Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Com remeiar l'estirament de les plàntules de marihuana i evitar que torni a succeir.


Igual que els bebès humans, les plàntules de marihuana són molt fràgils i necessiten molt amor i cura per a poder créixer òptimament. Desafortunadament, molts conreadors de cànnabis es troben amb el mateix problema durant les primeres etapes de la vida de les seves plantes: les plàntules desenvolupen tiges allargades, estiratges i debils. Això, al seu torn, pot donar lloc a una sèrie de problemes que podrien resultar en una collita mediocre.

A continuació, aprendràs a prevenir i solucionar l'estirament de les plàntules de marihuana.

Entenent la fase de plàntula del cànnabis

Les llavors són com a càpsules del temps genètiques, és a dir, tenen una única missió, i només tenen una oportunitat de dur-la a terme. Estan preprogramades per a sobreviure. Una llavor conté tot el que la planta necessita per a començar la seva vida. Una vegada activada amb humitat i foscor, desencadenarà la germinació i, una vegada en marxa, no hi ha marxa enrere.

Una plàntula no necessita aliment durant els primers dies de la seva vida, ja que obté tots els nutrients essencials dels seus gens. Els plançons ja tenen una petita reserva que els ajuda a establir-se en el medi de cultiu.

En condicions òptimes, la pela de la llavor s'esquerdarà i d'ella sortirà una arrel primària, que avançarà cap avall a la recerca d'aigua. Molt aviat, veuràs aparèixer un brot sobre la superfície del sòl que desenvoluparà les seves primeres fulles (cotilèdons) i, a continuació, el seu primer conjunt de fulles veritables. Les fulles tenen una tasca tan important com l'arrel principal, però busquen una altra font d'aliment: la llum. En un sentit bastant literal, les plantes utilitzen la llum per a digerir el que absorbeixen del sòl.

Cómo evitar y remediar el estiramiento en plántulas de marihuana

Les condicions de llum ideals per a les plàntules de marihuana

Per a cultivar plàntules sanes, quan brollen de la seva pela és important proporcionar-los la quantitat i el tipus de llum adequats. A les plàntules de cànnabis els agrada rebre prop de 16 hores de llum per dia, a una intensitat de 375 lúmens i 4000 lux.

Per a satisfer aquests requisits, recomanem usar una bombeta CFL de 12W per cada 1-2 plàntules. Mantingues la bombeta a una distància de 5-7,5cm respecte a la part superior de les plàntules i vigila el seu desenvolupament atentament, assegurant-te que les plantes no entrin en contacte amb les bombetes.

Cultivar les plàntules sota llums amb un alt percentatge de llum vermella podria provocar que s'estirin. En canvi, la llum blava ajuda a mantenir una distància internodal curta, afavorint que les plantes creixin sanes i robustes des del principi.

Quines són les causes d'un estirament anormal?

L'estirament anormal en la fase de plàntula és un senyal d'estrès. La causa més freqüent de l'estirament de les plàntules és, amb diferència, la privació de llum.

De la mateixa manera que les arrels primàries s'enfonsen en la terra buscant aigua i nutrients, la part superior de la planta s'estirarà vigorosament si no rep suficient llum. Aquest és un mecanisme de supervivència, en el qual les plantes utilitzen tota la seva energia emmagatzemada per a elevar-se per sobre de la flora amb qui competeixen per la llum. En el cas dels cultius de cànnabis interiors no hi ha competència, però la plàntula ho percebrà d'aquesta manera. Per exemple, deixar un test sota l'ampit d'una finestra a l'ombra probablement desencadenaria aquest comportament. I la situació pot tornar-se encara més seriosa sota llums artificials.

Això pot resultar una mica confús per als qui estan iniciant-se en el cultiu interior, ja que podrien pensar que estan proporcionant suficient llum a les seves plantes. Però tingues en compte el següent: col·locar una bombeta MH (halogenur metàl·lic) de 200W a una distància relativament llunyana del test serà menys efectiu que una bombeta CFL de 20W col·locada a poca distància de les plantes. Encara que les llums CFL són molt més febles que les MH, la intensitat lumínica disminueix considerablement com més lluny estiguin les plantes del llum.

A més, les plàntules tenen poques fulles i són molt petites. Per tant, la superfície total disponible per a absorbir la llum és molt petita. Així que, bàsicament, la bombeta de 200W estarà irradiant sobre una àrea molt gran, però la plàntula només podrà utilitzar una petita fracció d'aquesta llum. En canvi, una bombeta CFL situada just damunt de la planta serà capaç de proporcionar la major part de les seves 20W directament.

Cómo evitar y remediar el estiramiento en plántulas de marihuana

Altres possibles causes de l'estirament de les plàntules de marihuana

A més de la privació de llum, hi ha una sèrie de factors que podrien causar l'estirament de les plàntules de marihuana. Una causa freqüent d'aquest problema és una terra pobra en nutrients.

