By Steven Voser

Control de qualitat de llavors de marihuana

Control de qualitat de llavors de marihuana


Cada llavor conté la vida d'una nova planta de marihuana. I encara que el cànnabis creix i es reprodueix sense problemes en la naturalesa, els bancs de llavors com el nostre es dediquen a buscar i creuar determinades característiques de diferents plantes per a oferir als cultivadors unes llavors més refinades, estables i uniformes.

A RQS ens prenem molt de debò el nostre treball com a empresa productora de llavors. Creiem que els cultivadors de marihuana, igual que els agricultors i jardiners tradicionals, mereixen poder aconseguir unes genètiques fiables i estables que garanteixin collites sanes i de qualitat. A més de criar varietats de cànnabis cada vegada més refinades, una altra manera de fer que això sigui una realitat per als cultivadors d'herba, és mitjançant unes estrictes mesures de control de qualitat.

A continuació veurem en què consisteix el nostre control de qualitat de llavors de marihuana, i com utilitzem un exclusiu procés de cinc passos per a garantir que totes les nostres llavors ofereixin la màxima qualitat possible.

Video id: 673601992

Llavors vigoroses: Què significa i perquè és important?

El vigor d'una llavor fa referència a la seva eficàcia a l'hora de brollar, i a la salut de la plántula que produeix. Les llavors amb un vigor alt brollen fàcil i ràpidament, i produeixen plántulas robustes amb arrels sanes i molta energia de creixement. La etiolización (tiges llargues i febles) i un creixement lent i atrofiat són símptomes d'una llavor amb poc vigor.

És molt important determinar el vigor de les llavors, i de fet, és un aspecte essencial de l'agricultura, ja que permet als agricultors aconseguir ràpidament plántulas uniformes, robustes i molt productives. Per desgràcia, el sector del cànnabis encara no s'ha posat al dia en aquest aspecte, a causa del caràcter històricament il·lícit de la planta.

Control de qualitat: Com poden garantir les empreses cannàbiques la qualitat de les seves llavors?

El control de qualitat de les llavors fa referència als processos que utilitzen les empreses per a garantir la viabilitat de les seves llavors. Encara que cada companyia té el seu propi enfocament de control de qualitat, la majoria se centra en comprovar el següent:

✔️ La taxa de germinació de cada lot de llavors (quantes llavors germinen amb eficàcia)
✔️ El marc temporal de germinació de cada lot (quant triguen a germinar les llavors)
✔️ La robustesa de les plàntules i la seva resistència als paràsits i malalties
✔️ La uniformitat de les plantes en acabar la fase de plántula

En poques paraules, els bancs de llavors comproven les variables anteriors amb la finalitat de proporcionar llavors que siguin genèticament estables, sense malalties transmeses per la llavor, llavors de mala herba ni plagues, i que ofereixin un vigor de creixement excepcional.

Una vegada més, a causa de la criminalització de la marihuana durant gairebé un segle, la indústria segueix a la saga del sector agrícola convencional pel que fa al control de qualitat de les llavors. No obstant això, alguns bancs de llavors, com el nostre i alguns més, treballem per a reduir aquesta bretxa i oferir llavors de marihuana amb el mateix vigor i qualitat que altres cultius legals.

A RQS emprem unes estrictes mesures de control de qualitat per a analitzar tots els nostres lots de llavors (més a baix trobaràs una descripció completa del nostre procés de control de qualitat). Mitjançant aquest procés que perfeccionem constantment, busquem:

✔️ Garantir la puresa i uniformitat genètiques de les nostres varietats
✔️ Garantir que els nostres ceps siguin resistents a unes condicions de cultiu adverses, paràsits i patògens
✔️ Produir llavors cada vegada més viables i vigoroses
✔️ Continuar produint varietats d'alt rendiment

Procés de control de qualitat de Royal Queen Seeds: pas a pas

Encara que molts bancs de llavors sostenen que analitzen les seves llavors, els processos que utilitzen i la rigorositat de les seves mesures poden variar molt d'un productor a un altre.

A continuació descrivim el nostre exclusiu procés de control de qualitat de cinc passos. Utilitzem aquest procés per a analitzar cada lot de llavors abans de la seva venda, amb la finalitat de garantir la màxima qualitat i total transparència del producte final. Creiem fermament que aquest rigorós procés és el que ens permet aconseguir i mantenir els nostres clients.

Pas 1: Neteja

El primer pas del nostre procés de control de qualitat consisteix a netejar les llavors collides i seques. Els nostres experts utilitzen un equip de purificació d'aire per a separar els residus vegetals (fulles petites, tiges i peles de llavor) i les llavors buides, trencades o mortes, del lot principal. Segons la nostra experiència, aquest tipus d'equips proporcionen els millors resultats i ajuden a simplificar la resta del procés de control de qualitat.

Procés de control de qualitat de Royal Queen Seeds: pas a pas

Pas 2: Classificació per grandària

Després de netejar les nostres llavors de marihuana, les classifiquem segons la seva grandària. A RQS utilitzem un sistema de sis tamisos per a ordenar per grandària les nostres llavors, i garantir un producte final consistent i amb una taxa de germinació i un creixement uniformes. Aquest pas també ens ajuda a identificar les llavors de baixa qualitat al principi del procés, perquè només arribin a la botiga les millors llavors.

Procés de control de qualitat de Royal Queen Seeds: pas a pas

Pas 3: Recobriment de llavors (mercat professional)

El recobriment de llavors és un procés especial dirigit al mercat professional. Amb ajuda d'un equip especialitzat, les nostres llavors es polvoritzen amb una fina capa de micronutrients, compostos fitoactius i agents antifúngics per a preservar-les en el seu embolcall i garantir la màxima taxa de germinació possible. També utilitzem colorants ecològics en el nostre recobriment per a distingir les llavors tractades de les quals no ho estan.

Procés de control de qualitat de Royal Queen Seeds: pas a pas

Pas 4: Assecat (mercat professional)

Una vegada recobertes, les nostres llavors s'assequen. Això es realitza en un entorn altament controlat i amb un sistema de ventilació especialitzat que exposa les nostres llavors tractades a un flux d'aire amb una temperatura constant. Una vegada més, això ajuda a preservar la salut de les nostres llavors i garanteix la màxima taxa de germinació possible.

Procés de control de qualitat de Royal Queen Seeds: pas a pas

Pas 5: Prova de germinació

El cinquè i últim pas del nostre procés de control de qualitat és la prova de germinació. Per a dur-la a terme, prenem una mostra de llavors de cada lot i comprovem la seva taxa de germinació i marc temporal. Això proporciona una major consistència i transparència abans d'envasar les llavors i enviar-les als nostres clients.

Procés de control de qualitat de Royal Queen Seeds: pas a pas

Garantia de qualitat de les llavors actuals i futures

La marihuana és una planta robusta que creix en qualsevol entorn a tot el món. I encara que els criadors i cultivadors clandestins porten molt temps treballant per a preservar la puresa genètica i qualitat de les seves varietats, creiem que la qualitat de les llavors de cànnabis mai havia estat tan important i assolible com ho és avui. A mesura que els governs van canviant la seva postura sobre l'herba, els líders de l'escena cannàbica aplanen el camí per a un sector legal i regulat, amb una base sòlida de llavors vigoroses i de qualitat.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.