Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Andreu Francés

Cronologia del cultiu de cànnabis

Resum de les 5 etapes del cultiu de cànnabis.

Contingut:

El cultiu de marihuana va acompanyat d'una sèrie de incerteses. Dit això, el cicle de cultiu del cànnabis pot dividir-se en 5 etapes diferents, independentment de la mena de llavors que hagis triat.

PREPARACIÓ

Video id: 484396327

Abans de plantar les llavors, has de pensar en quina mena de cultiu faràs. Conrearàs en interior o a l'aire lliure? Tens el material adequat per al teu ambient de cultiu? Has seleccionat llavors de varietats que creixin bé en l'entorn on vagis a conrear-les, ja sigui interior o exterior? Respecte a aquesta última qüestió, tot aspirant a conreador hauria de conèixer la diferència entre les plantes de cànnabis fotoperiódiques i auto florents. Existeixen algunes diferències fonamentals que han de tenir-se en compte.

PLANTES FOTOPERIÓDIQUES

El principal indicador d'una planta fotoperiódiques, també dita fotodependents, és que pot mantenir-se en creixement vegetatiu de manera indefinida – sempre que mantinguis les plantes amb un cicle de llum/foscor de 18/6 o 24/0. Parlarem sobre això més endavant, però significa que aquestes plantes poden tolerar més errors durant el procés de cultiu. També significa que pots assegurar que les teves plantes produeixin la millor collita possible, una vegada activis la floració. I l'única cosa que has de fer per a iniciar la floració és ajustar el cicle de llum/foscor a 12/12. Això resulta encara més útil quan ets capaç de treure esqueixos de les teves millors plantes il·limitadament. El desavantatge principal és que trigarà una mica més a estar llesta per a la collita a comparació amb les plantes autoflorecientes. No obstant això, quan arribi la collita, les plantes seran més productives i, en general, més potents.

PLANTES AUTO FLORENTS 

La diferència entre aquestes plantes i les fotoperiódiques queda clara en els seus propis noms. Les plantes auto florents començaran a florir automàticament en un moment determinat, marcat per la genètica de la varietat. D'una banda, aquestes plantes són més fàcils per als cultivadors novençans, al no requerir canvis en el cicle de llum. Però, d'altra banda, el fet de tenir una fase vegetativa més curta significa que hi ha un menor marge per a l'error. Això no és ideal per a principiants, però el fet que només transcorrin dos mesos i mig des de la germinació fins a la collita sens dubte és un aspecte bastant atractiu. Les autoflorecientes tendeixen a produir collites menys abundants i menys potents que els seus equivalents fotoperiódicas, però actualment els avanços en la cria de marihuana estan retallant les distàncies.

LES 5 ETAPES DEL CULTIU DE CÀNNABIS

Ara que coneixes la diferència entre els ceps fotoperiódiques i auto florents, vegem cadascuna de les etapes del cultiu de cànnabis.

ETAPA 1: GERMINACIÓ (1-7 DIES)

ETAPA 1: GERMINACIÓ (1-7 DIES)

Fins i tot quan la teva planta no és més que una llavor, el teu esforç i dedicació determinaran l'èxit o fracàs del cultiu. La germinació és l'etapa en què la primera arrel brolla de la pela de la llavor i sol trigar entre 1 i 7 dies. Un mètode clàssic per a germinar les llavors és la tècnica del paper absorbent, però això té l'inconvenient de deixar petites fibres de paper en la nova arrel. Òbviament, també pots sembrar les llavors directament en la terra, però has d'assegurar que la humitat i temperatura siguin òptimes.

Si vols germinar les teves llavors de manera neta i segura, et recomanem el Starter Kit de Royal Queen Seeds. Quan les plantitas mesurin 2-3cm d'altura, pots treure-les del propagador i trasplantar-les a un test adequat.

ETAPA 2: PLÀNTULA (2 SETMANES)

ETAPA 2: PLÀNTULA (2 SETMANES)

Després de la germinació, les plantes entren en la fase de plàntula. En aquesta etapa, necessitaran unes 18 hores de llum diària, o més. Però, amb les cures adequades, al cap de dues setmanes aproximadament començaran a desenvolupar un creixement més robust.

