Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Haurien d'estar ja florint les teves plantes de marihuana? No et preocupis, hi ha diverses raons per les quals poden trigar una mica més, i la majoria són inofensives! Potser és només qüestió d'ajustar els nivells d'humitat, controlar que l'armari de cultiu estigui en completa foscor o simplement tenir una mica més de paciència. Dit això, pot haver-hi altres raons per les quals les teves plantes no floreixen. Si triguen a florir, continua llegint per a saber què fer sobre aquest tema.

Quan comença la fase de floració fotoperiódica?

La fase de floració comença en diferents moments, depenent del tipus de planta que conreïs. Les varietats fotoperiódicas, que són la majoria de les quals es conreen actualment, depenen del canvi estacional (i per tant, de les hores de llum solar) per a saber quan és el moment de començar a florir. Per això, l'única cosa que cal fer perquè floreixin és posar-les en un cicle 12/12 (12 hores de llum i 12 de foscor).

Però, com responen internament les plantes de marihuana quan noten un patró de llum específic? Bé, durant l'etapa vegetativa empren l'energia de la llum solar per a desenvolupar tiges robustes, fulles amples i branques fortes. No obstant això, quan canvia el cicle de llum, entenen que és hora de destinar aquesta mateixa energia a desenvolupar els cabdells que cobriran aquestes branques i tiges.

Quan conreem en interior, tenim un control gairebé total sobre el cicle de llum. En lloc d'haver d'adaptar-nos al cicle solar, podem optar per allargar la fase vegetativa si volem. Hi ha qui prefereix prolongar la fase vegetativa durant mesos, obtenint com a resultat plantes grans i madures, si es fa correctament. D'altra banda, hi ha conreadors que opten per iniciar el període de floració abans d'hora, obtenint collites més petites, però més freqüents.

¿Cuándo comienza la fase de floración fotoperiódica?

Com es força la floració d'una planta fotoperiódica?

Si conrees plantes fotoperiódiques, tens la possibilitat de forçar-les a entrar en fase de floració quan consideris oportú. Però, abans de posar-les en floració, hauràs d'assegurar-te que hagin crescut prou durant la fase vegetativa per a proporcionar una bona collita. Com més gran sigui la canopia, més espai disponible hi haurà per a produir cabdells i, per tant, obtindràs collites més grans.

Quan vegis que ha arribat el moment adequat, només has de fer una cosa: canviar el cicle de llum. Hauràs de configurar el temporitzador per a posar en marxa un cicle de llum 12/12, per a imitar el final de l'estiu i el principi de la tardor. Aquest canvi ambiental enganyarà la planta i l'obligarà a entrar en mode reproductiu.

  • Evita l'exposició addicional a la llum solar i les fugides de llum

Encara que això funciona la majoria de vegades, alguns conreadors es troben amb algunes dificultats. En primer lloc, has de verificar que les plantes no estiguin rebent massa llum. Cerciora't que les llums de l'exterior de l'armari/quart de cultiu no s'estiguin filtrant en l'espai de cultiu. Qualsevol tipus d'il·luminació pot activar a les plantes i fer-les creure que encara tenen temps per a créixer en fase vegetativa, des de fanals del carrer fins a llums de nit.

Evita la exposición adicional a la luz solar y las fugas de luz
  • Replica el seu hàbitat natural

Si les plantes segueixen sense florir, pots fer alguna cosa més per a replicar els trets de la tardor. Redueix els nivells d'humitat baixant lleugerament la temperatura de l'espai de cultiu i augmentant la ventilació. A més, hauràs de canviar les hores de llum per a imitar els canvis d'estació, fins i tot donant-los una mica menys llum (només al voltant de 10-11 hores) si no reaccionen prou ràpid. Aquest canvi ambiental també indicarà a les teves plantes que necessiten florir en breu.

Replica su hábitat natural
  • Provoca un xoc a les plantes amb la foscor

Si no funciona, pot ser que sigui hora de prendre mesures més intenses. En concret, pot ser que hagis de mantenir les teves plantes a les fosques durant 24-48 hores seguides. Encara que això pugui semblar perjudicial per a elles, afortunadament aquest període de temps no és prou prolongat per a danyar el seu creixement. No obstant això, hauria de ser prou llarg per a convèncer-les que és hora de començar florir.

Provoca un shock a las plantas con la oscuridad
  • No molestis a les plantes quan estan a les fosques

Si tens tot això en compte, també hauràs de recordar no fer cap mena de manteniment a les plantes mentre estiguin a les fosques, ni tan sols donar-los un cop d'ull. Durant aquest període, estan treballant molt internament, gastant tota l'energia que han acumulat passivament al llarg del dia, i qualsevol manipulació que els facis podria generar problemes seriosos. Si realment has de fer alguna cosa a les plantes, espera fins a les hores de llum.

No molestes a las plantas cuando están a oscuras

Per què algunes plantes triguen més que unes altres a florir?

Pel que fa a les varietats fotoperiódiques, a la cultivar en interior tens un control gairebé complet sobre l'inici de la fase de floració de les teves plantes. Pots activar la floració quan vulguis, amb solo canviar el cicle a 12 hores de llum i 12 de foscor.

La majoria de conreadors opten per esperar fins que les plantes hagin adquirit una grandària respectable durant la fase vegetativa, alguna cosa que canvia en cada varietat. Algunes plantes maduren abans, principalment les que han estat criades per a ser més ràpides. Unes altres triguen més a aconseguir una bona altura, especialment les satives de gran grandària. Si vols esperar que aquestes plantes tan grans madurin en fase vegetativa, no et queda més remei que aguantar més temps fins que apareguin les flors.

