Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

QUIN ÉS EL MILLOR CICLE DE LLUM PER Al CÀNNABIS AUTOFLORESCENT?

Les varietats de cànnabis autoflorescents floreixen en funció de la seva edat, en lloc de dependre de canvis en el cicle de llum. Així i tot, és crucial aportar la quantitat de llum adequada a les teves plantes autoflorescents, per a aconseguir la millor collita possible. Continua llegint per a aprendre tot el que has de saber sobre la il·luminació dels ceps de marihuana autoflorescents.

Vídeo id: 527684146

CICLE DE LLUM 18/6

El cànnabis és una planta C3, cosa que significa que pot absorbir CO₂ per a la fotosíntesi fins i tot en hores de llum. Atès que els esqueixos autoflorescents tenen fases vegetatives curtes i solen créixer a menor altura que els ceps fotoperiódicas, en general és recomanable proporcionar un mínim de 18 hores de llum a les plantes. Això permet un creixement robust, sense gastar massa electricitat. A les autos els agrada la llum tant com als esqueixos fotoperiódicas, simplement no depenen d'ella per a començar a florir.

CICLO DE LUZ 18/6

CICLE DE LLUM DE 24H

Alguns conreadors proporcionen 24 hores de llum a les seves autoflorescents, argumentant que això augmenta al màxim el creixement vegetatiu. En canvi, els qui apliquen un cicle de llum 18/6 defensen que les hores de foscor permeten a les plantes tenir un breu període de “recuperació”, que resulta essencial per a un creixement saludable.

No existeix cap consens sobre si les actuacions creixen millor sota 18 o 24 hores de llum, i hem vist a conreadors obtenir grans resultats amb tots dos mètodes. Si no saps quin triar, et recomanem provar totes dues variacions i usar la que millor funcioni per a tu.

CICLO DE LUZ DE 24H

I RESPECTE EL CICLE DE LLUM 12/12?

Alguns conreadors mantenen les seves plantes sota un cicle 12/12 durant la fase de floració. Això es pot fer, ja que les autos continuaran produint bones collites en aquestes condicions. Però tingues en compte que els cabdells obtinguts sota un cicle de llum de 12h seran considerablement més petits que els generats sota un cicle de 18h o 24h de llum. Existeixen alguns motius per a aplicar un cicle 12/12 a les teves plantes autoflorescents, que inclouen:

  • Problemes d'excés de calor: si vius en un clima molt càlid, tal vegada vols apagar les llums durant el dia per a evitar que la sala de cultiu s'escalfi excessivament. En aquest cas, conrear les teves actuacions amb un cicle de llum 12/12 – encenent les llums a la nit – podria ser la teva millor opció per a evitar l'estrès tèrmic de les plantes.
  • Conrear esqueixos fotoperiòdics al costat d¡autoflorescents: si conrees actuacions al costat d'esqueixos fotoperiòdics feminitzats, probablement hauràs de posar-les en el mateix quart de cultiu. Per tant, quan els esqueixos fotoperiòdics estiguin en floració, les teves autos només rebran 12 hores de llum al dia.
  • Per a estalviar diners: mantenir les llums de cultiu enceses 18 o 24 hores diàries, durant diversos mesos, pot sortir molt car. Si vols conrear autos i tens un pressupost limitat, potser prefereixes usar un cicle de llum de 12h.
¿QUÉ HAY DEL CICLO DE LUZ 12/12?

EL MÈTODE SOG I ELS ESQUEIXOS AUTOFLORESCENTS

El mètode SOG, o “sigui of green”, és una tècnica d'entrenament per al cànnabis que pot produir grans collites. En lloc de deixar que les plantes creixin a la major grandària possible, el mètode SOG implica conrear moltes plantes petites, de forma apinyada, formant una canopia uniforme que maximitza l'exposició a la llum i aprofita l'espai al màxim.

El mètode SOG és una gran tècnica per a usar amb les autoss, perquè aprofita la grandària compacta que aquests ceps tenen de manera natural.

Encara que cada conreador té la seva pròpia tècnica, la majoria conreen entre 4 i 16 plantes per m², en funció de la grandària que deixen que aconsegueixin les plantes.

Depenent de la grandària de l'esqueix que estiguis conreant, et recomanem usar tests d'uns 7-10l i conrear entre 4 i 6 plantes per m². D'aquesta manera, aprofites al màxim l'espai i la llum, alhora que proporciones un bon flux d'aire a les teves plantes per a evitar problemes de floridura. Si decideixes conrear més plantes per m², recorda usar tests més petits per a controlar la grandària de les plantes i evitar la massificació del quart de cultiu.

UNA ANOTACIÓ SOBRE L'ESPECTRE DE LLUM

A la cultivar qualsevol tipus de planta de marihuana, és summament important usar l'espectre de llum adequat; fins i tot amb les actuacions. Donada la brevetat del cicle de vida de les autoflorecientes, és recomanable maximitzar la qualitat de la llum, del fertilitzant i de la terra que aportes a les teves plantes. 

Com tal vegada recordes de la classe de ciències, en projectar una llum a través d'un prisma, la llum es divideix en espectres de diferents colors. Les plantes, que depenen de la llum per a la fotosíntesi, responen de manera diferent als diferents espectres. De la mateixa manera que amb les varietats fotoperiódicas, et recomanem usar aquests espectres de llum:

  • 6.500K de llum blava durant la fase vegetativa: els espectres de llum blaves fomenten el creixement vegetatiu, ajudant les plantes de cànnabis a créixer de manera compacta i frondosa, alhora que minimitzen l'estirament. 
6.500K de llum blava durant la fase vegetativa
  • 2.700K de llum vermella durant la floració: els espectres de llum vermells són ideals per a la floració perquè potencien la formació de cabdells i un lleuger estirament, fomentant la producció de flors grans i denses.
2.700K de luz roja durante la floración

CONSELLS ADDICIONALS PER A CONREAR UNES ACTUACIONS EXTRAORDINÀRIES

Si estàs començant en el món de les autoflorecientes, segueix aquests consells senzills per a aconseguir una gran collita:

  • Tria una acte productiva: no totes les autoflorecientes són iguals, així que tria un cep que produeixi grans collites, si t'importa la grandària de la collita.
  • Conrea-la directament en el test definitiu: els trasplantaments estressen a les plantes de cànnabis. Atès que les autoflorecientes poden passar de la sembra a la collita en tan sols 8 setmanes, és millor evitar aquest tipus d'estrès i sembrar les llavors directament en el test final.
  • Utilitza un mitjà de cultiu airejat: això ajuda a estimular el desenvolupament de les arrels i el fullatge.
  • Usa tècniques LST: si vols entrenar les teves plantes de marihuana, limita't a usar tècniques d'entrenament de baix estrès (LST). Les tècniques d'alt estrès, com el FIM, la poda apical i el supercropping, acabaran fent més mal que bé.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions