The RQS Blog

.


By Luke Sumpter


Els cultivadors moderns són molt afortunats. En el mercat hi ha més varietats que mai, i molts s'han aficionat als recents llançaments de autoflorescents millorades.

La genètica autoflorescent té molt a oferir. Hi ha varietats riques en CBD, en THC, i amb un bon equilibri entre tots dos cannabinoides. I això sense esmentar la impressionant diversitat dels perfils terpenoides.

Però no tot és de color de rosa. Les varietats autoflorescents ofereixen molts avantatges, però també tenen inconvenients que desanimen a alguns cultivadors.

Video id: 527684146

QUÈ ÉS LA MARIHUANA autoflorescent?

Què fa que el cànnabis autoflorescent sigui diferent del d'un altre tipus? La principal diferència està en el nom. En poques paraules, aquestes varietats floreixen de manera automàtica.

El creixement del cànnabis té dues etapes principals: la fase vegetativa i la de floració. Un altre tipus de cànnabis, conegut com fotoperiódico o fotodependiente, necessita un canvi en el cicle de llum per a començar a florir. Les varietats autoflorescents posen fi a aquest inconvenient. No depenen d'estímuls externs per a començar a produir cabdells resinosos. En el seu lloc, floreixen una vegada transcorreguda una certa quantitat de temps.

Però el tret autoflorescent no va sorgir per casualitat, sinó que es va produir com una adaptació a les condicions ambientals. Segur que has sentit parlar de la marihuana índica i sativa. Perquè el gen autoflorescent es va originar en la marihuana ruderalis.

Aquesta subespècie es va adaptar al fred i entorn hostil d'Àsia Central, Europa Oriental i Rússia. Aquestes zones tenen una temporada de cultiu bastant curta i unes temperatures baixes.

Per això, el Cànnabis ruderalis va abandonar l'estratègia d'esperar al canvi d'estació per a començar a florir. I en el seu lloc, va desenvolupar un gen autoflorescent que garanteix la reproducció abans que descendeixin les temperatures.

Gràcies a aquesta adaptació, avui dia els cultivadors gaudeixen del ràpid creixement de la genètica autoflorescent.

Pros i contres de les varietats de cànnabis autoflorecientes

autoflorescent VS FEMINITZADA

Probablement has vist el terme "feminitzat" en relació a les llavors de cànnabis. Totes dues varietats autoflorescents i fotoperiódicas poden ser feminitzades. Això significa que un criador ha modificat una varietat perquè produeixi solament plantes femella. Tècnicament, les probabilitats d'obtenir una planta femella són del 99.9%, bastant impressionant!

Els criadors produeixen llavors feminitzades amb diverses tècniques que es poden veure amb més detall *aquí. Recorda: si només vols recollir cabdells, tria un paquet de llavors feminitzades.

Pros

Les varietats autoflorescents compten amb una llarga llista d'avantatges enfront de les varietats fotodependientes. El seu curt cicle de vida atreu a cultivadors que busquen resultats ràpids, i el seu caràcter robust les fa ideals per a cultivadors novençans i experts per igual.

 • CICLE DE VIDA MÉS RÀPID

El cànnabis autoflorescent és el rei de la velocitat. Aquest tret és una altra conseqüència de les seves habilitats adaptatives. La majoria d'actuacions acaben el seu cicle de vida en la mateixa quantitat de temps que les varietats fotoperiódicas triguen a florir, entre 7 i 10 setmanes. Aquesta velocitat és el resultat d'una etapa vegetativa breu i una floració ràpida.

Les varietats ruderalis no se solen conrear tret que l'objectiu de la plantació sigui la cria, ja que no són molt productives. No obstant això, en creuar varietats fotoperiódicas clàssiques amb gens ruderalis, es poden crear versions autoflorescents i, per tant, més ràpides, d'aquests ceps mítics.

Per exemple, la genètica Haze és coneguda pel seu excel·lent efecte sativa, però el llarg període de floració pot ser descoratjador. La fusió de gens Haze i ruderalis significa que els cultivadors poden gaudir d'aquest efecte en molt menys temps.

