Cronologia del cultiu de cànnabis

Resum de les 5 etapes del cultiu de cànnabis.

Contingut:

El cultiu de marihuana va acompanyat d'una sèrie de incerteses. Dit això, el cicle de cultiu del cànnabis pot dividir-se en 5 etapes diferents, independentment de la mena de llavors que hagis triat.

PREPARACIÓ

Abans de plantar les llavors, has de pensar en quina mena de cultiu faràs. Conrearàs en interior o a l'aire lliure? Tens el material adequat per al teu ambient de cultiu? Has seleccionat llavors de varietats que creixin bé en l'entorn on vagis a conrear-les, ja sigui interior o exterior? Respecte a aquesta última qüestió, tot aspirant a conreador hauria de conèixer la diferència entre les plantes de cànnabis fotoperiódiques i auto florents. Existeixen algunes diferències fonamentals que han de tenir-se en compte.

PLANTES FOTOPERIÓDIQUES

El principal indicador d'una planta fotoperiódiques, també dita fotodependents, és que pot mantenir-se en creixement vegetatiu de manera indefinida – sempre que mantinguis les plantes amb un cicle de llum/foscor de 18/6 o 24/0. Parlarem sobre això més endavant, però significa que aquestes plantes poden tolerar més errors durant el procés de cultiu. També significa que pots assegurar que les teves plantes produeixin la millor collita possible, una vegada activis la floració. I l'única cosa que has de fer per a iniciar la floració és ajustar el cicle de llum/foscor a 12/12. Això resulta encara més útil quan ets capaç de treure esqueixos de les teves millors plantes il·limitadament. El principal inconvenient de les plantes fotoperiódicas és que trigaràs uns 4 mesos a tenir una collita substanciosa. Però, en general, una vegada arribis a la collita tindràs una planta més gran i potent.

PLANTES AUTO FLORENTS 

La diferència entre aquestes plantes i les fotoperiódiques queda clara en els seus propis noms. Les plantes auto florents començaran a florir automàticament en un moment determinat, marcat per la genètica de la varietat. D'una banda, aquestes plantes són més fàcils per als cultivadors novençans, al no requerir canvis en el cicle de llum. Però, d'altra banda, el fet de tenir una fase vegetativa més curta significa que hi ha un menor marge per a l'error. Això no és ideal per als conreadors primerizos, però el breu cicle de cultiu de 2 mesos de la germinació a la collita resulta molt atractiu. Les auto florents produeixen collites més petites i suaus que els seus equivalents fotoperiódiques, però aquesta diferència s'està reduint gràcies als avanços moderns.

LES 5 ETAPES DEL CULTIU DE CÀNNABIS

Ara que coneixes la diferència entre els ceps fotoperiódiques i auto florents, vegem cadascuna de les etapes del cultiu de cànnabis.

ETAPA 1: GERMINACIÓ (1-7 DIES)

ETAPA 1: GERMINACIÓ (1-7 DIES)

Fins i tot quan la teva planta no és més que una llavor, el teu esforç i dedicació determinaran l'èxit o fracàs del cultiu. La germinació és l'etapa en què la primera arrel brolla de la pela de la llavor i sol trigar entre 1 i 7 dies. Un mètode clàssic per a germinar les llavors és la tècnica del paper absorbent, però això té l'inconvenient de deixar petites fibres de paper en la nova arrel. Òbviament, també pots sembrar les llavors directament en la terra, però has d'assegurar que la humitat i temperatura siguin òptimes.

Si vols germinar les teves llavors de manera neta i segura, et recomanem el Starter Kit de Royal Queen Seeds. Quan les plantitas mesurin 2-3cm d'altura, pots treure-les del propagador i trasplantar-les a un test adequat.

ETAPA 2: PLÀNTULA (2 SETMANES)

ETAPA 2: PLÀNTULA (2 SETMANES)

Després de la germinació, les plantes entren en la fase de plàntula. En aquesta etapa, necessitaran unes 18 hores de llum diària, o més. Però, amb les cures adequades, al cap de dues setmanes aproximadament començaran a desenvolupar un creixement més robust.

