Resaca del Black Friday — ¡Los descuentos no han terminado! — Ahorra ya

By Luke Sumpter


QUÈ SÓN ELS TRICOMAS?

La paraula tricoma es deriva del terme grec “Tríchōma”, que es tradueix com a "pèl". Amb la seva grandària microscòpica, necessitaràs una lupa per a observar aquest mantell de resina resplendent que cobreix els millors cabdells de marihuana i descobrir uns camps de tricomas que recorden a tiges amb minúsculs caps de bolet.

Però ull, una gran capa de tricomas no garanteix que la teva herba sigui "la crema". El diccionari de Merriam-Webster defineix un tricoma com "un apèndix filamentós, especialment una estructura de pèl en l'epidermis d'una planta".

La comparació botànica dels tricomas amb pèl pot portar a la seva confusió amb els pistils, que òbviament es poden veure a simple vista com a fils amb forma de pèl que surten dels calzes de les plantes de marihuana femenines en floració.

RELATED STORY
Cannabis calyxes

Els tricomas del cànnabis es mereixen una definició més adaptada al fumeta, una explicació de les seves funcions i de la seva importància general.

Nosaltres tenim un compromís amb la difusió del coneixement. I en la nostra opinió, el millor és considerar els tricomas com a diminutes fàbriques biològiques de cannabinoides presents fonamentalment en les flors i les fulles dels cabdells d'herba.

Els científics han identificat tres categories de tricomas en les plantes del cànnabis:

 1. Tricomas bulbosos
 2. Tricomas capitados sésiles
 3. Tricomas capitados pedunculats

El número 3, la versió capitada pedunculada, és la que interessa als aficionats a l'herba, perquè són els més grans i donen lloc als derivats terapèutics i recreatius.

¿QUÉ SON LOS TRICOMAS?

QUINA ÉS LA FUNCIÓ DELS TRICOMAS?

Es creu que els tricomas compleixen bastantes funcions essencials per a la supervivència de la planta de marihuana en la naturalesa. Aquesta capa viscosa de resina enganxosa constitueix una barrera defensiva contra fongs, insectes i insaciables herbívors.

Alguns insectes i uns certs fongs no poden penetrar la barrera de tricomas, mentre els terpens ocultaran l'olor d'enciam per a criatures peludes de quatre potes.

A més, els tricomas també podrien jugar un paper clau en el desenvolupament del cànnabis en condicions climatològiques adverses. La capa de resina ofereix a l'herba salvatge protecció contra vents nocius com el xaloc del desert o els corrents siberians.

Els tricomas fins i tot actuen com a pantalla solar per a les plantes de marihuana, protegint-les dels efectes dels raigs ultraviolats del sol. Però analitzarem la relació entre raigs UV i tricomas una mica més endavant

PER QUÈ SÓN IMPORTANTS ELS TRICOMAS PER AL CONREADOR DE CÀNNABIS?

Els tricomas són una part essencial de la planta de marihuana. Aprendre sobre ells pot millorar notablement les teves habilitats com a conreador i, al seu torn, la qualitat dels teus cultius. Sense tricomas, no tindríem THC, CBD, terpens, ni la resta de fitoquímics del cànnabis que tant ens agraden.

A més d'aprendre sobre la seva funció botànica, conèixer el significat de les variacions en l'aspecte dels tricomas t'ajudarà a cultivar els teus cabdells en el moment apropiat.

 • PRODUEIXEN CANNABINOIDES I TERPENS

Tots els conreadors haurien de conèixer la funció que exerceixen els tricomas. Entendre que aquestes petites glàndules amb forma de bolet són les responsables de produir els cannabinoides i terpens farà que tinguis més cura a l'hora de podar, cultivar i manicurar les teves plantes.

 • INDIQUEN QUAN ÉS EL MOMENT DE CULTIVAR

Els tricomas actuen com un pont de comunicació entre el conreador i la planta. Amb només observar el seu color al llarg de la floració, pots fer-te una idea aproximada de la seva composició química. Gràcies a això, els conreadors experimentats saben quan és el momento exacte de cultivar per a assegurar nivells màxims de cannabinoides i uns efectes òptims.

