Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Max Sargent


La teva planta de marihuana creix massa alta? Les plantes estirades i llarguerudes poden ser una molèstia per moltes raons. Des de caure's a terra, fins a cremar-se amb els llums, les plantes amb un creixement descontrolat no són desitjables.

I una planta de major altura no implica necessàriament una major collita. De fet, les plantes de marihuana altes poden ser un senyal que no estan contentes; concretament, que no reben suficient llum. A més de fer que les teves plantes s'estirin, la falta de llum afectarà negativament la grandària i la qualitat de la teva collita.

Llavors, com evitar que la marihuana creixi massa estirada? Per a això tens moltes opcions, i algunes t'ajudaran a augmentar la collita!

Per què hauries d'impedir que una planta de cànnabis creixi massa alta?

Hi ha moltes raons per a impedir que el cànnabis aconsegueixi massa altura, com per exemple maximitzar el potencial de l'espai de cultiu o mantenir ocult el cultiu.

Aquests són alguns motius per a frenar el creixement d'una planta de marihuana:

Privacitat i seguretat

Les plantes grans atrauran més atenció, tant per la seva grandària com per la seva olor.

Estirament de la floració

Algunes plantes poden duplicar la seva grandària durant l'inici de la fase de floració. Si no t'has preparat per a això, podries trobar-te que no tens suficient espai en el quart de cultiu.

Distribució equitativa de la llum

Les plantes més altes rebran molta llum en la part superior, però molt poca en la zona inferior. Això significa que els cabdells inferiors a penes es desenvoluparan, reduint la teva collita.

Proporcionar llum a les plantes més petites

Si conrees diversos ceps, algunes seran més baixes que unes altres. Tret que controls l'altura de les més altes, aquestes impediran que les plantes petites rebin suficient llum.

Evitar les cremades per llums

Si les teves plantes creixen massa i s'acosten massa als llums, es cremaran. Això pot afectar el creixement general i danyar els cabdells principals de la part superior de la planta.

Per què la meva marihuana creix massa alta i prima?

Si les teves plantes de cànnabis s'estan tornant massa altes, una de les primeres coses que has de fer és esbrinar per què succeeix això. En cas contrari, podries aplicar una solució incorrecta, la qual cosa repercutiria negativament en la teva collita.

¿Por qué mi marihuana crece demasiado alta y flacucha?

Les raons per les quals la teva marihuana podria estar estirant-se massa són:

Distància incorrecta dels llums

Si les llums estan massa lluny, les plantes s'estiraran en un intent d'acostar-se. Aquest és un comportament natural que es produeix en intentar créixer per sobre de les plantes competidores.

Llum feble

Si les llums no són prou potents, les plantes s'estiraran cap a elles independentment de la distància a la qual estiguin col·locades els llums. Buscaran la llum fins a quedar satisfetes.

Espectre lumínic dominant vermell

En la naturalesa, les plantes de cànnabis es desenvolupen durant la primavera i l'estiu. En aquestes èpoques, quan la llum solar és més intensa, les plantes s'exposen als espectres lumínics blau i blanc. Durant la tardor, en canvi, la llum solar s'afebleix i entra en l'espectre vermell. Per a donar a les teves plantes suficient combustible lluminós, procura utilitzar l'espectre lumínic adequat segons les diferents fases de cultiu del cànnabis.

Les plantes romanen massa temps en fase vegetativa

Les plantes de cànnabis fotoperiódiques continuen creixent si es mantenen en fase vegetativa. Per tant, si les deixes en fase vegetativa massa temps i no les controles, creixeran molt altes i seran poc manejables.

Genètica

A alguns ceps de cànnabis, com a les satives pures, els agrada créixer altes i primes. Encara que la seva altura es pot controlar, hi ha molts ceps índics que et resultaran més adequades si realment tens un espai limitat.