No obstant això, les índiques, amb origen a les muntanyes de l'Hindú Kush, estan genèticament programades per a començar a florir més ràpid, ja que en el seu entorn natural aquest tret els permet reproduir-se abans que les dures condicions ambientals els causin la mort.

Com saber la grandària de les teves plantes

La grandària de la planta depèn de dos factors principals: la genètica i la grandària del test. Alguns ceps són genèticament més petites, sent ideals per a conrear de manera discreta, ja que romanen petites independentment del seu entorn.

Altres plantes poden créixer més de 3m, si es conreen directament en la terra o en tests molt grans. No obstant això, també tens l'opció de controlar la seva grandària mitjançant tècniques d'entrenament o posant-les en tests més petits.

Per a tenir una estimació aproximada de la grandària d'un determinat cep, consulta el perfil de cultiu que proporciona el banc de llavors on has comprat la teva varietat.

Quant triguen a aparèixer els cabdells?

Abans de preocupar-te que les plantes no floreixin, primer has de donar-los el temps suficient per a fer la transició a la floració. Després de canviar el cicle de llum del teu cultiu, hauràs de tenir paciència i esperar durant 2-3 setmanes fins que les plantes comencin a mostrar signes visibles de floració.

¿Cuánto tardan en aparecer los cogollos?

Què succeeix en la primera setmana de floració i com es formen els cabdells

Per a veure com evoluciona el procés has de vigilar els nusos, la intersecció entre la tija principal i les branques. En les primeres etapes, veuràs que en aquestes zones comencen a brollar uns petits pèls blancs. Poc després, aquestes petites estructures començaran a créixer en forma de cabdells gruxos i resinosos.

També notaràs un canvi en el ritme de creixement, una vegada que comenci la floració. Abans de desenvolupar els cabdells, les plantes de marihuana s'estiren cap a la llum i adquireixen una grandària impressionant. En concret, les satives poden arribar a duplicar la seva grandària durant aquest temps. Les índiques també s'estiren bastant, però no tant. En qualsevol cas i per norma general, si notes que les plantes creixen d'aquesta manera, sabràs que estàs en el bon camí.

Conrear plantes en l'equador

En conrear marihuana en interior, evitem la majoria de les variables naturals que afronten els qui planten en exterior. Però, a pesar que no hi ha perills de fluctuacions de llum, pluja i condicions adverses, el cultiu d'interior continua estant subjecte a factors climàtics com la temperatura i la humitat. Quan conreem marihuana en zones al voltant de l'equador, ens veiem particularment afectats per nivells alts d'humitat que poden ser bastant problemàtics per al nostre cultiu; especialment durant la fase de floració, en la qual els cabdells compactes poden convertir-se en brou de cultiu per a agents patògens que adoren la humitat.

Les plantes de marihuana que han evolucionat prop de l'equador també podrien presentar trets que provoquen una floració tardana. Les varietats sativa, acostumades a créixer en aquestes regions, podrien necessitar una empenta addicional per a adonar-se que els dies són cada vegada més curts.

En l'equador, on hi ha molt poc canvi estacional, el cicle de llum es manté al voltant de 12/12. Si conrees en aquestes regions i a les teves satives els costa entrar en floració, hauràs de prestar especial atenció a l'exposició a la llum en interior. Procura que no hi hagi ni una sola fugida de llum, no molestis a les plantes durant el període de foscor i redueix la quantitat d'il·luminació a 10 hores de llum i 14 de foscor, per a forçar realment el començament de la floració.

Les plantes de marihuana no floreixen perquè són mascles?

No et preocupis. Si apareix un mascle, no ets la primera persona que comet aquest error. Les plantes mascle no produeixen flors. En el seu lloc, produeixen uns sacs de pol·len amb forma de boletes en els nusos. Si veus un mascle en el teu cultiu, retira'l al més aviat possible per a evitar que pol·linitzi a la resta de plantes.

Quan comencen a florir les autoflorecents?

A diferència dels ceps fotoperiódiques, les autoflorecents floreixen segons el seu rellotge intern. Han evolucionat en regions del nord amb temporades de cultiu més curtes, per la qual cosa els seus avantpassats no podien donar-se el luxe d'esperar i dependre de senyals externs per a sobreviure. Les autoflorecents tenen cicles de vida bastant més curts i, generalment, comencen a florir en la seva cinquena setmana de cultiu.

Com forçar la floració en ceps autoflorecents

Les plantes autoflorecents inicien el període de floració per si soles, la majoria de vegades. La seva genètica provoca que floreixin aproximadament cinc setmanes després de la germinació, en haver de bregar amb una temporada de cultiu més curta i arriscada.

Molts conreadors valoren molt aquesta adaptació única, ja que permet temps de cultiu molt més curts i collites ràpides. Això suposa molts avantatges per a conrear amb discreció, o a nivell comercial.

No obstant això, aquest mecanisme intern falla algunes vegades. Alguna disfunció genètica pot fer que els ceps autoflorecents es quedin en fase vegetativa. Encara que pot provocar angoixa i una pèrdua de temps al conreador, tenim la possibilitat de salvar a aquestes plantes.

En primer lloc, cal esperar una mica més. Sovint, aquestes plantes només necessiten una mica de temps per a posar-se al dia i al final captaran el missatge. Si les teves plantes segueixen sense mostrar signes de floració després de tres setmanes més, hauràs de prendre altres mesures. Normalment, reduir el cicle de llum a 12/12 proporciona suficient estímul per a forçar a aquestes obstinades plantes a entrar en fase de floració.

Com pots saber quan comença a florir una autoflorecent?

De nou, si necessites saber amb precisió quan comencen a florir les teves autoflorecents, hauràs d'inspeccionar els nusos. Quan vegis petits pistils brollant en aquestes zones, serà el senyal de les teves flors riques en cannabinoides ja estan de camí.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions