Hora de la collita!

Hora de la collita!

Aprèn tots els passos del procés de collita i post collita del cànnabis.


La collita pot semblar el final d'un llarg viatge. Els teus cabdells ja estan madurs i ha arribat el moment de fumar-los, veritat? Desafortunadament, hauràs d'esperar un temps. Encara queda bastant treball per fer. Tindràs que manicurar, assecar i curar els teus cabdells per a aconseguir un fum suau com la seda. Tot aquest esforç i treball et permetrà eliminar els sabors aspres i poder guardar el teu producte durant períodes de temps més llargs.

Collir no es limita a tallar els cabdells i posar-los a assecar. Hi ha molts matisos a tenir en compte i si aconsegueixes calcular amb precisió el moment de la collita obtindràs millors resultats. Collir els cabdells en moments diferents resultarà en nivells variables de THC, i curar-los amb la humitat adequada afectarà la seva resistència a la floridura.

Aquesta guia t'acompanya en cada pas del procés de collita, per a assegurar-te una herba sana i potent.

Video id: 540076385

QUAN ÉS EL MOMENT ADEQUAT PER A COLLIR?

El primer pas del procés de collita és tallar les branques i flors de les teves plantes. Però quan és el millor moment per a fer això? Bé, depèn. Collir en moments diferents alterarà dràsticament les característiques de les teves flors. Collir més primerenc, o més tard, pot modificar des del sabor fins a l'efecte psicoactiu del cànnabis.

En general, cada cep té el seu propi període de floració estimat. Aquesta dada resulta útil per a calcular el moment de la collita, però no sempre és exacte. Els factors ambientals poden allargar o escurçar la fase de floració. Les varietats índica maduren amb més rapidesa i solen florir durant un període de 6-8 setmanes, mentre que la floració de les satives sol durar entre 8-12 setmanes.

Però hi ha una altra manera de saber quan és hora de collir. Tenir coneixements bàsics sobre l'anatomia de la planta t'ajudarà a detectar els senyals. A mesura que el cànnabis va maduran, certes parts de la planta comencen a canviar el seu aspecte. En lloc de dependre únicament d'estimacions, pots usar aquests senyals botànics com a indicadors. Però abans hauràs de familiaritzar-te amb alguns teixits, glàndules i òrgans, per a saber en què has de fixar-te.

LES FULLES DE VENTALL COMENCEN A ESGROGUEIR-SE

Normalment, les fulles grogues indiquen una deficiència nutricional o la presència de patògens. No obstant això, és absolutament normal que apareguin a la fi de la floració. Les fulles de ventall són les fulles grans i amples que brollen durant la fase vegetativa. Aquestes “plaques solars” ecològiques transformen la llum en sucres, necessaris per a obtenir energia. Quan s'acosta el moment de la collita, aquestes fulles començaran a esgrogueir-se i poden fins i tot caure. Però no t'espantis. Això ocorre perquè la planta està prescindint d'aquests teixits per a poder dirigir la major quantitat d'energia possible cap a les flors.

LES FULLES DE VENTALL COMENCEN A ESGROGUEIR-SE

ELS TRICOMES CANVIEN D'ASPECTE

Els tricomes són les petites glàndules, amb forma de bolet, que brillen sobre les flors i fulles de sucre. Aquestes petites factories químiques produeixen cannabinoides i terpens en forma de resina viscosa. En la naturalesa, aquestes substàncies protegeixen a les plantes de la calor, les plagues i els depredadors. Però, per als conreadors, aquesta resina és el principal motiu de plantar marihuana.

Vigilar els tricomes és una manera precisa de detectar si les teves flors estan aconseguint la plena maduresa. Això també permet als conreadors collir les flors en el moment que satisfaci les seves preferències personals.

Els tricomes poden veure's a simple vista, però per a examinar-los correctament necessitaràs una lupa. Molts conreadors amb baix pressupost usen una lupa barata, que és suficient per a fer aquesta tasca. Una altra opció és fer fotos dels tricomes amb una lent macro; d'aquesta manera, pots fer un seguiment del canvi de color amb el pas del temps. Els conreadors comercials, i els qui disposen d'un major pressupost, poden optar per usar un microscopi. Aquests aparells de laboratori ofereixen una visió molt detallada de l'estructura i el color dels tricomes.

En les primeres etapes de la floració, els tricomes són clars i translúcids. Això indica que encara estan immadurs i només produeixen nivells baixos de cannabinoides. Les flors tindran una grandària petita, un clar senyal que encara no és hora de collir-les.

Quan la floració està més avançada, aquestes glàndules adquireixen un color blanquinós o lletós. Aquest canvi indica una major producció de cannabinoides. Quan comenci a dominar aquest color lletós, vigila atentament els tricomes. Quan més de la meitat de les glàndules tingui un color blanquinós, hauran aconseguit la seva màxima producció de THC. Si culls els cabdells en aquest moment, et proporcionaran un col·locada mental potent caracteritzat per un efecte eufòric i un augment d'energia.

