El cicle de cultiu de la Marihuana

COMENÇANT EL PROCÉS

Abans d'engegar la teva plantació de marihuana, necessites començar per traçar un pla de cultiu basat en el cicle de vida del cànnabis. Hauràs de fer-te unes senzilles preguntes abans de llançar-te a l'aventura de conrear la teva pròpia marihuana.

En primer lloc, has de decidir què tipus de conreador ets i quin sistema de cultiu i varietats de marihuana s'adapten millor a les teves necessitats i són les idònies per al teu espai. Dedica dues setmanes a investigar i recopilar materials.

Independentment del teu pressupost o de la teva preferència pel cultiu d'interior o exterior, és totalment factible conrear bona herba des de la llavor al cogollo. Si tens accés a esqueixos d'alguna font de confiança potser puguis passar directament a la fase vegetativa.

No obstant això, la majoria de conreadors propietaris comencen amb una plantació des de zero, a partir de llavors. Escull les teves varietats amb cap, perquè la genètica serà la base del teu cultiu. El cànnabis és bàsicament una planta dioica anual, però en ocasions pot desenvolupar qualitats intersexuales. Aquests exemplars es coneixen com hermafrodites.

Només les plantes femenines sense polinizar produiran "sinsemilla", així que tret que siguis un criador, les plantes mascle són inservibles i hauran de retirar-se abans de la floració, en el cas d'usar llavors regulars. Òbviament, qualsevol planta hermafrodita també haurà d'apartar-se immediatament per mantenir la qualitat del producte final i lliure de llavors.

Usar llavors feminitzades de la millor qualitat és la solució òbvia, encara que encara així no podràs baixar mai la guàrdia, aportant condicions i cures òptimes que garanteixin una collita sinsemilla de gran qualitat. El termini mitjà per a una collita de marihuana des de llavor sol ser d'entre 3 i 6 mesos, així que ha de ser material de primer nivell.

Les varietats autoflorecientes han de vigilar-se encara amb més cuidat per evitar decepcions. No hi ha temps per a errors, literalment, atès que les plantes passen a la floració independentment de les hores de llum que rebin i poden estar llestes en 60-80 dies des que la llavor hagi germinat.

Una genètica amb pedigrí és tan important amb les actuacions com en les varietats per fotoperíodo, que floreixen sota un cicle de llum-foscor de 12-12 i passen entre 7 i 14 setmanes només en l'etapa de floració.

GERMINACIÓ (1 a 7 dies)

Germinació

El primer pas és germinar les llavors de marihuana que acuradament has seleccionat. Sempre és aconsellable donar un gran començament al teu cultiu, així que assegura't d'encertar amb la germinació. Si aquesta fase va malament, la teva plantació estarà condicionada abans fins i tot d'haver-la començat. Normalment, la germinació dura entre 1 i 7 dies abans que l'arrel primària surti a la llum.

La tècnica del paper absorbent és un mètode fiable i comprovat, però si ets novençà o potser una mica maldestre per retirar les llavors acuradament sense danyar les seves delicades arrels primàries, et recomanem el nostre kit per a principiants de Royal Queen Seeds. Col·loca les teves llavors en el substrat i espera durant uns dies. Conrear no podria ser més senzill.

Les varietats sativa dominants tendeixen a trigar una mica més a germinar, de vegades entre 4 i 7 dies. Mentre que alguns ceps índica o híbrides vigoroses poden trigar tan sols un o dos dies. En exterior, la primavera és naturalment l'època per sembrar i el cànnabis no és una excepció.

FASE DE LA PLÀNTULA (2 setmanes)

Fase de la plàntula

Una vegada les teves llavors de marihuana han brollat estaran entrant en la fase de la plántula o plantón, que no hauria de confondre's amb el creixement vegetatiu, encara que els cicles de llum d'entre 18 i 24 hores diàries es comparteixen en ambdues etapes.

Fins i tot quan decideixes conrear a l'aire lliure, és interessant enfortir els teus plántulas en interior abans de traslladar-les a la naturalesa. Els plantones de cànnabis poden prosperar fins a en la cartel·la d'una finestra amb llum solar decent.