Més concretament, les plàntules de cànnabis es beneficien del nitrogen procedent de nitrats. A diferència del nitrogen amoniacal, el nitrogen nítric és molt més fàcil d'absorbir per les plantes, i fomenta un desenvolupament vegetatiu més compacte i frondós. Si les teves plàntules s'estan estirant, malgrat rebre condicions de llum ideals, et recomanem comprovar el contingut de nitrogen amoniacal de la terra i el fertilitzant.

Una altra possible causa de l'estirament de les plàntules és la calor.

A les plàntules de cànnabis els agraden les condicions càlides i humides, però la calor excessiva pot fer que les fulles creixin més lentament que la tija, donant lloc a un creixement allargat i estiratge. Per a promoure un creixement saludable de les plàntules, recomanem mantenir la temperatura del quart de cultiu o propagador entre 19-20 °C durant el dia i aproximadament 13 °C a la nit.

Finalment, les plàntules de marihuana també poden estirar-se si reben massa llum o molt poca llum per dia.

Encara que alguns conreadors opten per mantenir les seves plàntules sota 24 hores de llum al dia, recomanem mantenir-les sota 16 hores de llum. Les plàntules són fràgils, i donar-los massa llum pot estressar-les i provocar el seu estirament. Recorda que les hores de foscor són igual d'importants perquè les teves plantes joves puguin desenvolupar arrels sanes i respirar.

Com evitar que les plàntules de cànnabis s'estirin i es desplomin

Manipular i trasplantar plàntules de cànnabis estirades pot ser un enfarfec. Les seves tiges poden ser molt fràgils i, una vegada entren en la fase vegetativa, el seu fullatge pot créixer de forma descentrada a causa de l'estrany estirament sofert per les plàntules.

Per a obtenir els millors resultats, recomanem replantar les plàntules estirades a major profunditat (enterrant una mica la tija), corregir la il·luminació i comprovar els nivells de nitrogen en la terra i/o fertilitzants (com hem esmentat abans). Quan hagis creat l'entorn adequat per a les teves plàntules, torna a posar-les sota les llums i vigila el seu creixement. Amb el temps, haurien de brollar arrels en la part de la tija que ha estat enterrada.

Si és possible, també tens l'opció de cultivar les teves plàntules a l'aire lliure sota la llum solar directa. No existeix substitut per a la Mare Naturalesa, i les plàntules que creixin sota la llum del sol desenvoluparan tiges sanes i fortes, amb entrenusos curts. Una vegada que les teves plantes hagin desenvolupat 2-3 fulles madures, pots moure-les a l'interior, assegurant-te de mantenir les llums a l'altura correcta per a evitar l'estirament.

Si has de cultivar les teves plàntules en interior, utilitza el sistema descrit anteriorment per a assegurar que rebin suficient llum directa amb la intensitat adequada.

Aviat hauries de veure un desenvolupament més saludable en les teves plàntules; els entrenusos curts i un fullatge verd i dens indiquen que les plàntules estan creixent perfectament.

Nota: alguns conreadors intenten lligar les seves plàntules estirades a una estaca. No recomanem aquest mètode, ja que no fa res per a remeiar la tija feble i allargada, o per a evitar els problemes que apareixeran més endavant en el cicle de cultiu.

Cómo evitar y remediar el estiramiento en plántulas de marihuana

L'aclarida de les plàntules de cànnabis per a evitar l'estirament

L'aclarida és una tècnica agrícola comuna, sovint oblidada pels conreadors de marihuana. Com el seu nom suggereix, consisteix a reduir la competència entre les plantes "aclarint" la població de plàntules.

Les plantes de marihuana creixen molt ràpid i, de manera natural, competiran entre si per espai, llum i nutrients. Així que, encara que t'hagin inculcat la idea que un major nombre de plantes produirà majors i millors collites, això no sempre és així. De fet, molts conreadors experimentats opten per sacrificar les seves plàntules més febles i només cultivar aquelles plantes que mostren el creixement més saludable. D'aquesta manera, centren els seus esforços en les plantes amb major probabilitat de produir les millors flors.

L'aclarida també ajuda als conreadors a mantenir una canopia uniforme en el quart de cultiu, la qual cosa permet aprofitar millor la quantitat limitada de llum i espai. Finalment, l'aclarida també pot ajudar a evitar plagues i unes certes malalties, ja que l'espai de cultiu no estarà tan abarrotat.

Per a aclarir les teves plantes, només has d'observar bé les teves plàntules durant les primeres 1-2 setmanes de la seva vida, i conservar únicament aquells exemplars que mostrin el creixement més sa i ràpid.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions