Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Pel que fa a l'obtenció d'una collita reeixida i abundant, hi ha diversos factors implicats. Il·luminació, fertilització, flux d'aire i humitat exerceixen un paper molt important en el creixement i vitalitat òptims d'un cultiu. Però l'aigua és un dels aspectes més importants perquè les plantes de marihuana creixin sanes i fortes.

El reg no és tan simple com pot semblar. Molts conreadors creuen que saturant les seves plantes d'aigua tots els dies els estan proporcionant el reg que necessiten.

Però la veritat és que regar és molt més complicat que això. El reg de les plantes de cànnabis és un exercici d'equilibrisme el perfeccionament del qual porta temps i pràctica. Massa aigua pot causar seriosos problemes per a les plantes, a més d'obstruir l'absorció d'oxigen. En l'altre extrem de l'espectre, una escassetat d'aigua podria resultar en unes condicions summament àrides que deixin assedegades a les plantes, la qual cosa farà que es marceixin.

Veurem com reconèixer si estem regant les plantes massa o insuficientment, i com solucionar-ho.

Vídeo aneu: 265567364

Over and under-watering

Excés de reg

L'excés de reg és un error molt fàcil de cometre quan es conrea marihuana, i el més probable és que sigui causat per la creença que les plantes necessiten dosis constants d'aigua. És un parany en la qual els novençans cauen sovint.

Les plantes de cànnabis utilitzen el seu sistema d'arrels per a respirar, a més de per a absorbir aigua, i si aquest està constantment inundat, acabaran ofegant-se.

1. Un dels principals símptomes de l'excés de reg són les fulles decaigudes, però no en la forma que s'observa quan hi ha escassetat d'aigua, on semblen estar marcides. En realitat, és tot el contrari. Les fulles estan tan plenes d'aigua que es veuen obligades a corbar-se sobre si mateixes, la qual cosa també resulta en una gran fermesa.

2. A més, el ritme de creixement de les plantes amb un excés de reg s'alenteix dràsticament, i fins i tot podria detenir-se gairebé per complet. Això es deu a les condicions anaeròbiques que apareixen per una falta d'oxigen accessible per al sistema radicular.

3. Un altre símptoma que estem regant les plantes més del compte és el amarillamiento de les fulles. És un senyal que existeix un problema nutricional, que és un efecte secundari de l'excés de reg.

Overwatered

Si experimentes algun d'aquests símptomes amb les teves plantes i creus que és degut a un excés de reg, el millor és que comencis a regar-les amb menys freqüència. Espera al fet que la capa superior del sòl sembli i estigui seca al tacte abans de tornar a regar. Una prova molt útil és ficar el dit índex en la terra fins al primer artell; si surt sec, rega.

Així mateix, assegura't que totes les plantes comptin amb un drenatge adequat, i que l'aigua no s'acumuli massa en el fons dels tests o recipients en els quals estan plantades. L'excés d'aigua haurà de sortir dels tests, deixant la terra humida però no xopada.

Falta de reg

1. Les plantes de cànnabis amb falta de reg semblen febles i sense vida, mostrant signes de pansiment. No és d'estranyar que adquireixin aquest aspecte, ja que l'aigua té un paper vital en la fisiologia de la planta. El pansiment de la marihuana per falta de reg és diferent al de l'excés d'aigua - encara que de forma molt subtil. Les fulles estaran molt fràgils i trencadisses, i fins i tot tindran una consistència semblant al paper. Tindran un aspecte deslluït i apagada. Un altre símptoma de la manca de reg és un mitjà summament sec i àrid.

2. La falta d'aigua es dona quan els conreadors no estan satisfent les necessitats de les plantes. Sense una quantitat suficient d'aigua, el sistema d'arrels s'assecarà, la qual cosa podria reduir tant el creixement com els rendiments de les plantes. Assegura't de regar les teves plantes quan la capa superior del sòl s'hagi assecat. Si esperes més temps podria tenir efectes perjudicials.

3. Alguna cosa que també pot causar una escassetat d'aigua és utilitzar la grandària de test equivocat en les diferents etapes del creixement. Per exemple, si conrees un plançó en un test gran, podries estar reduint les possibilitats que absorbeixi suficient aigua, perquè el seu diminut sistema d'arrels no tindrà oportunitat de captar-la abans que es dreni.

Underwatered

Amb quina freqüència s'han de regar les plantes?

Aquesta pregunta té diverses respostes, tantes com variables hi ha implicades, i per això no hi ha una solució definitiva. Per exemple, la temperatura, la humitat i altres factors ambientals poden canviar la freqüència amb la qual les plantes necessiten aigua.

Però hi ha senyals reveladors que et faran saber que és hora de regar les teves plantes. Comprovar la capa superior del sòl és una manera d'identificar-lo molt encertada. Espera al fet que s'assequi abans de tornar a regar, amb la finalitat d'evitar un excés de reg. Una vegada que ho hagis fet diverses vegades, sabràs quant temps fa falta esperar entre cada reg, i llavors podràs regir-te per això.