La velocitat de les acte és molt atractiva per als qui busquen resultats gairebé instantanis. Esperar que madurin les teves plantes és un inconvenient en el millor dels casos i desesperant en el pitjor. Si ets impacient, les autoflorescents són per a tu.

La brevetat de les acte també atreu a cultivadors que conreen sota pressió. Ja que poden agilitar la producció amb objectius comercials i tenir collites constants en interior.

Una vegada més, la majoria de les acte van de la sembra a la collita en un termini de 7 a 10 setmanes, així que els seus cultivadors poden combinar el cultiu del següent lot de plançons amb la collita anterior.

També es pot maximitzar la seva productivitat amb la tècnica mar de verd (sigui of green o SOG en anglès). Aquest mètode consisteix a plantar moltes actuacions juntes i manipular-les perquè formin un dosser gran i productiu.

Aquestes són algunes de les acte més ràpides del mercat:

QUICK ONE

Cicle de vida: 8–9 setmanes
Termini de floració: 
5–6 setmanes

EASY BUD

Cicle de vida: 8–9 setmanes
Flowering Time: 5–7 setmanes

ROYAL COOKIES AUTO

Cicle de vida: 8–10 setmanes
Termini de floració: 5–7 setmanes

 • PLANTES DISCRETES

Les plantes autoflorescents solen aconseguir una altura d'entre 60cm i 1m. La seva grandària compacta i velocitat impressionant permeten que els cultivadors clandestins puguin muntar i desmuntar la seva plantació en el menor temps possible.

Les acte es poden conrear en balcons i en llocs amagats del jardí. També són molt populars entre els cultivadors de guerrilla - que conreen marihuana en llocs secrets o silvestres. Aquest mètode també ajuda a amagar les plantes de lladres.

Si busques la forma més discreta de conrear, prova amb el microcultiu, l'objectiu del qual és conservar la grandària de les plantes el més petit possible alhora que s'obtenen collites raonables. Òbviament, les varietats autoflorescents són ideals per a aquest mètode.

Un altre exemple més extrem és conrear plantes diminutes en torres d'ordinador, galledes i caixes modificats. Els cultivadors solen utilitzar un entrenament de baix estrès perquè les seves plantes es mantinguin petites i baix control.

Aquí tens unes acte bastant discretes:

ROYAL DWARF

Interior: 40–70cm
Exterior: 50–90cm

ROYAL BLUEMATIC

Interior: 60–75cm
Exterior: 70–100cm 

ROYAL CREAMATIC

Interior: 60–80cm
Exterior: 80–100cm

 • IL·LUMINACIÓ POC EXIGENT

ls cultivadors d'actuacions solen triar un cicle d'il·luminació senzill, de 18 hores de llum i 6 de foscor, per a tot el cicle de vida de les plantes. Aquest programa els proporciona una quantitat de llum adequada alhora que estalvia energia.

Les senzilles exigències d'il·luminació de les autoflorescents són un altre avantatge. Com ja hem esmentat, no necessiten un canvi en el cicle de llum per a començar a florir. Aquesta qualitat permet que els cultivadors siguin molt flexibles amb la il·luminació.

Als cultivadors als quals no els importi gastar-se diners, poden deixar les llums enceses les 24 hores del dia. Alguns aconsegueixen un creixement vegetatiu més exuberant i millors rendiments. Uns altres sostenen que un cicle de llum de 24 hores priva a les plantes del seu descans natural. En l'extrem oposat es troba un programa de 12 hores de llum i 12 de foscor, que és la millor opció per als cultivadors que vulguin estalviar diners, però les collites no seran tan impressionants.

Independentment del programa d'il·luminació triat, les exigències de les plantes autoflorescents són més fàcils de satisfer que les de les seves companyes fotoperiódicas.

 • PLANTES ROBUSTES

Les plantes autoflorescents tenen gens forts i robustos. El Cànnabis ruderalis no va sobreviure a les penúries de les regions septentrionals per casualitat; aquesta subespècie està molt ben preparada per a fer front a temperatures extremes i a les inclemències del temps.