La transició de les plántulas cap al creixement vegetatiu sol produir-se entre 10 i 15 dies després, i ja començaran a mostrar l'aparença d'una minúscula planta de marihuana. L'ambient ideal per les plántulas de cànnabis és un propagador, preferiblement amb un 70% d'humitat relativa i temperatures de 20 a 25ºC, baix llueixes LED o fluorescents CFL.

Les llavors de marihuana haurien d'incentivar-se per desenvolupar unes arrels sanes i vigoroses. Tret que plantis directament en els tests definitius, l'ideal seria usar petits tiestos amb mitjà lleugerament fertilitzat.

CREIXEMENT VEGETATIU (2 a 8 setmanes)

Creixement Vegetatiu

El creixement vegetatiu se sol associar amb un trasplantament, ja que a les plantes se'ls queda petit el mitjà inicial, ja sigui llana de roca o un got de paper amb terra o coco. El desenvolupament continu de la zona radicular i unes branques robustes són les prioritats principals per al conreador. L'ideal és un nivell d'humitat elevat, sobre el 50%, i temperatures una mica més fresques al voltant de 20-24ºC, que poden afavorir el desenvolupament de plantes femenines si s'utilitzen llavors regulars.

Els conreadors de plantes autoflorecientes tenen fins i tot menys temps amb el qual jugar que aquells que planten llavors per fotoperíodo, ja que la majoria de les acte passaran a la floració després d'amb prou feines 2-3 setmanes de creixement vegetatiu. I per aquesta raó molts conreadors de autoflorecientes sembren les seves llavors directament en el test final. El temps és or des del moment en què les actuacions germinen.

Els ceps per fotoperíodo es poden mantenir en creixement vegetatiu indefinidament sempre que se superin les 18 hores diàries de llum i es mantinguin les condicions propícies. Això permet als conreadors d'interior conservar les seves plantes mare durant anys i per això els conreadors d'exterior planten a la primavera. A més, tant en interior com en exterior, exposar-les a 18 hores de llum facilita l'extracció d'esqueixos.

Aquesta és l'etapa en la qual passar les teves plantes de fotoperíodo als seus tests definitius, almenys un parell de setmanes abans de canviar a la fase de floració o abans de l'estiu en exterior.

Encara que els ceps per fotoperíodo es poden mantenir en fase vegetativa durant setmanes o mesos per permetre tot tipus de tècniques per maximitzar les seves collites, com la poda apical, FIM, low-stress training o fins a ScrOG, el conreador de autoflorecientes està molt limitat pel temps.

FLORACIÓ (6 a 12 setmanes)

Floració

En aquesta etapa, l'objectiu del conreador i de les pròpies plantes és la producció de cogollos, mentre el conreador ja somia amb una collita d'herba resplandeciente en un futur proper. La humitat relativa ha de disminuir-se fins a un 40-50% i les temperatures se situaran entre 20 i 28ºC.

Les plantes de cànnabis començaran a aportar indicis del seu sexe en la primera part de la floració. Generalment, en les dues primeres setmanes d'aquesta etapa, les femelles desenvoluparan pistils o "pèls" per confirmar la seva feminitat.

Si veus "racimos" o qualsevol cosa amb forma similar formant-se en les flors o en qualsevol part de la tija, llavors tens una planta de cànnabis masculina. Si veus tant pèls com racimos, tindràs una hermafrodita i hauràs de retirar-la immediatament.

En les varietats per fotoperíodo es força la floració mitjançant el nombre d'hores de llum que reben, en interior el conreador passa a un cicle llum-foscor 12-12 per incentivar artificialment el desenvolupament de les flors.

En exterior, la mare naturalesa dicta el calendari del conreador i la floració no començarà fins a finals d'estiu o començaments de tardor, a mesura que les hores de llum disminueixen, per la qual cosa la transició a la fase de floració és més gradual. Els conreadors de l'hemisferi nord saben perfectament que octubre és l'època de la collita.

Artículo relacionado
La fase de floración

Òbviament, els ceps autoflorecientes no segueixen aquests patrons a causa dels seus gens Ruderalis, per la qual cosa començaran a florir aproximadament un mes després d'haver germinat. Les actuacions prefereixen quedar-se en un cicle de 18 hores durant la floració i seran més productives en cicles d'il·luminació que mai permetrien a les varietats per fotoperíodo començar a florir.