Una altra forma de saber que ha arribat el moment de regar és observant les fulles de prop. No és convenient esperar que apareguin els símptomes, però qualsevol indici de pansiment haurà de ser seguit immediatament per una dosi d'aigua.

Heat Stress

Over and under-watering

La importància de la qualitat de l'aigua

A més del reg freqüent, la qualitat de l'aigua utilitzada en un cultiu de marihuana és un aspecte molt important a tenir en compte.

Les plantes de cànnabis es componen d'aproximadament un 90% d'aigua, i aquesta substància és necessària durant diversos processos fisiològics vitals, com la fotosíntesi i la transpiració. Quan s'utilitza aigua de baixa qualitat, aquests processos podrien ser menys eficaços, i en el pitjor dels casos, problemàtics.

En aquest cas, els símptomes que es manifesten poden ser gairebé idèntics als d'una gran varietat de problemes com una pobra fertilització, falta de reg i, possiblement, fins i tot estrès tèrmic. És un exemple perfecte de per què cal verificar dues o tres vegades la causa fonamental del problema per a retornar la salut a les teves plantes de marihuana.

1. Controla el pH

Abans de començar amb el cultiu, comprova la qualitat de la teva font d'aigua. Un aspecte important de la qualitat de l'aigua és el pH. El pH és una escala numèrica que s'utilitza per a mesurar l'acidesa o alcalinitat d'una solució, i el valor mitjà de la qual de 7 representa el neutre. Els números inferiors a 7 indiquen acidesa, i els superiors, alcalinitat.

Un pH massa alt o baix pot causar problemes en les plantes de cànnabis, ja que el pH de la font d'aigua influeix en la capacitat d'una planta per a absorbir nutrients. Amb el temps, una aigua amb un pH massa elevat o reduït pot afectar el pH del medi de cultiu, la qual cosa es tradueix en uns símptomes idèntics als causats per uns certs problemes nutricionals.

Les plantes de cànnabis tendeixen a desenvolupar-se millor amb un pH d'al voltant de 6,5. El pH es pot mesurar molt fàcilment amb un mesurador en una mostra d'aigua de drenatge. El drenatge és l'aigua que surt del test una vegada que ha travessat el medi de cultiu. Si el pH és massa alt o baix, pots utilitzar productes reguladors de pH per a recuperar els nivells normals.

2. PPM

Les ppm és un altre factor important pel que fa a la qualitat de l'aigua. Ppm, o parts per milió, és una unitat de mesura per a la quantitat de minerals dissolts en la font d'aigua utilitzada. Per tant, una lectura de 90ppm indica que hi ha 90 mil·ligrams de minerals per litre l'aigua.

Conèixer les ppm de l'aigua et permet evitar donar a les teves plantes massa o molt pocs minerals. Una falta de minerals pot causar deficiències, mentre que l'excés podria fer que la planta es cremi. Les plantes de cànnabis prefereixen al voltant de 500ppm durant la fase vegetativa, i de 1000 durant la floració.

Els mesuradors de TDS, uns dispositius que mesuren la quantitat total de sòlids dissolts, es poden utilitzar per a mesurar les ppm d'una font d'aigua.

El control de ppm és bastant avançat i, encara que és útil, no és essencial per als principiants. Però tingues-ho en compte per a poder ampliar els teus coneixements i habilitats.

3. Aigua d'osmosi inversa

Encara que el total de sòlids dissolts en l'aigua sigui adequat, no totes les substàncies d'una font d'aigua són beneficioses per al cultiu de cànnabis. L'aigua podria estar contaminada per altres factors, com a agents contaminants o bacteris. Els filtres d'osmosi inversa són una estupenda opció per a eliminar gairebé per complet tot el que hi hagi en una font d'aigua, permetent que els conreadors afegeixin únicament el que desitgin que entri en contacte amb les seves plantes.

Els filtres de osmosi inversa eliminen un 95-99% de les sals dissoltes en una mostra d'aigua, per la qual cosa són un mètode de neteja d'aigua molt usat a escala industrial.

Una vegada més, utilitzar aigua d'osmosi inversa és una tècnica de cultiu avançat.

4. Controla l'aigua de drenatge

Per a conrear plantes saludables, has de vigilar amb atenció la quantitat de nutrients que reben les teves plantes. Per a això, utilitza safates per a recollir el drenatge quan reguis les plantes i analitza el pH i les PPM (parts per milió).

Quin pH ha de tenir l'aigua de drenatge?

Les plantes de cànnabis tendeixen a desenvolupar-se bé amb un pH d'al voltant de 6,5. Per a comprovar el pH, només has de fer-li una prova al drenatge amb un mesurador de pH. El nostre mesurador de pH de Hanna Instruments és realment senzill d'utilitzar i proporciona lectures ràpides i precises. Si el pH és massa alt o massa baix, pots usar reguladors de pH per a corregir-ho.

Amb tot l'anterior en ment, ja sabràs com poden afectar les teves plantes l'excés i la falta de reg, a més de la qualitat de la pròpia aigua.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions