Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Miguel Ángel Garcia


Per fi has acabat el teu cultiu, obtenint una preciosa planta coberta de cabdells tremends, que ara estan secs, curats i llestos per a fumar, però encara així hi ha alguna cosa que falla. Gairebé no ets capaç de cremar el material, i quan dones una calada sembla que un cavall et dona una coça en els pulmons, acabant per tossir com si se't fos la vida! El sabor és desagradable i decebedor. Si has sofert aquesta situació, el més probable és que les arrels de les teves plantes no hagin estat rentades adequadament abans de la collita.

Aquest fum poc agradable és causat per les complicades reaccions de combustió de diverses molècules, que alteren la forma en què es crema. Les rentades d'arrels eliminen l'excés de nutrients de la terra i fan que la planta canviï el seu metabolisme intern per a consumir nutrients. Afortunadament, rentar la teva marihuana és una tasca fàcil i senzilla, i t'ajudarà a aconseguir cabdells suaus i deliciosos en poc temps.

Vídeo aneu: 637400681

Què és una rentada d'arrels?

L'acció de rentar les arrels d'una planta usant aigua corrent per a eliminar activament tots els nutrients de la terra. Es fa passar una gran quantitat d'aigua a través de la terra i es drena habitualment. Qualsevol mineral o nutrient present en el sòl es renta amb el temps, deixant el terreny net.

Per què anaves a voler retirar tots els nutrients de la terra? No danya això la collita? En realitat, contribueix a la qualitat de la teva collita d'una manera significativa. Quan els nutrients s'eliminen del sòl, forcen a la marihuana a consumir l'aliment residual que encara és present en la planta. És molt semblant al cos humà. Ingerim molt de menjar, i la que no utilitzem es converteix en greix. En casos extrems, quan escasseja l'aliment, el cos utilitza aquest greix acumulat per a usar la seva energia.

Atès que el rentat força al cànnabis a utilitzar els nutrients residuals de la planta, no hauria de quedar cap que pugui fer malbé la collita. No obstant això, si es fa molt primerenc, pot empitjorar la salut de la planta, així que el moment triat és clau.

El millor moment per a rentar les arrels del cànnabis

La rentada es comença normalment dues setmanes abans de la collita. Si la planta té un període de floració de 8 setmanes, la rentada començarà sis setmanes després de l'inici de l'etapa de floració. Però és preferible analitzar els tricomas de la teva planta per a intentar predir quan la planta estarà llesta. Si els minúsculs tricomas que eren translúcids comencen a tornar-se més foscos, és un bon indicador que podem iniciar la rentada de la planta. Hauries de planificar-ho de manera que la majoria dels tricomas tinguin el color desitjat per a la collita després de dues setmanes. Això millora amb l'experiència, així que continua practicant!

La rentada pot ser també una bona manera de restaurar la terra mentre la planta està en fase de creixement. A vegades els conreadors sobrealimenten accidentalment la seva herba, fent que la punta de les fulles comencin a canviar de color i a marcir-se. Es coneix com “cremat per nutrició”. Una rentada d'arrels pot retirar l'excés de nutrients, ajudant a corregir el problema. No obstant això, és una mesura dràstica en aquesta fase de creixement, així que primer assegura't que el problema és l'excés de nutrients, i no qualsevol altra causa.

El mejor momento para lavar las raíces del cannabis

La rentada d'arrels no és una tècnica exclusiva del moment previ a la collita. També pot fer-se durant la fase vegetativa, per a eliminar l'excés de fertilitzants de la terra. Òbviament els nutrients mantenen la salut de les plantes i asseguren una bona collita, però l'excés de fertilitzant pot causar un bloqueig de nutrients, un estat en què les plantes no poden absorbir els nutrients del sòl.

El bloqueig de nutrients pot ser causat per una acumulació de sals o per uns nivells incorrectes de pH. Aquest problema pot solucionar-se rentant les arrels de les plantes afectades amb aigua pura. L'aigua arrossega els nutrients fora del sòl, emportant-se els nutrients acumulats i permetent que les arrels puguin absorbir nutrients de nou.

