El cicle de cultiu de la Marihuana

COMENÇANT EL PROCÉS

Abans d'engegar la teva plantació de marihuana, necessites començar per traçar un pla de cultiu basat en el cicle de vida del cànnabis. Hauràs de fer-te unes senzilles preguntes abans de llançar-te a l'aventura de conrear la teva pròpia marihuana.

En primer lloc, has de decidir què tipus de conreador ets i quin sistema de cultiu i varietats de marihuana s'adapten millor a les teves necessitats i són les idònies per al teu espai. Dedica dues setmanes a investigar i recopilar materials.

Independentment del teu pressupost o de la teva preferència pel cultiu d'interior o exterior, és totalment factible conrear bona herba des de la llavor al cogollo. Si tens accés a esqueixos d'alguna font de confiança potser puguis passar directament a la fase vegetativa.

No obstant això, la majoria de conreadors propietaris comencen amb una plantació des de zero, a partir de llavors. Escull les teves varietats amb cap, perquè la genètica serà la base del teu cultiu. El cànnabis és bàsicament una planta dioica anual, però en ocasions pot desenvolupar qualitats intersexuales. Aquests exemplars es coneixen com hermafroditas.

Només les plantes femenines sense polinizar produiran "sinsemilla", així que tret que siguis un criador, les plantes mascle són inservibles i hauran de retirar-se abans de la floració, en el cas d'usar llavors regulars. Òbviament, qualsevol planta hermafrodita també haurà d'apartar-se immediatament per mantenir la qualitat del producte final i lliure de llavors.

Usar llavors feminitzades de la millor qualitat és la solució òbvia, encara que encara així no podràs baixar mai la guàrdia, aportant condicions i cures òptimes que garanteixin una collita sinsemilla de gran qualitat. El termini mitjà per a una collita de marihuana des de llavor sol ser d'entre 3 i 6 mesos, així que ha de ser material de primer nivell.

Les varietats autoflorecientes han de vigilar-se encara amb més cuidat per evitar decepcions. No hi ha temps per a errors, literalment, atès que les plantes passen a la floració independentment de les hores de llum que rebin i poden estar llestes en 60-80 dies des que la llavor hagi germinat.

Una genètica amb pedigrí és tan important amb les actuacions com en les varietats per fotoperíodo, que floreixen sota un cicle de llum-foscor de 12-12 i passen entre 7 i 14 setmanes només en l'etapa de floració.

GERMINACIÓ (1 a 7 dies)

El primer pas és germinar les llavors de marihuana que acuradament has seleccionat. Sempre és aconsellable donar un gran començament al teu cultiu, així que assegura't d'encertar amb la germinació. Si aquesta fase va malament, la teva plantació estarà condicionada abans fins i tot d'haver-la començat. Normalment, la germinació dura entre 1 i 7 dies abans que l'arrel primària surti a la llum.

La tècnica del paper absorbent és un mètode fiable i comprovat, però si ets novençà o potser una mica maldestre per retirar les llavors acuradament sense danyar les seves delicades arrels primàries, et recomanem el nostre kit per a principiants de Royal Queen Seeds. Col·loca les teves llavors en el substrat i espera durant uns dies. Conrear no podria ser més senzill.

Les varietats sativa dominants tendeixen a trigar una mica més a germinar, de vegades entre 4 i 7 dies. Mentre que alguns ceps índica o híbrides vigoroses poden trigar tan sols un o dos dies. En exterior, la primavera és naturalment l'època per sembrar i el cànnabis no és una excepció.

FASE DE LA PLÁNTULA (2 setmanes)

Una vegada les teves llavors de marihuana han brollat estaran entrant en la fase de la plántula o plantón, que no hauria de confondre's amb el creixement vegetatiu, encara que els cicles de llum d'entre 18 i 24 hores diàries es comparteixen en ambdues etapes.

Fins i tot quan decideixes conrear a l'aire lliure, és interessant enfortir els teus plántulas en interior abans de traslladar-les a la naturalesa. Els plantones de cànnabis poden prosperar fins a en la cartel·la d'una finestra amb llum solar decent.

La transició de les plántulas cap al creixement vegetatiu sol produir-se entre 10 i 15 dies després, i ja començaran a mostrar l'aparença d'una minúscula planta de marihuana. L'ambient ideal per les plántulas de cànnabis és un propagador, preferiblement amb un 70% d'humitat relativa i temperatures de 20 a 25ºC, baix llueixes LED o fluorescents CFL.

Les llavors de marihuana haurien d'incentivar-se per desenvolupar unes arrels sanes i vigoroses. Tret que plantis directament en els tests definitius, l'ideal seria usar petits tiestos amb mitjà lleugerament fertilitzat.