El propi nom "ruderalis" es deriva de la paraula llatina "rudus", que significa restes. Aquesta subespècie es desenvolupa en terrenys urbans fets fallida, prop d'edificis que han estat demolits, i en cunetes.

La majoria de les actuacions es valen per si mateixes. riuen a la cara de les plagues, i es defensen molt bé de la floridura.

La seva impressionant resistència les fa ideals per a cultivadors novençans, ja que toleren molt bé els errors de principiant.

 • NO TENEN PROBLEMES DE CONTAMINACIÓ LUMÍNICA

El cultiu de autoflorescents et permet relaxar-te més pel que fa a la contaminació lumínica. De fet, no suposa cap problema.

La contaminació lumínica té el potencial d'arruïnar per complet un cultiu de plantes fotodependientes. Els fanals del carrer poden impedir que les plantes d'exterior comencin a florir.

Els cultivadors d'interior també experimenten aquest inconvenient. Han d'assegurar-se que les seves plantes fotoperiódicas creixin sense llum innecessària. Només fa falta un forat en un armari de cultiu per a espatllar tot el programa d'il·luminació.

Afortunadament, a les autoflorescents no els ocorre això. No obeeixen les ordres de la il·luminació externa, floreixen quan estan llestes.

 • NECESSITEN MENYS FERTILITZANTS

Les varietats autoflorescents es desenvolupen en sòls amb menys nutrients. El seu ràpid creixement i petita alçada signifiquen que no necessiten massa fertilitzants.

Les acte no tenen tanta gana com les seves companyes fotoperiódicas, una altra conseqüència de la seva naturalesa robusta. Mentre que les plantes fotodependientes necessiten una complexa estratègia nutritiva durant el cicle vegetatiu, les acte se les arreglen amb el mínim.

Aquí tens una recepta bàsica per a fer una bona *mescla de sòl per al cànnabis autoflorescent:

3 parts de torba 3 parts de compostos
2 parts de perlita humitejada 1 part de vermiculita humitejada

 • MAJOR PERCENTATGE DE CBD

Les acte solen tenir un nivell elevat de CBD. Mentre que alguns consumidors de marihuana només valoren el THC, uns altres prefereixen una concentració igual o major de CBD.

El cannabinoide no psicotròpic proporciona un agradable efecte recreatiu caracteritzat per una ment clara i lúcida.

Molts consumidors amb finalitats medicinals també es beneficien d'un nivell alt de CBD, ja que aquest cannabinoide proporciona efectes que alleugen els símptomes de nombrosos trastorns.

A més, els criadors han aconseguit augmentar el contingut de CBD de molts híbrids famosos mitjançant el seu encreuament amb Cànnabis ruderalis.

Dóna un cop d'ull a aquestes actuacions riques en CBD:

SOLOMATIC CBD

CBD: 21%
THC: 1%

FAST EDDY

CBD: High
THC: 9%

STRESS KILLER AUTO

CBD: High
THC: 11%

Contres

La veritat és que res és perfecte. Malgrat les seves impressionants qualitats, la genètica autoflorescent no escapa a aquesta realitat.

 • MENOR PRODUCCIÓ

La grandària petita i cicle de vida curt de les autoflorescents ve acompanyat d'una part negativa: collites menys abundants. La seva alçada compacta significa que no poden generar tants punts de floració com les plantes fotoperiódicas altes. Les collites d'exterior solen generar entre 80 i 180g per planta.

Algunes satives fotodependientes es converteixen en veritables arbres, mentre que les índiques proporcionen uns dossers increïblement densos i fructífers. La majoria de les autoflorescents no superen el metre d'altura, i els seus dossers produeixen menys cabdells.

A més, no poden produir moltes flors en tan poc espai de temps. Les varietats fotoperiódicas tenen més temps per a madurar i convertir-se en plantes productives. Les acte, d'altra banda, fan el que poden abans que el seu curt cicle de vida arribi a la seva fi.