Evita el bloqueig de nutrients abans que sigui un problema

En el millor dels casos, el bloqueig de nutrients pot ser una molèstia; però en els pitjors casos pot ser devastador. Com diu el refrany: més val prevenir que curar. És millor prendre mesures per a prevenir el bloqueig de nutrients, en lloc d'intentar remeiar-lo més endavant.

Per a prevenir el bloqueig de nutrients, poden fer-se rentats d'arrels de manera rutinària. En rentar les arrels de les teves plantes una vegada abans de l'inici de la floració, i una altra vegada a la meitat de la fase de floració, minimitzaràs les probabilitats que es produeixi un bloqueig de nutrients.

Enzims al rescat

Després de rentar les arrels per a remeiar un bloqueig de nutrients, o just abans de la collita, pot ser que observis que les teves plantes tenen un aspecte verd fosc, un senyal de l'excés de nutrients. En aquest cas, alguns conreadors afegeixen fórmules amb alt contingut d'enzims a la terra.

Per si no recordes res de la classe de biologia, els enzims són unes proteïnes que catalitzen reaccions. Ajuden a rentar el sòl mitjançant la descomposició de midons, carbohidrats i nutrients. En el mercat hi ha una varietat de productes eficaços amb fórmules d'enzims.

Si la rentada amb aigua no és suficient per a les teves plantes, aquestes petites proteïnes desplaçaran als nutrients que encara quedin en el sòl.

Cómo y cuándo hacer un lavado de raíces a tus plantas de marihuana

Com rentar les arrels de la marihuana correctament

Fer una rentada de les arrels de la teva herba és un procés senzill. Cada vegada que et toqués abonar, en realitat rentaràs. Aigua de l'aixeta sense tractar és tot el que necessites per a fer una rentada, simplement cerciora't que el nivell de pH és segur per a la marihuana. La majoria de l'aigua corrent té un nivell de pH saludable i no necessitarà ser tractada, però si no és així, avanci, pots corregir-ho. L'ajust del pH és l'únic factor del qual t'has de preocupar.

Entolla el sòl amb tanta aigua neta com pugui tolerar. Deixa que reculli els nutrients durant uns minuts i després torna a mullar el substrat per a aclarir-los de la planta. Si conrees en interior, amb tests, observa el color de l'aigua que sali per baix. Hauria de veure's bruta i tacada.

En aquest cas, un mesurador de TDS (total de sòlids dissolts) i de conductivitat serà molt útil. Si recollissis l'aigua drenada i mesuressis la seva TDS, estaria entorn dels 1300 ppm, una xifra bastant alta. És essencial continuar rentant la planta fins que aquesta xifra baixi a un nivell de 50ppm, o almenys fins que s'acosti al nivell de TDS de l'aigua que estàs utilitzant per a la rentada d'arrels.

Quant a la conductivitat elèctrica (CE), valors entre 2,5 i 3,0 ms/cm es considerarien alts, així que hauries de continuar rentant fins que el teu mesurador de CE arribi a 0,0-0,2 ms/cm.

El color de l'aigua d'escorrentia s'aclarirà i semblarà més neta. El que vols és retirar de la planta la major quantitat possible de minerals dissolts.

Com rentar les arrels a les plantes hidropòniques

Fer una rentada d'arrels en un sistema hidropònic és molt més fàcil que en un substrat de terra. Els conreadors hidropònics simplement han de drenar el sistema i substituir l'aigua amb aigua pura de pH equilibrat.

A més, rentar les arrels de plantes hidropòniques és un procés molt més breu. Després de canviar el subministrament d'aigua, les plantes hidropòniques no tindran accés a cap nutrient extern. I per això només hauràs de rentar les arrels durant dos dies.

El resultat de la rentada d'arrels del cànnabis

Una vegada hem collit, pren-te el teu temps per a curar els cabdells fins al seu màxim potencial. Un curat ben fet, podria reduir encara més aquesta sensació desagradable, ja que elimina l'excés de clorofil·la, per exemple. Et sorprendria la diferència que aquest petit esforç pot suposar per al teu producte. Tot l'ardu treball es veurà recompensat amb la primera calada d'aquest delicat fum que passa per la teva gola com si fos mel. Això és naturalesa en el seu estat més suau. Pots millorar la qualitat de la teva marihuana simplement afegint aigua!

