Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sholl Reviewed by: Miguel Ángel Garcia


L'aigua és el fonament de la vida. I també ho és per al cànnabis, que depèn d'ella per a tota una sèrie de funcions. En la nostra anterior entrada sobre la qualitat de l'aigua, expliquem per què l'aigua és tan important, i com el pH pot afectar diversos aspectes del cultiu. Avui veurem amb una mica més de detall les PPM i la CE. Ambdues són aspectes avançats del cultiu de marihuana que cal tenir en compte, i entendre'ls t'ajudarà a perfeccionar les teves habilitats com a conreador. Per als novençans, aquesta informació no és essencial. Es poden obtenir excel·lents resultats sense elles, però, sens dubte, ajuden.

Cannabis And Water Quality Part 3: Choosing A Water Source
Cannabis And Water Quality Part 3: Choosing A Water Source

Com mesurar la concentració de nutrients

Per a saber la concentració de nutrients que hi ha en el teu sòl, has de fer proves tant del pH com de PPM o la CE del drenatge.

PPM: afegeix cada vegada la quantitat correcta de nutrients

Les PPM és una manera de mesurar per a tenir una indicació de la quantitat de nutrients que hi ha en el medi de cultiu. Això és realment important, ja que t'orienta de cara a la pròxima fertilització i t'ajuda a evitar que sobrefertilitzis o infrafertilitzis les plantes. Mesurar les PPM és fàcil i pot fer-se amb la majoria de mesuradors de TDS.

Com controlar el drenatge i la CE

La CE, o conductivitat elèctrica, és una altra mesura que ens ajuda a determinar la quantitat de nutrients que hi ha en el medi de cultiu. Quants més nutrients hi hagi en el mitjà, major serà la lectura de CE del drenatge. Mesurar la CE és molt fàcil amb el nostre mesurador de conductivitat de butxaca DiST 4 de Hanna Instruments. No t'oblidis de mesurar el drenatge amb freqüència per a saber quan i quant has de fertilitzar les teves plantes.

CÓMO MEDIR LA CONCENTRACIÓN DE NUTRIENTES
CÓMO MEDIR LA CONCENTRACIÓN DE NUTRIENTES

Com interpretar els resultats del drenatge

Per a tenir una idea clara de la quantitat de nutrients que absorbeixen les plantes, has de mesurar les PPM o la CE tant del dipòsit/solució de nutrients (si estàs conreant amb hidroponia) i el drenatge. L'ideal seria que la lectura de les PPM o la CE del drenatge sigui sempre menor, la qual cosa mostra que les plantes estan absorbint nutrients quan les fertilitzes. Si les lectures de PPM/CE són molt baixes en el drenatge, és un senyal que has d'augmentar els nutrients.

Si no hi ha cap canvi en els resultats de PPM/CE entre els nutrients i el drenatge, això significa que les plantes no absorbeixen els nutrients adequadament. Normalment, això es deu a pics o caigudes del pH.

Si la lectura de PPM/CE és més alta en el drenatge que en la solució de nutrients, és probable que t'estiguis enfrontant a una acumulació de sals al voltant de les arrels. A mesura que alimentes les plantes, aquesta acumulació es dissol lentament en el drenatge, augmentant les lectures de PPM/CE. Per a enfrontar-te a això, hauràs d'usar un netejador enzimàtic per a netejar les arrels de les plantes. Aquests netejadors eliminen qualsevol tipus d'acumulació de nutrients i es poden barrejar directament en l'aigua. Com a alternativa, també pots usar aigua filtrada amb pH neutre i fer una rentada d'arrels. Només has de tenir en compte que cal repetir aquest procés diverses vegades.

HYDROPONIC
PPM (Hannah) EC (mS/cm2)
Early Growth 350 - 400 ppm 0,7 - 0,8
Seedling 400 - 500 ppm 1 - 1,2
Transition 550 - 650 ppm 1,3 - 1,5
Vegetative Stage 650 - 750 ppm 1,6 - 1,7
Vegetative Stage 750 - 800 ppm 1,7 - 1,8
Vegetative Stage 850 - 900 ppm 1,8 - 1,9
Flowering Stage 900 - 950 ppm 1,9 - 2
Flowering Stage 950 - 1050 ppm 2 - 2,2
Flowering Stage 1050 - 1100 ppm 2,2 - 2,3
Flowering Stage 1100 - 1150 ppm 2,3 - 2,4
Flushing 0 - 400 ppm 0 - 0,8
SOIL
PPM (Hannah) EC (mS/cm2)
Early Growth 400 - 500 ppm 0,8 - 1
Seedling 500 - 600 ppm 1 - 1,3
Transition 600 - 750 ppm 1,2 - 1,5
Vegetative Stage 800 - 850 ppm 1,6 - 1,7
Vegetative Stage 850 - 900 ppm 1,7 - 1,8
Vegetative Stage 900 - 950 ppm 1,8 - 1,9
Flowering Stage 950 - 1000 ppm 1,9 - 2
Flowering Stage 1000 - 1050 ppm 2 - 2,1
Flowering Stage 1050 - 1100 ppm 2,1 - 2,2
Flowering Stage 1100 - 1150 ppm 2,2 - 2,3
Flushing 0 - 400 ppm 0 - 0,8

PPM I CE

Si coneixes les PPM, evitaràs possibles cremades, ja que sabràs quan ajustar la quantitat de nutrients minerals que cal afegir a l'aigua. El cànnabis prefereix 500-600 PPM després de la clonació, 800-900 PPM en l'etapa vegetativa, i 1000-1100 PPM durant la floració. Pel que conèixer el contingut mineral de l'aigua abans d'afegir els nutrients podria evitar l'estrès tant teu com de les plantes. Per als conreadors de *DWC, és important que sàpiguen l'estat de l'aigua del dipòsit, ja que els minerals es redueixen en disminuir el nivell de l'aigua.