CREIXEMENT VEGETATIU (2 a 8 setmanes)

El creixement vegetatiu se sol associar amb un trasplantament, ja que a les plantes se'ls queda petit el mitjà inicial, ja sigui llana de roca o un got de paper amb terra o coco. El desenvolupament continu de la zona radicular i unes branques robustes són les prioritats principals per al conreador. L'ideal és un nivell d'humitat elevat, sobre el 50%, i temperatures una mica més fresques al voltant de 20-24ºC, que poden afavorir el desenvolupament de plantes femenines si s'utilitzen llavors regulars.

Els conreadors de plantes autoflorecientes tenen fins i tot menys temps amb el qual jugar que aquells que planten llavors per fotoperíodo, ja que la majoria de les acte passaran a la floració després d'amb prou feines 2-3 setmanes de creixement vegetatiu. I per aquesta raó molts conreadors de autoflorecientes sembren les seves llavors directament en el test final. El temps és or des del moment en què les actuacions germinen.

Els ceps per fotoperíodo es poden mantenir en creixement vegetatiu indefinidament sempre que se superin les 18 hores diàries de llum i es mantinguin les condicions propícies. Això permet als conreadors d'interior conservar les seves plantes mare durant anys i per això els conreadors d'exterior planten a la primavera. A més, tant en interior com en exterior, exposar-les a 18 hores de llum facilita l'extracció d'esqueixos.

Aquesta és l'etapa en la qual passar les teves plantes de fotoperíodo als seus tests definitius, almenys un parell de setmanes abans de canviar a la fase de floració o abans de l'estiu en exterior.

Encara que els ceps per fotoperíodo es poden mantenir en fase vegetativa durant setmanes o mesos per permetre tot tipus de tècniques per maximitzar les seves collites, com la poda apical, FIM, low-stress training o fins a ScrOG, el conreador de autoflorecientes està molt limitat pel temps.

FLORACIÓ (6 a 12 setmanes)

En aquesta etapa, l'objectiu del conreador i de les pròpies plantes és la producció de cogollos, mentre el conreador ja somia amb una collita d'herba resplandeciente en un futur proper. La humitat relativa ha de disminuir-se fins a un 40-50% i les temperatures se situaran entre 20 i 28ºC.

Les plantes de cànnabis començaran a aportar indicis del seu sexe en la primera part de la floració. Generalment, en les dues primeres setmanes d'aquesta etapa, les femelles desenvoluparan pistils o "pèls" per confirmar la seva feminitat.

Si veus "racimos" o qualsevol cosa amb forma similar formant-se en les flors o en qualsevol part de la tija, llavors tens una planta de cànnabis masculina. Si veus tant pèls com racimos, tindràs una hermafrodita i hauràs de retirar-la immediatament.

En les varietats per fotoperíodo es força la floració mitjançant el nombre d'hores de llum que reben, en interior el conreador passa a un cicle llum-foscor 12-12 per incentivar artificialment el desenvolupament de les flors.

En exterior, la mare naturalesa dicta el calendari del conreador i la floració no començarà fins a finals d'estiu o començaments de tardor, a mesura que les hores de llum disminueixen, per la qual cosa la transició a la fase de floració és més gradual. Els conreadors de l'hemisferi nord saben perfectament que octubre és l'època de la collita.

Òbviament, els ceps autoflorecientes no segueixen aquests patrons a causa dels seus gens Ruderalis, per la qual cosa començaran a florir aproximadament un mes després d'haver germinat. Les actuacions prefereixen quedar-se en un cicle de 18 hores durant la floració i seran més productives en cicles d'il·luminació que mai permetrien a les varietats per fotoperíodo començar a florir.

La floració sol durar entre 7 i 10 setmanes per a varietats de marihuana índica o híbrides per fotoperíodo, mentre que els ceps amb major dominancia sativa poden trigar entre 10 i 14 setmanes per madurar i oferir-te un material de primera.

En realitat, les actuacions solament floreixen durant 30-45 dies, amb una transició cap a la floració molt més sobtada. Les actuacions feminitzades són una sàvia elecció per a novençans que no volen herba amb llavors.

Sempre és millor decidir si una planta de marihuana està llista per a la collita analitzant en profunditat aquests cogollos carregats de resina. Usant una simple lupa podrem veure d'a prop els tricomas per assegurar-nos que estan blanquecinos i ambre i no transparents, evitant així prendre decisions a cegues.

Una vegada confirmis que tens entre mans un cultiu de marihuana ja madur, és hora d'agarrar les teves tisores de podar i començar la collita. Després de dues setmanes d'assecat lent, penjant els cogollos o col·locant-los en bosses de paper a temperatura ambienti i humitat relativa sobre el 50%, tindràs les teves noves provisions.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.