Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Steven Voser Reviewed by: Mr José

Preparar el teu propi súper substrat casolà per a cànnabis és molt més gratificant que comprar-ho a la botiga juntament amb pots de fertilitzants i, a més, no és gens difícil.


Algunes mescles de terra que embenin a les botigues de jardineria funcionen bé, però només fins a un cert punt. Per a conrear la millor marihuana a casa, et recomanem usar una mescla de terra específica per al cànnabis, o preparar la teva pròpia mescla. Continua llegint les nostres instruccions per a crear la teva pròpia mescla de sòl.

AVANTATGES I INCOVENIENTES DE PREPARAR EL TEU PROPI SÚPER SUBSTRAT

Com molts aspectes del cultiu, la preparació d'una mescla de sòl té diversos avantatges i inconvenients. Encara que són més els avantatges que els inconvenients, i des d'aquí animem a tots els conreadors al fet que provin de preparar el seu propi sòl almenys una vegada.

Avantatges

Un substrat casolà és ric en macro i micronutrients, cosa que significa que dependràs menys dels fertilitzants químics.

Conrear en un sòl casolà et proporciona un control total quant a la forma en què les plantes obtenen els seus nutrients. Si vols conrear de manera orgànica, és el camí a seguir.

Els cabdells conreats sense fertilitzants químics tenen un sabor natural únic i produeixen un fum amb millor sabor i més suau.

Els productes químics de les solucions fertilitzants generen un drenatge agressiu que pot tenir un efecte devastador en el medi ambient de la zona. D'altra banda, el sòl casolà és completament sostenible i ecològic.

Desavantatges

Preparar un sòl propi porta temps, un luxe que no tenen tots els conreadors. Si prepares una mescla de terra inadequada, que contingui un excés o una falta de nutrients, les plantes no prosperaran. Per sort, en aquest article descobriràs com fer una bona mescla.

La preparació del teu propi substrat requereix d'una inversió inicial major que si compres terra normal i uns quants fertilitzants. Tingues això en compte si disposes d'un pressupost baix, però recorda que els resultats valen la pena.

CONCEPTES BÀSICS SOBRE EL SÒL I LA NUTRICIÓ DEL CÀNNABIS

En preparar el teu propi super soil per a marihuana, tens l'oportunitat de crear un substrat ric per a les teves plantes amb antelació, en lloc de fertilitzar-les segons les seves necessitats usant abonaments minerals o ecològics. El sòl exerceix dues funcions clau en el procés del cultiu. En primer lloc, exerceix força sobre les plantes, arrelant-les i protegint-les contra el vent. En segon lloc, i més important, serveix com a mitjà de transport d'aigua i nutrients per a les arrels. Per a entendre millor el sòl i com utilitzar una mescla casolana per a fertilitzar i alimentar la nostra marihuana, primer cal conèixer els nutrients bàsics que necessiten les plantes per a sobreviure i créixer.

A més d'aigua, el cànnabis necessita tres nutrients bàsics o _macronutrients_: nitrogen (N), fòsfor (P) i potassi (K). Si compres fertilitzants, sabràs que hi ha productes amb diferents concentracions d'aquests nutrients dissenyats per a utilitzar-se en les diferents fases del cicle de vida de la planta. Aquí tens un resum de com ajuden aquests nutrients al creixement de les plantes de marihuana:

Nitrogen

És un dels principals components de la clorofil·la, i un element fonamental d'alguns aminoàcids importants.

Fòsfor

És essencial per a la producció d'ATP i fosfolípids, que s'utilitzen per a enfortir les membranes cel·lulars.

Potassi

Ajuda a la fotosíntesi, regula l'absorció de CO₂ a través dels estomes de les fulles, i reforça les parets cel·lulars.

El nitrogen, el fòsfor i el potassi constitueixen la major part dels nutrients que contenen la majoria de fertilitzants dels centres de jardineria o grow shops. Però hi ha molts altres nutrients, coneguts com a _micronutrients_, que també ajuden a mantenir les teves plantes sanes i a produir els millors cabdells possibles.

Alguns d'aquests micronutrients són calci, ferro, sofre, zinc, bor, manganès i coure, i es troben de manera natural en substàncies com el guano de ratapinyada, l'humus de cuc, les algues marines, els pòsits de cafè, etc.

NPK Ratio

Quan prepares el teu propi súper sòl, tens l'oportunitat de crear un mitjà ric per a les teves plantes, en comptes d'haver d'alimentar-les segons sigui necessari amb abonaments químics. Tot l'esforç que dediquis a preparar el teu propi sòl natural i orgànic abans de la sembra, et serà recompensat en forma de sabor i qualitat arribat el moment de la collita.

COM PREPARAR LA TEVA PRÒPIA MESCLA DE SÚPER SUBSTRAT

Crear el teu propi súper sòl pot semblar difícil, però no ho és. En realitat, és bastant senzill; es comença amb una mica de terra orgànica de qualitat i s'enriqueix amb ingredients naturals. Quan arribi el moment de sembrar les teves llavors, tindràs un mitjà de cultiu que proporcionarà a les teves plantes tot el que necessiten per a produir uns cabdells preciosos i molt aromàtics.