Com controlar l'altura d'una planta de cànnabis en fase vegetativa

En general, la fase vegetativa és la millor etapa per a controlar el creixement d'una planta. Això es deu al fet que pots permetre't causar danys a la planta, ja que podrà recuperar-se abans de començar a florir. En canvi, els danys causats durant la floració podrien provocar una reducció de la collita. Així que no esperis per a prendre mesures!

 • Entrenament de baix estrès o doblegar les plantes

Doblegar les plantes i aplicar tècniques d'entrenament de baix estrès (LST) són dos mètodes estupends per a controlar l'estirament. De fet, són una mesura molt útil, ja que no sols controlen l'altura de les plantes, sinó que augmenten la penetració de la llum en tots els cabdells, donant lloc a majors collites.

En doblegar la tija principal cap avall i lligar-lo, el lateral de la planta es converteix en la canopia. Com a resultat, una major part de la planta queda exposada a la llum intensa. Per tant, doblegar la planta no sols controla la seva altura, sinó que permet que el desenvolupament dels cabdells sigui molt major i equitatiu en tota la planta.

És millor aplicar aquest mètode des d'una etapa bastant primerenca. És especialment adequat per a les plantes autoflorecents, ja que no aguanten bé les tècniques d'alt estrès.

Entrenamiento de bajo estrés o doblar las plantas
 • Topping

El topping, també anomenat poda apical, és un mètode d'entrenament més agressiu. Consisteix a tallar la part superior de la planta, on començaria a créixer la cua principal. En fer això, la planta es recupera desenvolupant dues noves cues principals, en lloc d'una. Aquestes solen créixer cap a fora, en lloc de cap amunt. Així que, de nou, no sols controles l'altura de la planta, sinó que també aconsegueixes més cabdells!

Però procura fer-ho únicament durant la fase vegetativa, perquè en cas contrari estaràs tallant el cabdell principal!

Topping
 • ScrOG

El mètode ScrOG consisteix a conrear les plantes a través d'una malla, on vas lligant les branques, de manera que la planta vagi creixent horitzontalment en lloc de verticalment. Aquesta tècnica també permet augmentar l'exposició a la llum en la planta.

ScrOG
 • Topping previ a la floració

Una altra manera de controlar l'altura és deixar que les plantes creixin durant la fase vegetativa i fer-los topping just abans de la floració. Quan les plantes estan a punt d'iniciar la fase de floració, fes topping a totes les branques. Això frena l'estirament de la floració; i en lloc de centrar la seva energia a estirar-se, les plantes es veuen forçades a produir noves flors.

A vegades, el topping previ a la floració ha de convertir-se en una poda completa prefloració. Si les teves plantes omplen tot l'espai de cultiu durant la fase vegetativa, no tindran suficient espai per a la floració, per la qual cosa és el moment d'aplicar mesures dràstiques. Poda les plantes a la meitat de la seva grandària, i canvia les llums a un cicle 12/12 per a la floració.

No et preocupis, el cànnabis és molt resistent i pot fins i tot recuperar-se després de quedar reduït a una tija amb una o dues fulles. Intenta no desanimar-te pel temps perdut i per la reducció de la collita final. Tota lliçó és bona per a convertir-te en un expert o experta en el cultiu de marihuana.

Topping previo a la floración
 • Trasllada les plantes altes als laterals

Si algunes de les teves plantes ja s'han estirat, podria ser convenient moure-les per a evitar que es cremin amb les llums. La intensitat de la llum és major en el centre, per la qual cosa si mous les plantes cap als laterals, serà menys probable que es cremin. A més, així les plantes més petites rebran més llum, reduint la probabilitat que s'estirin.

No obstant això, cal tenir en compte que, si les plantes més altes ja s'estan estirant, allunyar-les de la llum més intensa podria agreujar el problema.

Això pot fer-se durant la fase vegetativa o la floració.

Com controlar l'altura en la fase de floració

L'ideal és controlar l'altura de les plantes durant la fase vegetativa, però la vida no sempre és ideal. Com hem comentat, algunes varietats poden duplicar la seva grandària durant l'inici de la floració, mentre que unes altres no s'estiren tant. Si és la primera vegada que conrees un determinat cep, no sabràs quant pot arribar a estirar-se durant la floració. Com a resultat, podries trobar-te amb un quart de cultiu desbordat i hauràs de posar-li remei.

