sobre la base dels canvis hormonals causats per l'edat. Les varietats fotoperiódiques equatorials no contenen aquesta genètica i, per tant, la seva floració podria activar-se pels canvis de llum (encara que aquests siguin mínims al llarg de l'equador i els tròpics).

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions