Cannabis Grow guide by Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Andreu Francés


Què És Un Pistil?

Un pistil és l'òrgan sexual femení d'una planta de cànnabis. Per al conreador casolà corrent, els pistils són els pels que sobresurten del calze d'una flor femenina. També reben el nom d'estigmes. Quan un d'aquests pels entra en contacte amb el pol·len d'una planta masculina de marihuana, es produeix la pol·linització. La part del pistil coberta de pèls receptors que atrapen el pol·len, es coneix com a estigma.

Quan una flor femenina es pol·linitza, la planta comença a produir llavors en lloc de centrar-se en produir flors més resinoses. Les llavors es formen en les bràctees que contenen l'òvul, i el cànnabis resultant és menys potent. La marihuana *sinsemilla depèn per complet que les plantes de cànnabis femella no siguin pol·linitzades.

Què Pot Indicar-te Un Pistil Sobre Les Plantes Joves De Cànnabis?

Normalment, en un cultiu de cànnabis, les plantes mascle desenvolupen les preflors abans que les plantes femelles. Entre 4-6 setmanes després de la germinació, hauries de poder confirmar que les teves llavors feminitzades de ceps fotoperiódicas són realment totes femelles, fins i tot encara que estiguin encara en creixement vegetatiu. D'altra banda, si tens llavors regulars (no feminitzades), hauries de poder identificar als mascles per a eliminar-los abans de la floració.

En les plantes de cànnabis joves, els pistils tendeixen a sobresortir dels nusos de forma bastant aleatòria. Inspecciona acuradament les teves plantes de cànnabis i tard o d'hora detectaràs preflors durant la fase de creixement vegetatiu. A vegades són òbvies i fàcils de detectar, situades prop de la part superior de les plantes. Però això no sempre és així, per la qual cosa has d'analitzar les plantes detingudament.

Pistils

Les preflors es troben al costat de l'estípula, que és un petit brot verd i pelut que es forma en la tija. Hauries de poder veure uns pels blancs i fins en els nusos. Però si veus algun tipus de boletes, sense pels, significa que tens un mascle. Fins que no vegis els pels blancs brollant d'un node, no pots garantir que la teva planta sigui femella.

Amb alguns ceps, pot ser que hagis d'esperar fins a 8 setmanes de creixement vegetatiu per a confirmar que les plantes són femenines. Però, almenys, la majoria de conreadors pot eliminar als mascles passades 4-6 setmanes. Si tens dubtes sobre el sexe d'alguna planta, vigila-la atentament a principis de la floració.

Què Pot Indicar-te Un Pistil Sobre Les Plantes De Cànnabis Madures?

Les plantes de cànnabis autoflorecents tendeixen a carregar-se de flors sobtadament, més ràpid de l'esperat. En algun moment entre els dies 25 i 35 després de germinar, les llavors autoflorecents feminitzades tindran múltiples pistils blancs brollant de les primeres flors. Passada una setmana, més o menys, els cabdells començaran a inflar-se amb calzes i a brillar amb resina. Els pistils canviaran de color ràpidament, passant de blanc a taronja/vermell en qüestió de dies, en lloc de setmanes.

La floració de les varietats fotoperiódiques té tres etapes: floració primerenca, floració mitjana i floració tardana. Els pistils són un gran indicador del progrés de les plantes de marihuana femelles. Durant el començament de la floració (en canviar a un cicle de llum 12/12 en interior) els pistils estaran completament blancs. A mitjan floració, entre les setmanes 4-6, començaran a sorgir i proliferar els primers colors taronges, vermells i/o rosats. La majoria dels pistils comencen a desenvolupar uns bonics tons vermells, taronges i marrons en algun moment de les setmanes 7-10.

Pistils

Només Les Plantes De Cànnabis Femella Tenen Pistils?

Les plantes femella i hermafrodites desenvolupen pistils. Lamentablement, les hermafrodites també produeixen pol·len, i són una amenaça tan perillosa per a les teves plantes femenines com una planta masculina sense identificar. A més, l'estrès pot fer que qualsevol planta desenvolupi flors masculines. Algunes varietats de cànem industrial es crien especialment per les seves característiques hermafrodites.

Vols cabdells sense llavors? Llavors has d'assegurar-te que els pistils de les teves plantes femella no es pol·linitzin. Això significa que has de continuar vigilant les teves plantes durant la floració. Les pertorbacions en el cicle de foscor tal vegada són el major factor d'estrès que contribueix a la formació d'hermafrodites.

Pistils

Com Poden Els Pistils Ajudar-te a Decidir Quan Collir?

Abans de l'aparició dels microscopis i els objectius amb zoom, els agricultors cannàbics només podien fiar-se de la seva intuïció per a decidir el moment de la collita. La vella tècnica de la inspecció visual de les flors de cànnabis és un mètode provat i fiable abans de la collita. Quan el 75% o més dels pistils estan plens de colors vibrants, la majoria de conreadors donaran per finalitzat el cultiu. Les flors cobertes de pels vermells, taronges, rosats i marrons definitivament estan madures.

Pistils

Sense necessitat de sistemes òptics avançats, també podràs veure la lluentor dels tricomas. A més, els cabdells estaran enganxosos al tacte, encara que no has de grapejar-los excessivament tret que estiguis fent charas. D'altra banda, la intensa aroma de l'herba madura hauria de ser un senyal clar que les teves plantes de marihuana femella estan llestes per a collir. Cadascun dels nostres cinc sentits exerceix una funció. I els pistils són una ajuda visual molt valuosa durant tot el cicle de vida del cànnabis.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 36583 valoracions