En aquesta etapa és quan la petita plàntula comença a semblar una planta de marihuana. Al principi hi haurà un foliolo serrat per cada fulla, però al final d'aquest termini les fulles s'estaran acostant a la seva típica forma de 5 o 7 dits. No obstant això, fins que les plantes desenvolupen les seves fulles veritables, aquests exemplars es consideren plàntules. Un altre indicador de la salut de les plantes, a més de l'augment del nombre de folíols, és el color verd brillant. Per a mantenir la salut de les plàntules hi ha dos factors principals a tenir en compte: el reg i la higiene. Les plàntules són fràgils, per la qual cosa només requereixen un reg lleuger. La higiene també és essencial, donada la vulnerabilitat de les plàntules a desenvolupar floridura i malalties. L'ambient òptim per a les plàntules de marihuana és un propagador, idealment amb una HR del 70% i una temperatura entre 20 i 25 °C, sota unes LED o llums CFL blanques.

Etapa 3: Fase vegetativa — 2 setmanes fins a l'infinit

ETAPA 3: FASE VEGETATIVA (2-8+ SETMANES)

El creixement vegetatiu normalment s'associa amb el trasplantament de la llavor germinada en algun moment, quan les plantes creixen fins al punt en el qual superen el mitjà inicial on han germinat, per exemple un bloc de llana de roca o un got de paper ple de terra o coco. Les prioritats principals durant aquesta etapa seran el desenvolupament continu de la zona de les arrels i una ramificació robusta. L'entorn òptim per al creixement vegetatiu és una humitat aproximada del 50 al 75% i un rang de temperatura de 20C° a 28 °C, ja sigui sota il·luminació LED o d'halogenurs metàl·lics (MH).

Els conreadors de plantes autoflorecientes tenen fins i tot menys temps amb el qual jugar que aquells que planten llavors per fotoperíodo, ja que la majoria de les acte passaran a la floració després d'amb prou feines 2-3 setmanes de creixement vegetatiu. I per aquesta raó molts conreadors de autoflorecientes sembren les seves llavors directament en el test final. El temps és or des del moment en què les actuacions germinen.

Els ceps per fotoperíodo es poden mantenir en creixement vegetatiu indefinidament sempre que se superin les 18 hores diàries de llum i es mantinguin les condicions propícies. Això permet als conreadors d'interior conservar les seves plantes mare durant anys i per això els conreadors d'exterior planten a la primavera. A més, tant en interior com en exterior, exposar-les a 18 hores de llum facilita l'extracció d'esqueixos.

Aquesta és l'etapa ideal per a col·locar les plantes fotoperiódicas en els seus recipients finals, almenys un parell de setmanes abans que la planta comenci a florir o abans que comenci l'estiu si està a l'aire lliure.

Encara que els ceps per fotoperíodo es poden mantenir en fase vegetativa durant setmanes o mesos per permetre tot tipus de tècniques per maximitzar les seves collites, com el topping, FIM, low-stress training (LST) o fins a ScrOG, el conreador de autoflorecientes està molt limitat pel temps.

ETAPA 4: FLORACIÓ (6-12 SETMANES)

ETAPA 4: FLORACIÓ (6-12 SETMANES)

En aquesta etapa, l'objectiu del conreador i de les pròpies plantes és la producció de cabdells, mentre el conreador ja somia amb una collita d'herba resplandeciente en un futur proper. La humitat relativa ha de disminuir-se fins a un 40-50% i les temperatures se situaran entre 18 i 26ºC.

Les plantes de cànnabis començaran a aportar indicis del seu sexe en la primera part de la floració. Generalment, en les dues primeres setmanes d'aquesta etapa, les femelles desenvoluparan pistils o "pèls" per confirmar la seva feminitat.

Si veus "racimos" o qualsevol cosa amb forma similar formant-se en les flors o en qualsevol part de la tija, llavors tens una planta de cànnabis masculina. Si veus tant pèls com racimos, tindràs una hermafrodita i hauràs de retirar-la immediatament.

En les varietats per fotoperíodo es força la floració mitjançant el nombre d'hores de llum que reben, en interior el conreador passa a un cicle llum-foscor 12-12 per incentivar artificialment el desenvolupament de les flors.

En exterior, la mare naturalesa dicta el calendari del conreador i la floració no començarà fins a finals d'estiu o començaments de tardor, a mesura que les hores de llum disminueixen, per la qual cosa la transició a la fase de floració és més gradual. Els conreadors de l'hemisferi nord saben perfectament que octubre és l'època de la collita.


Les varietats de floració més ràpida

Quick One
Quick One
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Easy Bud
Easy Bud
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Royal CBDV
Royal CBDV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Epsilon F1
F1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
F1
Titan F1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Watermelon
Watermelon
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Royal Cheese
Royal Cheese
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Speedy Chile
Speedy Chile
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Purple Queen
Purple Queen
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Royal CBG
Royal CBG
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Milky Way F1
F1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Tatanka Pure CBD
Tatanka Pure CBD
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks
Weeks

Per descomptat, gràcies a la seva ascendència ruderalis, les varietats autoflorecientes no segueixen les regles, així que començaran a florir aproximadament un mes després de la germinació. Les actuacions prefereixen quedar-se en un cicle de 18 hores durant la floració i seran més productives en cicles d'il·luminació que mai permetrien a les varietats per fotoperíodo començar a florir.

