Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Probablement rentes qualsevol fruita o verdura abans de consumir-la. Esbandeixes les verdures que compres a les botigues, o laves els productes del teu hort per a eliminar les restes de terra i qualsevol bestiola que hi hagi en la verdura. I per què no donem aquest mateix tractament als cabdells de marihuana?

Podria semblar realment estrany submergir els teus cabdells en aigua abans d'assecar-los; però, com més ho penses, més sentit té. Durant la fase de floració, es poden dipositar tot tipus de residus en els cabdells, des de pols fins a diminuts ous d'insectes. Si no t'agrada la idea de fumar o ingerir aquests contaminants, continua llegint.

Què és la rentada de cabdells?

La rentada de cabdells és exactament com sona; consisteix a submergir les flors de cànnabis en aigua després de la collita per a netejar-les. Mai has sentit parlar d'això? No et preocupis, poca gent ho ha fet. Malgrat ser una tècnica poc coneguda, sembla que la rentada de cabdells comença a estendre's, especialment en els cultius comercials. Per què? Perquè els cabdells enganxosos són un imant per a la pols, la brutícia, els microbis i un munt d'organismes i substàncies que els consumidors no volen fumar, vapejar o ingerir.

Tant els cabdells conreats en interior com en exterior estan exposats a contaminants. En interior el més probable és que acumulin pols, mentre que els cabdells d'exterior són un refugi per als àcars i els ous d'insectes. Simplement submergint els cabdells abans de processar-los, t'asseguraràs de consumir una herba neta.

És contraproduent rentar els cabdells?

Però no estan els cabdells coberts de preuats cannabinoides i terpens? Potser submergir-los en aigua no farà que es desprenguin els tricomes, i es perdi potència i sabor? Encara que és lògic preguntar-se això, rentar la marihuana no afectarà el seu sabor ni efectes. Els cannabinoides com el THC i el CBD són liposolubles i hidrofòbics, cosa que significa que no els perdràs en rentar els teus cabdells en aigua.

A més, els terpens afruitats i florals estan atrapats en la resina enganxosa. Sempre que realitzis el procés amb cura i delicadesa, podràs preservar aquestes importants molècules.

I què hi ha de l'assecat? Òbviament, els cabdells trigaran més a assecar-se després de submergir-los en aigua. Però aquest major temps d'assecat queda compensat amb escreix en obtenir una herba lliure de pols, brutícia i altres contaminants.

Pros i contres de la rentada de cabdells

La rentada de cabdells sona genial, però té algun inconvenient? A continuació, descobreix els avantatges i desavantatges d'aquesta tècnica.

  • Avantatges
Elimina els àcars i ous
Les flors de cànnabis tenen molts racons, i la seva capa de resina fa que les coses es peguin fàcilment a elles. La rentada de cabdells ajuda a eliminar els organismes de la superfície, inclosos els àcars i els ous d'insectes.
Neta la pols i la terra
Encara que no siguin éssers vius, la pols i la terra no són agradables per a fumar o ingerir. Rentar els cabdells eliminarà les petites partícules que no són visibles a simple vista.
Millora el sabor
Creus que la teva marihuana sap bé? Perquè espera't a eliminar tots els contaminants invisibles. Rentar la marihuana permet apreciar el veritable perfil de terpens d'una varietat, sense que es distorsioni el seu sabor.
Elimina els pesticides i els residus químics
En conrear marihuana a casa, sempre recomanem seguir mètodes ecològics. Però, quan compres cabdells, mai saps quins mètodes han usat per a conrear-los. La rentada de cabdells ajudarà a eliminar qualsevol residu químic nociu.
  • Contres
Prolonga el període d'assecat
Submergir els cabdells significa que trigaran més a assecar-se. Hauràs de tenir paciència i deixar-los el temps suficient perquè surti tota la humitat.
No elimina les infeccions per fongs
Encara que aquest mètode és eficaç per a eliminar els residus, la rentada de cabdells no elimina els fongs patògens que entren físicament en les cèl·lules de la planta. Mai fumis marihuana que tingui símptomes d'una infecció, com el míldiu polvoros.
Afavoreix l'excés d'humitat
En submergir els cabdells es cobreixen d'humitat, la qual cosa facilita l'aparició de floridura si no s'assequen correctament.

Quines solucions utilitzar per a rentar els cabdells?

Mentre que alguns conreadors simplement utilitzen aigua per a rentar la seva marihuana, uns altres utilitzen fórmules específiques per a assegurar-se de netejar-la a fons. Dona un cop d'ull a algunes de les opcions més populars a continuació.

  • Llimona i bicarbonat sòdic

La llimona i el bicarbonat sòdic podrien semblar una combinació estranya, però la gent els usa per a diversos fins. L'acidesa de les llimones i l'alcalinitat del bicarbonat sòdic fan que aquest duo sigui un producte de neteja natural de gran utilitat per a fregar superfícies. Si afegeixes aquesta combinació en rentar els cabdells, t'ajudarà a netejar encara més la teva herba sense necessitat d'utilitzar productes químics sintètics.