En aquesta etapa és quan la petita plàntula comença a semblar una planta de marihuana. Inicialment, les fulles tindran un sol dit o folíol, però al final d'aquesta fase les fulles s'assemblaran més a les típiques fulles de 5-7 dits. Però fins que no hagin desenvolupat completament els 5-7 folíols, les plantes es consideraran plàntules. Un altre indicador de la salut de les plantes, a més de l'augment del nombre de folíols, és el color verd brillant. Per a mantenir la salut de les plàntules hi ha dos factors principals a tenir en compte: el reg i la higiene. Les plàntules són fràgils, per la qual cosa només requereixen un reg lleuger. La higiene també és essencial, donada la vulnerabilitat de les plàntules a desenvolupar floridura i malalties. L'ambient òptim per a les plàntules de marihuana és un propagador, idealment amb una HR del 70% i una temperatura entre 20 i 25 °C, sota unes LED o llums CFL blanques.

ETAPA 3: FASE VEGETATIVA (2-8+ SETMANES)

ETAPA 3: FASE VEGETATIVA (2-8+ SETMANES)

El creixement vegetatiu se sol associar amb un trasplantament, ja que a les plantes se'ls queda petit el mitjà inicial, ja sigui llana de roca o un got de paper amb terra o coco. El desenvolupament continu de la zona radicular i unes branques robustes són les prioritats principals per al conreador. L'ideal és un nivell d'humitat elevat, sobre el 50%, i temperatures una mica més fresques al voltant de 20-24ºC, que poden afavorir el desenvolupament de plantes femenines si s'utilitzen llavors regulars.

Els conreadors de plantes autoflorecientes tenen fins i tot menys temps amb el qual jugar que aquells que planten llavors per fotoperíodo, ja que la majoria de les acte passaran a la floració després d'amb prou feines 2-3 setmanes de creixement vegetatiu. I per aquesta raó molts conreadors de autoflorecientes sembren les seves llavors directament en el test final. El temps és or des del moment en què les actuacions germinen.

Els ceps per fotoperíodo es poden mantenir en creixement vegetatiu indefinidament sempre que se superin les 18 hores diàries de llum i es mantinguin les condicions propícies. Això permet als conreadors d'interior conservar les seves plantes mare durant anys i per això els conreadors d'exterior planten a la primavera. A més, tant en interior com en exterior, exposar-les a 18 hores de llum facilita l'extracció d'esqueixos.

Aquesta és l'etapa en la qual passar les teves plantes de fotoperíodo als seus tests definitius, almenys un parell de setmanes abans de canviar a la fase de floració o abans de l'estiu en exterior.

Encara que els ceps per fotoperíodo es poden mantenir en fase vegetativa durant setmanes o mesos per permetre tot tipus de tècniques per maximitzar les seves collites, com el topping, FIM, low-stress training (LST) o fins a ScrOG, el conreador de autoflorecientes està molt limitat pel temps.

ETAPA 4: FLORACIÓ (6-12 SETMANES)

ETAPA 4: FLORACIÓ (6-12 SETMANES)

En aquesta etapa, l'objectiu del conreador i de les pròpies plantes és la producció de cabdells, mentre el conreador ja somia amb una collita d'herba resplandeciente en un futur proper. La humitat relativa ha de disminuir-se fins a un 40-50% i les temperatures se situaran entre 20 i 28ºC.

Les plantes de cànnabis començaran a aportar indicis del seu sexe en la primera part de la floració. Generalment, en les dues primeres setmanes d'aquesta etapa, les femelles desenvoluparan pistils o "pèls" per confirmar la seva feminitat.

Si veus "racimos" o qualsevol cosa amb forma similar formant-se en les flors o en qualsevol part de la tija, llavors tens una planta de cànnabis masculina. Si veus tant pèls com racimos, tindràs una hermafrodita i hauràs de retirar-la immediatament.

En les varietats per fotoperíodo es força la floració mitjançant el nombre d'hores de llum que reben, en interior el conreador passa a un cicle llum-foscor 12-12 per incentivar artificialment el desenvolupament de les flors.

En exterior, la mare naturalesa dicta el calendari del conreador i la floració no començarà fins a finals d'estiu o començaments de tardor, a mesura que les hores de llum disminueixen, per la qual cosa la transició a la fase de floració és més gradual. Els conreadors de l'hemisferi nord saben perfectament que octubre és l'època de la collita.

