Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Les tiges de cànnabis vermells o morats poden ser un símptoma d'estrès, deficiències nutricionals o patògens, o poden ser simplement un tret genètic. Continua llegint per a saber quan hauries de preocupar-te i quan és absolutament normal.

Over and under-watering


Tiges vermelles o morades a causa de la genètica o a la llum

La primera vegada que observes que les tiges de les teves plantes de marihuana estan de color vermell o morat, pot ser que t'espantis. Però això no sempre és una cosa dolenta. Existeix una gran quantitat de ceps de cànnabis i algunes d'elles desenvolupen pigmentacions sorprenents.

Per exemple, les varietats habitades de fullatge fosc solen tenir també les tiges morades, especialment si es conreen en climes freds. Sempre que les teves plantes tinguin un aspecte saludable en general, no hi ha raó per a preocupar-se.

A part dels gens, una altra de les principals causes de la descoloració de les tiges és l'exposició intensa a la llum. Si has aplicat algun mètode d'entrenament de baix estrès o defoliació, és possible que amb el pas del temps les tiges de les teves plantes adoptin un to vermell, rosat o morat. Això és una cosa completament normal, i no hauria de ser motiu de preocupació sempre que les llums estiguin a l'altura adequada i les teves plantes tinguin un aspecte sa.

STRESS

Tiges vermelles o morades causats per l'estrès, deficiències nutricionals o l'entorn

Lamentablement, les tiges de color vermell o morat també poden ser un senyal d'estrès. En aquest cas, les teves plantes experimentaran altres símptomes que t'ajudaran a identificar la causa principal del problema.

1. Patògens

Alguns fongs, com el fusarium o la botritis, afecten el color de les tiges i el fullatge de les plantes. El fusarium ataca les tiges de les plàntules, fent que es desplomin o es marceixin. A vegades, pot fer que desenvolupin un color marró fosc, vermell o lleugerament porpra. D'altra banda, la botritis ataca a les plantes adultes i forma una característica línia marró al llarg de les branques i les tiges afectades, robant-los els nutrients i causant la seva mort.

Tant el fusarium com la botritis poden propagar-se d'una planta a una altra, i han de ser eliminats al més aviat possible. Dona un cop d'ull als nostres articles sobre el fusarium i les floridures del cànnabis per a obtenir més informació sobre com combatre aquests patògens letals.

2. Deficiències nutricionals

Les deficiències de nutrients causen una gran varietat de símptomes, com el engrogament/assecat del fullatge (tant nou com antic) i la descoloració de tiges i fulles. Un dels primers símptomes de la deficiència de fòsfor són les tiges vermelles o morades, seguits de fulles marrons i seques. D'altra banda, les deficiències de magnesi solen fer que els pecíols (el petit tronc que uneix la fulla a la tija) es tornin vermells.

Si creus que les teves plantes podrien estar sofrint una deficiència nutritiva, dona un cop d'ull a aquest article on trobaràs imatges, descripcions i passos senzills per a identificar i esmenar totes les deficiències de nutrients del cànnabis.

I recorda: les deficiències nutricionals no sols causen la descoloració de les tiges, sinó que també retarden el creixement, danyen al fullatge, etc. Identifica el tipus de deficiència que afecta les teves plantes, usant la nostra guia, i corregeix-la al més aviat possible.

3. Un apunt sobre el pH

Per al creixement sa de les plantes, és fonamental que la terra i la solució de nutrients tinguin un pH adequat. Lamentablement, molts conreadors tenen dificultats amb això.

A la marihuana li agraden els sòls lleugerament àcids (per a obtenir els millors resultats, recomanem un pH de 6,5). Si el teu sòl és massa àcid o massa alcalí, les plantes podrien perdre el fullatge sa i desenvolupar deficiències, al no ser capaços d'absorbir bé els nutrients del fertilitzant. Si les teves plantes tenen les tiges vermelles o morades i presenten altres símptomes de mancances de nutrients, comprova el nivell de pH.

