Cannabis Grow guide by Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Mr José

Les varietats de cànnabis autoflorecents són conegudes per ser l'opció fàcil quan es tracta de conrear herba. Caracteritzades per la seva naturalesa robusta, el seu ràpid creixement i la seva capacitat de florir sense canviar el cicle de llum, s'han convertit en una opció molt estesa tant entre conreadors principiants com entre els més avançats. Aquests ceps resistents solen necessitar poc manteniment i deixen un marge per a l'error. No obstant això, si busquem una collita abundant i cabdells de màxima qualitat, és necessari complir uns certs requisits. Un d'ells, triar la terra adequada.

Els ceps autoflorecents contenen genètica ruderalis, una subespècie que va evolucionar i que s'ha adaptat a condicions climàtiques extremes i als cicles de llum de regions molt llunyanes a l'equador. Aquesta evolució, sumada a la naturalesa robusta de les varietats autoflorecents, significa que tampoc seran massa exigents amb el sòl. No obstant això, per a ajudar-les a aconseguir el seu màxim potencial, haurem d'aplicar una mescla de terra òptima.

Terra lleugera i airejada

Els ceps autoflorecents prefereixen una terra lleugera i airejada amb menys nutrients del que busquen les varietats fotoperiódiques. El millor és comprar una terra lleugera específica per a marihuana (per exemple, Lightmix) o fer la teva pròpia mescla de terra, en lloc de comprar una mescla de terra d'una botiga de jardineria corrent, ja que podria ser massa rica en nutrients com el nitrogen.

Una terra molt compacta estressarà a les varietats autoflorecents, impedint que les seves arrels tinguin accés a la quantitat necessària d'oxigen. Les arrels també poden tenir problemes per a penetrar i créixer a través d'un mitjà massa compacte.

Aquesta recepta bàsica ens proporcionarà un sòl mixt que contindrà els nutrients adequats, així com tots els materials que ens ajudaran a millorar la ventilació de la terra.

  • 3 parts de molsa de torbera
  • 3 parts de compostos
La mejor tierra para cultivar cannabis autofloreciente
  • 2 parts de perlita ja humida
  • 1 part de vermiculita ja humida
La mejor tierra para cultivar cannabis autofloreciente

No et passis amb el fertilitzant

Els ceps autoflorecents solen ser baixetes i compactes, un tret genètic heretat de la subespècie ruderalis. Aquesta característica, al costat del seu ràpid creixement, significa que els ceps autoflorecents en realitat no necessiten tants nutrients addicionals.

La majoria de les actuacions passen en la fase vegetativa un curt període de temps, cosa que significa que no necessitaran una gran quantitat de nutrients per a vegetació, com el nitrogen. Per això, afegir massa pot cremar les varietats autoflorecents, així que abona-les sense passar-te.

Durant la fase del plançó, les teves plantes autoflorecents no necessitaran cap fertilitzant. Els conreadors poden començar a suplementar a les dues setmanes de la collita, però fent-ho de manera lleugera per a evitar danyar el cultiu.

Fins i tot en la fase de floració, les varietats acte no necessiten una gran quantitat d'abonament extra. Es poden usar potenciadors i suplements de floració, però amb la idea que "menys és més". Presta molta atenció al teu cultiu i aplica'l quan ho consideris necessari.

PH del sòl 

L'escala de pH és una mesura per a conèixer el grau d'acidesa o alcalinitat d'una substància. L'escala compta amb 14 valors, de les quals 7 són neutres, per sota de 7 són àcids i per damunt alcalins. El sòl pot variar en pH, i diferents plantes es desenvolupen millor en diversos nivells. Les varietats acte són similars a les fotoperiódiques en què prefereixen un sòl lleugerament àcid.

Com a conreador has d'intentar mantenir el seu sòl dins d'un interval òptim de pH de 6,0 a 6,5. Si compres substrat, assegura't que és un producte adequat en termes d'acidesa. Si necessites regular el pH del teu sòl, hi ha molts productes disponibles per a aconseguir-lo.

PH Suelo Cannabis

Microorganismes

La terra en la qual estan creixent les teves plantes autoflorecents no és només un mitjà en el qual les arrels s'assenten mentre que la pròpia planta creix, és molt més que això. El sòl és una espècie de xarxa de vida diversa i pròspera que inclou organismes simbiòtics i plagues per igual.

Tant si estàs conreant les teves plantes en interior, dins d'un quart de cultiu o en armari, o a l'aire lliure en hivernacles o bancals de terra, pots suplementar el teu sòl amb microorganismes beneficiosos.

Com tots els conreadors saben, especialment aquells que conreen en exterior, hi ha moltes plagues amb un gran apetit per les fulles, arrels, tiges i flors fresques de cànnabis. Aquestes criatures tenen diverses formes, i moltes d'elles viuen en el sòl. Els nematodes poden ser un problema, ja que mengen les arrels de cànnabis tant per dins com per fora.

Els conreadors poden complementar el seu sòl amb nematodes depredadors que justament s'alimenten d'aquests invasors i redueixen el seu número dins del rizoma.

Un altre microorganisme que beneficiarà al sòl de les teves plantes autoflorecents són els fongs micorrízics. Aquest tipus de fongs formen una relació simbiòtica amb les arrels de les teves plantes. Les arrels produeixen exsudats, un tipus d'excrecions que inclouen sucres. Els fongs beneficiosos s'adhereixen a les arrels i s'alimenten d'aquests sucres. Com a contraprestació, actuen com una extensió del sistema radicular, estenent-se sobre una superfície major de la qual la planta podria aconseguir per si sola, transportant nutrients des de més lluny.

A més d'ajudar les plantes a aconseguir més nutrients del sòl, els fongs microrrícicos poden ajudar a atrapar i exterminar plagues, com els nematodes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 36583 valoracions