Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds


By Steven Voser

No baixis la guàrdia després de la collita. Aprèn a protegir els teus cabdells de la floridura durant les últimes etapes del procés de cultiu.


Quina és la causa de la floridura en els cabdells de cànnabis?

La floridura que es forma en les flors de marihuana, col·loquialment conegut com a "podridura del cabdell", és causat per la Botrytis cinerea, un fong necrotrófic que també prolifera en el raïm, maduixes, tomàquets i altres fruites i verdures.

La Botrytis prospera en climes càlids i humits, atacant les cèl·lules vives de les plantes o fruits, mentre s'alimenta de la matèria morta. Es desenvolupa en les tiges de les plantes de cànnabis durant el cultiu, o en els cabdells ja collits, i s'estén lentament cap a l'exterior, la qual cosa dificulta especialment la seva detecció. En general, per a quan detectes botrytis en la superfície d'un cabdell, el fong ja ha destruït gairebé completament el seu interior, deixant-lo humit, viscós i pudent.

How to Avoid Mouldy Weed During Drying and Curing

Com prevenir la floridura després de la collita

En el quart de cultiu, els principis bàsics per a prevenir la floridura són mantenir una temperatura i humitat relativa òptimes, així com una circulació d'aire adequada. Després de la collita, hauràs de seguir exactament els mateixos principis per a evitar que els teus preuats cabdells es facin malbé amb la floridura.

Assecat

Quan es cullen les flors de cànnabis, tenen un contingut elevat d'aigua. Per tant, abans de poder fumar els cabdells, has de tenir paciència i deixar que s'assequin fins que continguin tan sols un 10-15% d'aigua aproximadament.

Els cabdells poden assecar-se fàcilment penjant les branques boca avall usant un tros de corda o un estenedor. El lloc triat per a penjar-los depèn completament de tu, però ha de ser un lloc sec i fosc, amb bona ventilació. Els conreadors solen assecar la seva herba en una habitació destinada a l'assecat, o en un armari. Si no tens molt espai, pots fins i tot penjar els cabdells dins d'una caixa de cartó, però hauràs de fer alguns forats en la caixa per a permetre la circulació d'aire.

Com crear l'ambient d'assecat perfecte

Idealment, els cabdells haurien d'assecar-se a una temperatura de 18-20 °C i una humitat relativa del 50-60%. Alguns conreadors prefereixen mantenir la temperatura en l'extrem superior d'aquest rang durant els primers 3 dies per a accelerar lleugerament l'assecat, abans de baixar la temperatura per a alentir el procés. Sabràs que els teus cabdells estan llestos per al curat una vegada que les tiges es trenquin fàcilment. Això pot trigar fins a 2 setmanes, però variarà depenent de la temperatura i els nivells d'humitat en la zona d'assecat de les teves flors.

Si fa calor, recomanem assecar els cabdells en una habitació amb aire condicionat. També pots usar l'aire condicionat per a reduir la humitat si vius en una zona especialment humida. Finalment, no oblidis usar ventiladors per a promoure la circulació d'aire al voltant dels cabdells, i així poder assecar-los uniformement i evitar la formació de floridura.

Curat

Quan els teus cabdells estiguin ben secs, hauràs de curar-los en flascons hermètics durant almenys 2-3 setmanes (o més, si tens paciència).

A mesura que es curen els cabdells, continuen perdent humitat però a un ritme molt més lent. Aquest alliberament gradual d'humitat ajuda a ressaltar les aromes i sabors del cànnabis i també elimina qualsevol impuresa. Desafortunadament, l'acumulació d'humitat dins dels flascons de curat també pot crear les condicions perfectes per al desenvolupament d'espores de botrytis.

Drying and Curing Cannabis

Manicura com un professional i mantingues la higiene

Abans de curar els cabdells, cal manicurar-los a la perfecció. Les fulles i tiges velles poden atrapar la humitat i crear l'ambient ideal per a la floridura. Independentment de si prefereixes el manicurat en verd o el manicurat en sec, has d'assegurar que les flors estiguin lliures de matèria vegetal innecessària abans de ficar-les en els flascons de curat.

Un altre pas fonamental per a prevenir la floridura durant el curat és la higiene. Esterilitza i seca bé els flascons de curat abans d'introduir els cabdells. A més, omple els flascons solament fins a 3/4 de la seva capacitat. Guarda'ls en un lloc sec, fresc i fosc, ja que la llum degrada el THC i pot reduir la potència dels cabdells.