Per a conèixer el pH de la terra, recomanem invertir en un mesurador de pH i un mesurador de conductivitat. Aquestes eines proporcionen lectures exactes del pH del sòl i de la conductivitat elèctrica dels nutrients, amb el que sabràs si les teves plantes estan absorbint correctament el fertilitzant.

4. Fluctuacions de temperatura

Els canvis bruscos de temperatura poden causar alteracions en la pigmentació de les plantes de cànnabis. Concretament, les temperatures nocturnes més fredes poden provocar que les tiges i fulles adquireixin tons vermellosos o morats. Això és més comú en les varietats de la família Purple (de color morat); de fet, els conreadors sovint exposen aquests ceps a les temperatures nocturnes més fredes de manera intencionada, amb la finalitat d'accentuar el gen porpra.

Si les teves plantes adopten un to vermellós o morat després d'una nit especialment freda, vigila-les de prop durant els dies següents. Si continuen creixent normalment, no hi ha res de què preocupar-se. Però si observes un retard en el seu creixement o altres senyals d'estrès, augmenta la temperatura de la teva sala de cultiu (o si conrees a l'aire lliure, considera l'opció de traslladar les plantes a l'interior).

5. Estrès

Les plantes de marihuana reaccionen a l'estrès de moltes formes diferents. A vegades, les tiges descolorides poden ser un símptoma de: el xoc del trasplantament, estrès tèrmic, excés de reg, i fins i tot d'una plaga d'insectes. Per això, si veus que les tiges estan vermelles o morades, és important que identifiquis la causa.

A continuació, et proporcionem una llista dels possibles estressants que poden fer que les teves plantes desenvolupin tiges vermelloses o porpres:

🌱 Xoc de l'arrel: el trasplantament suposa un gran xoc per al sistema d'arrels. Si les teves plantes tenen les tiges morades o vermelles després de ser trasplantades, una bona dosi d'afecte els ajudarà a recuperar-se ràpidament.

🕷 Plagues: algunes varietats de marihuana són més propenses que unes altres a sofrir atacs de plagues. Si les teves plantes tenen les tiges descolorides i a més presenten un fullatge danyat, així com un retard en el creixement i símptomes de tenir floridura, mosques de l'humus o aranyes, hauràs d'actuar amb rapidesa. Dona un cop d'ull a aquest article sobre les malalties més comunes del cànnabis per a aprendre a detectar-les i tractar-les.

🌡 Problemes de temperatura o humitat: si la teva habitació de cultiu no té uns nivells de temperatura i humitat adequats, això podria ser part del problema. Ajusta el nivell de temperatura i humitat, si creus que podrien estar estressant a la teva planta.

💡 Estrès lumínic/tèrmic: encara que al cànnabis li agraden els climes càlids i assolellats, l'excés de llum i calor poden danyar-lo. Si uns dies després que les tiges s'hagin tornat morats, les teves plantes de marihuana desenvolupen un fullatge d'aspecte groguenc, cremat o descolorit, o les fulles estan enrotllades, podrien estar sofrint estrès per llum o calor. Afanya't a resoldre aquests problemes, ja que poden tenir un efecte devastador per a les teves plantes i reduir considerablement la grandària i la qualitat de la collita.

Over and under-watering

Per què les tiges de les plantes de marihuana es tornen vermells o morats

Com hem vist, les tiges morades o vermelloses no són necessàriament motiu de preocupació. Si les tiges de la teva marihuana desenvolupen aquesta coloració sobtadament, vigila les plantes de prop i assegura't que no es degui a la seva genètica o a l'exposició a la llum. I no oblidis visitar la secció de cultiu del nostre blog, si vols llegir més articles detallats sobre com conrear cànnabis, corregir les deficiències nutricionals, combatre les plagues, l'estrès tèrmic, etc.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37823 valoracions