La floració sol durar entre 7 i 10 setmanes per a varietats de marihuana índica o híbrides per fotoperíodo, mentre que els ceps amb major dominancia sativa poden trigar entre 10 i 14 setmanes per madurar i oferir-te un material de primera.

En realitat, les actuacions solament floreixen durant 35-55 dies, amb una transició cap a la floració molt més sobtada. Les actuacions feminitzades són una sàvia elecció per a novençans que no volen herba amb llavors.

Sempre és millor decidir si una planta de marihuana està llista per a la collita analitzant en profunditat aquests cogollos carregats de resina. Usant una simple lupa podrem veure d'a prop els tricomas per assegurar-nos que estan blanquecinos i ambre i no transparents, evitant així prendre decisions a cegues.

Una vegada confirmis que tens entre mans un cultiu de marihuana ja madur, és hora d'agarrar les teves tisores de podar i començar la collita. Després de dues setmanes d'assecat lent, penjant els cogollos o col·locant-los en bosses de paper a temperatura ambienti i humitat relativa sobre el 50%, tindràs les teves noves provisions.

Trimming

ETAPA 5: COLLITA I CURAT (1-2 MESOS)

COLLITA

Per a la majoria de cultivadors, la collita és la part més gratificant del procés de cultiu. Veure com creixen les teves plantes durant diversos mesos és fascinant, però poder collir els fruits del teu treball és el millor de l'experiència. La fase de floració del cicle de cultiu sol durar entre 6 i 12 setmanes, i una vegada finalitzada és el moment de collir els cabdells. Si collites massa d'hora, les flors no maduraran completament. I tampoc és bo recollir-les massa tard. Calcular el moment exacte de la collita és un pas crucial, i hi ha diversos senyals que t'indicaran quan és el moment adequat.

Una de les millors formes per a saber si les flors realment estan llestes per a la collita és observant-les de prop amb una lupa o lent d'augment. Aquest avantatge visual et permetrà detectar petits canvis que passarien desapercebuts a simple vista. Alguns conreadors utilitzen una lupa de joier, que bàsicament és una lupa de butxaca recoberta per un tros de metall. Uns altres opten per usar aparells, com un microscopi digital, que ofereixen major detall.

La lupa és important per a detectar el progrés dels tricomas i, per tant, el moment adequat per a collir els teus cabdells. Els tricomas són unes petites glàndules, amb forma de bolet, que produeixen la resina que conté la gran majoria de cannabinoides i terpens.

Observar els canvis en els tricomes és el mètode més precís per a determinar l'estat de maduresa del teu cultiu. Els tricomes poden detectar-se fàcilment; són la substància blanca i gebrada que cobreix els cabdells i les fulles de sucre. En fer zoom sobre aquestes estructures, podràs conèixer el nivell de maduresa de les teves plantes i decidir si estan llestes per a ser tallades.

Al principi de la fase de floració, els tricomas tindran un aspecte translúcid, la qual cosa significa que encara estan immadurs i en desenvolupament, així que es recomana deixar-los madurar. Quan aproximadament el 60% dels tricomes tingui un aspecte lletós, els cabdells estaran llestos per a la collita. En aquest moment és quan produeixen un efecte més considerable. Però alguns conreadors esperen que el 90% dels tricomes passi del to lletós a un color ambre, ja que d'aquesta forma els cabdells tindran un efecte més sedant i relaxant a nivell corporal.

Un altre senyal que indica la maduració dels cabdells és el canvi de color dels pistils de les flors. Els pistils són unes estructures, amb aspecte de pels, que creixen en els calzes i són l'òrgan reproductiu de les plantes femella de marihuana. Aquí és on es produeix la pol·linització - si es permetés que el pol·len mascle aterrés sobre els pistils. En les etapes inicials de la floració, els pistils són blancs; i, a mesura que maduren les flors, canvien a un color taronja-marró.

A més de fixar-te en els cabdells, una altra forma de saber si les teves plantes s'acosten al moment de la collita és observant el color de les fulles. Sempre que no hagis fertilitzat excessivament les plantes durant l'última etapa de la floració, el engrogament de les fulles t'indica que la planta s'acosta al punt màxim de maduresa i els cabdells estan aprofitant plenament els nutrients. Si durant un parell de setmanes abans de la collita fas una rentada d'arrels amb aigua de pH neutre per a eliminar l'acumulació de sals nutrients, aconseguiràs una fumada més suau i agradable de qualsevol planta.