L'art del “burping”

Per a prevenir encara més la formació de floridura en curar l'herba, recomanem obrir els flascons 2-4 vegades al dia per a eliminar i renovar l'aire vell i humit. Aquest procés es coneix com "burping", i deriva de l'anglès “burp” que significa “rotar”. Al cap d'una setmana, pots obrir els flascons amb menys freqüència (1-2 vegades al dia), ja que les flors estaran més seques i alliberaran menys humitat.

Si et preocupa oblidar-te d'obrir els flascons (o tens la sort de tenir una gran collita entre mans), pots usar packs d'humitat per a controlar el nivell d'humitat dins dels flascons. Per a curar la marihuana, recomanem usar packs que ajudin a mantenir el 62% d'humitat.

Inspecciona regularment els teus cabdells

Finalment, la millor protecció contra la floridura és un bon ull. Inspecciona regularment els teus cabdells durant el procés de curat. Si sospites que alguns estan desenvolupant floridura, separa'ls de la resta al més aviat possible per a evitar que el fong s'estengui encara més.

Emmagatzematge

Una vegada hagis curat l'herba durant almenys 2-3 setmanes, oficialment ja estarà llesta per a ser fumada. Pots continuar emmagatzemant els cabdells en els flascons de curat usant packs d'humitat, per a evitar que s'assequin massa amb el temps i per a mantenir un nivell d'humitat òptim a l'interior dels flascons. Recorda que, a mesura que madurin els cabdells, continuaran curant-se i els seus sabors s'intensificaran, així que no et fumis tota la collita massa ràpid!

Cannabis Storage

Mantenir la floridura a ratlla: conclusió

És fonamental no afanyar-se en les últimes etapes del procés de cultiu. Sabem que estaràs desitjant provar els teus cabdells de collita pròpia, però prendre't el temps de manicurar, assecar i curar les teves flors millorarà la seva qualitat (quant a sabor, aroma i potència), alhora que els manté a resguard de la floridura.

I si trobes cabdells afectats per aquest temut fong, desfés-te d'ells i inspecciona minuciosament la resta, ja que fumar herba mohosa és perillós per al cos!

Packs d'humitat que protegeixen contra la floridura

Els packs d'humitat són unes eines petites i senzilles que extreuen la humitat de l'entorn. Quan el nivell d'humitat comença a ser massa alt, absorbeixen les partícules d'aigua que en cas contrari afavoririen l'aparició de floridura.

Moisture Fighters ofereix un control de doble acció

En Royal Queen Seeds dissenyem packs d'humitat especials per al curat dels cabdells de marihuana. Els nostres Moisture Fighters ofereixen un mecanisme de doble acció que els permet atrapar i alliberar la humitat. Absorbeixen l'excés d'humitat alhora que impedeixen que les teves flors s'assequin massa i perdin sabor.

Un producte vegetal sense conservants

Els nostres Moisture Fighters s'elaboren pensant en la salut dels teus cabdells i en el medi ambient. Tots els packs estan composts de materials vegetals i no porten conservants. No hauràs de preocupar-te que algun producte químic no desitjat es filtri i contamini els teus immaculats cabdells orgànics.

Els indicadors d'humitat et mantenen informat/a

Els Moisture Fighters eliminen qualsevol conjectura del procés de curat. Cada pack inclou una targeta amb un indicador d'humitat. Aquesta eina reutilitzable t'informarà de quan has de canviar les teves Moisture Fighters. Saber exactament quan has de fer-ho mantindrà un ambient de curat perfecte durant tot el procés.

Com s'usen els Moisture Fighters?

Els Moisture Fighters són molt fàcils d'usar. Fes que els teus cabdells estiguin sucosos i replets de terpens amb els següents passos.

  1. Saca els Moisture Fighters del paquet amb cura de no obrir els embolcalls individuals.
  2. Posa un Moisture Fighter i l'indicador d'humitat amb els teus cabdells en el flascó de curat.
  3. Deixa que el Fighter faci la seva màgia. Quan el punt de la targeta d'humitat canviï de rosa a blau, substitueix el Fighter per un altre nou.
  4. Torna a posar l'indicador reutilitzable en mode rosa per a fer un seguiment del nou Fighter.

Video id: 510269030

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37832 valoracions