Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Guia per a conrear marihuana a l'aire lliure en 2024.


El cultiu exterior de marihuana ofereix molts avantatges. A part de ser una experiència molt plaent, et permet obtenir plantes més grans amb millors collites. Continua llegint per a aprendre a conrear marihuana a l'aire lliure.

Cultiu de marihuana interior vs exterior: diferències

Conrear a l'aire lliure sovint es tradueix en més espai per a treballar, molt de sol, aigua de pluja gratis, millor ventilació, i el plaer de conrear en la naturalesa.

No obstant això, el cultiu exterior també presenta diversos desafiaments. Les plantes són més vulnerables a les plagues, als depredadors grans, i a les onades de calor i fred.

El cultiu interior ofereix més protecció per a les plantes, i els conreadors tenen un control total de l'entorn. Poden canviar els nivells de temperatura i humitat, i les seves plantes estan sempre ocultes.

Dit això, els qui conreen en interior solen disposar de menys espai, tenen menys possibilitats d'obtenir collites enormes, i no els queda més remei que gastar diners en electricitat.

Cultiu de marihuana a l'aire lliure

Sol. Aire fresc. Sòl. El cultiu de cànnabis a l'aire lliure ofereix un munt d'avantatges per als conreadors i les plantes. Tot, des d'uns recursos gratuïts a passar més temps en la naturalesa, fa que sigui una activitat molt profitosa.

Avantatges del cultiu exterior

 • Plantes més grans
 • Més espai
 • Aigua de pluja gratis
 • Sol (més barat que els llums)
 • No cal canviar de cicle de llum
 • La ventilació ajuda a mantenir la floridura a ratlla
 • Associació de cultius
 • Insectes beneficiosos
 • Sòls rics en microorganismes natius
 • Oportunitat per a practicar mètodes regeneratius

Com triar el lloc

Si conrearàs a l'aire lliure, hauràs de trobar el lloc adequat per a les teves plantes. Cerca una zona amb una temperatura estable, una quantitat adequada de llum solar, i que estigui protegida de les inclemències del temps.

Assegura't que la zona del jardí/posició dels tests compleixi amb els següents requisits a l'hora de conrear a Europa en 202:

 • Temperatures que mai baixin dels 12 °C
 • Temperatures que mai superin els 30 °C
 • 6-8 hores de llum solar directa al dia (l'ideal és un lloc orientat al sud)
 • Protecció de les pluges torrencials i les onades de calor (p. ex. amb tendals temporals, hivernacles, etc.)

Cultiu de marihuana a l'aire lliure

Diferents llocs on conrear

A l'ésser una planta robusta, la marihuana creix fàcilment en diferents llocs. Alguns conreadors disposen d'un ampli jardí, mentre que uns altres estan limitats a espais més petits.

 • Balcó

L'accessibilitat dels balcons els converteix en un gran lloc per a conrear marihuana. Però, en alguns casos, poden presentar alguns inconvenients que podrien afectar la grandària de la teva collita.

Pros Contres
Aire fresc i llum natural Els balcons orientats al nord gairebé no reben llum solar directa
Els balcons orientats al sud reben llum solar tot el dia En els edificis més alts, les plantes s'exposen a vents forts
Reducció de la factura d'aigua i electricitat -
 • Terrat o terrassa

Conrear marihuana en un terrat o terrassa ofereix alguns avantatges que no tenen els balcons. No obstant això, també comporta els seus propis riscos.

Pros Contres
Els terrats reben sol durant tot el dia, al no quedar a l'ombra d'edificis més alts Més exposades a la vigilància policial des de l'aire
Bona exposició a l'aigua de pluja Les plantes són més susceptibles a les tempestes i a la calor intensa
Més discret que els balcons per a ocultar les plantes dels veïns i el públic -
 • Jardí privat

Un jardí privat és un dels llocs més agradables per a plantar marihuana. Els conreadors solen entotsolar-se cuidant de les seves plantes a l'aire lliure durant els mesos d'estiu.

Pros Contres
Espai suficient Risc de plagues
Possibilitat de conrear plantes associades, creant un policultiu Risc de sofrir fongs del sòl, com el Fusarium
Ocult a la vista del públic -
 • Cultiu de guerrilla

El cultiu de guerrilla et permet conrear plantes en algun lloc fora de la teva propietat. En triar un lloc amagat en el camp o en la naturalesa, els amants del cànnabis poden aconseguir una collita arriscant-se al mínim durant el procés.

Pros Contres
Discret Les plantes estan exposades al mal temps i inundacions
Sota risc Major risc de plagues i malalties
Barat, gairebé sense costos Algun excursionista podria trobar-se amb el teu cultiu
 • Hivernacles

Els hivernacles ofereixen el millor de tots dos mons. Aprofiten la llum natural del sol, alhora que ofereixen la calor i el resguard d'un ambient interior.

Pros Contres
Possibilitat d'allargar la temporada de cultiu en exterior Les plantes podrien estressar-se durant les onades de calor
Protecció contra algunes espècies de plagues Sense un sistema de ventilació adequat, pot acumular-se la humitat i l'aire viciat

Factors a tenir en compte en triar un lloc per a conrear

Cada lloc de cultiu té els seus avantatges i desavantatges. Encara que alguns conreadors estan limitats a un únic lloc, uns altres poden triar entre diverses opcions.

 • Reg

El reg pot convertir-se en una tasca considerable. Les plantes d'exterior aprofiten l'aigua de la pluja, però també s'exposen a la sequera. Regar diàriament un jardí de cànnabis o un hivernacle podria convertir-se en un repte, però instal·lar un sistema de reg et facilitarà aquesta labor.

En els cultius de guerrilla, les plantes solen rebre menys cures i atencions en comparació amb les plantes conreades a casa. Intenta triar un lloc prop d'un riu o rierol per a no haver de carregar tot el pes de l'aigua fins al teu amagatall.

 • Bancals o tests?

Els tests et permeten moure les plantes fàcilment a un lloc segur, en cas que les condicions es compliquin. Els smart-pots i air-pots també ajuden a minimitzar les infeccions fúngiques i mantenir airejades les arrels.

D'altra banda, els bancals et permeten conrear diverses plantes associades en un mateix tros de terra. Això no sols enriqueix la biodiversitat del sòl, sinó que a més crea un escut de plantes protectores que pot ajudar a espantar les plagues i atreure insectes beneficiosos.

 • Contaminació lumínica

L'excés de contaminació lumínica procedent dels fanals del carrer pot fer que les plantes de marihuana romanguin en fase vegetativa, o reverteixin a ella. Si el teu lloc de cultiu està exposat a aquestes condicions, hauries de plantejar-te sembrar ceps autoflorecientes, ja que creixen ràpidament i no depenen d'un cicle de llum concret per a iniciar i mantenir la floració.

 • Danys per vent

Si vius en una zona amb vents forts, hauries de muntar una barrera o paravent al balcó, el terrat o el jardí. Si estàs pensant a embuatar les plantes, usa un material més pesat fixat amb pedres, en lloc de palla i serradures.

 • Hores de llum

En triar un lloc per a les teves plantes, procura que sigui el més assolellat possible. Per a produir bones collites, la marihuana necessita un mínim de sis hores de llum solar diàries ininterrompudes.

 • Seguretat

Si conrees en un jardí obert, o el teu balcó està en un primer o segon pis, les teves plantes estaran exposades a altres amants del cànnabis. Protegeix les teves plantes tant dels lladres com d'animals famolencs.

Factors a tenir en compte en triar un lloc per a conrear

Genètica

Després de triar el lloc, hauràs de decidir-te per una varietat. Hauràs de tenir en compte el mitjà de cultiu i quin efecte vols obtenir de la teva marihuana.

Si vius més al nord i la temporada de cultiu és curta, opta per una genètica robusta i de ràpida floració, com les de les autoflorecientes. Per als qui visquin més al sud, la millor opció són les satives altes que triguen més temps a florir, i els híbrids que prosperen en aquestes condicions.

Cerques un sabor determinat? Indaga sobre el perfil terpenoide de les varietats que estiguis remenant. Prefereixes un sabor afruitat o terrós? A cítrics o a caramel?