La floració sol durar entre 7 i 10 setmanes per a varietats de marihuana índica o híbrides per fotoperíodo, mentre que els ceps amb major dominancia sativa poden trigar entre 10 i 14 setmanes per madurar i oferir-te un material de primera.

En realitat, les actuacions solament floreixen durant 30-45 dies, amb una transició cap a la floració molt més sobtada. Les actuacions feminitzades són una sàvia elecció per a novençans que no volen herba amb llavors.

Sempre és millor decidir si una planta de marihuana està llista per a la collita analitzant en profunditat aquests cogollos carregats de resina. Usant una simple lupa podrem veure d'a prop els tricomas per assegurar-nos que estan blanquecinos i ambre i no transparents, evitant així prendre decisions a cegues.

Una vegada confirmis que tens entre mans un cultiu de marihuana ja madur, és hora d'agarrar les teves tisores de podar i començar la collita. Després de dues setmanes d'assecat lent, penjant els cogollos o col·locant-los en bosses de paper a temperatura ambienti i humitat relativa sobre el 50%, tindràs les teves noves provisions.

Oogsten Cannabis

COLLITA

Per a la majoria de conreadors, la collita és la part més gratificant del procés de cultiu. Veure com creixen les teves plantes durant diversos mesos és fascinant, però poder collir els fruits del teu treball és el millor de l'experiència. La fase de floració del cicle de cultiu sol durar entre 7 i 11 setmanes, i una vegada finalitzada és el moment de collir els cabdells. Si collites massa d'hora, les flors no maduraran completament. I tampoc és bo recollir-les massa tard. Calcular el moment exacte de la collita és un pas crucial, i hi ha diversos senyals que t'indicaran quan és el moment adequat.

Una de les millors formes per a saber si les flors realment estan llestes per a la collita és observant-les de prop amb una lupa o lent d'augment. Aquest avantatge visual et permetrà detectar petits canvis que passarien desapercebuts a simple vista. Alguns conreadors utilitzen una lupa de joier, que bàsicament és una lupa de butxaca recoberta per un tros de metall. Uns altres opten per usar aparells, com un microscopi digital, que ofereixen major detall.

La lupa és important per a detectar el progrés dels tricomas i, per tant, el moment adequat per a collir els teus cabdells. Els tricomas són unes petites glàndules, amb forma de bolet, que produeixen la resina que conté la gran majoria de cannabinoides i terpens.

Observar els canvis en els tricomas és el mètode més precís per a determinar l'estat de maduresa del teu cultiu. Els tricomas poden detectar-se fàcilment; són la substància blanca i gebrada que cobreix els cabdells i les fulles de sucre. En fer zoom sobre aquestes estructures, podràs conèixer el nivell de maduresa de les teves plantes i decidir si estan llestes per a ser tallades.

En les etapes prèvies de la fase de floració, els tricomas tenen un aspecte transparent, la qual cosa significa que encara s'estan desenvolupant i han de deixar-se madurar. Quan aproximadament el 60% dels tricomas tingui un aspecte lletós, els cabdells estaran llestos per a la collita. En aquest moment és quan produeixen un colocón més considerable. Però alguns conreadors esperen que el 90% dels tricomas passada del to lletós a un color ambre, ja que d'aquesta forma els cabdells tindran un efecte més sedant i relaxant a nivell corporal.

Un altre senyal que indica la maduració dels cabdells és el canvi de color dels pistils de les flors. Els pistils són unes estructures, amb aspecte de pelitos, que creixen en els calzes i són l'òrgan reproductiu de les plantes femella de marihuana. Aquí és on es produeix la pol·linització - si es permetés que el pol·len mascle aterrés sobre els pistils. En les etapes inicials de la floració, els pistils són blancs; i, a mesura que maduren les flors, canvien a un color taronja-marró.

A més de fixar-te en els cabdells, una altra forma de saber si les teves plantes s'acosten al moment de la collita és observant el color de les fulles. Sempre que no hagis fertilitzat excessivament les plantes durant l'última etapa de la floració, el amarilleamiento de les fulles t'indica que la planta s'acosta al punt màxim de maduresa i els cabdells estan aprofitant plenament els nutrients. Si durant un parell de setmanes abans de la collita fas una rentada d'arrels amb aigua de pH neutre per a eliminar l'acumulació de sals nutrients, aconseguiràs una fumada més suau i agradable de qualsevol planta.

