Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Max Sargent

Collir marihuana: Troba el moment adequat

Harvest Time


Per a treure el màxim profit de les teves plantes de marihuana, és fonamental saber com collir-les correctament. Després de passar diversos mesos cuidant de les teves plantes amb cura, atenció i fins i tot devoció, et mereixes uns bons resultats en aquesta etapa (gairebé) final del cultiu. Encara que quan arribi el moment de collir pugui semblar que ja està tot fet, encara queda molt per fer i hi ha moltes coses que poden sortir malament. 

Vídeo ID: 540076385

Quan has de collir la marihuana?

Per a collir correctament el cànnabis és fonamental saber quan fer-ho. Si culls les plantes massa aviat, el THC no s'haurà desenvolupat completament. I si les collites massa tard, el THC haurà començat a degradar-se i convertir-se en CBN. Per tant, per a aconseguir la màxima quantitat possible de THC i unes fumades més potents, has de collir en el moment adequat!

En els següents apartats trobaràs les diferents maneres de saber si els teus cabdells estan llestos per a tallar.

Fitxa tècnica de la varietat

En primer lloc, quan compres llavors de marihuana, cada varietat hauria d'incloure informació sobre quan estarà llesta per a collir. Per als cultius d'interior, aquesta informació sol expressar-se en dies o setmanes (per exemple, 55-60 dies o 8-9 setmanes), mentre que per als cultius d'exterior se sol indicar el mes de la collita o un moment concret del mes (per exemple, a la fi de setembre).

Però aquestes dades són orientatives i no indiquen amb exactitud el moment de collir. Per tant, no cullis les teves plantes 9 setmanes després que comencin a florir simplement perquè així ho indiqui el paquet de llavors, ja que algunes plantes són més ràpides o més lentes que unes altres. Així i tot, aquesta informació hauria de servir-te com a guia i ajudar-te a saber si tot va com deuria.

Les fulles es tornen grogues

Yellow Leaf

Les fulles de ventall poden esgrogueir-se al llarg del cultiu. No obstant això, quan el cicle de vida d'una planta s'acosta a la seva fi, cada vegada més fulles començaran a esgrogueir-se a mesura que la planta deixa de produir clorofil·la i es prepara per a morir.

També en aquest cas, aquesta característica no indica exactament quan collir, sinó que pot interpretar-se com un senyal que s'acosta (o ja ha passat) el moment de collir.

Pistils

Pistils

Els pistils són una forma més fiable de saber si els cabdells estan madurs i llestos per a tallar. Inicialment, aquests pelillos (que serveixen per a atrapar el pol·len) són de color blanquinós/transparent. A mesura que maduren, es tornen opacs i adquireixen un color marró/vermell fosc. En general, quan prop del 90% dels pistils han adquirit aquest color, la planta estarà llesta per a collir.

Encara que aquesta és una forma viable per a saber quan collir els cabdells, no és la millor opció. Diversos factors poden fer que les plantes no deixin de produir pistils immadurs, encara que la resta de la planta estigui madura, la qual cosa pot confondre al conreador fent-li creure que la planta no està llesta.

Tricomes

Trichomes

La millor manera de saber quan collir la marihuana és observant el color dels tricomas. Al cap i a la fi, en els tricomas és on es produeix el THC. Per a veure'ls bé, necessitaràs un microscopi de butxaca, que pots aconseguir per un preu assequible.

Idealment, hauries de collir una planta de cànnabis quan tingui la següent proporció:

 • 70% de tricomes blancs
 • 15% de tricomes ambre
 • 15% de tricomes transparents

Aquest és un mètode infal·lible, ja que els tricomas no poden mentir.

Per a més detalls, consulta el nostre article sobre el millor moment per a tallar les teves plantes de marihuana.

Preparació per a la collita de marihuana

En la mesura que sigui possible, hauries d'adequar l'espai de cultiu per a convertir-lo en un espai de collita/postcollita. Per a això, has d'ajustar la temperatura a uns 20 °C i el nivell d'humitat al 50% aproximadament.