PAS 1: COMPRA UN SÒL BASE

És molt important triar un sòl basi adequat per a les teves plantes de cànnabis. Recorda: a la marihuana li agraden els sòls ben airejats, permeables i lleugerament àcids (l'ideal és un pH de 6-6,5). Si és possible, opta per un sòl orgànic que contingui ingredients naturals, com a humus de cuc, compost, fibra de coco, sorra, etc. Encara que aquests sòls solen ser més cars, influiran de manera positiva en la salut de les teves plantes i la qualitat i la grandària de la collita.

Altres ingredients que també pots buscar en els sòls orgànics són:

Torba Guano
Fem Pols de roca
Sorra Fibra de coco
Abonaments naturals
(com a K-Mag)
Escorça de pi
Perlita Vermiculita

Si no trobes un bon sòl orgànic amb alguns d'aquests ingredients, no et preocupis. Visita el viver o centre de jardineria més pròxim i compra terra normal per a tests. En qualsevol cas, tria una que sigui lleugerament àcida.

PAS 2: ENRIQUEIX EL SÒL

Comença per col·locar la terra en un recipient gran, i divideix-la amb un rasclet per a assegurar-te que estigui ben airejada. Quan estigui bé solta, enriqueix-la amb més ingredients naturals per a crear un mitjà de cultiu ric per a les teves plantes.

Algunes de les coses que pots afegir a la teva terra són:

Humus de cuc Pòsits de cafè i/o te
Peles d'ou Pells de fruites i verdures
Abonament Fibra de coco
Perlita Vermiculita
Sorra Farina d'ossos
Farina de sang Roca fosfòrica
Sales de Epsom Calç
Dolomia Pelletss d'adob orgànic

Afegeix els ingredients a la terra i usa el rasclet per a barrejar-lo tot bé.

La quantitat "correcta" de cada ingredient que utilitzis dependrà de la qualitat del sòl basi i de quant temps quedi abans de sembrar. Si és possible, prepara el sòl amb almenys sis mesos d'antelació. D'aquesta manera, podràs utilitzar més ingredients, ja que tindran temps per a descompondre's apropiadament.

Quan ho facin, es crearà un humus ric per a les teves plantes, semblança al qual tindrien en la naturalesa. Aquest súper substrat estarà carregat de nitrogen, fòsfor i potassi, a més de tots els micronutrients que hem esmentat.

De totes maneres, aquest procés porta temps. L'abonament, per exemple, pot trigar des d'uns mesos fins a anys a estar llest, alguna cosa que hauràs de tenir en compte quan planegis el teu cultiu. Les pells de les fruites i verdures també trigaran mesos a descompondre's.

Si vols sembrar immediatament, pots usar alguns dels ingredients de la llista anterior, però hauràs d'anar amb compte, ja que correràs el risc que es creï un sòl massa ric en nutrients i provoqui cremades en les teves plantes. Com a regla general per a començar, prova amb les següents proporcions:

- 4 parts de sòl basi
- 1 part d'humus de cuc
- 1 part de fibra de coco
- 1 part de perlita/vermiculita (per a un major drenatge)
- 2,5-5% de guano
- 2,5% de farina d'os i/o farina de sang

Quan afegeixis micronutrients com a sals de Epson, azomite, calç o dolomia, llegeix sempre les instruccions de l'envàs. Aquests nutrients són molt forts i podrien causar cremades si no s'utilitzen adequadament.

How To Create Your Own Cannabis Super Soil Mix

PAS 3: LAVA EL TEU SÚPER SUBSTRAT (SI VOLS SEMBRAR JA)

Si no disposes de mesos per a preparar el teu propi súper sòl, hi ha una forma més ràpida i senzilla de fer-ho.

En els tests que usaràs, combina:

- 3 parts de sòl orgànic base
- 1 part de perlita
- 1 part d'humus de cuc
- ½ tassa d'arenisca verda
- ⅓ tassa de guano
- ½ tassa de dolomia

Barreja-ho tot bé amb el rasclet i xopa el sòl amb aigua pura durant almenys dos dies, mantenint-lo humit pertot arreu. Amb això garantiràs que no tingui massa nutrients per als teus plançons. Deixa que escorri l'aigua i espera al fet que la terra estigui gairebé seca per a plantar. Quan ho facis, assegura't d'usar solament aigua per a regar les primeres tres vegades.

PAS 4: NO PLANTIS DIRECTAMENT EN EL SÚPER SUBSTRAT

És important assenyalar que el súper sòl casolà és molt ric en nutrients i no ha d'utilitzar-se per a plantar llavors, plançons ni esqueixos. Aquestes plantes joves són molt delicades i sofriran cremades en aquest mitjà. En el seu lloc, has de germinar les llavors i mantenir les plantes joves en una terra neutra durant almenys les dues primeres setmanes, i solament trasplantar-les una vegada que estiguin ben arrelades i hagin desenvolupat tres o més nus amb fulles més grans.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37751 valoracions