Ara que ja saps quan començar a collir els teus cabdells, és el moment d'aprendre a manicurarlos.

ETAPA 5: COLLITA I CURAT (1-2 MESOS)

MANICURAT EN VERD

El manicurat de les plantes de marihuana pot fer-se de dues maneres: en verd o en sec. Tots dos mètodes tenen els seus avantatges i uns conreadors prefereixen l'un i els altres l'altre. El manicurat en verd significa llevar les fulles de sucre que envolten els cabdells immediatament després de la collita, quan la planta encara té un alt contingut d'aigua i està “fresca”. Aquest mètode és el més habitual i potser el més fàcil, ja que no requereix un gran espai per a assecar les plantes primer. Però el manicurat en verd és, literalment, un treball enganxós. Les teves mans i les teves tisores quedaran cobertes per la resina de les flors, però això té el seu costat positiu. En raspar de tant en tant la resina de les tisores, acumularàs ràpidament una mica de “haixix de tisores”, que et permetrà fer una primera degustació de la teva collita.

MANICURAT EN SEC

El manicurat en sec es fa quan les plantes ja estan seques, i els cabdells i fulles contenen poca aigua. Manicurar els cabdells secs no deixarà tanta resina pegada a les teves tisores. No obstant això, manicurar amb precisió els cabdells secs pot ser una mica enutjós, resultant en un producte final menys atractiu visualment. A més, aquest mètode requereix una mica més d'espai; els conreadors solen penjar branques senceres de cabdells d'una corda en habitacions amb temperatura controlada, per a deixar que s'airegin fins que estiguin prou secs.

CURAT DELS CABDELLS

Després de finalitzar la collita i el manicurat, és el moment de curar les flors. El curat és un procés essencial que elimina l'aigua residual dels cabdells, minimitzant el risc de formació de floridura i allargant enormement el temps de conservació. El curat també millora el sabor i la qualitat del fum, oferint una experiència més suau i potent.

Si has optat pel manicurat en sec, les teves flors estaran llestes per a curar immediatament després del manicurat. Però si has triat el manicurat en verd, hauràs d'assecar bé les flors abans de curar-les.

  • Per a això, escampa els cabdells sobre un cartó, paper de periòdic o, encara millor, una reixeta d'assecat. Triïs el que triïs, assegura't d'escampar-los en una superfície àmplia perquè quedin exposats a la major quantitat possible d'aire fresc. Intenta que l'habitació tingui una temperatura estable de 21 °C i una humitat relativa del 50%, per a assegurar un assecat més suau, encara que més lent, i retenir el màxim sabor possible.
  • I ara, passem al curat. Per a aquest procés, necessitaràs pots de vidre amb tancament hermètic per a minimitzar l'aparició de floridura. Plena cada pot a ⅔ de la seva capacitat, deixant suficient espai per a l'aire. Aquest és l'ambient perfecte per a la descomposició de l'excés de sucres i clorofil·la, un procés fonamental per a gaudir de calades més suaus.
  • Durant les dues primeres setmanes de curat, obre els pots una o dues vegades al dia i inspecciona cada cabdell per a detectar senyals de floridura amb aspecte de teranyines. Si trobes floridura, tira els cabdells afectats a les escombraries. Obrir els pots sovint també serveix per a renovar i mantenir fresc l'aire dels pots.
  • Després d'unes setmanes, ja no serà necessari revisar els teus cabdells constantment; ja que com més secs estan, menys possibilitats hi ha que aparegui floridura. A hores d'ara, només hauràs d'inspeccionar-los dues vegades per setmana, més o menys, perquè els cabdells s'exposin a aire fresc. Al cap d'unes setmanes, els teus cabdells estaran curats; no obstant això, alguns conreadors prefereixen curar els cabdells durant unes setmanes més, perquè desenvolupin un sabor impecable i d'alta qualitat. Pots anar provant els cabdells a mesura que passen les setmanes per a comprovar si el sabor actual s'adapta al teu gust.

Quan hagin passat algunes setmanes, els teus cabdells ja estaran llestos per a fumar! Per a més informació sobre l'assecat i curat del cànnabis, dóna un cop d'ull als nostres blogs Consells per a assecar i curar amb èxit els teus cabdells de marihuana i Com curar els teus cabdells de marihuana.

Royal Queen Seeds Genetics

Royal Queen Seeds produeix algunes de les millors llavors de cànnabis d'europa, assegurant als growers afeccionats l'accés a les millors genètiques del món.

Compra a RQS

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37822 valoracions