 • COSTOS D'IL·LUMINACIÓ

You’ll save money on nutrients, but you’ll likely end up spending more on lighting. This fact doesn’t bother some 

Estalviaràs diners en fertilitzants, però és possible que acabis gastant més en il·luminació. Aquest aspecte no molesta a alguns cultivadors, que proporcionen a les seves plantes acte un cicle de llum de 24 hores.

Uns altres intenten gastar el menys possible en llums. Les varietats autoflorescents necessiten un mínim de 12 hores de llum i 12 de foscor. Encara que pots estalviar diners fent això, ho pagaràs en forma de collites més petites.

En contraposició, les varietats fotoperiódicas només necessiten 12 hores de llum i 12 de foscor per a començar a florir. Els cultivadors hauran de cenyir-se a aquest programa durant el període de floració, amb el que estalviaran diners i aconseguiran millors collites.

 • SOTA CONTINGUT DE THC

Alguns cultivadors es neguen a conrear actuacions pels seus baixos nivells de THC. És cert, les varietats autoflorescents de la vella escola sempre han tingut dificultats per a competir amb ceps fotodependientes altament psicoactives.

No obstant això, Royal Queen Seeds ha llançat una nova generació de genètiques autoflorescents. Aquestes varietats ofereixen un nivell de THC que rivalitza amb el de moltes de les seves companyes fotoperiódicas.

Dóna un cop d'ull a aquestes actuacions riques en THC:

HULKBERRY AUTO

THC: 21%

GREEN GELATO AUTO

THC: 24%

FAT BANANA AUTO

THC: 22%

 • ESQUEIXOS DE MALA QUALITAT

Per desgràcia, les autoflorescents no produeixen clons de bona qualitat. Atès que els esqueixos són còpies exactes de la planta mare, hereten la mateixa edat.

Imagina que un cultivador treu un esqueix d'una planta mare de dues setmanes. El clon haurà de créixer, florir i madurar en qüestió d'unes 5-6 setmanes.

El resultat final serà una planta subdesenvolupada que ni tan sols ha arribat al final de la fase de floració o aconseguit una bona grandària o producció abans de finalitzar el seu cicle de vida.

 • NO TENEN TEMPS PER A RECUPERAR-SE

Les plantes autoflorescents creixen de manera ràpida i lineal, la qual cosa resulta molt còmode, però també fa que experimentar amb elles sigui arriscat. La seva brevetat els deixa molt poc temps per a recuperar-se d'errors importants.

Els cultivadors de plantes fotoperiódicas poden podar-les, entrenar-les o desfoliarlas al seu antull. Si cometen un error, només han de mantenir-les en l'etapa vegetativa fins que es recuperin.

Les acte no es comporten d'aquesta manera. Encara que es poden entrenar, és molt arriscat. Si curtes a massa profunditat o danyes per accident una branca o punt de floració, no tindran temps de recuperar-se. Deixaran de créixer quan els sembli oportú.

Per això, cal ser molt precís a l'hora d'entrenar i manipular plantes autoflorescents. Tala amb cura, ja que no tindran temps de reposar-se.
Neteja

 • HAURIEN DE COMENÇAR ELS NOVENÇANS AMB CEPS DE MARIHUANA AUTOFLORESCENTS? 

Els plantis autoflorescents creixen de manera ràpida i lineal, la qual cosa resulta molt còmode, però també fa que experimentar amb eles dobles sigui arriscat. La seva brevetat els deixa molt poc temps per a recuperar-es d'errors importants.

Els cultivadors de plantis fotoperiódicas podin podar-els, entrenar-els o desfoliarlas al seu antull. Si cometen un error, només han de mantenir-els en l'etapa vegetativa fins que és recuperin.

Els acte no és comportin d'aquesta manera. Encara que és podin entrenar, és molt arriscat. Si adobes a massa profunditat o danyes per accident una branca o punt de floració, no tindran temps de recuperar-es. Deixaran de créixer quan els sembli oportú.

Per això, calç ser molt precís a l'hora d'entrenar i manipular plantis autoflorescents. Tala amb capellà, ja que no tindran temps de reposar-es.

Si vols seguir els passos de molts novençans que ara són conreadors consumats, troba algunes llavors i consulta la nostra guia de cultiu de autoflorescents.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.