També pots utilitzar la informació del banc de llavors per a calcular la grandària, el període de floració i la producció d'una varietat en concret. Si pots conrear obertament, opta per un espècimen gran i productiu. Si has de conrear en secret, tria una varietat més petita i discreta.

Germinació

La primera etapa en la vida de la planta de marihuana és la germinació. Durant aquest procés, la llavor desenvolupa la seva arrel primària i es converteix en un plançó. La germinació requereix de tres factors: foscor, humitat i hidratació. Junts, aquests elements activen la teva llavor. I el sòl ofereix el lloc perfecte per a això.

Els qui conreen en climes càlids poden germinar les seves plantes directament en tests o parterres a l'aire lliure. Però les plantes necessiten molta humitat durant l'etapa del plançó. Considera la possibilitat de fer-ho en un hivernacle o polytunnel.

En climes freds, es pot guanyar temps germinant els plançons en interior, mentre duren les últimes gelades de la primavera. Quan arribi el bon temps, trasplanta'ls directament al sòl o en tests grans a l'aire lliure.

Abans de germinar les teves llavors, fes-te amb un sòl de qualitat. Els sòls orgànics proporcionen tot el que les teves plantes necessiten per a tirar endavant: nutrients, bacteris i fongs beneficiosos.

Per a germinar les llavors, fes un orifici en la capa superior del sòl el parterre o el test. Col·loca la llavor en el forat i cobreix-la de terra amb cura. Afegeix una mica d'aigua. El primer brot apareixerà en un termini d'entre 2 i 7 dies.

L'etapa del plançó dura unes dues setmanes. Proporciona-li una il·luminació constant, una humitat d'al voltant del 70%, i una mica d'aigua.

Germinació

Manteniment de la planta

La fase vegetativa té lloc després de l'etapa del plançó. Durant aquest temps, les teves plantes se centraran en fer la fotosíntesi i a crear energia per al seu desenvolupament. Les fulles de ventall grans proliferaran durant aquesta fase. Per a mantenir bé les teves plantes, hauràs de tenir en compte els següents aspectes:

Rega-les solament quan els primers 3-5cm del sòl estiguin secs. Si no esperes el temps suficient, les teves plantes podrien sofrir putrefacció de l'arrel i altres problemes.

Comprova el teu sòl de tant en tant per a assegurar-te que tingui un pH de 6,0-7,0 (l'interval òptim per a facilitar l'absorció de nutrients).

Una anotació sobre el reg

Procura regar les plantes només quan el primer centímetre de terra estigui completament sec. Si ho fas més sovint, corres el risc de provocar que les arrels es podreixin. Si tens previst anar-te de vacances durant la temporada de cultiu, instal·la un sistema de reg automatitzat per a mantenir les plantes hidratades.

Prevenció de plagues

Un dels principals reptes als quals s'enfronten els qui conreen a l'aire lliure són les plagues, que podràs combatre i prevenir amb els següents consells:

 • Insectes depredadors: atreu insectes depredadors com a marietes i vespes paràsites per a protegir les teves plantes contra les plagues.
 • Associació de cultius: planta alfàbrega, toronjil o anet per a repel·lir insectes.
 • Fongs beneficiosos: un sòl que contingui fongs micorrízics ajudarà a detenir i a acabar amb els nematodes, uns microorganismes que ataquen a les arrels del cànnabis.
 • Barreres físiques: aixeca una prop de filferro o una altra barrera per a impedir que els animals grans, com a cérvols i ocells, es mengin el teu cultiu.

Protecció contra la pol·linització

Per a aconseguir bons cabdells, hauràs de protegir les plantes de la pol·linització. Si les flors de cànnabis es pol·linitzen, seran més petites, menys potents i estaran plenes de llavors. Encara que la pol·linització d'altres espècies de plantes és beneficiosa per al teu jardí, en el cas de la marihuana has d'evitar les plantes mascle en el teu cultiu.

Si conrees llavors de cànnabis regulars (no feminitzades), hauràs d'estar molt pendent de determinar el sexe de les plantes a mesura que maduren, per a evitar la fecundació de les flors.