 • TRICOMAS TRANSPARENTS

A mesura que la planta entra en floració, veuràs que comencen a aparèixer els primers tricomas. Els tricomas joves i immadurs tenen un color transparent. Mantenen aquest aspecte durant la primera part de la fase de floració, abans que la seva composició química canviï considerablement.

TRICOMAS TRANSPARENTES

- ES PODEN CULTIVAR ELS TRICOMAS TRANSPARENTS?

No. Els tricomas transparents són un senyal que la planta encara ha de madurar. Tingues paciència i evita cultivar les teves plantes mentre els tricomas tinguin aquest aspecte, ja que encara no seran prou potents.

 • TRICOMAS LLETOSOS

Els tricomas lletosos tenen un aspecte blanquinós. Quan adquireixen aquest color significa que ara contenen majors nivells de THC i terpès, que contribuiran a un colocón més energètic i cerebral. Si prefereixes l'herba que et fa sentir despert, viu i creatiu, hauries d'anar pensant a cultivar les teves flors aviat.

TRICOMAS LECHOSOS

- DURANT QUANT TEMPS ROMANEN LLETOSOS ELS TRICOMAS?

Els tricomas mantenen el seu aspecte lletós durant dues setmanes aproximadament. Al final d'aquest període, comencen a canviar la seva aparença de nou, la qual cosa indica més canvis en la seva composició fitoquímica.

 • TRICOMAS AMBRE

Cap al final de la floració, els tricomas adquireixen un color ambre. En aquest moment, contenen una mica menys de THC i nivells més alts de cannabinol (CBN). Amb el pas del temps i l'exposició als elements, el THC es degrada en CBN, una molècula que sol produir un colocón mes relaxant. Així que si prefereixes els colocones corporals i ensopits, cultiva les teves flors durant aquesta etapa.

TRICOMAS ÁMBAR
 • TRICOMAS BARREJATS

Entre l'etapa lletosa i l'etapa d'ambre, hi ha un període en què les flors mostren els dos colors alhora. Aquest potser és el millor moment per a cultivar els cabdells, ja que proporcionaran un subidón amb efecte tant cerebral com corporal. Llavors, l'herba contindrà alts nivells de THC, amb un toc de CBN.

TRICOMAS MEZCLADOS
 • LA LLUM DETERMINA LA PRODUCCIÓ DE TRICOMAS

Ara que coneixes la importància de l'aspecte dels tricomas, també has de tenir en compte l'efecte que té la llum en la producció de tricomas. Les plantes de cànnabis van evolucionar a l'aire lliure durant milions d'anys, per la qual cosa té sentit que la llum natural del sol satisfaci les seves necessitats quant a fotons i permeti una major producció de tricomas.

Encara que el sol fa meravelles per als conreadors d'exterior, les llueixes LED modernes poden reproduir aquesta font de llum natural en cultius d'interior. Aquests dispositius imiten l'espectre dels raigs solars, ajudant a optimitzar els nivells de tricomas.

CÓMO INSPECCIONAR LOS TRICOMAS

COM INSPECCIONAR ELS TRICOMAS

En mirar de prop les flors de marihuana, veuràs una capa brillant de resina sobre els cabdells. Però els tricomas no poden veure's bé a simple vista i necessitaràs alguna cosa per a examinar-los detalladament. Per sort, els conreadors de cànnabis han trobat les millors eines per a aquesta tasca.

 • LUPA DE JOIER

Usades pels joiers per a avaluar la qualitat de les pedres precioses, aquestes lupes són genials per a veure de prop els tricomas. Moltes lupes de joier tenen una llum incorporada, que ajuda a augmentar la qualitat de la imatge. També pots usar aquesta eina amb la càmera del teu telèfon mòbil, per a treure fotos de les teves tricomas i seguir la seva evolució al llarg de la floració.