Ara que ja saps quan començar a collir els teus cabdells, és el moment d'aprendre a manicurarlos.

Trimming

MANICURAT EN HUMIT

El manicurat de les plantes de marihuana pot fer-se de dues maneres: en verd o en sec. Tots dos mètodes tenen els seus avantatges i uns conreadors prefereixen l'un i els altres l'altre. El manicurat en verd significa llevar les fulles de sucre que envolten els cabdells immediatament després de la collita, quan la planta encara té un alt contingut d'aigua i està “fresca”. Aquest mètode és el més habitual i potser el més fàcil, ja que no requereix un gran espai per a assecar les plantes primer. Però el manicurat en verd és, literalment, un treball enganxós. Les teves mans i les teves tisores quedaran cobertes per la resina de les flors, però això té el seu costat positiu. En raspar de tant en tant la resina de les tisores, acumularàs ràpidament una mica de “haixix de tisores”, que et permetrà fer una primera degustació de la teva collita.

MANICURAT EN SEC

El manicurat en sec es fa quan les plantes ja estan seques, i els cabdells i fulles contenen poca aigua. Manicurar els cabdells secs no deixarà tanta resina pegada a les teves tisores. No obstant això, manicurar amb precisió els cabdells secs pot ser una mica enutjós, resultant en un producte final menys atractiu visualment. A més, aquest mètode requereix una mica més d'espai; els conreadors solen penjar branques senceres de cabdells d'una corda en habitacions amb temperatura controlada, per a deixar que s'airegin fins que estiguin prou secs.

CURAT DELS CABDELLS

Després de finalitzar la collita i el manicurat, és el moment de curar les flors. El curat és un procés essencial que elimina l'aigua residual dels cabdells, minimitzant el risc de formació de floridura i allargant enormement el temps de conservació. El curat també millora el sabor i la qualitat del fum, oferint una experiència més suau i potent.

Si has optat pel manicurat en sec, les teves flors estaran llestes per a curar immediatament després del manicurat. Però si has triat el manicurat en verd, hauràs d'assecar bé les flors abans de curar-les.

Per a això, escampa els cabdells sobre un cartó, paper de periòdic o, encara millor, una reixeta d'assecat. Triïs el que triïs, assegura't d'escampar-los en una superfície àmplia perquè quedin exposats a la major quantitat possible d'aire fresc. Intenta que l'habitació tingui una temperatura estable de 21 °C i una humitat relativa del 50%, per a assegurar un assecat més suau, encara que més lent, i retenir el màxim sabor possible.

Caixa per a curar

I ara, passem al curat. Per a aquest procés, necessitaràs pots de vidre amb tancament hermètic per a minimitzar l'aparició de floridura. Plena cada pot a ⅔ de la seva capacitat, deixant suficient espai per a l'aire. Aquest és l'ambient perfecte per a la descomposició de l'excés de sucres i clorofil·la, un procés fonamental per a gaudir de calades més suaus.

Durant les dues primeres setmanes de curat, obre els pots una o dues vegades al dia i inspecciona cada cabdell per a detectar senyals de floridura amb aspecte de teranyines. Si trobes floridura, tira els cabdells afectats a les escombraries. Obrir els pots sovint també serveix per a renovar i mantenir fresc l'aire dels pots.

Passades unes setmanes, es redueix la necessitat d'inspeccionar els cabdells amb tanta freqüència; com més secs estiguin, menys probabilitats haurà de que aparegui floridura. A hores d'ara, només hauràs d'inspeccionar-los dues vegades per setmana, més o menys, perquè els cabdells s'exposin a aire fresc. Al cap d'unes setmanes, els teus cabdells estaran curats; no obstant això, alguns conreadors prefereixen curar els cabdells durant unes setmanes més, perquè desenvolupin un sabor impecable i d'alta qualitat. Pots anar provant els cabdells a mesura que passen les setmanes per a comprovar si el sabor actual s'adapta al teu gust.

Royal Queen Seeds Genetics

Royal Queen Seeds produeix algunes de les millors llavors de cànnabis d'europa, assegurant als growers afeccionats l'accés a les millors genètiques del món.

Compra a RQS

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.