Calendari de cultiu exterior 2024

Aquest calendari gira entorn del clima mitjà d'Europa. Si vius en una zona amb un clima més extrem (o en un altre hemisferi), hauràs d'investigar les condicions de cultiu.

A més, les diferents varietats creixen més ràpid o més lent que unes altres. Tingues al cap els trets de la varietat triada.

També notaràs que el nostre calendari té en compte l'època de l'any i la posició de la lluna i del sol. Molts jardiners treballen segons el cicle lunar a causa de la forma en què aquest cos celeste influeix en els canvis de la humitat, la saba i les energies subtils.

 • Germinació interior

Si vius en un clima fred, comença a germinar les teves llavors en interior al voltant del 27 de febrer. Aquesta data cau just abans de la lluna plena i potència la producció de cabdells més grans i aromàtics.

El equinoccio de primavera té lloc el 20 de març. En aquesta època, el sol travessa l'equador celeste, la qual cosa marca el primer dia de la primavera. Els dies més llargs i l'augment de llum solar signifiquen que ha començat la temporada de cultiu. La llavor trigarà de 2 a 7 dies a finalitzar la germinació i començar l'etapa del plançó.

Calendario de cultivo exterior 2023

 • Fase del plançó/conreo interior

La fase del plançó dura unes dues setmanes abans que comenci l'etapa vegetativa. En zones fredes, continua conreant les teves plantes a l'interior fins a mitjan abril, per a satisfer les seves necessitats de temperatura i llum.

 • Sembra i trasllat a l'exterior

Si vius en una zona càlida, ara és el moment de germinar les teves llavors directament fos. També pots treure les teves plantes a l'aire lliure i trasplantar-les al sòl o en tests grans.

Si decideixes seguir el cicle lunar, tracta de trasplantar-les quan la lluna entri en la seva fase creixent.

Després del trasplantament, les teves plantes s'establiran en el sòl i continuaran vegetant i augmentant de volum. Amb l'arribada de l'estiu rebran molta més llum. Continuaran estirant-se mentre l'eix de la terra aconsegueix la seva inclinació màxima cap al sol.

 • Topping i entrenament

Una vegada que les plantes s'hagin assentat, tindràs l'opció d'entrenar-les o aplicar-los una poda apical. Així augmentaran les seves collites, obriran els seus dossers i seran més fàcils de controlar.

Els mètodes com l'entrenament de baix estrès poden dur-se a terme des de juny i juliol fins a principis d'agost. Després, les plantes passaran a la fase de floració, i l'entrenament ja no serà beneficiós.

Entrena a les teves plantes quan la lluna estigui en fase creixent, preferiblement en una constel·lació relacionada amb l'aigua.

 • Sexado

Abans que apareguin les flors, les plantes entraran en la fase de prefloració. Utilitza aquest temps per a sexar les teves plantes amb la finalitat de garantir que cap planta mascle acabi fertilitzant a les femelles. La prefloració té lloc en els nusos, les zones en la qual les branques s'uneixen a la tija principal.

Si es tracta de plantes femella, en els nusos apareixeran uns bulbs petits amb un pèl o pistil sortint. Les prefloracions mascle no tenen pèls. Si la teva intenció no és obtenir llavors, desfés-te de totes les plantes masculines.

 • Poda

Les teves plantes ja estan en fase de floració. A mesura que s'aproxima el equinoccio de tardor, els dies comencen a ser més curts, i les plantes reben el senyal de florir. Organitza-les bé i assegura't que cada punt de floració tingui una quantitat adequada d'exposició a la llum.

Poda el teu cultiu entre mediats de juliol i finals d'agost amb la finalitat de preparar-ho per a la collita. Curta tot excés de fulles de ventall quan la lluna entri en fase minvant.

 • Collita

El moment més emocionant té lloc entre mediats de setembre i mediats de novembre. És hora de recol·lectar les teves precioses flors i gaudir del resultat del teu treball. Fa més fred, els dies són més curts, i el solstici d'hivern es va acostant.

Collita els teus cabdells al matí, mentre la lluna entra en fase minvant.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37801 valoracions