Si prefereixes una fumada més afable i sedant, espera al fet que els tricomes es tornin de color ambre. Això indica un descens del nivell de THC i un augment del nivell de CBN, un cannabinoide produït quan es degrada el THC.

ELS TRICOMES CANVIEN D'ASPECTE

ELS CALZES ENGREIXEN

El calze és la primera part de la flor de cànnabis que brolla del nus. Aquestes estructures inicien la seva vida com una agrupació de petites fulles i amb el temps es converteixen en flors plenament desenvolupades. Es troben en la base de cada cabdell i alberguen els òrgans reproductors. Els calzes són la part més resinosa d'una flor de cànnabis i la seva funció és oferir suport estructural, assegurant que els cabdells no surtin volant amb els forts vents o siguin picotejats pels depredadors alats.

Quan els cabdells s'acosten a la maduresa, els calzes comencen a inflar-se. Això és senyal que estan preparant-se per a contenir les llavors, en cas de ser pol·linitzades per una planta mascle. Observa els calzes amb la lupa, de manera rutinària, per a anar vigilant la seva grandària.

ELS CALZES ENGREIXEN

ELS PISTILS ADQUIREIXEN UN COLOR MÉS FOSC

Els pistils, o estigmes, són els òrgans sexuals (similars a antenes o péls) que sobresurten dels calzes. Aquestes estructures són les responsables de capturar el pol·len alliberat pels mascles. Són la porta d'accés a la fecundació i, una vegada complerta la seva missió, les femelles començaran a produir llavors.

La majoria de conreadors intenten evitar la pol·linització de les flors, per a produir cabdells d'alta qualitat. Però els pistils també són útils per a indicar la maduresa de les flors. Les flors joves tenen pistils blancs que van enfosquint-se lentament a mesura que maduren, fins a adquirir un color taronja-marró. La producció de THC sol aconseguir el seu nivell màxim quan prop del 70% dels pistils hagi canviat de color. Quan aproximadament el 90% dels pistils tingui un color més fosc, els nivells de THC descendiran i els de CBN augmentaran. Però tingues en compte que aquestes xifres no són més que aproximacions.

ELS PISTILS ADQUIREIXEN UN COLOR MÉS FOSC

FES UNA COLLITA PROGRESSIVA QUAN ELS CABDELLS INFERIORS NO ESTIGUIN TOTALMENT MADURS

Si les flors pròximes a la copa de les plantes tenen un número considerable de tricomes de color lletós i ambre, indicant que estan madures i llistes per a collir, però els cabdells de la zona inferior encara tenen els cristalls de color clar i no han aconseguit la maduresa, pots usar una tècnica anomenada “collita progressiva” per a tallar cada flor quan estigui al punt òptim de maduració.

Aquest mètode també es coneix com a collita parcial o escalonada, i és tan simple que et sorprendrà no haver-ho pensat abans. Només has de tallar els cabdells que hagin aconseguit la maduresa, podar les branques i fulles segons sigui necessari per a augmentar l'exposició a la llum de les flors menys madures, i estar atent als senyals que indiquen que les flors estan llestes per a tallar.

La majoria de plantes d'interior només requereixen dos cicles de collita progressiva separats per un interval de 2 setmanes aproximadament, mentre que les plantes més grans podrien necessitar més.

Tingues en compte que la majoria de plantes comencen a madurar abans per la part superior, atès que la canopia rep la major quantitat de llum, i un major nombre de lúmens sol equivaler a una maduració més ràpida. Però cada planta és diferent i podries trobar un fenotip concret que comenci a madurar abans per la part inferior. I algunes plantes maduren uniformement al llarg de tota la planta, per la qual cosa no són adequades per a la collita escalonada.

FES UNA COLLITA PROGRESSIVA QUAN ELS CABDELLS INFERIORS NO ESTIGUIN TOTALMENT MADURS

ÉS EL MOMENT DE MANICURAR LES FLORS

El següent pas és el manicurat. Es tracta d'un procés necessari per a netejar les flors i evitar que els teus pots de cabdells acabin plens de fulles de sucre. Per a això només necessites una taula, una safata, guants de làtex i tisores. Hi ha dues formes de manicurar la teva collita: pots manicurar abans de l'assecament o després de l'assecament.

El manicurat previ a l'assecament significa manicurar les flors immediatament després de collir-les, quan encara tenen un alt contingut d'humitat. Això redueix la probabilitat que es formi floridura, ja que les fulles de sucre s'eliminen abans de l'assecament, evitant que la humitat quedi atrapada en el cabdell. L'únic inconvenient és que és una labor molt enganxosa, per la qual cosa és necessari usar guants. Però això té el seu costat positiu; pots fer una mica d'haixix amb la resina que quedi pegada en les tisores.