El millor moment per a començar la collita és a primera hora del dia, en un dia sec. Si conrees a l'aire lliure, tens menys control sobre els factors ambientals, així que consulta el pronòstic del temps i tria el moment més oportú.

Aconsegueix les eines necessàries per a collir els cabdells

Per a collir el cànnabis, no fan falta moltes eines. Però hi ha alguns utensilis que t'ajudaran perquè tot surti a la perfecció:

 • Lupa: per a inspeccionar de prop els cabdells pots usar un microscopi de butxaca, una lupa o la cambra d'un telèfon intel·ligent.
 • Tisores de podar: les plantes madures són dures i llenyoses, per la qual cosa per a tallar-les necessitaràs unes tisores de podar esmolades i robustes.
 • Guants: per a manipular les branques resinoses pots usar guants de jardineria.
 • Safata o caixa: a mesura que vagis tallant les branques, necessitaràs un lloc on posar-les, com una safata o una caixa gran.
 • Zona/taula de treball: tenir una zona/taula neta i buidada on poder treballar t'ajudarà en les diferents etapes de la collita.
 • Ventilador: utilitza un ventilador oscil·lant per a fer circular l'aire en assecar la marihuana.
 • Penjadors: per a assecar correctament les branques, pots penjar-les d'un penjador.
 • Assecador d'herba (opcional): en lloc de penjar les branques per a assecar-les, pots usar un assecador d'herba.
 • Pots: utilitza pots de vidre hermètics per a curar la teva collita.

Com collir marihuana: pas a pas

En el següent apartat, t'expliquem exactament com collir la teva planta de cànnabis. Segons la quantitat de plantes que tinguis i la seva grandària, pot ser un procés bastant complicat, així que prepara't per a treballar una mica.

1. Talla les branques

Cut the branches

Curta cada branca prop dels nusos (la zona on les branques s'uneixen a la tija principal). No fa falta agafar les branques que no tinguin cabdells. Col·loca les branques sobre la safata amb delicadesa, per a no danyar els cabdells.

O curta tota la planta

Depenent de la grandària de la teva planta, pots tallar les branques una a una, o pots tallar tota la planta de cop. Si la planta és bastant petita, potser és millor tallar-la sencera i després tallar-li les branques.

Però si la planta és molt gran, serà més fàcil tallar les branques individualment mentre la planta segueix en peus.

Per a tallar una planta sencera, tala la tija uns 12cm per sobre de la terra, en un angle de 45è.

2. Manicura les fulles de ventall

Trim Fan Leaves

Les fulles de ventall són les fulles grans que creixen per tota la planta. Talla-les i guarda-les juntament amb les restes del manicurado per a fer te o mantega de marihuana.

3. Manicura les fulles de sucre

Trim Sugar Leaves

Ara, abans de penjar les branques, tens que manicurar les fulles de sucre per a reduir les probabilitats que es podreixin els cabdells. Aquestes fulles es diuen “de sucre” perquè estan cobertes de tricomas; així que guarda-les i aprofita-les!

Tala les fulles de sucre prop dels cabdells, però evitant tallar els propis cabdells. Manicurar el cànnabis és tot un art. Principalment, aquesta tècnica afecta a la forma en què s'asseca i cura l'herba, la qual cosa influeix en la seva qualitat final. A més, un bon manicurado pot donar als cabdells un aspecte de primera categoria. Alguns conreadors no es preocupen massa per això, mentre que uns altres s'ho prenen molt de debò.

4. Penja les branques

Hang your branches

Finalment, penja les branques boca avall, deixant suficient espai entre cada branca. Has de fer-ho en una habitació fosca (ja que la llum pot danyar el THC), a 20 °C i amb una HR del 50%. Usa un ventilador oscil·lant perquè circuli l'aire per l'habitació, ja que així reduiràs les probabilitats que es podreixin els cabdells.

Procura que l'espai estigui lliure de plagues i substàncies contaminants.