Artículo relacionado
La fase de floración

Òbviament, els ceps autoflorecientes no segueixen aquests patrons a causa dels seus gens Ruderalis, per la qual cosa començaran a florir aproximadament un mes després d'haver germinat. Les actuacions prefereixen quedar-se en un cicle de 18 hores durant la floració i seran més productives en cicles d'il·luminació que mai permetrien a les varietats per fotoperíodo començar a florir.

La floració sol durar entre 7 i 10 setmanes per a varietats de marihuana índica o híbrides per fotoperíodo, mentre que els ceps amb major dominancia sativa poden trigar entre 10 i 14 setmanes per madurar i oferir-te un material de primera.

En realitat, les actuacions solament floreixen durant 30-45 dies, amb una transició cap a la floració molt més sobtada. Les actuacions feminitzades són una sàvia elecció per a novençans que no volen herba amb llavors.

Sempre és millor decidir si una planta de marihuana està llista per a la collita analitzant en profunditat aquests cogollos carregats de resina. Usant una simple lupa podrem veure d'a prop els tricomas per assegurar-nos que estan blanquecinos i ambre i no transparents, evitant així prendre decisions a cegues.

Una vegada confirmis que tens entre mans un cultiu de marihuana ja madur, és hora d'agarrar les teves tisores de podar i començar la collita. Després de dues setmanes d'assecat lent, penjant els cogollos o col·locant-los en bosses de paper a temperatura ambienti i humitat relativa sobre el 50%, tindràs les teves noves provisions.

Trimming

ETAPA 5: COLLITA I CURAT (1-2 MESOS)

La collita és la part més gratificant del cultiu. Per a determinar el moment adequat de la collita, el primer que hauries de mirar són els tricomes de les flors. Els tricomes són les glàndules que contenen la major part de cannabinoides i terpens de la planta. Al principi de la floració, els tricomes tenen un color transparent. Quan el 60% dels tricomes o més hagin canviat de color, passant del transparent a un blanc lletós, és l'hora de la collita. Alguns conreadors esperen fins que prop del 90% dels tricomes hagin canviat de color, per a aconseguir un producte final amb un efecte més sedant. Per a una guia més completa sobre aquest tema, pots consultar el nostre blog sobre collita de cànnabis.

Un altre indicador clau és el fullatge. Quan les fulles es tornen cada vegada més grogues, és un senyal del punt òptim de maduració de les plantes. El amarilleamiento de les fulles indica que els cabdells estan aprofitant completament els nutrients, com hauria de ser. Quan vegis tots dos senyals, és el moment de manicurar i curar els teus cabdells.

El manicurat en verd es realitza just després de la collita, quan els cabdells encara tenen un alt contingut d'humitat. En aquest moment, els cabdells són més enganxosos, la qual cosa complica lleugerament el procés, però en general el manicurat en verd és una tècnica més fàcil i habitual. D'altra banda, el manicurat en sec no deixarà les tisores tan pegades, però necessitaràs més espai per a l'assecat; i amb aquest mètode, els cabdells trigaran molt més a assecar-se després de la collita.

ETAPA 5: COLLITA I CURAT (1-2 MESOS)

I, finalment, arriba el procés de curat. Si has manicurat en verd, hauràs d'assecar els cabdells primer; però si has manicurat en sec, ja estaràs llest per al curat. Agafa uns flascons de vidre amb tancament hermètic i fica els cabdells en els flascons, omplint-los fins a dos terços de la seva capacitat. El curat elimina els sucres, la clorofil·la i la humitat restant en els cabdells, assegurant un producte final amb un fum molt més suau. Durant les 2 primeres setmanes del curat, obre els pots 1-2 vegades al dia per a permetre l'intercanvi d'aire i inspeccionar els cabdells per si desenvolupen floridura. Passat aquest temps, només hauràs d'obrir els pots 1-2 vegades per setmana.

Quan hagin passat algunes setmanes, els teus cabdells ja estaran llestos per a fumar! Per a més informació sobre l'assecat i curat del cànnabis, dóna un cop d'ull als nostres blogs Consells per a assecar i curar amb èxit els teus cabdells de marihuana i Com curar els teus cabdells de marihuana.

Royal Queen Seeds Genetics

Royal Queen Seeds produeix algunes de les millors llavors de cànnabis d'europa, assegurant als growers afeccionats l'accés a les millors genètiques del món.

Compra a RQS

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.