Existeixen un munt de sondes, dispositius i mesuradors per a mesurar les PPM. El més comú és un mesurador de *TDS (total de sòlids dissolts). Pel qual et decideixis dependrà del teu pressupost, o de si desitges posar-te tècnic i *friki amb el teu cultiu. La majoria té un rang de 3500, que és el que necessitaràs per al cànnabis, però alguns llegeixen fins a 9999.

PPM In Different Waters

1. Una vegada calibrat el mesurador de *TDS, encén-lo, assegura't que està a zero, i fica-ho en l'aigua que vols mesurar - prest, ja tens la teva lectura de PPM. Si uses aigua d'osmosi inversa, la lectura serà de 0 a 10 PPM, ja que aquesta aigua no té cap mena de minerals.

2. Si uses aigua de l'aixeta, la lectura hauria de ser d'entre 50 i 300 PPM a la UE, com a regla general.

3. Si les canonades de la teva ciutat són velles, o uses aigua d'una deu amb estrats de pedra calcària, podries obtenir una lectura de fins a 500-700, a causa de l'acumulació de minerals.

4. Si l'aigua produeix una lectura de més de 500 PPM, hauràs de fer alguna cosa sobre aquest tema, ja que aquesta aigua competirà i bloquejarà els nutrients que desitges proporcionar a la teva marihuana. Hauràs d'aconseguir uns nutrients dissenyats per a ser utilitzats en zones d'aigua dura, o tractar l'aigua a la teva casa per mitjà de filtres de carbó, destil·lació o osmosi inversa.

Tecnicismes de la CE i les PPM

Agarra't bé, la cosa es posa tècnica.

La CE, o conductivitat elèctrica, és la mesura de la salinitat de la mostra d'aigua.

L'aigua salina condueix millor l'electricitat que l'aigua pura o d'osmosi inversa, perquè conté més ions dissolts i, en conseqüència, augmenta la conductivitat de la solució. Els valors es poden mesurar en *microsiemens per centímetre (*µS/cm) o en *milisiemens per centímetre (ms/cm), segons el mesurador de *EC.

Si l'aigua és massa salina, podria afectar les plantes de dues maneres: pot augmentar la toxicitat dels ions individuals en la mota i augmentar la pressió osmòtica en les arrels inhibint l'absorció de nutrients

Les PPM mesuren el contingut mineral global de l'aigua, independentment del tipus de minerals.

Una lectura precisa de les PPM s'obtenen mitjançant una delicada evaporació de la mostra d'aigua i l'anàlisi dels residus. A part del clorur de sodi, la majoria de minerals a penes són presents en gairebé tota aigua natural, i no hi ha de què preocupar-se. Aquests minerals solen ser quantitats ínfimes de carbonat de calci i magnesi, i traces d'altres elements.

Si consultes amb la teva administració municipal d'aigües, et poden proporcionar una anàlisi mineral del subministrament local.

Tindran conversions de *microsiemens per centímetre a parts per milió i viceversa, però la majoria de mesuradors duen a terme aquestes conversions.

Els conreadors de sòl orgànic i d'exterior tenen un avantatge pel que fa a les PPM i CE. Els microorganismes proporcionen un matalàs que ajuda a protegir la planta de les fluctuacions de PPM i CE, i hi ha un major marge d'error a l'hora de regar-les.

Però no et conformis. Comprova sempre la qualitat de l'aigua, fins i tot de rius i rierols. Mai se sap què pot arrossegar el corrent durant una tempesta.

Lectura precisa de las PPM

Consells addicionals

• Qui creu que l'aigua de pluja és neutra? És un error molt comú, ja que és lleugerament àcida. El diòxid de carboni es dissol en la pluja, donant lloc a un àcid carbònic feble amb un pH entorn de 5,6. Però no et preocupis, perquè una vegada que porta un temps en un dipòsit o embassament, s'allibera el diòxid de carboni i el pH es converteix en 7. T'has adonat de com les plantes creixen com a boges després que plogui? És per això.

• Quan es depura l'aigua amb un filtre d'osmosi inversa, s'eliminen per complet els minerals. No utilitzis aquest aigua sense modificar per a esbandir les teves plantes ni com a polvoritzador. Despullarà de nutrients a les plantes, sobretot de calci i magnesi. Etiqueta els teus pots amb claredat.

• Col·loca dispositius de ventilació en les aixetes. Si ompliràs un dipòsit amb una mànega, fes que l'aigua bombollegi perquè s'oxigeni.

• En climes freds, intenta mantenir l'aigua a una temperatura de 25 °C.

Aquí ho tens! És bastant tècnic, així que no et preocupis si trigues una mica a trobar-li la manera. Esforçar-se per a tenir una aigua de la millor qualitat possible ajuda a minimitzar els problemes de cultiu, a més de proporcionar a la teva marihuana el que necessita per a prosperar. Com més sàpigues, millor!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions