Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Les varietats autoflorecents s'han afermat com les més ràpides i resistents del mercat. Gràcies als mètodes de cria moderns, també es troben entre les varietats més potents i saboroses. Les actuacions són capaces de produir grans collites en qüestió de setmanes, encara que els resultats que obtinguin els conreadors dependran del bé que cuidin les plantes. En conrear autoflorecents cal tenir en compte diversos factors, i la qualitat de la terra és un dels més importants. Així que, quin és el millor substrat per a la marihuana autoflorecent?

A continuació, t'expliquem tot el que necessites saber per a triar o preparar el millor substrat possible per a les plantes autoflorecents. Per a començar, veurem si hi ha alguna diferència entre la terra que necessiten les varietats fotoperiódiques i les autoflorecents. Després, analitzarem la possibilitat d'usar fibra de coco i altres additius per a la terra. I finalment, t'ensenyarem a fer la mescla de terra perfecta per a les actuacions i a mantenir-la en perfecte estat durant tot el cultiu. Prepara't per a portar les teves collites autoflorecents al pròxim nivell!


Necessiten les actuacions la mateixa terra que les varietats fotoperiódiques?

Les varietats de cànnabis fotoperiódiques i autoflorecents solen créixer bé en terres similars. No obstant això, hi ha diversos factors a tenir en compte que fan que la majoria de conreadors modifiquin el substrat per a les plantes autoflorecents. En primer lloc, les actuacions tenen un cicle de cultiu molt més curt que les varietats fotoperiódiques. Això significa que hauràs de començar el cultiu amb un substrat nutritiu i equilibrat, ja que tindràs menys temps per a corregir qualsevol possible deficiència nutricional en comparació amb el cultiu d'una planta fotoperiódica.

En segon lloc, les actuacions hereten les seves propietats autoflorecents del cànnabis ruderalis, un subtipus de cànnabis que sobreviu en condicions adverses i en sòls pobres i rocosos. Per aquesta raó, les plantes autoflorecents es desenvolupen molt millor en terres amb bon drenatge, que evitin l'embassada d'aigua i mantinguin les arrels ben airejades.

Finalment, les autoflorecents solen ser més sensibles als fertilitzants iònics sintètics que les varietats fotoperiódiques. Per tant, és important no saturar el substrat amb aquesta mena d'abonaments. En lloc d'això, pots usar matèria orgànica ben descomposta, microorganismes i fertilitzants ecològics per a mantenir les teves plantes sanes i contentes.

Què és millor per a les actuacions: la fibra de coco o la terra?

Els conreadors de marihuana aconsegueixen grans resultats quan afegeixen fibra de coco al substrat per a les autoflorecents. Hi ha dues maneres diferents de fer això. D'una banda, hi ha els qui usen un substrat compost gairebé exclusivament per fibra de coco, al qual afegeixen perlita per a incrementar la ventilació. Encara que això ofereix un millor drenatge, la fibra de coco gairebé no conté nutrients, per la qual cosa els conreadors han d'aplicar sals sintètiques. I atès que les autoflorecents són sensibles als alts nivells d'aquestes substàncies, cal tenir molta cura per a evitar fertilitzar-les en excés. A més, en usar un substrat compost principalment per fibra de coco, les plantes s'exposen a un menor nombre de microorganismes beneficiosos que poden ajudar a augmentar la collita i el vigor de les plantes.

D'altra banda, alguns conreadors opten per usar la fibra de coco com a additiu i barrejar-la amb la terra. En aquest cas, afegir un 20-30% de fibra de coco pot millorar el drenatge i la ventilació del sòl. A més, en usar terra com a base del substrat, els conreadors no han de dependre de sals iòniques i poden inocular la terra amb microorganismes beneficiosos.

Additius del sòl per a fomentar el creixement de les plantes

La fibra de coco no és l'únic additiu que pots afegir a la terra per a crear un substrat fèrtil i amb bon drenatge per a les actuacions. Aquí tens altres opcions populars i eficaces:

 • Compost: El compost madur conté gran quantitat de macronutrients i micronutrients per a les plantes. Com a font de matèria orgànica, fa meravelles per a retenir els nutrients en el sòl i evitar que es perdin per lixiviació. El compost també actua com un bioinoculant i aporta molts microorganismes beneficiosos a la terra.
 • Fem: Aquest additiu conté molt nitrogen que les actuacions necessiten per a desenvolupar branques i un fullatge frondós, però procura usar-lo amb moderació. El fem fresc (que encara no s'ha descompost) pot provocar cremades per nutrients en les plantes, així que utilitza únicament fem madur i ben descompost en la teva mescla de terra.
 • Humus de cuc: Aquesta substància, que bàsicament és fem de cuc, conté molts nutrients importants per a les plantes. L'humus de cuc també està carregat de microorganismes beneficiosos i ajuda a augmentar la ventilació i el contingut d'humitat de la terra.