5. Recull les restes

Si has col·locat les branques sobre una safata o sobre una taula de treball, probablement hauran caigut tricomas sobre la superfície. Recull-los i usa'ls per a fer mantega de marihuana, o afegeix-los a les teves reserves de kief. No malgastis ni un polsim!

Collir diferents varietats

Si conrees marihuana, has d'aprendre a reconèixer quan les plantes estan llestes per a tallar. Totes les varietats maduren a ritmes diferents, per la qual cosa no pots basar-te en suposicions. Per exemple, les autoflorecientes més ràpides poden estar llestes 7 setmanes després de la germinació, mentre que les satives més lentes podrien trigar 15 setmanes a arribar a la collita una vegada que hagin començat a florir. Conèixer cadascuna de les teves plantes i entendre els seus senyals és fonamental per a ser un bon conreador!

Fes una collita progressiva quan els cabdells inferiors no estiguin totalment madurs

Si les flors pròximes a la copa de les plantes tenen un número considerable de tricomas de color lletós i ambre, indicant que estan madures i llistes per a collir, però els cabdells de la zona inferior encara tenen els cristalls de color clar i no han aconseguit la maduresa, pots usar una tècnica anomenada “collita progressiva” per a tallar cada flor quan estigui al punt òptim de maduració.

Aquest mètode també es coneix com a collita parcial o escalonada, i és tan simple que et sorprendrà no haver-lo pensat abans. Només has de tallar els cabdells que hagin aconseguit la maduresa, podar les branques i fulles segons sigui necessari per a augmentar l'exposició a la llum de les flors menys madures, i estar atent als senyals que indiquen que les flors estan llestes per a tallar.

La majoria de plantes d'interior només requereixen dos cicles de collita progressiva separats per un interval de 2 setmanes aproximadament, mentre que les plantes més grans podrien necessitar més.

Tingues en compte que la majoria de plantes comencen a madurar abans per la part superior, atès que la canopia rep la major quantitat de llum, i un major nombre de lúmens sol equivaler a una maduració més ràpida. Però cada planta és diferent i podries trobar un fenotip concret que comenci a madurar abans per la part inferior. I algunes plantes maduren uniformement al llarg de tota la planta, per la qual cosa no són adequades per a la collita escalonada.

¿Cuándo cortar tu marihuana?

És el moment de manicurar les teves flors

El següent pas és el manicurado. Es tracta d'un procés necessari per a netejar les flors i evitar que els teus pots de cabdells acabin plens de fulles de sucre. Per a això només necessites una taula, una safata, guants de làtex i tisores. Hi ha dues formes de manicurar la teva collita: pots manicurar abans de l'assecat o després de l'assecat.

El manicurado previ a l'assecat significa manicurar les flors immediatament després de collir-les, quan encara tenen un alt contingut d'humitat. Això redueix la probabilitat que es formi floridura, ja que les fulles de sucre s'eliminen abans de l'assecat, evitant que la humitat quedi atrapada en el cabdell. L'únic inconvenient és que és una labor molt enganxosa, per la qual cosa és necessari usar guants. Però això té el seu costat positiu; pots fer una mica d'haixix amb la resina que quedi pegada en les tisores.

El manicurado després de l'assecat significa manicurar les flors quan ja estan seques. Aquest mètode és més adequat si estàs en un ambient de baixa humitat, on és menys probable que les flors desenvolupin floridura. A més, el manicurado en sec dona com a resultat uns cabdells més compactes, una característica benvolguda per molts conreadors.

Independentment del mètode triat, la tasca és la mateixa. Pots tallar les fulles de sucre mentre els cabdells segueixen units a la branca, o pots tallar els cabdells de les branques i manicurarlos per separat. I no oblidis guardar les teves fulles de sucre, ja que pots usar-les per a fer haixix i concentrats.

¿Cuándo cortar tu marihuana?