Quan has d'evitar rentar les arrels de les teves plantes

L'únic cas en el qual recomana evitar la rentada d'arrels és a la cultivar en una terra o súper terra ecològica enriquida. Aquest substrat es desenvolupa acuradament amb el temps per a albergar microorganismes beneficiosos, com a fongs i bacteris. Aquesta delicada biodiversitat pot danyar-se i eliminar-se amb la rentada d'arrels.

Però en usar aquest tipus de terra, el fet de no rentar les arrels no hauria de ser un problema, atès que no s'afegeixen nutrients sintètics o externs al substrat. En lloc d'això, les plantes depenen dels microorganismes perquè descomponguin la matèria orgànica i així poder absorbir els nutrients per les arrels.

És necessari el debat entorn de la rentada d'arrels?

Ara ja saps per què els conreadors de marihuana realitzen la rentada d'arrels, i com fer-lo. Però per a tenir una perspectiva més equilibrada, has de conèixer l'opinió de l'altre costat del debat. Si alguna vegada has conreat herba, és probable que hagis dut a terme una rentada d'arrels abans de la collita. Segur que la majoria dels conreadors que coneixes també utilitzen aquesta tècnica, però altres no. No sols no veuen en ella cap avantatge, sinó que a més afirmen que produeix l'efecte contrari del que s'espera. Malgrat el que creïn molts conreadors, la rentada d'arrels no destrueix ni elimina els nutrients emmagatzemats per les plantes. Per què? Perquè els enllaços covalents entre aquestes molècules són molt fortes i es necessiten tècniques estudiades en la química orgànica per a descompondre-les. Això significa que la rentada d'arrels no causa la destrucció de la química creada per les plantes, sinó que només dilueix els fertilitzants que són presents en el medi de cultiu.

La rentada d'arrels es basa en la idea que en eliminar les restes d'abonament del medi de cultiu, les plantes utilitzaran les seves reserves de nutrients. En teoria, en tallar-los el subministrament de nutrients extern, les plantes consumeixen el que els queda, la qual cosa resulta en uns cabdells amb un sabor deliciós i menys aspre. Encara que la rentada d'arrels afecta al nombre de nutrients iònics del substrat, a penes influeix de manera directa en la química ja present en els teixits vegetals.

Cómo y cuándo hacer un lavado de raíces a tus plantas de marihuana

Durant la rentada, es recomana augmentar gradualment el valor del pH de la solució aplicada amb la finalitat de reduir la disponibilitat de nutrients com a ferro, manganès, bor, coure i zinc. Aquesta pràctica també genera un dèficit dels macronutrients principals: nitrogen, potassi i fòsfor. Quan les plantes de marihuana detecten una aturada en el subministrament de fertilitzants, recorren als teixits vells per a transportar els nutrients emmagatzemats a altres zones més noves i productives, com els cabdells. Els conreadors que s'oposen a la rentada d'arrels opinen que aquest transport de nutrients es tradueix en una major quantitat de minerals i oligoelements en el teixit de les flors.

A més, limitar els nutrients fonamentals durant la floració fa que les plantes economitzin la seva energia. Amb la finalitat de garantir la seva supervivència i reproduir-se, les plantes invertiran menys energia en la producció de metabòlits secundaris, com a cannabinoides i terpens. Però els partidaris de la rentada d'arrels defensen el contrari. Atès que les plantes produeixen metabòlits secundaris per a combatre l'estrès, aquests conreadors opinen que l'escassetat de fertilitzants provoca una augment d'aquests compostos; i algunes recerques[1] recolzen la seva teoria.

External Resources:
  1. Effects of Nitrogen Fertilization on Synthesis of Primary and Secondary Metabolites in Three Varieties of Kacip Fatimah (Labisia Pumila Blume) - PMC https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Avís d'exempció de responsabilitat:
Aquest contingut està destinat únicament a finalitats educatives. La informació oferta procedeix de recerques recopilades per fonts externes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions