Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Cap cultivador vol veure fulles groguenques. Les plantes marcides en una plantació són un paisatge desolador. Per desgràcia, no tots els cultius de cànnabis surten com es planegen. Poden sorgir multitud d'imprevistos. Des d'un error del cultivador fins a microorganismes invasors. Òbviament, no podem proporcionar-te un remei definitiu per a cada problema que les teves plantes es puguin trobar. Som escriptors cannàbics, no clarividents.

Però sens dubte podem ajudar-te. Sobretot a identificar correctament la majoria de les causes habituals per a les fulles grogues. A més, hem inclòs consells útils per a tractar plantes malaltes, juntament amb trucs senzills que els professionals ja tenen dominats. Qualsevol cultivador casolà pot aplicar els nostres consells per a evitar que les fulles de les seves plantes de marihuana es tornin grogues. Passem llavors als detalls.


Video id: 265566793

DIAGNÒSTIC ENCERTAT

El primer pas és un diagnòstic encertat. Per quin motiu les fulles grogues estan arruïnant el teu cultiu de cànnabis? La clorosis, en termes simples per al cultivador corrent, suposa una pèrdua de clorofil·la. Per a aplicar un tractament de manera efectiva, has de saber contra què estàs lluitant. No treguis conclusions precipitades. No entris en pànic. Les fulles de les teves plantes de cànnabis són com a panells solars biològics. Són essencials per a la fotosíntesi.

Llevar totes les fulles grogues no és una mesura aconsellable, especialment en plantes joves.

Una correcta identificació de l'origen del problema i una acció ràpida per a remeiar-lo poden aconseguir que la teva marihuana es recuperi.

La senescència es produeix quan les plantes es marceixen i moren de manera natural. Durant les últimes setmanes de la floració, no t'alarmis. És normal que caiguin més fulles i es posin grogues. Rentar les arrels de les plantes amb aigua o una solució de rentada al final de la floració també eliminarà nutrients residuals del mitjà i sovint causarà que les fulles es marceixin.

CAUSES HABITUALS DE LES FULLES GROGUENQUES

Aquest apartat no és una llista definitiva de les causes de la clorosis. És un símptoma tan comú entre plantes malaltes que podríem escriure un llibre, però no serà avui. Dit això, ens hem centrat en les causes més habituals per quan les fulles es tornen grogues basant-nos en les experiències de cultivadors professionals en primera persona. Si t'estàs enfrontant a la clorosis i cerques una solució, llegeix les següents seccions atentament. El teu cultiu podria dependre d'això.

ELS ERRORS MÉS FREQÜENTS ENTRE ELS CULTIVADORS

EXCÉS O MANCA DE REG

Les plantes de cànnabis només prosperen amb un cicle de reg efectiu. Això significa que hauràs de regar sempre la quantitat d'aigua exacta en el moment adequat. Llavors, quina és la millor manera de saber que la teva marihuana té set? Aixeca els tests quan estiguin seques. Després feix el mateix una vegada hagis regat i així comprovaràs la diferència.

Encara que potser no és tan fàcil aixecar els tests. En aquest cas pots comprar un mesurador d'humitat per a ficar en el substrat. Els cultivadors amb sistemes hidropònics necessitaran comprovar que bombes, difusors, dipòsits i programadors estan configurats correctament des del principi del cultiu. Revisa tot dues vegades, i després revisa una altra vegada, per si de cas.

EXCÉS O MANCA DE REG
Watering Can

Tractament: Vigila de prop el comportament de la planta després del reg. Usa una de les tècniques esmentades per a decidir quan regar i evitar recaigudes. Massa aigua pot provocar podridura en les arrels. Molt poca aigua limitarà el creixement. Si el consideres necessari prova de portar un diari de cultiu i intenta trobar una rutina adequada a mesura que el cultiu progressa.

PH I BLOQUEIG DE NUTRIENTS

Els cultivadors de substrat tenen l'avantatge de cultivar en un mitjà que actua com a amortidor per a les arrels. Els sistemes hidropònics i amb coco no són tan benèvols amb els desequilibris de pH. Fins i tot els cultivadors de substrat necessiten com a mínim acostar-se al pH ideal d'entre 6 i 7, en cas contrari les seves plantes sofriran. Un pH entre 5,5 i 6,5 es considera en general com l'interval recomanat per a hidro i coco. Les fulles groguenques poden ser un senyal d'advertiment que no has aconseguit un bon equilibri de fertilització i el pH s'ha desviat.

Bàsicament, quan el pH de la teva solució nutritiva és inferior o superior al valor ideal per al teu substrat, impedirà l'absorció completa de tots els elements de la solució. Les arrels no poden rebre uns certs nutrients i micronutrients perquè el pH incorrecte causa un bloqueig.

PH I BLOQUEIG DE NUTRIENTS
pH tester

Tractament: Inverteix en un mesurador de pH o abonaments per a cànnabis amb solucions per a un pH perfecte, que es poden ajustar automàticament a un interval de pH més ampli. Lava les arrels de les teves plantes amb aigua neta i després reinicia la fertilització amb una solució lleugera que s'ajusti al teu mitjà de cultiu. A més, hauràs d'assegurar-te que els abonaments bàsics que utilitzis continguin tots els microelements essencials, ja que en cas contrari hauràs d'afegir els suplements necessaris al teu pressupost.

EXCÉS O FALTA DE FERTILITZACIÓ

La falta de nutrients essencials farà que les fulles de marihuana es tornin grogues i marcides. Les deficiències nutricionals poden interrompre el desenvolupament del cànnabis i evitar que les plantes realitzin les seves funcions vitals. D'altra banda, l'excés d'abonament pot causar cremades de nutrients, la qual cosa també provoca que les fulles es tornin grogues. Una fertilització deficient farà que les fulles verdes adquireixin un to groc i acabin morint-se, mentre que una fertilització excessiva farà que les fulles es tornin cruixents, enrotllades i d'un color groc intens.

El nitrogen és un macronutrient essencial per a les plantes de marihuana, per la qual cosa la seva deficiència o excés solen causar aquests símptomes. La deficiència de nitrogen comença a manifestar-se amb el color groc dels marges de les fulles, abans d'obrir-se camí cap a l'interior; les venes centrals de les fulles es mantenen de color verd fosc al llarg d'aquest procés. D'altra banda, l'excés de nitrogen dona lloc a la toxicitat, que es manifesta en fulles brillants amb un color verd molt més fosc de l'habitual.

EXCÉS O FALTA DE FERTILITZACIÓ
Cannabis Fertilisers

Tractament:

En el cas d'una deficiència nutricional, hauràs d'augmentar acuradament la quantitat de fertilitzant fins que desapareguin els símptomes. L'abonament ecològic a base d'algues proporciona una gran varietat de nutrients essencials que ajudaran a remeiar el problema. Segueix les instruccions de dosatge indicades en l'envàs.

En cas d'excés de fertilització, deixa d'aplicar fertilitzant i feix una "rentada d'arrels" amb aigua pura; després, continua fertilitzant conforme a les instruccions del producte triat.

CREMADES PER LLUM I DEFICIÈNCIES

Les plantes de cànnabis d'interior que creixen baix llum artificial hauran d'estar col·locades perfectament i els llums hauran d'estar a la distància adequada de les copes per a obtenir resultats satisfactoris. Quan els focus i els reflectors estan massa prop de les cues apicals, els cabdells i les fulles es tornaran grogues i marrons a causa de la intensitat excessiva de la llum. Fonamentalment, es tracta d'un problema que va de dalt a baix.

En canvi, una llum insuficient sol representar un problema que sol manifestar-se de baix a dalt. La manca de llum provoca que les fulles a l'ombra o que queden molt per sota de la capacitat de penetració del focus de llum s'esgrogueeixin i acabin caient.

CREMADES PER LLUM I DEFICIÈNCIES
Tape Measure

Tractament: assegura't de penjar les teves llums de cultiu segons les instruccions del fabricant. Ajusta l'altura segons la planta es desenvolupa i mesura amb cinta mètrica per a fer-ho de manera precisa. Avui dia hi ha tantes tecnologies de llums de cultiu en el mercat, cadascuna amb les seves pròpies peculiaritats, que hauries de limitar-te a seguir les indicacions del fabricant per a col·locar les llums en el punt ideal.

FORCES DE LA NATURALESA

TEMPERATURES FREDES

Temperatures inferiors a 10 °C causaran que la major part de les fulles de les plantes es tornin grogues. Algunes fins i tot adoptaran tonalitats blavoses i violetes. Sens dubte això és un detall molt interessant al final de la floració en algunes varietats, però és una cosa que hem d'evitar al principi del cultiu.

TEMPERATURES FREDES
Thermometer

Tractament: en interior simplement ajusta la temperatura o afegeix més llum al quart de cultiu per a convertir un problema en una empenta per a les teves collites. Els cultivadors d'exterior hauran de deixar les plantes a cobert durant les nits o almenys invertir en un hivernacle bàsic.

ONADES DE CALOR

Les onades de calor poden provocar que les fulles de la marihuana es tornin groguenques i s'assequin, tant en interior com en exterior. Temperatures per sobre dels 28 °C impedeixen que les plantes puguin fer la fotosíntesi de manera efectiva i faran que els cabdells adoptin una consistència menys densa.

ONADES DE CALOR
Fan

Tractament: els cultivadors d'interior hauran d'encendre l'aire condicionat i garantir que els ventiladors d'entrada i sortida siguin prou potents per a la grandària del quart de cultiu. En aquest cas també recomanem consultar la pàgina web del fabricant dels ventiladors per a conèixer les seves especificacions i rendiment. En exterior, el millor que pot fer el cultivador és construir una estructura per a donar ombra i resar perquè l'onada de calor passi aviat.

PLAGUES I MALALTIES

Els humans no són els únics éssers vius que aprecien la marihuana. Moltes altres criatures, grans i microscòpiques, gaudeixen menjant-se aquesta planta. Els nematodes i patògens fúngics sovint ataquen les arrels, mentre que els trips i les mosques de l'humus prefereixen les suculentes fulles de cànnabis. Altres animals més grans, com a cérvols o mascotes domèstiques, també gaudeixen dels sabors terrosos de la marihuana.