Assecta els teus cabdells

El pròxim pas és portar el teu botí a la sala d'assecat. Assecar la marihuana és essencial per a eliminar la humitat de l'exterior dels cabdells i evitar la formació de floridura. A més, no és agradable fumar els cabdells quan no estan secs. Abans d'assecar-los, hauràs de preparar un espai per a l'assecat, que pot ser una habitació lliure o fins i tot la botiga on has conreat les plantes. Si has deixat les flors unides a les branques, hauràs de col·locar una corda per a penjar-les. Però si has tallat els cabdells de les branques, només has de col·locar-los sobre una reixeta d'assecat.

Per a uns resultats ideals, el cànnabis hauria d'assecar-se lentament. Podria semblar més fàcil assecar els cabdells dins del forn, però això només reduiria el seu sabor. Els terpens (els compostos químics que aporten sabor al cànnabis) són volàtils i es degraden amb les altes temperatures. L'espai d'assecat hauria de tenir una temperatura aproximada de 21 °C i una humitat relativa del 50%. Usa un higròmetre per a controlar aquests factors. Si la temperatura i la humitat tenen nivells molt elevats, usa ventiladors, aire condicionat i un deshumidificador. Però, si els seus nivells són baixos, usa un calefactor i un humidificador.

L'assecat sol trigar entre 2 i 7 dies. Observa les flors atentament cada dia i toca-les per a comprovar el seu nivell d'humitat. Llavors arribarà un moment en què, en intentar doblegar les branques, aquestes es trencaran en lloc de doblegar-se. Quan succeeixi això, és el moment d'avançar al següent pas.

Vídeo ID: 441346585

Cura la teva marihuana perquè resulti més suau

Alguna vegada has fumat una herba d'aspecte deliciós, i després descobreixes que el seu fum et destrossa la gola? Això és el que passa al no curar la marihuana. El curat allarga considerablement el final del procés de cultiu, però fa que la collita sigui més valuosa. És un procés d'assecat prolongat que elimina la humitat de l'interior de les flors, alguna cosa que no pot aconseguir-se únicament amb l'assecat.

El curat realça el sabor dels teus cabdells i fa que produeixin un fum més suau i agradable. Això s'aconsegueix mitjançant la descomposició de molècules com la clorofil·la, que irriten les vies respiratòries.

El curat també augmenta la potència de la teva collita. Abans d'escalfar els cabdells – ja sigui fumant-los, vaporitzant-los o cuinant-los – el THC existeix en forma de THCA. Aquest àcid cannabinoide es converteix en THC amb les altes temperatures (descarboxiltació), o amb el pas del temps. El curat fomenta aquest procés i augmenta gradualment els nivells de THC.

És un procés bastant senzill. Només necessites uns pots de vidre amb tancament hermètic, la quantitat suficient per a poder guardar tota la teva collita.

Vídeo ID: 510270053

Plena tots els pots fins prop del 75% de la seva capacitat, sense estrènyer els cabdells; tanca els pots i guarda'ls en un lloc fresc i fosc. Inicialment, la humitat restant de l'interior dels cabdells es mourà cap a l'exterior d'aquests, per la qual cosa semblarà que la teva collita està rehidratada. En obrir els pots durant uns minuts, diverses vegades al dia, permetràs que surti la humitat i es produeixi un intercanvi d'aire. Repeteix aquest procés cada dia durant la primera setmana.

Durant la segona i tercera setmana, només hauràs d'obrir els pots una vegada al dia durant uns minuts, ja que el contingut d'humitat haurà baixat. Passades tres setmanes, les teves flors estaran prou curades i produiran un fum suau. Alguns conreadors, carregats de paciència, allarguen el procés de curat fins a un total de 8 setmanes per a maximitzar el sabor i la potència. Si estàs planejant guardar els teus cabdells a llarg termini, tingues en compte que pots curar-los durant més de sis mesos sense danyar el producte.


Over and under-watering

¿Cuándo cortar tu marihuana?
¿Cuándo cortar tu marihuana?
¿Cuándo cortar tu marihuana?
¿Cuándo cortar tu marihuana?

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

Categories
eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37804 valoracions