 • Eleva les llums de cultiu el màxim possible

En aquesta fase, les teves opcions són limitades, encara que és d'esperar que el creixement vertical arribi aviat a la seva fi. Així que, tenint això en compte, una de les teves millors opcions podria ser col·locar les llums a major altura per a evitar que cremin a les plantes. L'estirament de les plantes no durarà tota la fase de floració.

Tanmateix, depenent del teu espai de cultiu, això podria no ser possible.

Eleva las luces de cultivo lo máximo posible
 • Redueix el nombre d'hores de llum al dia

Les plantes necessiten llum per a créixer (encara que probablement ja ho saps). Per tant, disminuir la quantitat de llum que rep una planta reduirà la seva capacitat de creixement. No obstant això, no has de disminuir-la massa, ja que llavors perjudicaràs la collita. Però, en aquesta etapa, reduir la quantitat de llum a 11 o fins i tot 10 hores al dia hauria de minimitzar l'estirament.

 • Fes lollipopping a les teves plantes

El lollipopping és un dels pocs mètodes d'entrenament dissenyats per a usar durant la floració. A més, amb això s'aconsegueix reduir la humitat i la possibilitat que aparegui floridura, així que és d'esperar que també augmenti la collita. Sol tingues en compte que, si ho utilitzes per a controlar el creixement, ha de fer-se abans de l'estirament, ja que no podràs remeiar-lo una vegada que s'hagi produït.

Per a fer lollipopping, elimina totes les fulles i flors de la part inferior de la planta. Les fulles i cabdells de la part inferior no rebran gairebé gens de llum, però consumeixen energia de la planta. De fet, les plantes de cànnabis es desprendran de manera natural de les fulles inferiors que consumeixen més energia de la que produeixen. El lollipopping només accelera aquest procés.

Haz lollipopping a tus plantas
 • Collita progressivament

Si les teves plantes són massa altes i s'estan cremant, el millor és collir els cabdells de la part superior al més aviat possible. Quan els seus tricomas comencen a posar-se lletosos, tala els cabdells. Encara que això no sigui ideal, probablement és la millor opció. En fer-ho, les cues inferiors rebran més llum i amb sort produiran cabdells de major qualitat.

Cosecha progresivamente
 • Redueix la intensitat de la llum

Si no és possible posar les llums més amunt, i les teves plantes ja s'han estirat, una de les opcions que queden podria ser reduir la intensitat dels llums per a minimitzar les cremades per llums. Si arribes a aquest punt, pot ser que hagis d'acceptar alguna cremada o una reducció de la collita.

Però fes un esforç per a equilibrar una menor potència lumínica i l'altura de les plantes, i hauries de sortir bastant indemne.

 • Supercropping durant la floració

Aquesta és una mesura desesperada que només hauria d'aplicar-se com a últim recurs. Consisteix a doblegar dràsticament la branca més alta d'una planta, durant la fase de floració.

La planta destinarà energia a recuperar aquesta zona, per la qual cosa podria ser contraproduent. No obstant això, arribats a aquest punt, es tracta de minimitzar els danys i si ho fas a temps, les branques i cabdells més baixos creixeran més.

Supercropping durante la floración

Plantes de cànnabis llarguerudes: aprèn dels teus errors

Cada cultiu és una gran experiència d'aprenentatge, i sempre que prenguis nota del que ha sortit malament, no hi ha res dolent en el fracàs. De fet, si aprenem alguna cosa d'això, no és un fracàs en absolut. Amb això en ment, com pots evitar l'estirament o les plantes massa altes en el teu pròxim cultiu? 

 • Usa tests més petits

La grandària del test determina parcialment la grandària màxima que pot tenir una planta. Com més gran creixi una planta, major serà el sistema d'arrels. Així que, si el teu últim cultiu va créixer massa alt, redueix la grandària dels teus tests: això hauria de limitar el creixement. El millor d'aquesta opció és que no requereix cap intervenció durant el cultiu, i no suposa cap amenaça per a la salut de les teves plantes (sempre que els tests no siguin massa petites).