PLAGUES I MALALTIES
Pests

Tractament: els cultivadors han de fer tot el possible per a protegir els seus cultius de les plagues i malalties. Atès que aquests problemes poden ser causats per moltes espècies diferents, és necessari adoptar un enfocament múltiple. En primer lloc, pots afegir fongs micorrízics a la terra, per a protegir les teves plantes de les malalties fúngiques i altres criatures que ataquen les arrels.

Per a defensar les plantes dels insectes que habiten sobre la superfície del sòl, introdueix espècies predadores al teu jardí i posa cultius associats al voltant de la teva marihuana per a repel·lir les plagues. També pots instal·lar tanques o malles de protecció per a evitar que els cérvols, ocells i mascotes devorin les teves plantes de cànnabis. Si el problema amb els insectes es descontrola i comences a trobar ous, fes una polvorització foliar amb oli de neem per a protegir el teu cultiu.

SEPTORIOSIS

La septoriosis és una malaltia fúngica prolífica, que sol provocar el color groc de les fulles de cànnabis. Aquest patogen ataca les fulles de diverses espècies de plantes (cànnabis, tomàquets, julivert), i primer apareix en forma de taques negres. A mesura que la malaltia es propaga, aquestes taques s'estenen ràpidament de fulla a fulla, causant taques marrons, colors grocs i pansiment.

La septoriosis sol aparèixer durant el principi de la fase de floració. Si no rep tractament, aquest patogen pot destruir gran quantitat de fulles. I atès que les plantes de marihuana necessiten les fulles de ventall per a impulsar el seu creixement i generar energia, un mal excessiu en el fullatge pot causar un creixement atrofiat i una reducció de la collita.

SEPTORIOSIS
Pruning Scissors

Tractament: en primer lloc, hauràs d'eliminar les fulles infectades. Desinfecta les teves tisores de podar i tala acuradament qualsevol fulla que mostri signes de septoriosis; llevar les fulles de ventall infectades ajudarà a evitar la propagació de la malaltia. I per a acabar el tractament, fes una polvorització foliar d'oli de neem per a eliminar qualsevol rastre no visible del patogen.

Després d'aplicar el tractament a les teves plantes, hauràs de modificar alguns factors ambientals per a evitar que la septoriosis torni a aparèixer. Per a començar, millora la ventilació al voltant de les plantes infectades; pots afegir ventiladors al quart de cultiu, i instal·lar un deshumidificador si l'ambient tendeix a ser extremadament humit. Si cultives en exterior, mou els tests a una zona lleugerament més elevada perquè les plantes quedin exposades al vent.

Neteixa la base de les teves plantes. Elimina les fulles mortes que puguin estar transportant espores, i afegeix una nova capa d'embuatat per a evitar que les espores penetrin en la terra.

PODRIDURA DE L'ARREL

Les fulles grogues són un símptoma clau de la podridura de l'arrel, una malaltia microbiana que ataca al sistema d'arrels de les plantes. Quan el substrat es torna massa humit a causa de l'excés de reg i humitat, es converteix en un brou de cultiu per a fongs, bacteris i algues. Qualsevol d'aquests organismes pot atacar les arrels en aquestes condicions, provocant que comencin a podrir-se. Això dona lloc a: fulles grogues, arrels marrons i viscoses, la caiguda de les fulles, i un aspecte marcit en general.PODRIDURA DE L'ARREL

PODRIDURA DE L'ARREL
Shovel

Tractament: hi ha diverses maneres de combatre la podridura de l'arrel quan ja s'ha establert en les plantes. Per a començar, pots introduir microorganismes beneficiosos (com a fongs micorrízics) en el sòl per a combatre als enemics. Després, hauries de revisar la teva rutina de reg. Deixa de regar, i fes-ho només quan la capa superficial del sòl (els primers dos centímetres) estigui completament seca.

També tens l'opció de trasplantar les plantes afectades a tests de tela o air-pots per a augmentar la ventilació i millorar el drenatge. Per a obtenir millors resultats, quan facis el trasplantament afegeix fongs micorrízics al substrat.

QUAN NO HAS DE PREOCUPAR-TE PER LES FULLES GROGUES

Les fulles grogues del cànnabis no sempre són motiu de preocupació, ja que a vegades formen part del cicle de cultiu natural. Les plantes de marihuana solen desprendre's de les fulles de ventall més velles (especialment al final del cicle de cultiu), que es tornen grogues abans de caure a terra.

Durant la fase de floració, les plantes desvien la major part de la seva energia cap a les flors, la qual cosa també sol causar un lleuger color groc de les fulles.

Fer una rentada d'arrels cap al final de la fase de floració també provocarà que les fulles es tornin grogues i caiguin de les branques. La rentada d'arrels limita l'aportació de nutrients de manera intencional, fent que els cabdells de marihuana tinguin millor sabor.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37758 valoracions