El manicurat després de l'assecament significa manicurar les flors quan ja estan seques. Aquest mètode és més adequat si estàs en un ambient de baixa humitat, on és menys probable que les flors desenvolupin floridura. A més, el manicurat en sec dóna com a resultat uns cabdells més compactes, una característica estimada per molts conreadors.

Independentment del mètode triat, la tasca és la mateixa. Pots tallar les fulles de sucre mentre els cabdells segueixen units a la branca, o pots tallar els cabdells de les branques i manicurar-los per separat. I no oblidis guardar les teves fulles de sucre, ja que pots usar-les per a fer haixix i concentrats.

ÉS EL MOMENT DE MANICURAR LES FLORS

SECA ELS TEUS CABDELLS

El pròxim pas és portar el teu botí a la sala d'assecat. Assecar la marihuana és essencial per a eliminar la humitat de l'exterior dels cabdells i evitar la formació de floridura. A més, no és agradable fumar els cabdells quan no estan secs. Abans d'assecar-los, hauràs de preparar un espai per a l'assecat, que pot ser una habitació lliure o fins i tot la botiga on has conreat les plantes. Si has deixat les flors unides a les branques, hauràs de col·locar una corda per a penjar-les. Però si has tallat els cabdells de les branques, només has de col·locar-los sobre una reixeta d'assecament.

Per a uns resultats ideals, el cànnabis hauria d'assecar-se lentament. Podria semblar més fàcil assecar els cabdells dins del forn, però això només reduiria el seu sabor. Els terpens (els compostos químics que aporten sabor al cànnabis) són volàtils i es degraden amb les altes temperatures. L'espai d'assecament hauria de tenir una temperatura aproximada de 21 °C i una humitat relativa del 50%. Usa un higròmetre per a controlar aquests factors. Si la temperatura i la humitat tenen nivells molt elevats, usa ventiladors, aire condicionat i un deshumidificador. Però, si els seus nivells són baixos, usa un calefactor i un humidificador.

L'assecament sol trigar entre 2 i 7 dies. Observa les flors atentament cada dia i toca-les per a comprovar el seu nivell d'humitat. Llavors arribarà un moment en què, en intentar doblegar les branques, aquestes es trencaran en lloc de doblegar-se. Quan succeeixi això, és el moment d'avançar al següent pas.

Video id: 441346585

CURA LA TEVA MARIHUANA PERQUÈ SIGUI MÉS SUAU

Alguna vegada has fumat una herba d'aspecte deliciós, i després descobreixes que el seu fum et destrossa la gola? Això és el que passa quan no cures la marihuana. El curat allarga considerablement el final del procés de cultiu, però fa que la collita sigui més valuosa. És un procés d'assecament prolongat que elimina la humitat de l'interior de les flors, alguna cosa que no pot aconseguir-se únicament amb l'assecament.

El curat realça el sabor dels teus cabdells i fa que produeixin un fum més suau i agradable. Això s'aconsegueix mitjançant la descomposició de molècules com la clorofil·la, que irriten les vies respiratòries.

El curat també augmenta la potència de la teva collita. Abans d'escalfar els cabdells – sigui fumant-los, vaporitzant-los o cuinant-los– el THC existeix en forma de THCA. Aquest àcid cannabinoide es converteix en THC amb les altes temperatures (descarboxilación), o amb el pas del temps. El curat fomenta aquest procés i augmenta gradualment els nivells de THC.

És un procés bastant senzill. Només necessites uns pots de vidre amb tancament hermètic, la quantitat suficient per a poder guardar tota la teva collita.

CURA LA TEVA MARIHUANA PERQUÈ RESULTI MÉS SUAU

Plena tots els pots fins prop del 75% de la seva capacitat, sense estrènyer els cabdells; tanca els pots i guarda'ls en un lloc fresc i fosc. Inicialment, la humitat restant de l'interior dels cabdells es mourà cap a l'exterior d'aquests, per la qual cosa semblarà que la teva collita està rehidratada. En obrir els pots durant uns minuts, diverses vegades al dia, permetràs que surti la humitat i es produeixi un intercanvi d'aire. Repeteix aquest procés cada dia durant la primera setmana.

Durant la segona i tercera setmana, només hauràs d'obrir els pots una vegada al dia durant uns minuts, ja que el contingut d'humitat haurà baixat. Passades tres setmanes, les teves flors estaran prou curades i produiran un fum suau. Alguns conreadors, carregats de paciència, allarguen el procés de curat fins a un total de 8 setmanes per a maximitzar el sabor i la potència. Si estàs planejant guardar els teus cabdells a llarg termini, tingues en compte que pots curar-los durant més de sis mesos sense danyar el producte.


Part. 1: La germinació. Guia completa per la germinació de llavors de marihuana.

Part. 2: La fase vegetativa. Fase de creixement o vegetativa.

Part. 3: La fase de floració. La fase de floració del cànnabis.

Part. 4: Les darreres setmanes de floració. Després de setmanes de nerviosisme creixent, el moment tan esperat de la collita ja s’acosta.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.