 • Mantingues les llums de cultiu a la distància òptima

Mantenir els llums a la distància adequada de les plantes evitarà que s'estirin, especialment durant la fase vegetativa. Més o menys haurien d'estar el més a prop possible sense córrer el risc de cremades per llums. I no t'oblidis d'anar col·locant les llums a major altura a mesura que creixen les plantes.

 • Tingues en compte el tipus de llum

Els diferents tipus de llum proporcionen major o menor potència, i corresponen a espectres diferents. Utilitzar la potència i l'espectre de llum adequats fomentarà que les teves plantes creixin gruixudes i fortes, en lloc d'estirar-se a la recerca de llum.

Ten en cuenta el tipo de luz
 • Informa't sobre els ceps

Si compres una llavor de cànnabis, o saps quina varietat conrearàs, trobaràs informació sobre la seva altura mitjana, tant en interior com en exterior. Això t'indicarà l'altura que pot aconseguir una planta si es conrea en condicions òptimes.

Si l'altura mitjana d'un cep et sembla excessiva per al teu espai de cultiu, pots triar una més petita per a tenir un cert marge de maniobra en cas d'estirament. En general, les índiques són baixes i frondoses, mentre que les satives creixen altes i primes.

 • No esperis massa per a la floració

Com hem comentat, com més temps duri la fase vegetativa, major altura aconseguirà la planta. Així que has de fer el canvi a la floració en el moment adequat. Si creix massa, fes-li topping, deixa que es recuperi i després indueix la floració. Tens molt de marge per a jugar mentre estigui en fase vegetativa.

Atès que les plantes poden duplicar la seva grandària durant l'inici de la floració, consulta l'altura màxima indicada per a la varietat i feix el canvi a la floració quan tingui la meitat d'aquesta grandària. La seva altura podria estar per sota d'aquesta expectativa, depenent del cep, però és poc probable que creixi molt més.

 • Considera l'opció de conrear en un espai més alt

Aquest és un luxe del qual molta gent no disposa. Però si en el teu últim cultiu les teves plantes eren massa grans per al teu espai, planteja't usar un espai més gran la pròxima vegada. Disposar de més espai no sols permetrà un major estirament, sinó que afavorirà la ventilació, augmentant les possibilitats d'obtenir una collita sana.

Consideracions importants per a les plantes de cànnabis altes en interior

Quan les plantes creixen molt altes en cultius d'interior, hi ha dues coses importants a tenir en compte.

 • Humitat

La planta de cànnabis transpira una quantitat considerable d'aigua. La marihuana prefereix una humitat relativa (HR) del 50-65%. Quan creix massa, la humitat pot convertir-se en un problema ja que les plantes alliberen constantment vapor d'aigua a l'aire. Llavors l'aigua s'acumula en les fulles i altres superfícies del quart de cultiu, podent causar floridura i altres inconvenients.

Si la humitat es converteix en un problema, pot ser útil tenir un deshumidificador o augmentar la potència de l'extractor. Defoliar la planta també pot augmentar el flux d'aire per a controlar la humitat. Elimina solament les fulles de ventall de la part inferior i mitjana. Això té l'avantatge afegit d'augmentar la penetració de la llum en les branques i cabdells de la part inferior.

 • Temperatura

Igual que amb la humitat, quan les plantes creixen massa, la temperatura del quart de cultiu pot pujar. La reducció del flux d'aire i l'altura excessiva poden provocar un augment de la temperatura i deixar les plantes massa prop de les llums de cultiu. La marihuana es desenvolupa millor quan la temperatura mitjana és de 25 °C. Si la temperatura és superior, les plantes són més propenses a estirar-se. Les altes temperatures també poden afectar la formació de fulles i flors, així com al sabor i la potència final dels cabdells.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37751 valoracions