 • MICROSCOPI

Els microscopis digitals es connecten als ordinadors portàtils via USB, proporcionant imatges clares i ampliades dels tricomas. Amb aquests magnífics aparells podràs explorar les teves plantes d'una forma completament nova. I pots fer captures de pantalla i fer zoom per a ampliar encara més la imatge usant el dispositiu digital.

Els microscopis de mà són una eina útil per a inspeccionar les plantes mentre ets al jardí o quart de cultiu. No necessiten electricitat, per la qual cosa pots portar-ho amb tu i usar-ho quan vegis una cosa interessant. El microscopi de butxaca Carson Microbrite Plus funciona estupendament per a controlar la maduresa dels tricomas. Té un augment de 120x juntament amb una llum LED per a il·luminar les glàndules brillants. Només has d'ajustar el zoom i l'enfocament fins que tinguis una vista perfecta dels tricomas.

 • LENTS MACRO

Les lents macro augmenten el zoom de la càmera dels telèfons mòbils. Acobla aquest dispositiu en el lateral del teu telèfon (col·locat sobre la cambra orientada cap endarrere) per a treure fotos de prop de les teves flors i tricomas. Les lents macro ofereixen l'avantatge de prendre fotos a l'instant. Utilitza el telèfon per a fer zoom i ampliar encara més algunes parts de la imatge.

COSES DIVERTIDES PER A FER AMB ELS TRICOMAS

A hores d'ara, probablement ja estàs fent la connexió entre tricomas i extractes, i estàs totalment en la veritat. Val, hem confirmat que una abundant capa de resina és la responsable de les grans qualitats de la marihuana.

Els tricomas són el pilar fonamental per a tota mena de potents concentrats i hachises. Des de les charas fregades a mà de l'Índia fins a la medicina de CBD de Colorado, tots procedeixen de la resina.

Els mètodes d'extracció poden variar des de la tècnica del tamisat i compactat marroquí, fins a l'oli d'haixix amb gas butà que es pot convertir en “budder” a foc lent. La matèria primera sempre són els tricomas i es poden separar fàcilment del material vegetal.

A vegades massa fàcil i fins i tot accidentalment, així que recorda sempre manipular els cabdells i les cues amb cura, perquè els caps de la resina es poden trencar i els cabdells es degraden ràpidament si no es conserven de manera adequada. Els concentrats tenen l'avantatge afegit de conservar-se per temps indefinit.

RELATED STORY
Dry Sift Hash

Els tricomas no ho són tot quan parlem de cànnabis, però sens dubte són la part més important. L'auge del dabbing  entre els fumetas de la generació "millenial" i la legalització internacional de productes terapèutics amb CBD, fan que els tricomas siguin més importants que mai en la cultura cannábica.

La revolució verda ja no es limita a fumar verd enganxós. El descobriment dels tricomas obre les portes del cànnabis gurmet, concentrats increïbles, tintures, una multitud de <href="https://www.royalqueenseeds.és/content/207-cànnabis-terapeutico-guia-completa-de-la-marihuana-medicinal" title="Cànnabis Terapèutic - Guia completa de la marihuana medicinal">medicines i tants nous descobriments que estan per arribar. 

TÈCNIQUES PER A AUGMENTAR LA PRODUCCIÓ DE TRICOMAS

Per a augmentar la producció de tricomas, pots aplicar diverses tècniques d'eficàcia provada durant la fase de floració. Quants més tricomas tinguin els cabdells, més material tindràs per a fer haixix, concentrats i kief.

T'alegrarà saber que la majoria d'aquestes tècniques són súper senzilles. Els millors mètodes impliquen tenir en compte l'elecció del cep, la il·luminació, el moment del cultiu i factors ambientals.

TRICOMAS: LA BASE DE L'EXPERIÈNCIA CANNÁBICA

Ara que coneixes la importància dels tricomas, t'animem a acostar-te a les teves plantes i mirar aquestes estructures amb altres ulls. Compra una lupa o un microscopi per a millorar les teves habilitats d'anàlisis de tricomas. Mentre esperes al fet que maduri el teu pròxim cultiu, utilitza aquests senzills consells per a augmentar el número de tricomas dels teus cabdells.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.