Quina és la millor recepta de súper soil per a les actuacions?

El súper soil es diferencia d'altres substrats que conté tot el que les plantes necessiten per a créixer des de la llavor fins a la collita. No fa falta afegir-li neda al llarg del cultiu, excepte aigua. Si vols usar aquest tipus de substrat per a conrear autoflorecents, et recomanem utilitzar principalment fertilitzants ecològics per a evitar que les plantes sofreixin cremades per nutrients. La següent recepta de súper soil basta per a un test de 24 litres; si usaràs un test més gran, només has de multiplicar la recepta. Aquí tens la recepta de súper soil per a actuacions:

 • 4kg de terra ecològica: Serà la base del súper soil. El compost conté molts macronutrients i microorganismes beneficiosos, i millora la ventilació i capacitat de retenció d'humitat de la terra.
 • 500g de perlita: Aquest ingredient millora l'estructura del sòl i afavoreix el desenvolupament de les arrels. Compleix una funció important en una mescla de terra per a autoflorecents.
 • 1kg d'humus de cuc: L'humus de cuc està replet de nutrients i microorganismes beneficiosos. A més, millora l'estructura de la terra i té una càrrega elèctrica neta negativa, la qual cosa ajuda a augmentar la capacitat de retenció de nutrients de la terra.
 • 200g de farina d'ossos: Aporta fòsfor, calci i nitrogen per a estimular el desenvolupament de les flors, fulles i arrels.
 • 200g de farina de sang:Conté alts nivells de nitrogen, que resulten beneficiosos en la fase vegetativa.
 • 150g de guano de ratpenat: Conté alts nivells de fòsfor i potassi, afavorint la floració.
 • 100g de roca fosfòrica: Una font d'oligoelements, que ajuden a complir moltes funcions fisiològiques.
 • 40g de sals de Epsom: Una bona font de magnesi i sofre, dos elements essencials durant tot el cicle de cultiu.
 • 50g de dolomia: Aporta calci i magnesi a la mescla, i ajuda a mantenir un pH equilibrat.
 • 50g de zomita: Una gran font d'oligoelements, que afavoreixen un creixement òptim.
 • 10g d'àcid húmic: Un compost natural que ajuda a augmentar la disponibilitat de nutrients.

Quines són les millors condicions per a les autoflorecents?

Ara ja saps quina és la millor terra per a la marihuana autoflorecent. Pots preparar una mescla bàsica de terra que dreni bé i a la qual hagis d'anar afegint abonament, o pots elaborar un súper soil que mantingui la teva planta des de la llavor fins a la collita sense tot just haver de fer res més. Però el teu treball no acaba aquí. Per a mantenir els teus autoflorecents el més sanes possible al llarg del cultiu, tingues en compte els següents factors.

 • Controla't amb el fertilitzant

A les plantes autoflorecents no els agraden els fertilitzants sintètics en altes concentracions. Si usaràs aquest tipus d'abonaments, tria productes específics per a autoflorecents. O simplement utilitza fertilitzants ecològics, com a abonament d'algues o emulsió de peix, que tenen menys probabilitats de cremar les arrels, ja que primer han de descompondre's en el sòl.

 • Controla el pH de la terra

Igual que les varietats fotoperiódiques, les autoflorecents prefereixen un pH lleugerament àcid de 6,0. Quan reguis, mesura el pH de l'aigua d'escorrentia (l'aigua que sali per la base del test en regar) usant un mesurador de pH. Per a mantenir el pH del substrat dins del rang òptim, utilitza productes per a pujar o baixar el pH.

 • Afegeix microorganismes beneficiosos

Els microorganismes beneficiosos juguen un paper important en una mescla de terra per a autoflorecents. L'ideal és afegir-los a la terra al principi, abans de plantar. Però també pots aplicar-los al llarg del cultiu. Els següents microorganismes contribueixen al cicle dels nutrients, descomponen la matèria orgànica i ajuden a protegir les plantes dels patògens:

Com a regla general, rega les teves plantes únicament quan la part superior de la terra (els primers 3cm) estigui completament seca, ja que l'excés d'aigua pot asfixiar les arrels i fer que es podreixin. Adoptar aquest mètode és una forma fàcil de satisfer les demandes d'aigua de les teves actuacions.

Dona-li als teus autoflorecents el millor substrat possible

Aquí ho tens. Ara ja saps com preparar la millor terra per a les teves actuacions, i també has après molt de sobre aquestes varietats. Saps que els ve bé una terra lleugerament diferent a les varietats fotoperiódiques i que agraeixen molt el drenatge addicional. També saps com fer una bona mescla de súper soil, que t'estalviarà treball al llarg del cultiu. A més, has après alguns consells quant a fertilització, inoculació i reg per a mantenir les teves plantes sanes.

Feliç cultiu!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37822 valoracions