  • Aigua oxigenada diluïda

L'aigua oxigenada (peròxid d'hidrogen) sol utilitzar-se en els productes de neteja de la llar, però molts conreadors la utilitzen per a netejar els seus cabdells després de la collita. L'aigua oxigenada té propietats antimicrobianes i, en petites concentracions, pot ajudar a eliminar microbis persistents com els bacteris.

  • Aigua d'osmosi inversa

Per a rentar els teus cabdells, és lògic utilitzar l'aigua més neta possible. Submergir la teva marihuana en aigua d'aixeta ajudarà a eliminar els residus, però també l'exposa a substàncies químiques com el clor i el fluorur. La filtració per osmosi inversa fa passar l'aigua a través d'una membrana semipermeable, eliminant les molècules no desitjades. Recomanem enormement usar aigua d'osmosi inversa per a rentar els cabdells, sempre que sigui possible.

Com rentar els cabdells

Ja coneixes els avantatges i inconvenients de la rentada de cabdells, així com alguns dels productes que solen usar-se per a això. Ara és el moment d'aprendre el procés, pas a pas. A continuació, trobaràs una guia sobre com netejar els teus cabdells per a experimentar els seus veritables sabors.

Material

  • 3 galledes netes de 19 litres
  • 45 litres d'aigua a temperatura ambient (si pot ser d'osmosi inversa)
  • ¼ de tassa de suc de llimona
  • ¼ de tassa de bicarbonat sòdic

Pas 1: Prepara la "cadena de neteja"

Col·loca les galledes en línia, per a formar una cadena de neteja. La galleda 1 contindrà la solució netejadora, la galleda 2 serà la primer pas d'esbandida i la galleda 3 servirà com a segona esbandida.

Cómo lavar los cogollos

Pas 2: Omple les galledes

Omple cada galleda amb 15 litres d'aigua d'osmosi inversa. Aquesta quantitat ofereix una profunditat suficient per a submergir i rentar branques senceres, sense risc d'esquitxar aigua pertot arreu. Una vegada que la galleda 1 estigui ple d'aigua, afegeix ¼ de tassa de suc de llimona i ¼ de tassa de bicarbonat sòdic, i remou bé.

Cómo lavar los cogollos

Pas 3: Submersió inicial

Agafa una branca amb cabdells i submergeix-la amb cura en la galleda 1. Mou i agita suaument la branca dins de la galleda durant uns 30 segons.

Cómo lavar los cogollos

Pas 4: Primer aclarit

A continuació, passa la branca a la galleda 2. Submergeix-la en l'aigua i mou-la de la mateixa manera durant altres 30 segons. Aquesta galleda ajudarà a esbandir qualsevol residu que quedi en els cabdells, així com les restes de la solució inicial.

Cómo lavar los cogollos

Pas 5: Segon aclarit

Atès que la galleda 2 acumularà les restes de brutícia i de la mescla inicial, la galleda 3 serveix com a esbandida final per a eliminar qualsevol residu i contaminant. Submergeix la branca i mou-la suaument durant els últims 30 segons. A continuació, retira cada cabdell de la branca i posa'ls en una malla d'assecat, o penja les branques senceres d'una corda perquè s'assequin.

Cómo lavar los cogollos

Pas 6: L'assecat

A continuació, seca la teva marihuana com faries normalment. Seca els cabdells en una habitació fosca amb bona ventilació i una humitat relativa del 45-55%. Al cap d'uns 12 dies aproximadament, podràs començar el procés de curat per a millorar fins i tot més el sabor dels teus cabdells.

Cómo lavar los cogollos

Rentada de cabdells Vs curat amb aigua

En què es diferencia la rentada de cabdells del curat amb aigua? Tots dos mètodes utilitzen aigua, però compleixen funcions diferents. Mentre que la rentada de cabdells s'usa específicament per a netejar l'herba, el curat a l'aigua simplement ajuda a millorar el sabor. Curar l'herba en aigua ajuda a accelerar el proces de curat, eliminant els irritants solubles en aigua que afecten el sabor general. Però, per descomptat, pots combinar tots dos mètodes; rentar els cabdells primer evitarà que es banyin en el seu propi greixum durant el procés de curat amb aigua.

La rentada de cabdells: un procés inusual que està guanyant popularitat

D'entrada, la rentada de cabdells pot semblar un procés estrany, i fins i tot perjudicial. Però aviat t'adones d'aquest concepte té molt sentit. Rentem les fruites i verdures abans de menjar-les, així que per què no anàvem a rentar els cabdells que fumem o ingerim? Encara que és cert que rentar la marihuana implica prolongar lleugerament el període d'assecat, això es compensa en obtenir una herba més neta i amb millor sabor. No ens creus? Només has de donar un cop d'ull al fons de les galledes després d'acabar el procés de rentada.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37751 valoracions